In Evil Hour har en bra punksound tycker jag och här har de svarat på en massa frågor att göra är en intervju i september-2014

 

Snälla berätta lite historia i gruppen?

Jo Alice, Gib och Garr har spelat i band med varandra i över 10 år nu under olika namn. Vi bildade In Evil Hour 2011. Vi släppte vår debut EP den sommaren och sedan kom Mike  med på trummor i oktober 2011 sedan dess har vi turnerat och spelat gigs över hela Storbritannien och på sommaren 2013 släppte vi vår debutalbum "The World Bleeds Out "genom STP records. Den nuvarande lineupen av bandet är Alice på sång, Garr på gitarr, Gib på bas och Mike på trummor.

 

In Evil Hour, låter mer metal än punk, hur kom namnet kom upp ??

Namnet är hämtat från en roman av colombianska författaren Gabriel Garcia Marquez som tyvärr gick bort i år. Vi försökte att inte oroa sig om namnet lät punk eller inte och bara fokuserat på att välja ett vi var nöjda med.

 

Ni har lite olika influenser, mestadels punk men lite metall, har jag rätt?

Våra viktigaste influenser musikaliskt har huvudsakligen varit punk rockband som AFI, Leatherface, Bad Religion, Sick Of It All, Ignite ... men ja, vi gillar vissa metalband också, Pantera speciellt.

 

Vad är det bästa med att spela live?

Att se människor njuta av och uppskatta den musik vi skriver. Det fanns massor av saker under de första åren och då trodde vi aldrig att vi skulle spela utanför vårt landskap och få åka till så många olika platser, träffa människor och se några sjunga tillsammans med oss i våra låtar är fantastiskt.

 

Och var är bäst att spela?

Vi har egentligen inte en favorit plats men Rebellion Festival i Blackpool, Storbritannien har varit fantastiskt varje år. Det stöd vi har fått från publiken är alltid otrolig. London är alltid kul att spela i men det är mer om publikstorleken, det spelar ingen roll var du är - om stämningen är rätt så blir det en bra spelning.

 

Hur skulle du beskriva er musik i tre ord?

Hardcore Punk Rock.

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

För oss har punkrock påverkat varje aspekt av våra liv på något sätt. Från tidig ålder har det bidragit till att informera och utveckla vår syn på politik och hur vi ser på världen. Du känner dig som om du är en del av en liten men högljudd globalt samhälle och på vissa sätt som du når tillbaka i historien - att vara en del av något större än dig själv. Vi har träffat några av våra största vänner genom punken och i slutändan har det blivit en livsstil. En livsstil som tycks kretsa kring långa resor i en van för att komma till en spelning! Det är precis vad vi tycker om det, det betyder något annat för andra - det är poängen. Vi vill inte definiera det för andra människor.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

För att vara ärlig det har fått till en punkt nu där nedladdning är en vanlig del av musikkulturen. Det finns en nu en generation som förmodligen inte kommer att köpa fysiska kopior av någonting. Det är sorgligt på något sätt, för en av våra favorit saker när man köper CD-skivor och vinyl uppväxt läste alla rader på skivan- avsnittet texter och tack är intressanta och känna att de ger dig och insikt till bandet och dess budskap. På sätt och vis har nedladdning har sannolikt dödat en massa band som fick förstörda betydande inkomstkällor. Ironiskt nog folk alltid pratar om Metallica vs Napster och andra stora artister när det kommer till hela nedladdningsdebatten. De typerna av band överlever därför att de gör så mycket pengar på att turnera. Egentligen är det de mindre artisterna som drabbats. Gilla det eller inte, det är dock verkligheten i musikvärlden nu och det gäller bara att anpassa sig till hur det är.

 

Hur är det att bo i England nu? Politiskt?

Det är ganska frustrerande för många människor. Den politiska apatin är utan motstycke och de flesta politiska partier är en utbytbar massa av markpolitik. De viktigaste har ungefär samma nyliberala agenda, vilket har ökat välståndsklyftan, de främjade målen för ohämmad kapitalism och fortsatte att stödja militarism. Det finns mycket få livskraftiga alternativ för vänsterväljare nu i Storbritannien. Miljöpartiet har några riktigt bra idéer och har vunnit lite mark men realistiskt har de inte finansiell uppbackning för att utmana de största partierna.

Finns det några bra band från England nu?

Några riktigt bra! Kolla Drones, Elmo and the Styx och Gimp Fist.

 

Vad vet du om Sverige?

Lite, några av oss åkte till Stockholm på semester för några år sedan så vi vet att alkohol är extremt dyrt haha! Vi vet att det finns cirka 10 miljoner människor i Sverige. Ni har en bro som förenar Sverige och Danmark, det finns en stor TV-show om det som vi får hit. Vi vet hur man säger tack och jag älskar dig.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

Ja några av oss är enorma Refused fans och vi gick för att se dem i London för några år sedan när de hade återbildats. Vi gillar också The Hellacopters som var fantastiska men tyvärr inte spelar längre. The Hives är lysande live och Backyard Babies har gjort några riktigt bra album också.

 

Era texter, vem gör dem och vad som påverkar er?

Garr skriver majoriteten men Alice bidrar. De brukar att arbeta med dem tillsammans när det gäller att göra texterna till en verklig låt. Innehållet speglar oftast vår sociopolitiska hållning saker som kapitalismen, miljö och en känsla av att människor i allmänhet är inriktade på att förstöra varandra och den värld vi lever i för att bedriva kortsiktig materiell vinning.

 

Vad skulle ni aldrig skriva en låt eller kommer att göra en låt om?

Inget är egentligen uteslutet helt men hela tuttar-och-öl grjen har gjorts för många gånger. Sånger om att bli utnyttjadär lite billigt och enkelt och för oss är låtskrivandet lite av ett utlopp - för oss, att vara i ett band och göra musik handlar om mer än att bara få gå ner dig med dina kompisar.

 

Politik och musik, går det hand i hand?

Det bör, även om det ínte verkar så längre. Många människor verkar ha en enkel lösning och föredrar att inte höra saker som kan utmana de åsikter de har.

 

Bästa politiska band / artist?

Det måste vara Propagandhi. Dessa killar är fantastiska lyriska och musikaliska.

 

Förstår du att recensenter alltid jämför band med andra band? Är det störande när man försöker att göra något eget?

Jag tycker det är naturligt att det är den typ av recensioner som folk vill ha, någon jämförelsepunkt, så att de åtminstone kan föreställa sig hur ett band låter som. Men vissa människor kan vara lite lata och det kan bli irriterande när, som ett band med en kvinnlig medlem, vi är ständigt få jämförelser med band som vi inte låter som bara för att de har en kvinnlig medlem också.

 

Framtidsplaner för bandet?

Vi planerar att turnera i Storbritannien lite mer och komma över till Europa för första gången i början av nästa år. Vi är i färd med att skriva och spela in vårt andra album också och det kommer ut innan vi gör festivaler i sommar!

 

Visdomsord?

Läs en bok. Lär. Utmana dig själv.

 

Nåt att tillägga?

Jag tror att vi har sagt tillräckligt.