Jag har gjort mitt allra första uppträdande på ICQ och det gjorde jag med Raoul, sångare I I defy…Hår går det undan för denna intervju gjordes på en timme den 25 juni 2003.

Skrutt (09:34 EM) :

När började ni att spela?

defier (09:35 EM) :

Vi började att spela 1999 och det var när jag och Fran som spelade I MIOZÄN just då pratade om att bilda en hardcoregrupp. Vi började att öva och hittade Flo och Eze som gitarrist och trummis. Vi började att spela in en demo, spelade våra första gigs och kom mer och mer in i det och blev till slut ett riktigt band. Sedan gjorde vi en mini CD och nu har vi äntligen gjort vår första fullängdare.

Skrutt (09:36 EM) :

Var det på Reflections också?

defier (09:38 EM) :

Ja det har varit på Reflections hela tiden och det var de första som visade något intresse i oss. Vi har varit vänner sedan 1996 och det har varit naturligt att jobba med sedan de gjorde sitt första fanzine av Reflections fanzine. Det var ett riktigt bra fanzine..

Skrutt (09:38 EM) :

1996? Då var ni väldigt unga eller, berätta lite om varje medlem?

defier (09:44 EM) :

Vi är ganska olika i ålder men vi är lite ålder än de andra I genren. Jag är 28 och kommer snart att fylla 29, jag har sjungit I punkband sedan jag var 17 år tror jag. Det är det samma för vår basist som fyller 31 i år och han har spelat i en massa år i punk/hardcoreband och i metalband. Flo och Eze är runt 25-26 år och de har också varit med ett tag nu. Jag tror att vi alla började att spela ganska tidigt i band. I Defy känns som om det är bandet är de gamla gubbarnas klubb ibland(haha) helst då när vi spelar hardcorespelningar när det är många unga i publiken , för då känner jag mig riktigt gammal.....

Skrutt (09:45 EM) :

Vad säger du, jag är äldre än er and lyssnar fortfarande på det här “skräpet”.

Jag tycker att bi har en mer melodisk stil nuförtiden, har ni lyssnat på mer melodisk musik sedan den sista skivan. ?

defier (09:49 EM) :

Well, I have always like bands like DAG NASTY, SHELTER and al that stuff but I also like bands like F-MINUS or for example a band named TOXIC NARCOTIC, pretty fast , aggressive hardcore. i also listen to a lot of metal core / crossover like MADBALL, SEPULTURA, DEVIATE etc. with I DEFY we wanted to get back to the basics and try to represent hardcore as it was played more in the early stages without to much metal in it. I love the metal sound, no question, but with I DEFY we wanted to have more of a punk edge in the hardcore...

Skrutt (09:50 EM) :

I compared you with Gorilla Bisquits, Minor Threat and a little of Bad Brains? What about that? What other bands are you being compared to?

defier (09:53 EM) :

Hmm.....I would say a lot of people compare us to BY THE GRACE OF GOD and UNIFORM CHOICE I would say, with this record many also compare us to bands you mentioned...Bad Brains in the sense of Rock for light, I would say, right? Yeah, that might also fit

Skrutt (09:54 EM) :

Yeah I meant Rock for light and the Lp after that.

Have you got any reviews on the new CD The Firing Line yet, good or bad?

defier (09:49 EM) :

Visst, jag har alltid gillat band som DAG NASTY, SHELTER och alla de banden men jag gillar F-MINUs också och ett band som heter TOXIC NARCOTIC, riktig snabb musik, aggressiv hardcore och jag lyssnar på en hel del metalcore/crossover som MADBALL, SEPULTURA, DEVIATE etc. Med I DEFY ville vi gå tillbaks till grunden och försöka att att representera hardcore som den spelade I början när det inte var så mycket metal I den, jag älskar metallsoundet, inte tu tal om det men med I DEFY ville vi ha en mer punkig stil I vår hardcore...

Skrutt (09:50 EM) :

Jag jämförde er med Gorilla Bisquits, Minor Threat och lite Bad Brains? Vad tycker du om det? Andra band som ni har blivit jämförda med?

defier (09:53 EM) :

Hmm.....Jag vet att en hel del folk jämför oss med BY THE GRACE OF GOD och UNIFORM CHOICE skulle jag nog säga, och med denna skivan har många jämfört oss med banden som du räknar upp..Bad Brains på samma sätt som på Rock for Light, skule jag säga eller hur? Ja, det kanske passar in på oss också.

Skrutt (09:54 EM) :

Ja, jag menade Rock for light och LP:n efter den.

Har ni fått några recensioner på nya CD:n The Firing Line ännu, dåliga eller bra?

defier (09:58 EM) :

Än så länge är alla recensioner ganska bra, vi kommer att vara med på intervjuer I TRUST magazine med 90 procents säkerhet , det kommer att vara en intervju med I OX magazine också och det är väldigt viktigt för Tyskland. Så responsen hittills är riktigt bra  och jag tror att det har med det faktumet att göra att I DEFY spelar en ganska unik stil av hardcore. Men det finns många andra bra band i Europé  men jag tror att de responserna vi väntar på också komemr att bli ganska bra, vi försöker verkligen att lägga ner mycket tid på våra låtar och  på våra omslag och produktion.

Skrutt (09:58 EM) :

Bryr ni er om intervjuer? Vilka litar ni mest på, de bra eller de dåliga?

defier (10:00 EM) :

Jag bryr mig om recensioner såklart men jag tycker generellt att en dålig recension kan vara ett bra sätt att komma på att saker inte är så bra på skivan. Jag skulle hellre vilja att någon kritiserade än att de slickade mitt arsle hela tiden för att saga hur bra det är. Konstruktiv kritik är alltid bra.!!

Skrutt (10:01 EM) :

Har ni ändrat något efter en dålig recension?

defier (10:04 EM) :

Riktigt svårt att saga….jag tar verkligen saker och ting seriöst and försöker verkligen se om det är något som behöver ändras eller något som jag själv tycker behöver ändras. Till exempel gillar jag inte ljudet på den nya skivan och varje person som kritiserar ljudet lyssnar jag mycket mer på…ifall någon säger att musik och allt är skit så lyssnar jag inte så mycket på honom och bryr mig inte egntligen.

Skrutt (10:04 EM) :

Är det du som skriver texterna?

defier (10:05 EM) :

Ja, jag skriver alla texterna.

Skrutt (10:05 EM) :

Varifrån får du influenserna till att skriva dem, är det lättare att skriva de när du är arg?

defier (10:07 EM) :

Jag skriver oftast texter när jag är missnöjd med något eller känner mig känslig. Jag kan inte skriva något när allting känns OK. Jag behöver lite mörker . Mina texter har ändrats genom åren och jag tror att jag har blivit mer optimistisk nu än jag var för 5-6 år sedan

Skrutt (10:08 EM) :

Varför är du mer optimistisk idag?

defier (10:11 EM) :

Eftersom jag kom på att leva desperate kanske inte är så coolt…Jag älskar band som UNBROKEN, AMERICAN NIGHTMARE och sådana saker. Men jag tror i slutändan att om du läser texterna så slutar det med självmord och uppgivelse. Just nu känner jag inte för att vara bitter I resten av mitt liv och göra en livsstil av det. Som jag sa, jag älskar de banden ,troligen för mycket eftersom jag kan tappa bort mig själv i de låtarna Nu försöker jag att förbli positiv, optimistisk och jobba på saker som är bra för mig själv.

Skrutt (10:12 EM) :

Vad är viktigast för dig just nu och då menar jag inte musiken?

defier (10:15 EM) :

För mig är det riktigt viktigt just nu att jag blir klar med mina universitetsstyuider så att jag får något att jobba med. Jag komemr att fylla trettio år nästa år och det är en skrämmande tanke och jag vill ha lite säkerhet i mitt liv så att jag inte behöver oroa mig hela tiden för om jag har pengar. Det är skillnad när man är 22 eller men det ändras. I Tyskland är det lite skillnad nuförtiden när det handlar om jobb. Så det är det viktigaste för mig just nu. Förutom det vill jag förbli kreativ så länge jag kan. Jag känner att jag verkligen är en sak jag vill fortsätta med  och kanske design eller författande..

Skrutt (10:16 EM) :

Ni kan inte leva på er musik? Eller är det bara en dröm?

defier (10:20 EM) :

Det ver en dröm för några år sedan men jag vill inte stressa mig själv genom att försöka att leva på musiken. Nu är det roligt  och jag älskar det men jag känner inte för att ha det så att jag måste göra det bara för att kunna betala mina räkningar. Musikvärlden är åt helvete fucked up efter vad jag har sett som promotor för en lokal agentur och det finns nästan inga pengar att tjäna om du inte säljer 60.000 eller så….men även då är man inte garanterad succé livet ut.vad händer efter det? Jag njuter av det nu och jag vill njuta av det i framtiden också. Vad jag verkligen vill är att gå ut på turné med ett bra band och göra bra spelningar. Och ta hela min semester kan jag offra om det behövs. Jag kommer alltid att göra det.

Skrutt (10:20 EM) :

Hur mycket säljer ni ungefär?

defier (10:21 EM) :

Låt oss ta några mer frågor, jag är lite trött, är det OK för dej?

defier (10:21 EM) :

Inte mycket 1000 – 1500 kanske ... vem vet!!

Skrutt (10:21 EM) :

Från vilket land kommer ni Holland eller Tyskland?

defier (10:22 EM) :

Tyskland.

Skrutt (10:22 EM) :

Finns det några band där just nu?

defier (10:23 EM) :

Ummm.... Under Siege, Paint the Town Red, Highscore, Force of Change, Andy Nerd and The New School tough guys, Souls on fire, det finns en del bra band...

Skrutt (10:23 EM) :

Vad vet du om mitt hemland Sverige?

defier (10:25 EM) :

Inte mycket.....ganska progressivt politiskt system, en massa bra band , Burning Heart records.  Jag skulle älska att besöka Sverige.  Jag har hört från band som varit i Sverige att man blir väldigt bra behandlad där.

Skrutt (10:25 EM) :

Några planer på att komma till Sverige?

defier (10:26 EM) :

Inte än så länge...det beror på ifall någon är villig till att boka oss för några spelningar, då kanske vi kommer. Just nu planerar vi några helgshower och att föröska att hitta någon som hjälper oss att boka eftersom vi är så lata....

Skrutt (10:27 EM) :

Ni spelar aggressive musik, är det ett sätt att få aggressive känslor?

defier (10:28 EM) :

Ja, lite grand....  aggressioner är ganska naturliga tror jag. Det känns bra efter en spelning när allting är ute.

 Skrutt (10:29 EM) :

Någonstans läste jag att folk som lyssnar på aggressive musik blir mer aggressive men jag tror att det är det motsatta förhållandet? Vad tror du?

defier (10:30 EM) :

Jag tror inte det är sant, andra saker gör dig aggressive än musik. Musik kan faktiskt vara ett bra sätt att ta itu med din aggrevissitet, I alla fall för mig.

 

Låt oss göra klart intervjun nu, bara en eller två frågor till, ok?

Skrutt (10:31 EM) :

Självklart...vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livvstil?

defier (10:34 EM) :

Det är definitivt en livsstil. Det betyder att man skall stå upp för sig själv och inte bli runtputtad av någon, att göra du skall bestämma själv vad du ska göra och tro på dina värderingar. Mer övergripande är det5 ju ett speciellt sätt att klä sig, att lyssna på musik och förbli ung

Skrutt (10:34 EM) :

Bara två frågor till.

Framtidsplaner för bandet och för dig förutom att bli färdig på universitetet?

defier (10:35 EM) :

Att ge bra spelningar och förhoppningsvis spela in en skiva i vinter för release nästa år..

Skrutt (10:35 EM) :

Och ett sista visdomsord?

defier (10:36 EM) :

Slåss för dina drömmar!!!

Skrutt (10:36 EM) :

Tack för intervjun och lycka till i framtiden.

defier (10:37 EM) :

Ta bilder från vår hemsida www.idefy.de , kommer detta att bara vara en ezine intervju eller kommer det I tryck också

Skrutt (10:37 EM) :

Bara ett ezine....

Godnatt

Tack