Heideroosjes är en holländks grupp som verkligen ärbra och de var en av de första grupperna som kom från utlandet på Epitaph och här är Marcos svar på mina frågor.

Historia? -Snälla kolla in vår hemsida för att kolla den. Kort, vi bilddades 1989, har gjort 7 album, 800 konserter runt hela Europa, vi är fortfarande samma 4 killar, den nya skivan "Fast Forward" är vårt tredje album för Epitaph. Vi har turnerat med grupper som Pennywise, Bad Religion, Less Than Jake, Offspring och många mer...

 

Snälla berätta något om varje medlem i gruppen, ålder, familj och så vidare? -Vi är alla väldigt fula, we like to jerk off (bara på turné för hemma har vi våra flickvänner för den här typen av jobb). Allvarligt, vi gillar punkrock men vi lyssnar på andra saker också som heavy metal, ska ,reggae och till och med disco.

 

När ni fick kontraktet med Epitaph var ni en av de första grupperna som inte var amerikanska , hur kom det sig? -Heideroosjes har bevisat att det går att nå en massa punkrockungar. Epitaph märkte att vi gick bra i Holland och Belgien( vi gjorde utsålda turnéer och vi sålde över 120.000 skivor). Vi ville presentera oss för alternativa musikälskare i resten av Europa och det hjälpte Epitaph oss med. 

På er senaste skiva Fast Forward, sjunger ni både på enmgelska och holländska, hur kommer det sig, är det inte bättre att ha samma språk på samma skiva?  -Vi kom överens med Epitaph att vi hade full artistisk frihet. Vi sjunger på vilket språk vi vill. Vi har gjort några låtar på tyska också och även på vår gamla holländska dialekt.FPå grund av kommersiella aspekter så skulle det kanske vara bättre att bara sjunga på engelska men det skiter vi i. Vi sjunger vad vi vill sjunga och på det språket vi tycker låter bäst. Vi vill vara fria när det gäller att göra musik.  

 

Vilket är det bästa språket att sjunga på? -Holländska är enkelt eftersom vi är födda med det språket. Men min engelska är ganska bra så det är lätt att sjunga på engelska också. Men det är roligt at sjunga på tyska också. 

 

Namnet Heideroosjes vad betyder det och var kommer det ifrån? -Det är holländska för en slags vacker ros. Vi tog det från början när vi bildades 1989. På den tiden hada alla punkband "hårda" namn som  Dead Kennedys, Dayglo Abortions, The Exploited. Vi villa vara lite annorlunda genom att ta ett dumt och sött namn.

 

Blir det mycket intervjuer, är det tråkigt? -Det beror på vad frågorna handlar om och att berätta om vårt namn är riktigt tråkigt(hahahahahaha).. 

 

Vilken är frågan du aldrig får men vill ha, ställ den och besvara den? -Är du homosexuell? Svar: Nej det är jag inte.

 

Hur är musiklivet i Holland just nu? -Det är ganska bra och vi har en liten punkscen men vi har en ännu större alternativ scen. Vi har en massa klubbar där alternativ musik spelas live. det är mycket bra.

Finns det några bra band där? -Ja, för att nämna några Undeclinable, I Against I, NRA, Human Alert, Krezip, Green Lizard, Dreadlock Pussy och många mer.

 

Vad vet du om Sverige?Vad är typiskt svenskt? -Jag vet att ni pratar riktigt roligt. Jag har hört att ert land är ritktgt vackert men också väldigt dyrt. Vi har aldrig spelat i Sverige men vi hoppas att göra det på vår kommande Europaturné i november. 

 

Har ni hört några bra svenska band?- Jag vet inte om dessa band kommer från Sverige men jag gillar Hellacopters, Backyard Babies (båda skitbra), 59 Times The Pain, Satanic Surfers (cool), Millencollin, Peepshows, och eh.. det är väl dom....

Ni gjorde en CD-Rom på förra skivan , varför och vad tyckte folk om den?  -Det var faktiskt CD:n före den . Det var på Smile ...I´m dying. Vi släppte några videoklipp på den. Vi gjorde det för att vi ville ge folk lite extra gratis. Nu kan de kolla in videon på sin egen dator. Vi tyckte det var en cool present. 

 

Vad betyder punk för dig? -Det betyder att jag skall göra det jag gillar. Det betyder också ett sätt att uttrycka mig själv. Det betyder frihet coh att göra vad jag vill( utan att skada andra männsikor med valen jag gör för att löeva mitt liv) Bredvid detta är det en musikstil som jag gillar. 

 

Hur är en bra spelning med Heideroosjes? -Ifall bandet och publiken när en orgasm-av-energi tillsammas. Vi förösker alltid att kommunicera med folk som kommer till våra konserter. Det är viktigt att ha en bra grej tillsammans. respekt, oväsen och skoj är basingredienserna.  

 

Har ni bra kontakt med era fans, isåfall på vilket sätt? -Ja, det har vi. Vi gör en massa saker på vår hemsida. www.heideroosjes.com och vi producerar vårt flygblad(gratis) Vi sänder ut det till tusentals ungdomar som gillar oss. Det är en slags direkt kommunikation och vi gillar det. Fans är väldigt viktiga för oss. Utan dem , så hade vi inte varit någonting. 

 

Ni har en egen hemsida, är det viktigt att ha det? Vad är det bästa respektive det sämsta med att ha en?- D et är ett snabbt sätt att kommuincera och det finns inget dåligt med den.

 

Vad är det bästa respektive det sämsta med internet?- Det är ett stort bibliotek för alla. Där man kan finna information väldigt snabbt. Det är bra, det dåliga är de kriminella aktiviteter som finns där som barnporr, hackers med mera med mera. 

 

Vad är det konstigaste som har hänt under en konsert med er på scen eller i publiken? -Vi har upptäckt en hel del skit på vägarna och jag skulle kunna skriva en bok om det. En gång turnerade vi i före detta Jugoslavien. En kille kom med ett jätte stort gevär på sin axel. Säkerhetsvakterna tog geväret men jag blev rejält skrämd. 

 

Det känns och låter som ni har lyssnat en hel del på äldre punk mer än ni har lyssnat på Bad religion, Green Day och de bandet, har ni några gamla favoriter?- Mina gamla idolband från förr är Minor Threat, Youth Of Today, Ramones, gamla Bad Religion, Gorilla Biscuits, Motorhead, Dag Nasty och många mer.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter, och fem viktigaste sakerna i livet? -Det finns inga bästa skivor, konserter eller något sådant. Det finns bara saker som jag gillar eller inte gillar. Saker som jag gillar.....alla skivor av banden som jag nämnde ovan. Coola konserter:  Gorilla Biscuits ('92), Seven Seconds ('92), Agnostic Front ('91), Murphys Law ('91), Dropkick Murphys ('00), Rage Against The Machine ('97) och många många mer.

 

Första senaste , och dyraste skiva du har köpt? -Jag köper inte dyra skivor.

 

Idoler när du var liten? -Karl-Alfred, Iggy Pop och min pappa.

 

det verkar som om ni är intresserade av motorcyklar och bilar överhuvudtaget, hur kommer det sig, är det ett stort intresse?  -Nej, egentligen inte. Min familj är riktigt inne i motocross men det är väl det. Vi gillar bara motorer och snabb musik. Jag kan inte förklara varför.

 

Vad är det bästa respektive det sämsta med Holland? -Det bästa är att vårt land är väldigt liberalt, det värsta är att vårt land ibland är för liberalt.

 

Tror ni att musik kan ändra livet på någon, isåfall ge ett exempel? -Ja, det kan ändra liv, jag får en massa brev från folk som har lagt ner en massa energi i vår musik. Eller folk som slutligen vågat parta om sin sexuella läggning eller att de har blivit utnyttjade som barn. Bara för att vi har skrivit en låt om det. Det betyder mycket mer än alla skivor vi har sålt. 

 

Går politik hand i hand med musik tycker ni? -Ibland. Jag spottar bara ut min åsikt. Jag är ingen politiker som vill övertyga folk, jag har min åsikt och varje person är fri att hålla med mej eller inte hålla med mig. Vi har fans som bara gillar vår musik och inte bryr sig om våra texter. Det är bara bra tycker jag. 

 

Finns det några bra band som gör politisk musik? -Rage Against The Machine, Boy Sets Fire (ibland), Youth Of Today (förr i tidens), Minor Threat,

 

Gör ni några covers och isåfall just dem låtarna? -På 11 år har vi spelat en hel del covers. Bara för att vi gillar dem  (Ramones, Sex Pistols) och några bara för att vi vill förstöra dem (Spice Girls)

 

Framtidsplaner för dig? -Turnera, turnera, turnera

 

Framtidsplaner för bandetd? -Turnera, turnera, turnera

 

Visdomsord? -Ingen människa är viktigare än någon annan människa.

 

Nåt mer att tillägga? -Någon som vill köpa planeten?  cheers Marco