Kitty in A casket var ett band som jag aldrig trodde att de skulle vara så bra men när skivspelaren nådde min CD-spelare så hördes en fantastisk punkrock. Här är en intervju gjord med gruppen i juni-2011

 

Historia?

-Billy och jag startade Kitty in a Casket sommaren 2008. Ehgentligen var enda idén att starta banddet och ha ett bandnamn. Bandet kom till på hösten det året, när vi mötte Marc, som spelade ståbas. Vi spelade in några låtar och fick ett skivkontrakt med Crazy Love Records där vi släppte vår första CD „Horror Express“ i juni 2009. Tre månader senare släppte vi en EP „HalloWien“ på samma bolag. Efter det har vi spelat på en massa coola spelningar och festivaler runt hela Europa.


Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, familj, intressen, arbeite och något hemskt om varje medlem?

-Låt oss starta med rytmsektionen. På trummor har vi Scott the Hitman, som från början kommer från Portland, Oregon. Han är verkligen avslappnad hela tiden och lugnar ner alla. Han gillar att spenderar sin tid med sin fru Margit och deras två hundar på sin fritid. En „dålig“ men också bra sak med honom är att han är lite galen och kommer bort ibland.  Slappin Suspender, som spelar ståbas bor i Tyskland med sin fru och deras hund. Han förväxlas med  Jason Statham ganska ofta. Det är också en anledning varför man inte kann hitta något dåligt med honom. Jag vill inte sluta i bagaget på en bil.  På gitarr har vi Billy, som är min man. Vi bor tillsammans i vår lägenhet i Wien. Vi spenderar tiden tillsammans, kollar film eller går ut och äter med vänner. Vi har knappast någon fritid men då vi är lediga måste vi slappna av eller skriva nya låtar. 

Har det varit många ändringar i sättningen ?

-Vi har haft två ändringar. Båda gånger har det varit i rytmsektionen. Marc som var vår ursprunglige basist slutade efter ett år och sedan har det varit  Slappin Suspender på den platsen. Vi fick hitta en ny trummis precis eftersom Mike som trummade förut var tvungen att sluta på grund av hälsoskäl. Men de här ändringarna har inte ändrat karaktären på bandet eftersom jag och Billy är de som bildade bandet KiaC och så länge vi är med i bandet kommer det att vara Kitty in a Casket.
 

Att spela punkrock i Österrika, hur är det?

-Jag tror inte det är annolrunda än att spela någon annan stil i Österrike. När vi snackar om Wien så är det nästan någon punkspelning varje kväll, så publiken blir nästa lite uttråkad eftersom det inte är något speciellt att gå på en spelning. Jag menar självklart att det är bättre när det finns en massa spelningar att välja på men för en del band är det svårt att få dit folk. Vi spelar väldigt sälla spelningar i Österrike men varje gång vi spelar är stället fullt.  
 

Och hur är det att vara en kvinnlig sångare i Österrike i ett punkband?

-Well, jag tror att det är en bra sak. Det finns inte såååå många kvinnofrontade band här,så det är okej. .

 

Jag trodde ni skulle spela psychobilly när ni hade ståbas och varför har ni ståbas?  

-Vi gillar verkligen soundet på ståbasen och energin på scen. Jag tror inte det är nödvändigt att spela psychobilly eller rockabilly bara för att det är en ståbas involverad. Jag gillar att experimentera och föröska med nya saker när det gäller musik, det är också en anledning men vi har tre låtar som är gjorda med elektrisk bas på vår nya CD  „Back to Thrill“

Hur skulle ni beskriva er musik med tre ord?

-Melodisk, energisk, party .
 

Vad betyder punk för er , är det bara ett ord eller är det  enlivsstil?

-Jag har aldrig tänkt på det och jag tror att alla har en defintion på ordet punk. Jag skulle in sätta mig helt i punkfacket. Jag lever mitt liv på det sättet jag tycker är rätt. Jag förösker att inte vara dömande eller intolerant. Jag lever från en dag till en annan med vaga planer över vad jag skall göra eller vad jag ska ta vägen. Men jag försöker alltid att vara oberoende och jag tror det är rätt för mig

 

Hur är det att bo i Australien, jag menar politskt?

-Österrike är en del av EU, så jag tror inte det skiljer sig så mycket från andra länder i EU. Jag tycker det är riktigt vackert och det finns inte fattiga människor är..det är riktigt bra.  I think it'snot really different to other states in the european union.
 

Era texter vad handlar de om? Vem skriver dem?

-Våra texter är ofta „skräcktexter“ och om äckliga saker men det finns de om sociala och kulturella svårigheter också. Jag skriver faktiskt alla texter och jag försöker få ner tankar i mina ord.  

 

Vad vet ni om Sverige?

-IKEA. Haha,… men jag vet att Sverige ligge rnorrut och att huvudstaden heter Stockholm, Sverige är ockå en del av EU men ni betalar inte med € och ni har fortfarande en kung :) Hmm, det är vad som först kommer upp i mitt huvd när jag tänker på Sverige.
 

Har ni hört några bra svenska band?
-Oh, det finns så många bra svenska band men jag gillar verkligen  Satanic Surfers, Millencolin, vi gör en av deras låtar live.

Är ni mycket utanför Österrike och spelar?

-Oftast ja. Vi spelar en hel del i Tyskland men vi har varit en del i Östeuropa. Vi spelar nästan aldrig i Österrike eftersom det är samma band hela tiden...
 

Hur mycket säljer era skivor?

-Lite konstig fråga i en intervju men vi får se. Jag hoppas att det blir så många att det inte går att räkna.
 

Var står du i frågan angående mp3 och nedladdning?

-Jag föredrar när folk köper våra skivor eller betelar för nedladdning på Itunes. Att spela in ett album är en massa jobb och kostar en hel del. Jag hoppas att folk tänker på det och är villiga att ge något tillbaks till banden och visa sin support.  

 

Är det bra eller dåligt för ett band som ert med nedladdning?

-Det är lite både och: Det är bra när folk får höra din musik och de sjunger med på spelningar, så det är det positiva med piratnedladdning men den dåliga sidan är att banden har en massa utgifter och när alla laddar ned så gör det att banden inte får några pengar och blir till slut trötta på att spendera så mycket tid och energi för att spela in sådant som folk inte är villiga att betala för.


Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Mina favoritskivor ändrar sig hela tiden men några av mina alltime favoriter är  : Broilers „Vanitas“, alla Millencolin, NOFX och Anti Flag CDs,…. Men det finns så många mer…det kom bara upp i mitt huvud just nu. Favoritkonserter:Guana Batz, Zebrahead, Nim Vind och the Bones. Den mest viktiga sakerna är : Min man, glädje, musik, vänner och stå på scen.  


Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Jag har ingen aning men det senaste jag köpte var i alla fall  „Broilers – Vanitas“.
 

Mest pinsamma skivan i samlingen?

-Jag skäms inte över några skivor som jag köpt förr i tiden..


Hur är en bra konsert med er?

-När publiken har det bra och har roligt.
 

Vilken typ av folk kommer till era konserter?

-Det finns egentligen inte en typ och det är verkligen inte bara en sort som kommer. Och jag gillar olikheterna på folket som kommer. :)
 

Vilken typ av människor saknar ni på era konserter?

-Inte nån egentligen. Jag skulle vilja ha lite yngre männsikor där. Men allt som allt så är vår publik underbar. Ju mer desto bättre! ;)
 

Hur kom ni i kontakt med Wolverine Records?

-Vi skrev till Sascha, ett mail till bossen…och efter det jobbade han fram ett kontrakt med honom för nya skivan. Det var ungefär så det gick till.
 

Är det ett bra bolag?

-Vi skulle inte vara på det om det inte varbra. Vi är väldigt glada för att vara en del av Wolverine-familjen. Vi gillar hur bossen tar hand om oss. Han gör verkligen ett bra jobb!
 

Framtidsplaner för bandet?

-Spela en massa coola spelningar och vi hoppas komma till Sverige snart. Nästa år har vi Japan på schemat och vi skall spela in lite nya låtar…Hehe.,.. so stay tuned!
 

För dig själv?

-Fortsätta vara nöjd med mig själv och mitt liv.
 

Nåt att tillägga?

-Tack för intervju! Vi hoppas att kunna komma till Sverige snart! J FFör mer information om KIAC och rykande färska merch, kolla in www.kittyinacasket.com

 

.