.

Jag arbetar på sjukhus och jag vet inte riktigt hur sjukhusets mat är här men bandet från England med samma namn är ett riktigt bra punkband. Här har de svarat på en massa frågor från mig i februari 2015.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Vi Började som en 4 mannaband för 6 år sedan. Det var bara för att ha lite kul men vi spelade några spelningar och började att njuta av det så vi fortsatte. Jag (Ben) och Nathan är de enda ursprungliga medlemmarna i bandet som är kvar.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Har du varit i några andra punkband innan?

-Ben: Jag är 25, jag har en flickvän men inga barn, jag jobbar som byggare och jag är  intresserad av punkrock, fotboll och dricka. Nathan: han är runt 40, han har fyra barn och arbetar i som en plockare för DHL. Han gillar punkrrock, gå på bio med sina barn och TUTTAR haha. Rob:  Han är också rutn 40, har inga barn och han är delägare i ett golv företag och han gillar musik, gå till syltan varje kväll på sin lokala pub och köra van.

 

Jag kan höra Dr Feelgood, Eddie och Hot Rods och Oi också? Har jag rätt? Favoriter från förr?

-Det kunde vara rätt, vi påverkas av många många band som var och en av oss gillar.

 

Hospital Food är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Det var vår ursprungliga sångaren Scoffa ide att kalla oss"Hospital Food". Det kommer från en gammal fotbollslåt"Vill du ha lite jävla sjukhus mat!" och vi gillar det fortfarande . Många band har häftiga namn, som Peter and the Test Tube Babies, Guttersluts och The Fuckwits, Alla roliga namn som bara skulle fungera för ett punkband.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Energin, adrenalinet som rusar precis innan du går på scenen och när folk sjunger med i dina ord tillbaka till dig.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-För många för att nämna.

 

Hur är det att spela den här typen av musik i England just nu?

-Om du kan få på en spelning med ett stort band, du dyker folk vanligtvis upp och du är garanterad en bra publik. Spelningar i Storbritannien annonseras inte alltid så väl.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Melodisk Punk Rock

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-För mig (Ben) är det en livsstil och ett sätt att tänka. Punx är på utsidan av samhället och det gilalr jag. Vi ifrågasätter allt och försöka kämpa och belysa orättvisor i samhället. Vi är stolta över att vara vad vi är och accepterar alla för vem de är.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Jag tycker det är bra så länge som cd-skivor och Vinyl inte helt blir glömt.

 

Hur är det att bo i England just nu? Politiskt?

-Högerstyrt för tillfället tyvärr. De konservativa är vid makten just nu så det är inte så bra. De fattiga och funktionshindrade offras av regeringen, men valet kommer väldigt snart så förhoppningsvis kommer de att röstas ut

 

Finns det några bra band från England nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Punkscenen är mycket liten och om du inte är med ett storband kommer inte många människor att dyka upp på spelningarna. Jag har en hel del punk vänner lokalt och vi träffas, går till spelningar och umgås många så jag gillar punkscenen.

 

Vad vet du om Sverige?

-Inte mycket. Jag vet ert fotbollslag inte var med i VM förra året och jag vet Stockholm är er huvudstad. Vi skulle älska att komma och spela i Sverige någon gång.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Nej men vi skulle gärna vilja höra lite svensk punk!

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar? Låten Too Young for punk, hur kom ni fram till den och vad menar ni med texten?

-Bara vardagen. Saker som är fel med världen och saker som påverkar oss. Vi skriver en del låtar på allvar men andra är bara om roliga saker och med ett skratt. Too Young for punk skrevs av Ben eftersom han är bara 25 och han skrev det eftersom många äldre människor hade sagt till honom att han var för ung för att vara en punk som eftersom han inte levde på 70-taleyt, så han skrev en låt om hur detta var fel och du kan aldrig vara för ung för att vara en punk. Den första versen är när någon säger Ben han är för ung för att vara en punk och den andra versen är när Ben svarar på det.

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om?

-Nej jag tror inte det, om det är något som påverkar oss som människor då kommer vi att skriva om det. Man ska aldrig säga aldrig.

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Ibland, det beror vilken typ av bild du vill förmedla av ditt band.

 

Bästa politiska band / artist?

-För många för att nämna.

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, jag menar folk som lyssnar på musik?

-Ja självklart, musik förändrade mitt liv, punkmusik gjorde med mig vem jag är idag. Vissa människor säger att vissa bans musik har hjälpt dem med frågor i deras liv och hjälpte dem att komma till rätta med en del av de svårigheter som livet kastar på oss.

 

Ni gör en hel del covers på din demoalbum? Varför dessa covers och gör ni fler covers live?

-Vi gör ibland några live men vi föredrar att spela våra egna grejer. De covers vi gör är bara låtar vi gillar och vi tror att vi kan spela bra som ett band.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte?

-Ja, mycket eftersom vi inte finns på Itunes eller Spotify och det är det enda sättet du kan få vår musik.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under din karriär och under nån spelning?

-Vi spelade en spelning en gång och Bens rem lossnade på hans bas och hans bas föll till marken med ett stort duns! haha Vi vill ha ett skratt och vi är taskiga mot varandra på scen också.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

-Vi har publik från alla olika bakgrunder,vi välkomnar alla att våra spelningar och vi hoppas att de tycker om oss lika mycket som vi gillar att spela.

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Nej. Vi gillar att intervjuas. Det visar att människor är intresserade av bandet och vill veta mer om oss.

 

Om du fick välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-The Sex Pistols, The Clash, Stiff Little Fingers, Rancid and Motorhead.

 

Är punk ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför punkmusiken?

-Ja punk är bra för att ventilera ilska genom musiken och genom att uppträda live. Det gjorde mig till en mer förstående person utanför punkscenen och får mig  att acceptera människor för vem och vad de är.

 

Vilken är den mest udda frågan ni har fått i en intervju?

-Vi har haft många udda frågor i intervjuer.

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Vem är den mest kända person du har träffat? svar: Travis Barker från Blink 182

 

Framtidsplaner för bandet?

-Skriva några nya låtar och fortsätta spela spelningar förhoppningsvis mer globalt.

 

För dig själv?

-Bli skamligt gammal!

 

Visdomsord?

-Det är trevligt att vara viktigt, men det är viktigt att vara snäll.

 

Nåt att tillägga?

-Hej till alla i Sverige! Vi skulle älska att komma spela i Sverige någon gång! Vi hoppas att ni lyssnar på vår musik och gillar oss! Ha de bäst. Ben, Nathan och Rob, Hospital Food