KaKkA-HätÄ-77

Ett av de bättre banden I 77-punk stil som jag har hört det senaste är det finsksjungande  Kakka-Hätä-77. Teemu svarade på frågorna i oktober-2011

 

Historia?

Teemu: KK77 bildades 2006. från början var vi ett tremanna band utan basist men sedan kom Juuso och köpte mig några shots och så var han med . Vi har släppt några sjutummare och en fullängdare. Vi spelar skitig punkrock på finska. Teemu och Janne spelar gitarr och Mirko slår på trummorna. Alla sjunger men mestadels jag.  
 

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, familj, arbete och något hemskt om varje medlem?

-Teemu: Juuso är kanske 25 eller 26?! De andra medlemmarna är verkligen skitgamla. Vi har alla skitjobb för att överleva. Janne har barn och Mirko kommer snart att ha ett. Jag är en gris, idiot och alkoholist. De andra medlemmarna är det också men inte tillnärmelsevis så ofta. Jag stinker också.
 

Band fore eller vid sedan av Kakka-häta 77?

-Teemu: Mirko spelar i MAAKUNTARADIO och THE DWYERS. Jag spelar i THE HEARTBURNS, MAHO NEITSYT, LIIMANARINA och ett nytt band som kanske kommer att heta SAATANANPALVOJAT. Jag brukade spela i VAASANKATU SS, KIROUS, STAKEOUT, NAZI DEATH CAMP & och några andra punk/noise/HC band också.
 

Vad betyder namnet? 77 är väl året för punken eller?

-Teemu: Sid dödade Elvis i 1977. Så varför inte?
 

Jag tycker er musik känns gammalmodig på ett modernt sätt. Hur skulle ni själva beskriva den med tre ord?  

-Teemu: Punk, skitig, dum och ful.


Inga tankar på att sjunga på engelska?
-Teemu: Jag gör redan det i THE HEARTBURNS & och att göra engelska texter är skittråkigt. Rednecks i Finland är lättare att göra förbannade med finska språket eftersom de är för dumma för att förstå engelska.
Do the uganda!!!

 

Vad handlar era låtar om?

-Teemu: Depression, öl, piller, leva/dö med punk,  våld, att bli slagen och försöka slå andra folk, att ett dåligt socialt liv blir ännu sämre, söndra däck & att starta bränder, vara dum, hata rika, hata snutar, hata svenskar. Yeah och White power också.

 

Hur är musiklivet I Finland just nu? Några bra grupper?

-Teemu: Allt för många. De bästa punkbanden är THE SPLITS, MODERNI ELÄMÄ, RÄJÄYTTÄJÄT, KIELTOLAKI, KYLMÄ SOTA, KIVESVETO GO-GO och KYRE & DUUNARIT. Mirko's bolag AIRISTON PUNK LEVYT släpper en massa bra saker. Jag älskar också gammal musik som TERVEET KÄDET & och deras sångare Läjä's blues band, THE SULTANS. Men min favorit just nu är en rapartist som heter RAIMO, han är genial. 
 

Vad betyder punk för dig? Är det bara ett ord eller är det en livsstil?  

-Teemu: Ha ha, hatar denna frågan. Jag tror inte det bara är en hårstil för oss. Vi är förlorare, fulla idioter och fegisar so jag tror vi är ganska mycket punk. . I
 

Vilken är den viktigaste punklåten som är gjord genom alla tider och vilket är det viktigaste punkbandet?

-Teemu: EAT SLEEP & FUCK av TEENAGE PHDS är riktigt bra. Mina TOP5 favoritband är kanske THE PAGANS, THE REATARDS, RAMONES, ELECTRIC EELS och KOLLAA KESTÄÄ från Finland. Vet inte vilka som är viktigaste och spelar det någon roll men 999, GREEN DAY eller NIRVANA är det inte.

 

Många av de gamla punkbanden var riktigt råa som Terveet Kädet, Riistetyt och de banden, är det något du lyssnar på?

-Teemu: Jag älskar dessa band, helst den första EP:n . RIISTETYT var till och med bättre när de kallade sig CADGERS. Kaaosta tää maa kaipaa!!!!
 

Har du hört några bra svenska punkband?

-Teemu: Ja , många, gillar egentligen inte EBBA GRÖN så mycket men jag älskar SHITLICKERS, KRIMINELLA GITARRER, MODERAT LIKVIDATION, gamla MOB 47, ANTI-CIMEX, CRUDE SS & och nästan allt 77 stuff på svenska BLOODSTAINS samlingar. SVENSKA PUNK KLASSIKER 2CD är en av de bästa samlingar jag någonsin hört. Jag har hört några nya band också som jag gillat men jag tror att saker i Sverige är lite för trendiga och självsäkert för oss fuckups att gilla. Det känns så dumt att gå och se på alla dessa band i sina perfekta hår och kläder som ”spelar punk”, blir betalda och nedlagda. Det får mig att vilja döda någon.

 

Har ni varit utanför Finland och spelat? Var?

-Teemu: Ja vi var i  USA (tack Mike!) och i Milwaukee var vi KAKKA-HÄTÄ 77 från "Sverige"  så vi sket i det giget med mening och var inte bra då. Mina andra band har spelat i Tyskland etc och jag har varit i Stockholm för att se . MARKED MEN, THE REATARDS etc skitbra band som inte kommer till Finland så ofta
 

Är det sant att ni lär er svenska I skolan, varför det isåfall?. Borde vi inte lära oss finska i svenska skolan isåfall?

-Teemu: Ja, det är vårt andra språk. Jag tycker det är bättre att lära sig engelska för det är ju ändå USA du vill åka till. Ifall du inte skall flytta till Eskilstuna och bli en amfetaminmissbrukare. Mitt efternamn är förresten Bergman och Jannes är Eriksson. Jag hade en tjej en gång vars moderspråk var svenska även att hon var finska. I Åbo finns det en massa svensktalande människor.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Teemu: KOLLAA KESTÄÄ - NELJÄN PENNUN OOPPERA LP, RAMONES - ALL TH STUFF & MORE 2LP, THE PAGANS - SHIT STREET LP, THE REATARDS - GROWN UP, FUCKED UP LP, de första 20 KILLED BY DEATH samlingarna och kanske BLOODSTAINS ACROSS TEXAS LP...fem favoritkonserter, MODERNI ELÄMÄ, THE REATARDS, MARKED MEN, KIVESVETO GOGO är oftast fantastiska. Jag missade min mamma 70-årsdag för att seTHE GORIES & THE OBLIVIANS som också var skitbra. Och att se 2 M.O.T.O. gigs förra veckan och veckan innan det!!! M.O.T.O. sög i Stokcholm förresteb....min vän som gör MARK SULTAN var också fantastisk. Fem viktiga saker , hmmm låt oss säga öl, punk, vänner, få skit att hända, festande och masturbation.

Första, senaste och dyraste skivan du köpt?

-Teemu: Första punkskivan var kanske "My war" av BLACK FLAG. Första punkbandet jag gillade var RAMONES och THE MISFITS etc. metal och Michael Jackson gillade jag innan men låt oss inte prata om den skiten. Den dyraste skivan måste väl vara en av mina . KOLLAA KESTÄÄ LP's. Den dyraste 7 var kanske PROTEX - DON'T RING ME UP, ELECTRIC EELS - AGITATED eller någon METAL URBAIN singel. Den jag själv har fått mest för är ARYAN DISGRACE - FAGGOT IN THE FAMILY 7". Skulle nog inte sålt den. Senaste skivan jag köpte var en. JOY DIVISION 7" BOX för mina sista pengar. Före det singlar med SKREWDRIVER, COUNT VERTIGO & första DISCHARGE  även om jag redan hade en. Haha …jag är lite galen tror jag. .

 

Mest pinsamma skivan i samlingen?

-Teemu: Vår split 7"EP med mitt ex-flickväns band SEKSIHULLUT eftersom vår sida är skitdålig.  Även KIROUS/SHARPEVILLE split 7" av samma anledning. Jag är glad att de kickade mig efter det.
 

Var står du när vi snackar nedladdning?

-Teemu: Jag bryr mig inte. Ifall det ruinerar de stora bolagen är det bra tror jag. Våra ”fans” köper fortfarande skivor. Jag har aldrig laddat ned någonting och jag tror inte ens jag skulle klara det även om jag ville. Jag suger på datorer, jag suger på allt. Skriv i ditt zine att Teemu suger fanimej.
 

Är det bra eller dåligt för ett band som ert?

-Teemu: Vet inte. Kanske det är dåligt för då hör folk hur dåligt vår skiva låter och köper den inte, ha ha!
 

Jag tycker ni har lite tunt och lågt sound på er skiva, I alla fall på min Iphone om man jämför med andra skivor, är det något som ni gjort med flit

-Teemu: Nej, vi suger bara.
 

Framtidsplaner för bandet?

-Teemu: Vi ska spela ihop med THE DWARVES nästa månad. Det är väl ungefär allt. Vi bor ganska långt ifrån varandra och har bättre saker än att oroa oss angående detta band. Mirko skall ha barn snart så han kommer troligen hellre att stanna hemma än att åka till någon skithåla och bli utskälld av någon 15-årig feministidiot som säger att vi skall äta deras skitvegetariska mat från nån soptipp. Varit där allt för många gånger. Och ingen bryr sig om vårt skitband längre. Vi var ”hot shit” för 4 år sedan. Nu är det någon annans tur.  
 

Framtidsplaner för dig själv?

-Teemu: Dricka, slåss & knulla, kanske dö.
 

Visdomsord?

-Teemu: Ha ha, inte från mig kompis! Finland suger fanimej, åk västerut, unge man.
 

Nåt att tillägga?

-Teemu: Tack för intervjun och för intresset, Peter!!!!