JENIFER MCKITRICK är en tjej som verkligen gjorde mig varm när jag hörde henne. Jag skickade iväg en interju till henne direkt och här är hennes svar som anlände 1.e mars 2001. 

Snälla berätta lite om dig själv, familj, ålder och om du har spelat i några band innan din solokarriär?-Mitt första band var The Bettys som jag hade i skolan och jag har varit medd i en massa band. Jag var med i Swingin Doors i 5 år i San Fransisco och före det när jag bodde på östkusten var jag med i The Outskirts, Spank, The Eggman, Roadhouse och många andra, Jag lever med min dotter.

Du jobbar på Gearhead eller hur? Ni gör zines och skivor?(Finns det någon möjlighet att se något zine eller några nya promos)-Jag jobbar för Geargead och jag försöka att sklicka några promos till dej. Vad vill du ha? 

Jag sade i min recension att du sjöng som en gud, hur tog du det?-Jag var omöjlig att umgås med hela helgen. Allvarligt talat, kom jag på mig själv att jag fösökte låte mer gudlik när vi repade och jag började skratta åt mig själv, jag har aldrig försökt det förut. 

Vilka är grupperna, tjejerna som du jämförs med i recensioner?-Stones, Blondie, Patti Smith, Pretenders, Jonathan Richman, The Crystals, The Bodeans, Magazine, alla möjliga. Jag känner mej lite obekväm när det gäller gruppjämförelser. Varje låt är en annorlunda värld. Jag gillar inte att ställa band i olika boxar på det viset . Jag tror att jag är för nära för att vara objektiv. 


Jag skrev Pretenders, Joni Mitchell, Janis Joplin och mycket punk i uppväxttiden, vad gillar du det?-Jag vill veta mer im det där mycket punk i uppväxttiden. Jag vet inte vad du menar riktigt men det låter intressant.


Har du gjort något mer än Glow? Ifall du har det hur kan jag få tag på det? -'Unhinged', me dSwingin Doors finns till salu på http://www.jenomatic.com . det finns lite saker som är omöjligt att få tag på för det är slutsålt.

Är det lättare eller svårare att vara soloartist? Vad är det bästa respektive det sämsta med det? -Det är för mycket jobb att vara soloartist, så jag startar ett band igen.

När du skriver låtar, vad är viktigast att skriva bra musik, bra texter eller en refräng som folk kommer ihåg?-Jag måste nog säga att musiken kommer i första rummet.

I´ll take mine är skriven med ett tack till David Lynch, vad menar du med det?-Orden i refrängen kommer från eraserhead, David Lynch filmen. Jag har bara sett den en gång så jag vet inte hur nära de är till den aktuella texten men jag föröskte att kopiera så bra jag kunde. Så därför vile jag tacka David.

Vad är det bästa respektive det sämsta med att vara tjej i musikbranschen?-Det bästa är att många killar erbjuder sig att bära mina högtalare för mig, det gör de inte för killar, det värsta är PMS.

Hur är det att bo i USA? Är det våldsamt?-Ifall du såg min hemtrakt så skulle du skratta åt den frågan. det närmaste våldsamheter vi kommer är på lördagmorgon då för många internetjobbare står på kö och de blir lite arga för att det tar sådan tid att få sin cappucino. Jag skulle vilja säga att det är antivåldsamt här och vi skulle behöva lite våld. 

Finns det några bra band i USA just nu?-Tonvis.Det är inte möjligt för någon att lista upp alla band som finns här. 

Vad vet du om Sverige?-Gearfest!

Har du hört några svenska band värda att nämna?-Soul Patrol. Bob Hund. Abba så klart.

Snälla räkna upp de fem bästa skivorna, de fem bästa konserterna och de fem viktigaste sakerna i livet?-Skivor: David Bowie-Ziggy Stardust, Never Mind the bollocks here's the sex pistols, Rolling Stones -Some girls, Elvis Costello-Armed Forces, Led Zeppelin' s första.
Konserter: Peter Frampton, Iggy Pop, Patti Smith, Keith Richards, Chuck Prophet
Livet: Att veta vem du är

Firsta och senaste skivan du köpte?-Första måste ha varit Elton John i sjätte klass


Idoler när du var liten?-Batman och Nancy Sinatra.

Vad tycker du om det nya sättet att kommunicera med email och internet och allt det där?-Jag vet inte hur jag överlevde utan det förut. 

Har du någon favoritsida som du vill rekommendera?- www.wildbrain.com  De gör animerade kortfilmer och har en imponerande katalog med original saker.

Hur skulle du beskriva din musik för någon som aldrig har hört dej och undrar vad fan du håller på med?-Jag kallar det bara rock. Men då får jag inte en massa samtal som ber mig att recensera musik, heller.


Är du ofta ute och spelar, hur ser din publik ut?-Oftast unga vuxna i trettioårsåldern. Vilka rävar, jag älskar alla.

Blir det mycket intervjuer, är det tråkigt?-Jag gillar intervjuer, ibalnd. Ibland får jag en intressant fråga ich jag får tänka på ett nytt sätt och få ett annat perspektiv. 


Vilken är den vanligaste frågan?-Berätta lite om dej själv


Vilken är frågan du aldrig för men vill ha, ställ den och besvara den? -Hur skulle du vilja ha en miljon dollar, kontant eller check? Jag skulle säga att check går bra.


Har du några favoritzine på nätet eller på papper?-Förutom Gearhead och Skrutt, såklart. Jag läser mest hot rod tidningar och The New Yorker. Det finns en massa coola zines som är ute på nätet som jag har kollat in. Det finns mycket bra skrivet där, insiktsfulla recensioner. Musikzines som  Bart Ebisch's AltCountry NL at http://www.xs4all.nl/~bebisch
Jelly är bra också och har adressen www.jellyroll.com  det finns bra recensioner på www.milesofmusic.com också.

Vad gör ett zine bra?-Att det är bra skrivet. Det andra är det valda intervjuoffret kan jag tänka. Design och fotografier nästa.  

Är det några större bolag som har ringt eller något sådantt?-Självklart, det gör de hela tiden men jag väntar på att ett mindre skall ringa. En utomjording som jag kommer bort om de har för många viktiga artister. Jag jobbar hellre med en tight budget och frå bra service än att jag får en fet check och blir glömd när nästa stora skiva kommer ut.

Hur kom du i kontakt med Chuck Prophet?-Vår gemensamma vän Vudi (American Music Club, Clovis de la Foret) introducerade oss på en Swingin Doors konsert för ungefär 10 år sedan. Senare , när jag skulle göra soloskiva så inviterade jag Chuck att spela på några demos. Han har varit med på varenda demo sedan dess och nu på Glow och han är en del av våra liveshower när hans spelschema tillåter. Kanske vi kommer till Sverige. 

Vilken är den konstigaste recensionen du fått? -I det franska magazinet Le Cri du Coyote skrev Bernard Boyat om Swingin Doors  "un ensemble leger et fruite, avec quelques aromes acidules." Och alla nadra vin analoger, det var så franskt. 

Bryr du dig om recensioner?-Självklart! Folk läser de grejorna. Ibland är det det enda de vet om dig, en recension här och där.! 

Vilka framtidsplaner har du? -Mitt hopp för framtiden är att jag utvecklas.

Vilka är framtidsplanerna för musiken?-Jag vill spela en massa spelningar detta året och kanske åka på turné. Kanske jag skriver ihop med någon till nästa skiva.


Visdomsord?-Ifall man tänker på alla de männsikor som har funnits före oss och alla de som inte är födda ännu så är det ganska fantastiskt att vi är de få som är här just nu. Tänk på hur oddsen för det är. 

Nåt att tillägga?
-
Tack för att du brydde dig om mig. Och KEEP ON TRUCKIN.