En massa band har jag hittat på My Space det senaste och det gjorde jag med punkgruppen Insurgency också. Kolla in intervjun som gjordes 8/8-07

 

När och varför började ni att spela?
-Vi började nästan med en gäng efter att punk rock kom till. På den tiden gick vi alla på high school och var inte  "jock or rich kid" grejen som dominerade hela skolan.

Men vi blev äldre , vi lärde oss att punk var hög, snabb musik. Men livsstilen är lika viktig nu som musiken själv. För att ta det ganska enkelt.  

Snälla berätta lite om varje medlem i bandet, ålder, familj, intressen, arbete och något hemskt om varje medlem?
-Generellt, så har vi alla samma intresse.
Det är väl därför vi går ihop så pass bra. Det är säkert att säga att vi alla älskar att vara i detta band. Vi var vänner innan vi bildade bandet. Genom Tosh och Jack som har ett väldigt stort intresse för film, faktum är att de precis håller på med en film som Jack har skrivit. Jag(Erik) och Christos var intresserade av att laga mat. Men jag personligen gillar att meka med bilar också lika mycket som att laga mat men det betalar inte räntorna just nu.
Kollektivt så ligger våra åldrar mellan 18 till 21, så vi är ganska unga allihop, vilket är bra för orken på en konsert.

Alla jobbar som kockar på lokala restauranter ,Så vi jobbar alltså alla på skitjobb så vi kan betala räkningar, turnera och spela in eller göra någon slags merchandise och två oss går på college och försöker att betala för bandsaker. Här är lite skit om oss alla…..vi tycker alla att se en annan medlem lida, helst när vi turnerar. Så långe det inte är för allvarligt. Säg att någon av oss har baksmälla för att vi drack för mycket dagen innan så skrattar vi när de kräks eller bara att denne mår dåligt överhuvudtaget. Jag vet att det låter skitlöjligt men vi har alltid gjort det och vi är så pass nära varandra för att inte bli arga.

Tosh ser ut som om han kommer från en annan planet om vi jämför honom m ed er andra……hur kommer det sig?  
-Vi har alltid känt att gruppens utseende inte skall vara prioritet och ta över över texter och musik. Tosh klär sig som han vill och känner sig bekväm. Det är inte nödvändigt att vara lika eller ha en “image” så att folk förstår att vi spelar punk. Jag vet inte egentligen, det är väl inte hans grej riktigt att ” se ut som en punkare” helt enkelt.

Vad betyder punk för er, är det bara en musikstil eller är det en livsstil?
-Punk är väldigt variabelt och det beror verkligen på personen men det reflekteras självrespekt och rebellisk attityd emot andra saker. Jag tycker det både är musik och livsstil. Punkare är alla olika på olika sätt men vi är inne i detta på samma sätt.


Min recension av skiva? Kommentar?
-Den är skitbra!
Vi uppskattar verkligen att du inte tycker att vi är ett typiskt 77/2 punkband(Kolla recensionssidan någonstans på denna site för att läsa den)

Finns det några bra band omkring?
-Självklart! Många har varit en stor inspiration och hjälp inte bara musikalsikt, utan med spelningar och moralisk support.  


Vad vet du om Sverige?
-Underbar punkscen efter vad jag har hört, men jag har inte varit i Sverige.

Har du hört några bra svenska band?
-Asta Kask fucking rules!

Ni har inget skivkontrakt eller? Vilka skivor har ni gjort och hur kan jag få tag på dem?
-Vi är inte signade till något bolag men vi har blivit kontaktade av bolag så förhoppningsvis snart. Jag tror att det är bar att vi har gjort allt själva utan hjälp från något bolag. Än så länge har vi vår första Ep, några demos och vår nya fullängdare. Vi har en massa nya låtar så vi jobbar för ännu en EP som beräknas komma i slutet av året. Du har det bästa vi har spelat in men den nya EP: kommer att vara mer aggressiv.  


Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?
-Snabb, ärlig och originell

Vilken typ av folk kommer till era konserter?
-Mestadels punkare från närliggande områden eller städer. Vi har försökt att spela med band som inte har spelat rock n roll eller punk men det är ingen idé eftersom ingen bryr sig om vår för de vet inte vad det handlar om.

Vilken typ av folk finns inte på era konserter?
-Jag är inte säker på att jag förstår frågan. Jag är ledsen jag är dum.


När ni gör en låt, vad är viktigast, är det att ha en bra text, en bra melodi eller är det att ha en bra refräng som folk kommer ihåg?  
-Det är bra att ha allt, men inte nödvändigt. Vi försöker också att få in kvalité i musiken som helhet men ibland blir det lite löjliga refränger som  "fuck off and die" eller något annat dumt som kan rädda en låt.

Politik och musik, går det hand i hand?
-Ja, men det finns många olika politiska vägar. Det kan vara personlig politik eller punkpolitik som en helhet eller som en liten del. Som vårt band så går vi inte för långt in i politiken eftersom alla i publiken tycker olika. Men visst vi vill alla ändra saker och ting men hur får man till ändringen? Vi har ingen agenda att predika politik så mycket eftersom vi inte kan ta ner hela systemet  men vi kan komma med små kollektiva saker och ändringar.  


Bästa politiska band/artist?
-Action

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
-1)Ramones-self titled
2)Bad Brains-self titled
3)Riot Act-Live For Today, Fight For Tomorrow
4)A Global Threat-In The Red
5)Johnny Cash-Live At Folsum Prison

Stiff Little Fingers gjorde en grym spelning och det gjorde Buzzcocks också och det är de som verkligen står ut. Vi har sett en massa riktigt bra band. ...

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?
-Jag lade vantarna på en Ramones-promo som bara hade 2 låtar på en 12-tummare. Den var inte dyr men den är värd ganska mycket pengar. Den billigaste skivan jag någonsin köpt var ett riktigt bra hip hop band som heter Fat Boys och jag fick den för 50 cents.  


Den mest pinsamma skivan i samlingen?
-UGHGHG! Nirvana.
Jag var ung och visste inte vad punk var på den tiden.

Skivan du köpte för omslagets skull och som du blev så besviken på ??
-Motley Crue självbetitlade album. Då är inte ens Vince Neil med och sjunger. Den suger mycket. .

Hur är det att leva i ert hemland och då menar jag politiskt?  
-Det verkar so mom det finns många fördelar för rika arlsen.
Det här landet har gjort stora misstag och det är det värsta på många år. Politiskt, jag tycker framtiden är åt helvete.

Vad tycker du om regeringen?
-I en nötskal, snål och korrupt.

Är USA landet av mjölk och honung eller ljuger regeringen genom media till folk?

-Självklart ljuger de. De har så mycket makt over media så vi kan inte se alla hemska saker förrän 20 år senare. Å andra sidan finns det så många möjligheter om man har lite pengar men det är ju det som är dåligt. Many amerikanare upprörs över materiella saker istället för at bry sig om det älskar . att göra eller behöver. Hur svårt är det att inte vara så självisk och inte äta 3 fast food mål om dagen. Och självklart  folk är besatta av utseendet också så de tar dietpiller eller opererar sig så att de ser acceptabla ut. Ibland , Jag hatar verkligen den här platsen som jag kommer ifrån men jag tror också ” Vi lever i det bästa landet”


Jag förstår att ni jämförs med andra band?
Vilka?
-Jag har hört att vi sägs vara en mix av Unseen och A Global Threat.  

Bryr ni er om recensioner? Vilka litar du mest på , de dåliga eller de bra?

-Ja, men du kan inte lita på allt som folk säger eller skriva om du skall vara ärlig.  

Vilken är dne konstigaste ni har fått?
-Vi har inte blivit recenserade på detta sättet. Vi vet vad våra vänner tycker om det. Du är nog den förste som recenserar oss!

Vilken är den största publiken som ni har spelat inför?
-Kanske runt 200

Vi9lket band ditt det största bandet ni spelat ihop med?
-Career Soldiers, The Ghouls och Copyright Chaos.

Framtidsplaner för bandet?
-Bli signade av ett bolag och turnera. Turnera en massa.

För dig själv som människa?
-Kanske något college men jag njuter av vad jag gör med bandet. Jag skulle inte ha något emot att ha detta band som en karriär....

 

Visdomsord?
-Det är bättre att ha försökt och misslyckats än att inte försöka alls. Helst när man är ett band.

Nåt att tillägga?
-Tack för att du tog dig tid att recensera oss.
Hoppas vi kan fortsätta hålla kontakten och vi ser frameemot att se oss på din sida!
Take care and UP THE PUNX!!!