Historia?

-Vi har spelat ungefär i fem år och medlemmarna kommer och går hela tiden. Vi har slutligen stabilserats i somras och började att skriva på skivan. Vi har jobbat väldigt hårt på låtarna tills vi kände att det var ett bra album. Vi blev antagna av Fearless genom bandet NEW FOUND GLORY och de ville släppa en skiva med oss.

Snälla, berätta lite om varje medlem, ålder, familj och något dumt som denne har gjort?

-Ja, jag är Chris och jag spelar trummor, jag är 19 år .Spencer spelar bas och han är 20 år. Jeff spelar gitarr och han är 19 och Andy sjunger och han är 20 år. Spencers familj äger en pizzarestaurant i vår stad där både han och jag jobbar. Scott levererar pizza och kör en fräck bil. Andy gillar at joga. Jeff gillar att ära broccoli. Alla våra familjer är väldigt snälla och ger oss support vad vi än gör.

Jag har bara This vicious cycle ,har ni gjort något mer?

-" This vicious cycle" är vår första skiva så du har allt vi har gjort.

This vicious cycle, titlen, kan ni berätta storyn om den?

-This vicious cycle har en slags dubbelmening. Omslaget har en cykel på eftersom den skulle kunna vara en farlig cykel. Och vår personliga farliga cykel var sättet vi aldrig kunde få saker dit vi ville. Något dåligt hände alltid när det började att gå bra för oss. Det var en cykel som repeterade sig hela tiden och ville alltid göra så det sket sig för oss.

Är Fearless Records ett bra bolag?

-Fearless är ett underbart bolag. De ger oss support och vi kommer alltid att vara i skuld till dem för att de tog chansen med oss och trodde på vår musik. Det känns som om de är en familj som hjälper oss och de ger oss råd för att bli ännu mer framgångsrika. Det är underbart att ha sådana människor på sin sida.

Finns det några andra bra grupper i USA just nu?

-De bästa grupperna jag har hört det senaste härifrån är New Found Glory,
the Stryder, Cashboard confessional, At the drive in, och våra vänners band,
the Panda squad,de är bra.

Vad vet ni om Sverige?

-Det enda jag vet om Sverige är att det finns vackra blond kvinnor där, förhoppningsvis.?


Har ni hört några svenska band?

-Det enda bandet jag vet från Sverige är mitt favoritband och det är Millencollin.

Hur är det att bo i USA just nu?

-Att bo här är det samma som det har varit i hela mitt liv. Det är inte dåligt, det blir lite tråkigt ibland men jag tror att alla människor blir uttråkade ibland på sin omgivningar. Men jag är glad i mitt land och det är ett bra ställe.

Hur var det med valet där? Är det inte en skam att de inte ens kan få rätt på röstsiffrorna? 

-Jag skäms inte alls över det valet. Misstag sker, tror jag. Det blir gammalt fort. Men jag skulle vilja få dem att skynda sig så jag vet vem som blir min nästa ledare.

Går politik och musik hand i hand?

-För oss,nej. Men det kan, musik är en form av kommunikation. Några musiker väljer att prata om politik i sina sånger. Vi har valt att vara folk som berättar berättelser. 

När ni gör en låt vad är viktigast, en bra låt, en bra melodi eller en refräng som folk kommer ihåg?

-Jag tycker att melodin tillsammans med texten är det viktigaste. Jag tycker att en glad sång skall ha en glad melodi och en ledsnare sång skal ha en lugnare melodi. Texterna är berättelser och melodin ger låten en annan dimension. Beatles var mästare på den här sortens musik. 

Hur är punkscenen i USA just nu?

-På det stora hela, är den på framgående. Independent musik verkar sälja mer än någonsin. Orsaken är att banden skriver bra musik och därför kan tävla med de stora bolagens band. Så länge musiken är bra kommer scenen att vara skitbra eftersom ungarna som lyssnar kommer att finnas där. 

Vad betyder punk för dig?

-För mig personligen betyder punk en rå känsla och energi. Låtarna har inga gränser och de förklaras genom unga hjärnor för unga hjärnor. 


Hur ser den medelmåttige Junction 18 fan ut? 

-Jag tror att den medelmåttige Junction 18 ser ut som våra föräldrar eftersom de är våra största fans i världen. 


Blir det mycket intervjuer? Är det tråkigt?

-Vi har inte gjort så många intervjuer ännu, så det har inte hunnit bli tråkigt.Vilken är frågan du vill ha men aldrig får, ställ den och besvara den?

-Frågan måste vara: Vem är den snyggaste medlemmen i gruppen och svaret på den frågan blir: Det är jag.

Läser ni mycket zines på nätet eller på papper, favoriter?

-Mitt favoritzine att läsa måste vara Punkplanet. Jag tycker det är väldigt informativt.

Har ni en egen hemsida, varför eller varför inte, och vem gör den?

-Våran site är under konstruktion. Föär at hitta den skriv in www.junction18.tsx.org , och den kommer att ta er dit eller gå till www.fearlessrecords.com för att hitta en länk. Den görs av en kille som heter Forrest som gör Fearless site också. 


Idoler när ni var små?

-När jag var liten, avgudade jag Monkees, Mickey var min favorit och han var trummis så därför började jag att spela trummor. Sedan gillade jag Queen mycket. Sedan kom Green Day och NOFX och de fick mig verkligen att vilja hålla på med punk. 

5 bästa skivorna, 5 bästa konserterna, och 5 viktigaste sakerna i livet?

-OK Mina bästa 5 skivor är. Weezers första skiva, Jerseys best dancers av Lifetime, Poison Greatest hits, New Eiserable experience av Gin Blossoms och Nothing gold can stay med New Found Glory. 5 bästa konserterna? Det måste vara första gången jag såg Rush när jag var 13, när jag såg Weezer och face to Face tillsammans, första gången jag såg Lag Wagon, första gången jag såg Pennywise och alla Snapcasekonserter. De fem viktigaste sakerna i livet för mig är 1. goda vänner 2. at vara nära mina föräldrar  3.Tak över huvudet  4.att hålla fast vid dina ideal 5.att kolla in en bra serietidning


Första och senaste skivan du köpte?

-Den första skivan jag fick var Monkees greatest hits album. Den senaste jag köpte var den nya At The drive in..

Vad tänker du när jag skriver, amerikanska valet, punkmusik, rapmusik, Europe mot USA, fattigdom? 

-Ok, Amerikanska valet? Slutar aldrig. Punkmusik? Läderjackor. Rapmusik? Dr Dre. Europe mot USA? världskrig Fattigdom? korthus. 

Vidsomsord?

-Mina ord av visdom är att man aldrig skall äta gul snö.

Nåt mer att tillägga?

-Snälla kolla in Vivious cycle med Junction 18.  Ge supprot till alla dina favoritband och kolla in dem live. Tack så mycket. Hej då Sverige.