Heartbreakers- L.A.M.F

Release 1977

Johnny Thunders

Johnny Thunders var ju en man som kunde ses som ett geni bland men som rena pesten också kan jag tänka mig. Han var ju medlem av New York Dolls och bildade Heartbreakers sedan tillsammans med bland andra Jerry Nolan och Walter Lure och i mars 1977 spelades denna klassiska skiva in. En skiva som har fått många att börja spela punkrock tror jag. Här fortsatte han med New York Dolls arbete och den skitiga rock som Heartbreakers spelade har tagit mycket från 60-tal, MC5 och nyss nämnda New York Dolls men det som slår mig mest såhär efter 34 år är att ljudet på den här skivan känns så fräscht och modernt på något sätt och där har verkligen Speedy Keen lyckats med produktionen.

Startar starkt
Skivan startar otroligt starkt med en låt som Born to Loose och det är väl en låt som inte undgått någon och det är kanske en av världens mest kända punklåtar….attityd och aggrevissitet blandat. Baby Talk är okej men tredje låten All By myself är en typisk Heartbreakers låt där många olika stilar mixas men blir i slutändan något verkligen eget sound.
I wanna be loved
I wanna be Loved är fjärde låt ut och den låten kan känntecknas som en låt som Beatles hade gjort om de varit ett punkband….It´s not Enough känns lite som en mellanlåt innan Chinese Rocks slår till och visas upp. Richard Hell och Dee Dee Ramone gjorde denna låt och det hörs verkligen att Ramones har varit inblandade här…Fan vad detta är bra. Get off The phone är en riktig slugger-låt som följs av min absoluta favorit på skivan Pirate Love som känns sådär lagom cool och avslappnad i ett hårt tempo….hursomhelst en av mina absoluta favoritlåtar genom alla tider.
Tyvärr dog de på 90-talet
One Track Mind och I love You är båda låtar som man verkligen kan digga loss till och Heartbreakers hade alla chanser till att bli ett av världens mest kända band tror jag i och med denna skivan och när man sedan går över till näst sista låten Goin Steady som är ett levande exempel på att 60-talsmusik och punkrock är en riktigt bra kombination ryser jag av välbehag. Let Go avslutar hela härligheten. Tyvärr gick Johnny Thunders bort 1991 och Jerry Nolan 1992 så någon återförening har ju aldrig varit aktuell och kommer självklart inte att äga rum heller och det kanske är lika bra det för att försöka slå detta album blir väldigt väldigt svårt.