Peter det här är Derek från Himsa. Jag kan svara på de flesta frågorna men inte alla. Kontakta mig gärna om det är någon fråga du vill följa upp. Jag förstår inte alla frågorna som du har frågat men jag skall försöka att svara det bästa jag kan på de flesta.

 

Historia

-Himsa har funnits tillsammans sedan oktober 98  och då var vi var mer politiskt influerade och inte så fokuserade som vi är nu. Vi har släppt 2 ep och två LP. De första 3 skivorna släppets på Revelation Records neb nu är vi på Prosthetic Records här I USA och på Join the Team player Records i Europa. Vi spelar metal

 

Snälla berätta lite om varje medlem, arbete, intresse, familj, ålder och något hemskt om varje medlem?

- http://www.himsa.org/members.html

 

 

Är hardcore ett bra sätt att få ilska och inte låta det komma ut på gatan istället?

-Jag har rött hår så jag är naturligt arg.. Jag tar inte m in ilska någonstans, den stannar bara inuti mig och jag har lärt mig att ha den där- John har lite problem ibland med att inte ta ut sina ilska på gatan. Han jobbar som säkerhetsvakt på en klubb i Seattle och han får kasta ut en del huliganer. Jag tror att vara arg hela tiden bara frambringar mer ilska. Jag är inte långsint eller gräver ner mig för länge.

 

Någonstans läste jag att folk som spelar aggressiv musik är mer aggressive än andra, vad tror du om det?

-Det verkar rätt. Du måste kunna lista ut att de som spelar aggressive musik är lite mer aggressive än andra, annars skulle du spela tamburin eller harpa och då skulle du bli en person ingen har så mycket intresse i, inte så att harpa eller tamburinspelare är dåliga människor men de spelar mer för örat än för att släppa loss något

 

Alla människor ni har på er hemsida med sjuka folk, varför och hur intresserade är ni av sådana saker?

-De var männiksor precis som du och jag men sedan bestämde de sig för att inte leva mer. Det får mig bara att tänka på hur mycket skit folk kan tänka i sina huvud och hur långt de kan gå för att göra slut på det.

 

Hjälper de er att skriva texter(inte personligen) utan jag menar mer sådana saker?

-Jag skriver inte texterna men de flesta texterna är personliga och ett sätt för John att få ut sin frustration

 

Vad är det viktigaste när ni gör en låt, är det texterna, melodin eller att ha en refräng som folk kommer ihåg?

-Sången måste vara catchy , det kan vara ett riff eller en text, men det skall vara något som folk kommer ihåg och tycker om!

 

Vem gör låtarna eller är det så att ni hjälps åt?

-Matt och Kirby gör låtarna som får de unga flickorna att gråta.

 

Är det inte svårt att göra något nytt idag , det måste väl kännas som om allt redan var skrivet?

-Yeah, en hel del är skrivet redan, du kan bara kombinera de olika stilarna. Vi tenderar till att ta många influenser från 80-tals rock och kombinera det med hardcore och svensk metal av idag.

 

Går politik hand I hand?

-Ja, det kan det göra men det kan också kommer med frukosten på morgonen på en film eller att bara vara ute.

 

Finns det några bra politiska band just nu?

-Inget som jag lyssnar till just nu.

 

Vilket band har de bästa politiska texterna?

-Reagan Youth.

 

Finns det några bra band I USA just nu??

-Det finns ett fåtal, Shadows Fall, Death By Stereo, Hell Promise, Champion, To See You Broken, The Agony Scene, As I Lay Dying, 3 Inches of Blood, Lamb of God, As Hope Dies, Fate Thirteen, 18 Visions, Bleeding Through, AFI, Testament, Nevermore, The Bronx, Underoath, Kill Switch Engage, Pretty Girls Make Graves, This Day Forward, These Arms Are Snakes, The Jet City Fix, Hauler, och Slayer,

 

Vad vet du om Sverige?

-Det ligger I norra Europa och en massa av mina favoritgrupper kommer därifrån. En gammal gitarrist till oss Sammi Curr bor där. Jag tror det snöar där också. Och jag har hört att flickorna är heta.  Matt har varit där och gillade vad han såg. Jag tror vi kommer att spela där nästa gång  vi kommer till Europa.

 

Har du hört några bra svenska band?

-Soilwork, Dimension Zero, Arch Enemy, The Haunted, och Refused

 

Ni var på Revelation Records och nu är ni på Join The Team player, vad hände?

-Vi ville komma till ett bolag där vi har vänner. Vi älskar Marco och Ivonne och de har båda jobbat hårt för oss och de är ärliga mot oss. Så vi kan inte ha det bättre än på Join The Team Player Records.

 

Vad är skillnaden mellan bolagen?

-Ett jobbar och det andra inte.

 

Hur är en bra konsert med Himsa?

-En bra konsert är när energiska folk har roligt framför oss.

 

Hur ser den medelmåttige diggaren ut?

-De ser ut som folk som laser denna intervjun.

 

Har ni bra kontakt med era fans? På vilket sätt isåfall?

-Vi är ganska öppna som band, du kan ta itu med oss och inte känna dig konstig. Vi gillar att prata med nytt folk och möta nya vänner. Jag förösker att maila tillbaks till alla som skriver till oss även om det har varit lite dåligt det sista. Så ifall du har mailat mig och jag inte har skrivit tillbaks, maila igen och säg att jag är en usel vän. Vi älskar att connecta med folk på nätet när vi är på turné.

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna I livet?

-Cro-Mags Age of Quarrel

Integrity Those Who Fear Tomorrow

Slayer Reign in Blood

Youth of Today Break Down the Walls

Cradle of Filth Midian

 

Jag kan inte ge dig fem 5, men jag skulle kunna säga att mitt liv förändrades efter att jag Youth of Today 1988 på Alice´s i Salt Lake City. Jag hade aldrig sett något liknande förut och jag visste att jag måste vara en del av detta. Jag gillar också att se ett lokalt band som jag aldrig hört talas om förut. Bara att gå till en spelning som du har hört talas om få en chans att höra något nytt kan vara lika roligt som att se ditt favoritband spela play.

 

Första, senaste och dyraste skivan du någonsin har köpt?

-Jag har en massa gamla människor men jag har aldrig betalt mycket för dem eftersom att jag köpte dem när de kom ut på 80-talet. Jag samlar inte längre, nu köper jag bara CD:n som jag vill lyssna på. Jag har inte råd att köp skivor som jag inte kommer att lyssna på.

 

Är skivsamlare pretentiösa rövhål som Poison Idea uttrycker det?

-Nej, jag vet en massa ungar som samlar skivor ­  de älskar musik och det är vad som är viktigt för dem. Det är inget fel med det.

 

Vilka var dina känslor när terroristattacken ägde rum och vad var dina känslor när ni gick med i Irakkriget?

-Värdelöst.

 

Är Bush en farlig man?

-Ja, han håller på att få denna planeten till ett helvete.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Turnera mer, skriva en ny skiva, turnera lite mer, göra en ny skiva, turnera igen, göra ännu en skiva och sedan får vi se vad som händer.

 

För dig själv?

-Se ovan.

 

Visdomsord?

-Åtsmitande

 

Nåt att tillägga?

-23 + 20 = 43