Indigentes från Brasilien är ett riktigt bra punk / hardcorband som håller den brasilianska punkflaggen verkligen högt. Här har Leonardo svarat på mina frågor i januari 2018.

 

Snälla berätta en historia om gruppen?

- Bandet finns sedan 1997, i Sao Gonçalo, en förort till Rio de Janeiro. Det fanns ett stort behov av att inte lyda och skrika: "Vi hör inte till detta skrupelfria samhälle." Så då började bandet med sina första ackord. Vi gick igenom flera formationer och sättet att definiera vårt ljud är detta: Rippade ackord som aldrig skulle  behaga undergivena sinnen, musik för öronen av rastlös och subversivitet.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band på sidan?

-Vi är mycket diskreta. Haha ha Jag är ljudoperatör, jag har 2 barn, 27 år gammal, jag spelar med crust post-earthquake som mitt nuvarande band i aktivitet. Cyro är en modellare, 34 år gammal, 4 barn inget annat band förutom Indigents. Den 28-årige Diogo spelar med crustbandet Death Certificate. Sushi är 24 år gammal slagskämpe som spelar med Urban Kaos.

 

Jag kan höra många olika influenser men mestadels punk och mycket hardcore etc? Favoriter från förr, Brasilien har många bra gamla HC-band?

- Brasilien har massor av jävla band! Cocktail Molotov, Remains of nothing, Sub-attitude, Social Repression, Lixomania, Urban Neurosis, Besthoven ... Jag skulle tillbringa dagen här och rabbla upp bra band i punkscenen i Brasilien.

 

Indigentes är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Ni var inte rädd att något annant band hette så innan Vilken är den bästa bandnamn du vet?

-Hahahaha Indigents i Brasilien betyder människor som lever i extremt behov. Utan tak, utan livskvalitet. Människor som dör utan att någon känner till deras namn. Vi ser inga problem i om andra personer  använder samma namn. De som känner till oss vet att vi bryr oss inte mycket om detta.

 

Vad är det bästa med att spela live?

- Det bästa med att spela live är att kunna överföra våra känslor av hat och raseri från musiken. Från publiken identifieras med varje ljud som berörs och undergräver varje libertariskt sinne.

 

Och var är bäst att spela? Och den värsta platsen?

-Det bästa stället att spela är Ceará street en undergroundplats... Jag har sett stora band här och där fanns också en plats som kallas garage en typ av CBGB för oss Cariocas där det verkade och spelade många band från den lokala punkscenen.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Brasilien just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

- Att spela Punk/hardcore i Brasilien är inte lätt. Vi står inför många problem, och det finns fortfarande mycket brist och fördröjning av information men bland dem är det svåraste idag att få bra utrymme för händelserna. Vi spelar alltid med andra punkband från scenen.

 

Hur skulle du beskriva er musik i tre ord?

-Musik för rastlösa och subversiva.

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punk kommer aldrig att bara vara ett ord för oss. Vi andas och lever Punk av motkultur alltid!

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och de grejerna?

- Jag bryr mig inte om nedladdning. Unga människor har  inte pengar idag för att köpa alla CD-skivor de ser fram emot, de laddar ner på Internet för att lyssna, om de gillar det, kommer de säkert att vilja köpa materialet. Vi gjorde samma sak med K7-band, när en vän kom med en ny skiva ... alla skulle springa till detta hus för att lyssna och den som hade intresse, hade ett band i fickan. Den enda skillnaden är att vi idag har mer möjlighet att komma åt. musiken

 

Hur är det att bo i Brasilien just nu? Politiskt? Fascister?

- Bo i Bra$ilien suger! Som Fear of the Future säger i en av dears låtar: "Jag hatar Brasilien !!!" Den kulturella bakåtsträvandet är enormt. Politiken här är helt fascistisk! Helt konservativa och auktoritära kristna partier ... Politiker utan respekt för mänskliga rättigheter, människor är sub-mänskliga, medan  politiken är här helt fascistiskt! Konservativa och auktoritära kristna partier ... Politiker som inte respekterar de mänskliga rättigheterna, människorna är omänskliga, medan politik och straffrihet råder. Korruption reglerar Brasilien.

 

Finns det några bra band från Brasilien nu? Är punkscenen/hardcorescenen stor? Hur är det i er hemstad?

- Det finns stora band i Brasilien. Scenen är stor i landet. Jag skulle kunna tillbringa dagen med att prata om dem. Hehehe Scenen här i RJ är enorm, men lite värderad. Det finns massor av bra band här! Cocktail Molotov, Sub-Attitude, Krostäh, Tërrör Some, Hell on Earth, Operation 81, Social Repression, Inertia, Total Silence och många andra jävla band ... Idag har vi med få utrymmen öppna för dessa spelningar.

 

Vad vet du om Sverige?

- Jag har aldrig besökt Sverige, vet självklart inte mycket om människor och platser, men det lilla jag vet är är jag mycket angeläget att besöka ...

 

Har du hört några bra band från Sverige?

Jag älskar de svenska banden hahaha Crude SS, Anti Cimex, Wolfbrigade, Fear of War, Civil Olydnad bland många andra band som jag är särskilt kär i. hehehe

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er? Är det lättare att skriva texter nu eller var det lättare att göra det när ni var yngre? Aldrig på engelska?

-Våra texter påverkas hur vi lever och vad vi bevittnar. Vi sjunger inte på engelska eftersom vår röst inte kan. Haha ha

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva om?

-Jag vet inte. Hahaha Men jag tror inte att jag någonsin skulle skriva om kärlek.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska sång?

-Ja, för oss kommer musik och politik alltid att gå hand i hand. All musik är en form av uttryck. Och alla våra låtar skildrar landets och världens politiska landskap.

 

 

Bästa politiska band / artist?

- Inte det bästa bandet eller artisten, mycket mindre politik.Hahahaha

 

Tycker du att musik (texter och så vidare) kan förändra livet för någon person, då menar jag, folk som lyssnar på musik?

-Ja, jag tror att musik kan förändra liv.

 

Omslaget på er CD ser väldigt coolt ut, är det viktigt att ha ett omslag som visar folk vilken typ av musik man spelar? Din favoritskiva och omslag? Vem gör omslagen? Och har ni några bra skivaffärer i din hemstad?

-Ja, jag tror att ett album alltid förtjänar ett bra omslag, den som gjorde punkomslag i RJ var Wallace. Jag klippte en hel del bildkonst. Har ingen favorit.. Här i RJ finns det tyvärr inte i en butik med bra skivor. Musik här är väldigt lite värderad om den inte berör vad media vill ... Vanligtvis köps skivor från utlandet eller direkt från distros

 

Är det viktigt att släppa ut fysiska skivor med era saker? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kan välja?

-Ja, jag tycker att det är mycket viktigt att bandet har fysiskt material. Eftersom ett album är en komplett konst, gjord av flera personer, musiker, ljudtekniker som gör ett omslag. Jag skulle välja vinyl utan tvekan.

 

 

 

Berätta för mig något roligt som har hänt under er karriär och under några spelningar?

-Hade ett gig med vår gamla GARAGEM och ingen kunde prata med honom när vi började vår  med en flaska cachaça och en gitarr i hans arm borde ha tagit syra ... Men de riktigt roliga detaljerna är att han anlände i underkläder till showen hahahahaha och vi avslutade utan honom, efter att han spelat 2 låtar med sin gitarr.(jag fattar inte riktigt hans mening men de var säkert roligt ;-))

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin spelat med?

-Vi har spelat massor av jävla band som Cholera, Dry Eye, Remains of nothing, Armageddon bland många andra.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och de fem viktigaste sakerna i livet?

-5 Favoritalbum 1- All Day hell Wolfpack Chaos Uk - One hundred percent two fingers in the air 3- Absolut country of Sweden Anti Cimex 4- V.A the Vikings are coming 5- Self titled Fear of War 5 Concerts ... Jag förstår inte riktigt frågan men jag har tre önskningar att få gå på konsert 1- Obscene extreme fest 2- Punk Illegal 3- Festival of Puntala 5 viktigaste sakerna 1- Mina barn 2- Min partner 3- Punken hahaha

Dra länken/filerna hit

Släpp filerna här

Släpp länken här

 

Dra länken/filerna hit

Släpp filerna här

Släpp länken här