Hung like Hanratty har ett lite udda namn tror jag, men det får ett svar här, de spelar en riktigt bra form av punkrock och de svarade på mina frågor i September 2014.

 

Snälla berätta lite historia i gruppen?

-Hung Like Hanratty bildades under 2011 Vi har alltid levt för Punkrock. Chris och Al har varit i många band tillsammans under åren, men beslutade att göra något annorlunda. Alla sjunger om, hat, krig, religion, så vi bestämde att sjunga om småsaker vad som retar oss utanför som hund skit på golvet, trafikvakter, snutar, smiska huvuden, etc

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något hemskt om alla?

-Al Sation sång, han skriver alla låtar hans mentala ålder är 3.

Chris, bas, han är en fet ful, illaluktande grinig gammal twat, älskar att gnälla och tjura, men vi älskar honom hur han än är, lol.

Liam gitarr, är "happy go lucky", alltid leende, oavsett vad som händer utanför.

Kyle, trummor, är som ingefära, egentligen inte hans fel lol, en exceptionell trummis, som är superfit.

Vi älskar punk, och njuter av turnerande och spelningar.

 

Hang like Hanratty, hur kom namnet upp?? Är det viktigt att ha ett bra namn som folk kommer ihåg? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Hung Som Hanratty kom Pete Miles på, vår vän som gick bort på grund av cancer, rip James Hanratty var den sista mannen i England som hängdes, och de vet fortfarande inte om han var skyldig eller inte. Vi hade tänkt ut massor av namn, Countryside Flytippers, Spuncups, etc, men vi trodde Hung Like Hanratty var ett smart namn så vi fastnade med det. Det bästa namnet vi har stött på från alla andra band är Albertoylostriosparanoias.

 

Ni har några olika influenser, oftast 77 punk med lite street kanske, har jag rätt? Favoriter från då?

-Ja 1977 är där vi är. Band som Outcasts, Damned, Clash, Stranglers, Stiff little Fingers etc, är våra influenser, men vi älskar Rancid, Bad Religion, Cocksparrer, Total Chaos, etc, och det finns några otroliga punkband som kommer just nu .

 

Vad är det bästa med att spela live?

-När du har repeterat, skrivit nytt material, etc, då du spelar på ett fullsatt ställeoch publiken älskar det, är den bästa möjliga känslan.

 

Och var är bäst att spela?

-Vi har så många bra ställen över hela Storbritannien, och så många goda vänner så det är svårt att sätta fingret på ett särskilt ställe, men vi gillar att spela i vår hemstad  Mansfield med våra vänner, de kallas Mansfield mongs, de är vår familj, vi The Doll at Gateshead Aswel, Shev, Trev, Dave, Paul, etc, underbara människor.

 

Hur är det att spela den här sortens musik i England? Är det svårt att få spelningar?

-Det är bra. Vi har massor av spelningar i Storbritannien, vi är ute varje helg. Vi spelar på festivaler, pubar, klubbar, etc. England är fortfarande bra med punk,

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Totalt, skit, förödelse.

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punk är livet för oss, Als hus en helgedom till punk, folk verkar inte förstå det, men punk är vår första kärlek.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Vi gillar vinyl, cd, kassetter, etc, sättet man äger något, nedladdning är för den yngre generationen att lyssna på ny musik, det drar inte ner  oss, det visar bara hur det har gått framåt sedan vi var barn

 

Hur är det att bo i England nu? Politiskt?

-Vi har inte engagerat oss i politiken eller religionen. Vi hatar David Cameron, ju förr han ansluter Thatcher i helvetet desto bättre, lol

 

Finns det några bra band från England nu?

-Många många bra band, det är orättvist för mig att nämna dem eftersom det finns så många band som vi älskar, som är våra vänner, om vi missar en utav misstag som kan vi väcka anstöt, och vi skulle aldrig vilja göra det.

 

Vad vet du om Sverige?

-Sexiga damer och bra porrfilmer, lol

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Vi försöka hålla våra öron efter nya band i hela världen, jag är ett stort fan av Hives, vi gillar också Anticimex, Asta Kask, Ebba Grön, Millencolin, Avskum, KSMB, etc, en del bra band ni har.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er att göra dem?

-Al Sation skriver alla texter. Om någon är taskig mot någon så finns det en låt där, lol.

 

Ni gör texter som är mest roliga texter, vilken är er allvarligaste låt?

-Cardinal Kid fuckerl. Vi läste en artikel i tidningen om kardinaler som håller på med barnen. Vi hatar det och tycker att alla pedofiler behöver dödas, så den här låten skrevs på ett ont sätt för att få folk att se att till och med folk i förtroende kan vara missbrukare.

 

 Politik och musik, går det hand i hand?

-Ja Den gör det, men politik kan också orsaka problem, eftersom allas syn på politiken kan variera. Vi håller oss borta från det, men det fungerade bra för Crass, Discharge, etc.

 

Bästa politiska band/artist?

-Utan varje skugga av tvivel, det måste vara Crass.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Det är mycket viktigt. Människor, särskilt ungdomar är mycket lättledda och letar efter influenser och om musiken är bra och de gillar det, kommer de att följa den riktningen. Som vi verkligen gjorde.

 

Kan ni göra en text om vadsomhelst eller är det något du inte kan skriva om?

-Vi har inga gränser, om vi hittar något underhållande, irriterande, eller fel, kommer vi att skriva om det

 

Kan du tänka dig att göra en hyllningslåt till ett speciellt fotbollslag, djurens rättigheter eller något politiskt parti? Eller har ni redan gjort det?

-Vi älskar fotboll, men jag vet inte om vi skulle skriva en hyllningslåt om ett lag, men vi skulle vi ta fyllan, lol. Djurens rättigheter, vi är stora djurrättsmänniskor, men eftersom våra texter är skojtexter så skulle det inte passa. Den enda politiska parti som vi skulle göra en hyllning för är Monster raving loony party, Screaming Lord Sutch var en vän till oss rip

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Vart börjar jag, det händer något vid varje spelning. En av de roliga stunder var när Al Sation publikensurfade in mot ett öppet fönster, och vi spelade i ett 3 våningshus, han puttes ut genom fönstret och hängde där för sitt liv, spelningen slutade och Al räddades av säkerhetspersonalen, lol

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

-Vår publik varierar, folk med mohikaner, skinheads, rudies, och vi får även trendies  att se oss, det är märkligt hur våra stil tilltalar en bred publik.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?-1= Stiff Little Fingers, Alternative ulster, 2= Stranglers, No more heroes, 3= Damned, Neat Neat Neat 4= Agent Orange, Everything turns grey, 5= Sex Pistols, Anarchy in the uk.

Five best concerts Crass at the Mardi Gras , in Nottingham, 2= Toy Dolls, Retford Porterhouse, 3= Stranglers, Lincoln engine rooms, 4= Anti Nowhere League, Sherwood rooms ,Nottingham, 5= Damned, Grey topper, Jacksdale.

Fem viktigaste sakerna i life1 = Punk rock 2 = sex 3 = mer sex, 4 = ännu mer sex 5 = punkrock och massor av sex, lol.

 

Är det tråkigt med intervjuer? Vilken är den mest korkade frågan du har fått?

-Nej vi gillar att intervjuas och det är viktigt så att folk får veta om oss, den mest dumma fråga vi någonsin frågat är hur många bandmedlemmar har du i ditt 4 personers band, lol.

 

Förstår du att recensenter alltid jämför band med andra band? Är det störande när man försöker göra något eget?

-Nej, det är åsikter vid slutet av dagen. Det är omöjligt att vara helt unikt. Allt har gjorts förut, så oavsett vad någon tror att det alltid kommer att vara något som låter som det vi har försökt att skapa. Vi blir inte förolämpade, om vi inte klassas som ett pojkband, lol.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Vi vill göra en världsturné.

 

För dig själv?

-Att  skriva låtar och hålla till på vägarna, få nya vänner och upptäcka nya band,.

 

Visdomsord?

-Ät inte gul snö

 

Nåt att tillägga?

-Fortsätt att stödja band, och spelställen, det ä' mycket viktigt. Vi måste hålla vår scen vid liv, och hjälpa de nya yngre banden att stiga i  graderna. Punk rock är livet. Tack Peter för intervjun, tack till alla som har tagit tid att läsa denna intervjun. Kolla in oss, och kom och ta en drink med oss när du kommer och ser oss, Skål HANG LIKE HANRATTY