Hot Blood är ett riktigt bra hardcoreband som blandar influenser från många stilar i punk. Kolla in dem och gilal dem. Februari 2015

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

- Alex: Vi möttes genom att dricka en massa öl och gå på konserter. Vi har varit ett band i ungefär 2 år nu. Vi spelade en spelning under ett annat namn innan Mat kom med i Hot Blood.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Har du varit i några andra punkband innan?

 -Kiley: -Billy Och Kiley är 25 Alex är 26 Charlie är 48.Vi är alla arbetarklass killar. Vi har alla varit i olika punkband innan Hot Blood.

 

Jag kan höra både tidiga amerikansk hardcore och tidig engelsk punk? Har jag rätt? Favoriter från förr?

-Alex: Vi alla är stora fans av 80-talets amerikanska hardcore som Minor Threat, Black Flag, Dead Kennedys, Bad Brains och Gorilla Biscuits etc. Jag är inte säker på om någon av oss är inne på 80-engelska grejer så mycket som det i slutet av 70-talet av engelska band. Men vi har alla ett brett spektrum av smak. Jag skulle våga säga att punk är allas vår favorit genre. Vi går från Dead Boys, till Crass, till Ringorm, till NOFX, till The Slackers, Municipal Waste. Vi har alla verkligen en hel del musik som vi är inne på.

 

Hot Blood, Är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Det är ett bandnamn som är svårt att sätta i någon speciell genre? Vilket är det bästa bandnamnet som du vet?

 -Kiley: Ursprungligen var vi The Goons i kanske en vecka, men det finns tror jag 9 bande i USA med det namnet så vi var tvungna att ändra det. Jag (Kiley) var på en grill, riktigt berusad, stack mina fötter in i elden. Blodet värmde upp mina ben och det var varmt och jag sa "Hot Blood" skulle vara ett coolt bandnamn. Jag föreslog det till killarna nästa dag och det bara typ är fast. Vi har aldrig riktigt varit alltför bekymrade med namnet på det vi gör. Det handlar mer om budskapet och energin.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Kiley: Göra gängsång med publiken. Vi gillar att få publiken engagerad i våra spelningar. 

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Alex: Vi njuter verkligen av de flesta av de platser som vi har spelat i North Carolina. En av våra favorit arenor att spela på måste vara Asbury Lanes i Asbury Park, New Jersey. Jag tror inte att det finns en dålig plats att spela på. Om människor dyker upp och ljudet är inte så hemskt och människor kan ha det bra så är platsen är irrelevant.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i USA just nu?

-Alex: Punkscenen är ganska uppdelad, lika mycket som det är tillsammans. Det finns en hel del gäng i New Jersey. Vi är ganska nya så vi är blir fortfarande vänner med andra band och hittar våra egna scener.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Kiley: Snabba högljudda idioter

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Kiley: Min minst favoritsak med punken är människor som talar om vad som är eller inte är punk. Det är jävligt lamt. Folk säger att du inte passar in i deras uppfattning om vad du bör vara. Fan ta dig! Punkare passar inte in. Det är poängen!

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Kiley: Vi älskar det. Det gör det lättare för människor över hela världen att komma in i vår skit. När vi kommer till din stad är det lätt för dig att köpa en skiva av oss. Men om vi inte har varit i din stad eller land, eller kontinent, då kan du få vår skit billigt eller gratis och slå i huvudet tillsammans med oss

 

Hur är det att bo i USA nu? Politiskt?

-Kiley: Skit. Vi är knullade. Republikaner är bakåt rednecks fördröjer och demokrater är blödande hjärtfittor, men sättet pengar påverkar amerikansk politik de är dina enda två alternativ. Koch bröderna har sagt de planerar att spendera uppemot en miljard dollar på den republikanska kandidaten, oavsett vem det är, så de kan lämna pengar för politiska favörer för sin konservativa miljardärpojkars klubb. Fan ta det. Det finns mycket fel med den amerikanska politiska maskinen ... för mycket för att komma in på.

 

Finns det några bra band från USA nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Kiley: Vi är från Asbury Park New Jersey, som är en riktigt grym musik stad på Jersey shore. Det är fantastiskt och fullt av bra band. Alla städer är olika. När vi turnerar genom USA så är vissa städer  packade med punkare och andra har inga. Det är verkligen konstigt.

 

Vad vet du om Sverige?

-Alex: Jag vet några saker. Mest för att jag bodde i Norge för ett par månader under 2010. Jag vet att kvinnor är vackra och rock n roll är bra.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Alex: Självklart. Jag är en stor beundrare av skandinavisk musik. Band som The Hellacopters, The Hives, International Noise Conspiracy, Asta Kask och ett gäng andra stora bra band kommer från Sverige. Ett av mina favoritband genom tiderna REFUSED kom från Sverige som ni naturligtvis vet förmodligen. Vi öppnade faktiskt upp för Dennis nya grupp INVSN i Austin, Texas på SXSW! Det var väldigt surrealistiskt för mig

 

Era texter, vem gör dem och vad som påverkar dig?

-Kiley: Jag gör (Kiley) och det är främst den politiska mardröm som vi lever i som påverkar mig. De saker som gör mig arg så att jag vill skriva och det är oftast de orättvisor som tvingas på oss utan vårt medgivande av ett system som förmodligen vet vad som är bäst för oss som gör mig arg.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Kiley: Nej.

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Kiley: Jag tror det. Musik ska vara anti-etablering i min mening.

 

Best politiska band / artist?

-Kiley: Top 3 Crass, Conflikt, Rudimentary Peni, men det finns massor av politiska band som vi älskar.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, jag menar folk som lyssnar på musik?

-Kiley: Jag tror att det kan ändra ditt perspektiv och det är vad som är viktigt.

 

Det verkar vara en massa människor upp på scenen på en konsert med er?

-Alex: Vi är stora fans av publik deltagande.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor med era grejer? Varför eller varför inte?

-Kiley: Ja. Folk gillar att ha något de kan sätta på i sin bil eller på sin skivspelare.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under din karriär och under vissa spelning?

-Kiley: Nån methjunkie i Texas drog fram sina stora tuttar och dansade med oss en gång. Det var ganska roligt. Vi har haft folk  på scenen för att sjunga med oss som inte kan orden. Det är alltid roligt när de bara gör grejer.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

-Kiley: Det är en blandad grupp. Vi tar emot alla

 

Snälla ranka dina fem favoriteskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Kiley: Musik, Positivt mental inställning, vänner, öl, goda tider

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Kiley: Vi gör inte en massa intervjuer så att vi inte riktigt uttråkade av dem.

 

Om du fick välja fem band från det förflutna och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-Kiley: Ramones, Dead Boys, Bad Brains, Turbonegro, NOFX

Är punk ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför punkmusiken ?

-Kiley: Jag tycker det är så. Punkare är de trevligaste människorna i världen.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Kiley: Var kommer att ge ut 4 kanske 5 skivor i år. Vi kommer att turnera en hel del. Förhoppningsvis ska vi göra det att Sverige!

 

För dig själv?

-Alex: Jag tror för det mesta alla är ganska nöjda med saker och kursen vi tagit. Framtiden är ljus (tror jag) och förhoppningsvis kan vi fortsätta spela och folk kommer att reagera positivt

 

Visdomsord.

-Kiley: Var inte en kuk.

 

Nåt att tillägga?

-Hot Blood: Tack för intervjun och vi vill gärna komma till Sverige någon dag och spela !!!