Hi Fi Spitfires är ett nytt band som jag gillade redan från början. Medlemmarna är i min ålder och det gillar jag. I vilket fall, här är intervjun som gjorde i februari 2009.  

Historia?
-Hi Fi Spitfires är ett nytt band från nordöstra England .
Vi bildades i juni 2008, hade 11 timmars repande när vi gick in i studion och gjorde de 7 låtar vi hade. Det är därför CD:n kallades 11th hour. Vi spelade vår första spelning ihop med 999 den 12 september och vi har spelat ihop med gripper som Goldblade och The Rabble. Vi ser framemot att gå in i studion snart igen.

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, familj, intressen, arbete och något hemskt om varje medlem?
-Steve: Sång och gitarr, ålder 43, ett barn, intressen inkluderar punkrock, skriva låtar, spela låtar, lyssna på musik, livemusik, äta, andas, sova och dricka musik. Jag jobbar för ett företag som servar gatlampor och dagdrömmer hela dagarna om musik.
Något hemskt om mig – Jag knot fast en jättestor vibrator en gång på framsidan av en arbetskompis van och lät honom köra runt med den i dagar utan att tala om det för honom.
Nelly: Trummor. ålder – gammal nog att veta bättre. Inget jobb just nu så jag kan läsa en massa gamla punkböcker som jag aldrig haft tid att läsa. Något dåligt om mig? De andra är mer kvalificerade att diska smutsen än jag är.  

(Vad hände med Dean?)

Ni har varit med i band som Red London och så vidare, några andra band som ni varit med i?  
-Steve: Jag har varit med i Red London, jag har varit med i The Pits, och jag var en originalmedlem i Holy Racket, och jag har spelat bas med Loaded 44.
Nelly: Började att spela 1981 med Negative Earth. Since then, The Fiend, Diesel, The Hang-Ups, The Illegal Movers. Har varit standin i Uproar ich Distortion. Spelar just nu med Hi Fi Spitfires, The Lurkers, Loaded 44 och the City Kids.

Det känns som om ni har en gammaldags punkstil? Mest influenser från förr?  
-Steve: Jag, jag har alltid varit inne på band från 77 men jag älskar många band från idag också.

Min recension låter som följer HIFI SPITFIRES-11TH HOUR(MINI-CD)Everyone starts a war sjunger gruppen i inledningslåten Write it on the rooftops och redan här visar man en attityd som får mig att tänka på tidiga punkband som Chelsea,  London, Vibrators och den typen av band…ni vet där rocken har en lika stor del av musiken som punken. Men de känns farliga på ett sätt som punken gjorde på   den tiden och det känns riktigt skönt och befriande tycker jag. Det är synd att det ”bara” är 7 låtar på skivan men vilken kvalité de har ändå och förutom de band jag nämnde så känns det som om en del av streetbanden Cocksparrer, Business osv har gjort intryck på gruppen.(ÅTTA) 5/2-09  Kommentar om detta?
-Steve: Jag har en stor förkärlek för gammal punk så ifall vi jämförs med de banden så är jag glad. Nelly: Kanske några av våra influenser är självklara men vilka bättre influenser kan man ha

Politik och musik, går det hand i hand?
-Steve: Ja det kan gå hand i hand men jag skriver inte politiska låtar, jag skriver låtar som saker som intresserar mig.

Nelly: Det kan göra det men jag tycker att de flesta banden med en politisk agenda bara predikar för de redan övertygade.

Biggest Blunder, vad handlar den låten om?
-Steve: Biggest Blunder handlar om en man som var beroende av sin mobiltelefon, så mycket så att han bad att bli begravd med den när han dog. Tråkigt nog dog han och begravdes med sin telefon. Några veckor senare så market hans fru att hans barn lekte med en plastbit och när hon insåg att det var ett simkort från hans telefon. Så han hade inte haft möjlighet att använda det om han hade velat. Så moralen av denna historia är att man aldrig skall lita på din hustru med dina dödsönskningar eller att man måste sälja sin själ till djävulen för att få göra ett telefonsamtal!

Finns det några bra band i England just nu?
-Steve: Vi, Loaded 44, Loudmouth, Dipsomaniacs, Gimp Fist, Drongos For Europe, Guns on The Roof, Hateful (Skottland), och många många mer, listan är ändlös.
Dean: Us, Loudmouth, Loaded 44, Gimp Fist, The King Blues, Strawberry Blondes, restren komemr från Tyskland eller USA.
Nelly: Guns On The Roof, First Wave, Red Eyes, Loudmouth, etc.
När jag spelat med Lurkers har jag sett en massa band, en del bra,en del mindre bra.

Hur är det Nazism, rasism osv på spelningarna nuförtiden?  
-Steve: Jag vet inte egentligen, på 80-taelt verkade det vara ett problem men jag tycker mig inte se detta mer.
Nelly: Som Steve säger, det är en sak från det förflutna som tur är. ,

Hur ser du på mp3 och nedladdning osv?
-Steve: I Jag har inte tänkt på det eftersom jag inte laddat ner musik.  
Nelly: Har aldrig gjort det.
Jag gillar hela grejen med cd, omslag och artwork.

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-Steve: Punk för mig, är ett sätt att vara dig själv och inte acceptera den normala saker som traditioner, mode, religion och vad dina föräldrar säger till dig.
Jag lever mitt liv nu och vill inte bli tillsagd om hur jag skall leva det.
Nelly: Jag har varit inne på punk sedan jag såg Eddie and the Hot Rods och The Damned på TV sent 76/tidigt 77. det har varit en stor del av mitt liv i 32 år, kan inte tänka mig att leva utan den.  

Vad vet du om Sverige?
-Steve: Jag har turnerat i Europa många gånger med olika band men har aldrig varit i Sverige. När du bjuder mig till ditt hus för semester så kan jag berätta mycket mer.  

Dean: Abba, Psychopunch
Nelly: Inte mycket egentligen. Spelade I Göteborg 2005 med Lurkers men det är väl det.

Har ni hört några bra svenska band?
-Steve: Jag har spelat ihop med svenska band som Bombshell Rocks och Voice Of A Generation i Tyskland och England och jag gillade verkligen dem.
Dean: Psychopunch
Nelly: Fistful, Part time Posers, The Vectors från Umeå -  jag var deras förare på en turné I Tyskland 1997, riktigt bra punk rock band.

Gilalr ni fotboll? Favoritlag?
-Steve: Jag gilalr inte fotboll alls. Favoritlag - the A Team.
Dean: Sunderland
Nelly: Inte min grej.

Inget bolag ännu? När får ni det, några intresserade bolag?
-Steve: Vi har precis börjat posta CD:n ut till några skivbolag.  

Vilket band eller artist är den bästa politiska akten i musiken?
-Steve: Crass
Dean: Crass
Nelly: Jag tror att det är Billy Bragg som får en bredare publik.  

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?  
-Steve:Skivor :- The Saints - This Perfect Day, Adverts - One Chord Wonders, Sex Pistols - Problems, Slaughter & The Dogs - Victims of the Vampire, Rich Kids - Ghosts of Princes In Towers
Konserter:- Crass i Carlisle (någon gång på 80-talet), Christmas On Earth Festival i Leeds 1982, Slaughter & The Dogs på Holidays in the Sun Blackpool 1996, Damned på ett Ruts DC gig i Durham (1980's), Sex Pistols London 1996.
De viktigaste sakerna:- Min familj, gitarr, skivsamling, bordellskorna, mina små katter.
Dean: Skivor:- Sex Pistols - Never Mind The Bollocks, GBH - City Baby Attacked By Rats, Crass - Feeding Of The 5000, The Boys - The Boys, US Bombs - We Are The Problem
Gigs:- Buzzcocks i Newcastle 2004, Abrasive Wheels i Newcastle 2006, The Briefs i Durham 2007, Rancid i Newcastle 2006, Toy Dolls i Durham 2007.
Viktigaste sakerna:- cider, KP beefy crisps, söndagsmiddag.
Nelly: Skivor:- Clash - White Man In Hammersmith Palais, Buzzcocks - I Don't Mind, All - She's My Ex, Real Kids - All Kindsa Girls, Dictators - Loyola
Gigs:- 999 i Carlisle 1978, Discharge i Birmingham '81, Exploited it Edinburgh '81, Social Distortion i Berlin '05, Stiff little Fingers i Carlisle '79.
Viktigaste sakerna:- Vänner och familj,, mitt CD berg, min cykel, god hälsa, bra tider.  

Första, senaste och dyraste skivan ni köpt?
-Steve: Första - David Bowie Ziggy Stardust, senaste - Guns on the Roof - New Frustration, Den dyraste – Det avr en Crass flexidisc för 5.00 på 80-talet, det var mycket pengar då.
Dean: Första - No FX - So Long and Thanks For All the Shoes, Senaste - Sex Pistols Never Mind The Bollocks, Den dyraste - Culture Shock - Onwards and Upwards.
Nelly: första - Alice Cooper - Schools Out LP, senaste - Zero Boys - History Of, Den dyraste: – Jag har inga dyringar men min kompis lät mig hålla i God Save The Queen på A&M Records en dag och den är värd 9000.

Mest pinsamma skivan i samlingen?
-Steve: Showaddywaddy's Greatest Hits men jag skäms inte!
Dean: Snarling Horses e.p's
Nelly – Jag skäms inte för någon men den mest udda jag har är en 60-tals tjejgrupp som The Crystals och Ronettes etc.

Har ni gjort något mer än The 11th hour mini cd??
-Steve: Inte ännu. Vi skall snart in i studio. Vi har gjort en video till  Write it On The Rooftops.

Blir det mycket intervjuer? Är det tråkigt?
-Steve: Vi har gjort några intervjuer men det blir aldrig tråkigt. Ju knasigare frågor desto bättre!

Vilken typ av folk kommer till era konserter?
-Steve: Långa, korta, feta, tunna, tunnhåriga, håriga människor, haha!!

Vilken typ av folk saknar ni?
-Steve: Jag tänker inte på de som inte är där. De som är där är de som jag räknar.  

Fraimtidspalner för bandet?
-Steve: Spela in mer låtar, spela er spelningar och festivaler i England och utomlands.

För dig själv?
-Steve: Jag har planer på att göra lite akustiska inspelningar på mitt material.
Dean: Uppfinna något så bärdelöst att folk måste ha det.
Nelly: Fortsätta att fortsätta.

Visdomsord?
-Steve: Vis av erfarenhet, gå aldrig upp på scen och tro att det skall bli ett dåligt gig, vänta tills du spelat ditt sista ackord för det kan vara den bästa spelning du någonsin gjort.  

Dean: Hitta 4 ungar, se till att de hatar varandra, kola så att de inte kan spela.
Nelly: Ha det bra hela tiden.
(copyright spinal tap 1984)

Nåt att tillägga?
-Steve: Jag kan inte tänka mig hur tråkigt livet hade varit utan punkrock. Bra musik, bra vänner och underbara tider.  

Nelly: Tack för intresset.
Keep it up!