Kiss my Acid är en ung punkgrupp i både ålder som medlemmar och som grupp De kommer från Irland och här är det Freda som svarar på frågor från mig i sin första intervju någonsin. Oktober-2015

 

Snälla berätta lite historia om gruppen? Jag vet att ni inte är så gammal grupp!

 "Jo vi har bara varit tillsammans som ett band i omkring 3 eller 4 månader nu !! Vi är barn av punkscenen, den lägsta i livsmedelskedjan, avskummet på jorden ... Haha skojar bara! Ganska länge så har jag ( Freda)  försökt att starta ett punkband ganska länge, men ingen skulle ta mig på allvar, jag hade alla dessa låtar och ingen att spela dem med, sedan ut ur det blå kontaktadeTom  mig och en vecka senare så introducerades Rick till bandet och vi går därifrån! Vi fick ihop det och började träna varje vecka i en replokal här i Dublin heter Loop och musiken bara verkligen kom tillsammans !! Inom några veckor så spelade vi vår första jävla spelning! "

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något om alla?

"Vi är alla 23,Tom är den äldsta, han är en roadie för ett av de lokala banden här, han älskar sin Buckfast, röker, kvinnor, och Podge and Rodge. Rick studerar mediaproduktion på college och arbetar deltid som  säkerhetsvakt , personliga intressen är gräs, vänner, musik, hans mor, och Seinfeld. Freda förvaltar ganska mycket när det gäller bandet och hennes liv kretsar kring musik 24/7. Hon gillar Green Day, boozin ", spelningar, resor, låtskrivande, musik och konst "

 

Jag kan höra mycket olika influenser i musiken mycket L7, Lunachicks, Donnas etc här i er musik? Har jag rätt? Favoriter från förr?

"Yeah L7 är sakitbra, The Lunachicks också, jag älskar band med tuffa kvinnor! Även om jag inte skulle se dem som ett stort inflytande på vår musik. Är mer starkt influerade av band som Green Day, Nirvana, Distillers, Joan Jett, The Runaways, Misfits, The Stooges, Bad Religion, Pinhead Gunpowder, Bikini Kill ... Även band som Wavves och FIDLAR är jävligt bra! .. En hel del 50-tal, 60-tal, 70-tals band också .. Listan kan göras lång. Inspiration kan komma från var som helst. "


Kiss My Acid är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Ni var inte rädda för att något annat band hade tagit det innan? Finns det någon djupare mening med det? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

"Ja det är löjligt och dumt, precis som vi! Så det passar. Många människor förväxlar oss med att vi är ett jävla psykedeliskt jävla hippieband som är ganska roligt, men ja vi hade ursprungligen  en lista, vi försökte plocka namn ur en hatt, men det gick inte så bra, men vi tyckte Kiss my Acid var bäst och det var inte taget heller. Det har lite av en historia bakom sig, bortsett från att vara en fräck och snorkig lek med orden "Kiss my ass" , kan man säga att syra delen avser vår trippiga färgglada front kvinna som blir stekt i huvudet efter alltför många hallucinogena droger. Men det är en annan historia. "

 

Vad är det bästa med att spela live?

"Vi älskar att spela live! Det finns så många saker med det som är en fantastisk känsla, men en av de viktigaste sakerna med det är att ha kul och träffa alla andra och ha roligt. Vi gillar att få alla inblandade i vårt set. Du måste prata till din publik. Vi fick även sångaren i ett annat band upp på scen att göra en cover på Suspect Device av Stiff Little Fingers med oss, som visade sig vara en jävla katastrof men det var underbart! En annan sak är att du måste sätta ditt hjärta och själ i varje spelning, du vill ge människor något att minnas. "

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

"Vi har inte spelat så många konserter ännu, men Fibbers är som ett hem för punkscenen, det är där vi började, det var där en massa band började. Det är en stor atmosfär och det finns alltid människor du känner. Värsta plats??? Hmmm jag vet inte, du gör en spelning till vad det är, och då är varje gig en spelning i slutet av dagen! "

Hur är det att spela den här typen av musik på Irland just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

"För att vara ärlig tror jag just nu är vi det enda bandet som vi häromkring, då menar jag att inte många band gör vad vi gör, för du ser inte många band med kvinnliga frontkvinnor i Irland, och absolut inte i punkscenen. Det är en sällsynt företeelse. Vi är bara en tre stycken också, så jag tror att vi får mer kredit för stilen vi spelar också, vilket är 100 miles i timmen med bitterljuv ilska. Hela vår sak är att vara unika och originella, spela vad fan vi vill, försöker inte passa in med någon annan så jag tror att vi kommer har lite ny inspiration till bordet !! Jag tycker att fler tjejer ska plocka upp ett instrument och orsaka ett jävla kaos !. Vi spelar var och med vem som helst för det är bra bra att träffa nya människor och musiker, men mestadels spelar med våra vänner band, Checkpoint, Turfboy, Paranoid Visions, Klusterfux, S.F.U etc. "

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

"Vi gillar att tänka på det som" Strukturerat kaos "... Men i 3 ord .. Snabb, arg, originell."

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

 "För mig har det alltid varit en livsstil, det handlar om att göra saker på ditt eget sätt, total yttrandefrihet och en god känsla av individualitet, det är en attityd och personlighet till livet. Och vem som helst som har den attityden kan trotsigt skriva en punk låt! Uttrycket "punk" kastas runt så mycket nu för tiden så att förlorar känslan av vad den ursprungligen stod för. Det är inte en jävla tävling om vem som har flest nitar på sin jacka eller den största tuppkammen, vilka band du lyssnar på ... Det handlar mer om att vara fri, att en individ och vara DIG! Och ännu viktigare, att inte vara rädd för att vara du! Människor paraderar runt med sitt långfinger som FUCK THIS, FUCK THAT, FUCK THE SYSTEM, FUCK YOU .. Det är allt gott och väl om du verkligen verkligen menar det, men det är bara tråkigt när folk försöker att vara något som de inte är bara för imponera på alla andra. Jag säger alltid att det är bättre att stå ut än att passa in. "


Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

"Vem bryr sig, vi gillar det allihop, men vissa människor vill ha en fysisk kopia också, det är mer sentimentalt på det sättet. Det beror dock på att jag gillar att samla sällsynta Green Day CD och vinyler jag skulle inte tänka mig att hämta dem eftersom det är bara inte samma grej? "

 

Hur är det att bo på Irland nu? Politiskt?

"Det är inte så illa antar jag, jag menar andra länder har det sämre än oss, men fortfarande finns det en hel del som behöver bytas runt här, och ingen gör gör något åt ​​det, de flesta människor bara klagar och göra inte ett skit. Då de flesta människor är som "Ja vi är anti detta och anti det, låt oss gå marschera mot det och göra tecken ..." Men sedan blir det ingenting egentligen av det i slutändan du vet? Det  måste bli en verklig revolution snart, inte bara i vårt land, i själva verket i världen! Om Kiss My Acid styrde världen för en dag, så skulle det defintivt bli något slags rörelse! "

 

Finns det några bra band från Irland nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

"Ja det finns en hel del bra band att kommer härifrån, några gamla och några nya. En hel del band som går obemärkt förbi också, och inte bara i punkscenen. De flesta av våra vänner är musiker och är verkligen begåvade och skriver bra skit! Scenen finns främst i Dublin och Belfast,  Dublins scen är ganska liten som det är, det är därför vi alla är så nära och alla känner alla och tittar efter varandra. Vi lever alla i olika städer, och jag bor är en plats som heter Newbridge ungefär en timme bort från staden, och jag är punkscenen där ganska mycket, det finnsinte ens en riktig musikplats i min stad, det finns inget att göra här, det är därför jag började åka till Dublin och då träffade jag alla "


Vad vet du om Sverige?

"Jag har hört Sverige har en stor punkscen, det finns alltid spelningar på gång, låter som en bra plats för vår typ av musik! Några av våra kamrater från England som heter The Antiseptics spelade det här året och vi hörde ingenting förutom bra saker! Förhoppningsvis får vi spela där snart! "

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar dig? Kan du sjunga om en sådan "enkel" sak som kärlek och komma runt med det?

"Jag (Freda) skriver alla texter, de kommer från en mycket personlig plats. Jag skriver om vad påverkar mig, mestadels upplevelser jag har haft, berättelser, människor, hur jag känner mig, minnen etc. Ja självklart. Jag har skrivit om kärlek förut många gånger, och hjärtesorg också, och jag kommer förmodligen att göra det igen. Wild Ones och Love, RIP är sammanlänkade, som två delar till en berättelse, som att bli kär och att sluta vara kär. Men texterna är definitivt en av de viktigaaste delarna av musiken i min mening "

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om ??

"Man ska aldrig säga aldrig? Det begränsar dig, Kiss My Acid har inga gränser. Jag skriver om vad jag vill, vad som stör mig, vad jag känner .. Men för att svara på din fråga, jag tror inte att jag någonsin skulle kunna skriva en meningslös låt .. Som något helt sjukt utan betydelse bara för sakens skull, jag kunde inte göra det. Det är inte min stil, jag kan antingen skriva en berättelse med karaktärer eller så lägger jag mitt hjärta och själ i att skriva texter som kommer från en personlig plats eftersom det är viktigt. Det är vad som inspirerar människor och påverkar dem, människor känner att de kan relatera till texter, ibland kan de till och med förändra ditt liv eller synpunkter på något. Särskilt i punk, måste du göra ha starka texter! Det är den bästa typen av musik, den är verklig. "


Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska låt?

"Det beror på musiken, men ja, jag tror att punk och politik har en elak historia tillsammans. Vi har en låt som heter Revolution på EPn. Det har definitivt en politisk strimma i den, om du lyssnar på texterna kommer du att se vad jag menar, jag vill inte ge dig för mycket. "

 

Bästa politiska band / artist?

"Åh Gud, det finns så många att välja mellan, Rage Against The Machine, Stiff Little Fingers, Bad Religion, Dead Kennedys, Sex Pistols, System Of A Down .... men jag antar första som jag kommer att tänka på är Green Day med American Idiot. Det albumet var ett jävla mästerverk, och ett stort fett uttalande om vad som pågick i USA vid den tiden, de var ett av de enda banden att komma ut och vara arg på regeringen, och ändå vrida albumet i en berättelse med tecken för att representera olika aspekter av vad som hände politiskt eller inte .. Det är jävla fantastiskt och alla som tycker att det inte är ett punk album kan dra åt helvete! "

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

"Absolut 100%. Jag menar, det ändrade mig, jag är säker på att jag talar för många människor också"


Ert CD-omslag är riktitgt snyggt, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar människor vilken typ av musik du spelar? Ditt favorit skivomslag? Vem gör era omslag?

"Tack. Det är inte nödvändigt, men jag tror att bra konst att representera temat av ett album eller vad som är coolt. Mitt favoritomslag skulle kunna vara Green Day" Dookie "Det är som en jävla Var är Wally affisch, man kunde titta på det i evigheter. Ricks är Wavves "King Of The Beach" som är ganska coolt. Jag (Freda) gör allt konstverk, jag ville att det skulle ha en mening bakom sigt. Diamanten representerar att vara individuell och djärv och unik bland en värld full av människors taskiga yttranden "

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Bolag? Är det bra?

"Ja som vi sagt tidigare, en del människor vill ha en fysisk kopia också.  Det är bra att stödja din lokala scenen !! Det handlar inte på något sätt om pengar, men hur mycket tid ansträngning och hårt arbete och pengar det är att göra en EP så förtjänar det inte att bli stämplat som värdelöst ? Och vi är osignerade just nu, vi kommer förmodligen att vara ett tag, menvåra vänner talar om att inrätta en DIY etikett snart och vi fuppmanas att vara det första bandet att skriva på, men detta är topphemlig regerings illuminati information så mina läppar är förseglade "

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under din karriär och under någon spelning?

"Rolig skit händer hela tiden, när saker går fel så skrattar vi bara åt det. Förmodligen inte relaterat till din fråga, men en gång Ricky gick hela dagen klädd i udda skor och inte ens märker. En hög Adidas och en låg Nike . Det var jävligt roligt och vi hade baksmälla så det var acceptabelt "

Hur ser er publik ut? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

"Vår publik är oftast en blandning av punkare, vänner, familj och berusade personer. Vilken är den bästa publiken att ha! Jag skulle nog Billy Liar som är ganska stora i Skottland eller Paranoid Visions som har funnits sedan innan dinosaurierna."


Snälla ranka dina fem favoritskivor, konserter och fem viktigaste sakerna i livet?

Freda:
(Skivor)
1. Green Day - Insomniac

2. Nirvana - Incesticide

3. Distillers - Coral Fang

4. Foxboro Hot Tubs - Stop, Drop & Roll

5. Pinhead Gunpowder - Compulsive Disclosure
(Konserter)
Green Day, Emirates Stadium, London, ‘13

Green Day, Brixton Academy, London, 13’

Green Day, Marlay Park, Dublin, ‘10 

Rebellion Festival, Blackpool, ‘11

Rebellion Festival, Blackpool, ‘12

Rick:
(Skivor)
1. ALT J - An Awesome Wave

2. FIDLAR - FIDLAR

3. Nirvana - In Utero

4. Red Hot Chilli Peppers - Blood Sugar Sex Magic

5. Wavves - Afraid Of Heights
(Konserter)
1. Foo Fighters Marlay Park ‘07

2. Faithless Oxegen ‘10

3. Alt J - Rockwatcher ‘13

4. Alkeline Trio The Academy '13

5. Rise Against Oxegen '10

Tom:
(Skivor)
1. Dookie

2. The Wall

3. The Wickerman Soundtrack

4. Monthy Python Sings

5. 48 Hours By The Irish Skidrow
(Konserter)
1. The Wall,  Aviva

2. Green Day, Marlay Park

3. Stiff Little Fingers, Temple Bar Music Centre

4. The Pogues, The Olympia

5. Jerry Fish, Whelan’s


Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

"Detta är vår första intervju så vi är inte uttråkade av dem ännu haha"

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem skulle du valt?

Green Day
Nirvana
Distillers
Sex Pistols
Joan Jett

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken ??

"Ja absolut! Speciellt punkrock, inte bara att människor kan få ut sina aggressioner, de kan bli riktigt utbildade och inspireras av det också. Att vara en arg person behöver inte nödvändigtvis betyda att du inte är trevlig, jag är en trevlig person, men en hel del människor bara gör mig förbannad! "

 

Vilken är den mest mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

  "Vilken är den mest mest udda fråga du någonsin fått i en intervju" ...

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

Rick: "Är du singel?" "Ja, det är jag".


Framtidsplaner för bandet?

"Vi planerar att ta över världen duhh !!! Haha Ah nej, nästa steg för Kiss My Acid är att vi spelar in en EP och gör en turné i Storbritannien inom en mycket snar framtid, vi vill få vår musik ut så mycket som möjligt, och har en del nytt material i vardande, vi kan inte vänta för till att världen att höra det !! Oh och spela så många jävla spelningar som överhuvudtaget är möjligt! Det är vad vi älskar och gör bäst "

 

Eventuella visdomsord?

"Livet är ganska dumt så du kan lika gärna vara dum" ...