Headons från Halmstad har gjort ett gäng bra låtar det sista så jag var tvungen att intervjua dem och detta skede i juli 2020

Lite historia om gruppen?
-Vi bildades ur bandet Elliot 2007 men gjorde vårt första gig först 2009 !

Berätta lite om varje medlem, ålder, jobb, familj, band före och band bredvid? Har det varit mycket medlemsbyten?
-Ja en trummis och basist har vi bytt ut.
Idag e' vi
Divan Gitarr å skrik  52 slitna år både barn å barnbarn å sambo finns och jobbar hårt som arbetsledare, det enda äkta punkjobbet för ingen gillar en!
Har bland annat spelat i Bad Boys K.O.Corral, Candystore och Pussy galore innan och e' nog fortfarande med i nån vänster i bandet I-DECAY
Jussi, gitarr å finsång, 54 år, morfar å farfar å delägare i ett företag i plåtbranchen.
lirat i världsberömda band som AB Kaos,Bad Mothers å Mr Lovedog bland andra!
Rolle. Trummor. Snart 51 år ung även han en farfar. Jobbar inom säljbranschen. Lirar även i Scenic Belly men har lirat i Bad Mothers bland annat. 
Danne, bas och sång, 32 år. Sambo och tre katter. Jobbar lagom hårt som maskinoperatör sedan 14 år tillbaka!
Har tidigare spelat i skatepunkbandet Goodbye Larry och nått kortlivat emoband jag inte minns namnet på!

Jag kan höra mycket gammal punk? Var det bättre förr?
-Nä punken e' bättre 'n nånsin!(Divan)
Håller med Divan(Jussi)
Vågar inte säga emot Divan (Rolle)
Jag har ju ”bara” varit i punksvängen i 20 år ungefär, och då var det ju mycket skatepunk som gällde och den var ju definitivt bättre förr. Punk generellt tycker jag har fått ett jävla uppsving nu med band som Gamla Pengar, Vänsternäven och andra personliga favoriter! (Danne)

Headons, är ni nöjda med namnet? Om inte det bästa bandnamnet hade varit upptaget, viket namn hade ni valt då? Jag menar vilket är det bästa bandnamnet?
-Headons e' bra fast nu när vi nästan bara sjunger på svenska kanske vi skulle valt ett annat namn men det e' försent och Totalt jävla mörker e' mitt favvonamn.(Divan)
Ja, jag är nöjd med namnet, det har ju ändå blivit någorlunda etablerat i kretsarna så att säga. Hade vi bytt namn nu hade nog folk undrar vilka fan vi är, haha. (Danne)

Vad är det bästa med att spela live? Hur länge sedan var er sista spelning innan covid kom? Har ni något inplanerat i spelningsväg?
-Träffa folk e' guld å vi lirade akustiskt på Crippas i December, men gjorde ett gig nu 26 Juni i Halmstad utomhus som gick bra t.o.m. polisen va nöjd!
Folket så klart, ölen är ju inte dum den heller. Det blir som en rolig fest där man får avreagera sig lite samtidigt. Men oftast får vi bra respons, folk brukar vara taggade och goa! (Danne)

Var är bäst att spela, var är sämst?
-Sämst e' nån håla där typ ingen dyker upp å bäst e' nog ändå vårt lilla Halmstad!(Divan)
Jag får hålla med Divan om att hemstaden alltid är roligast, även om vi haft en jäkla massa grymma spelningar på annan ort. Sämst vet jag inte, alltid kul att spela! (Danne)

Hur är det att spela denna sortens punk i Sverige idag??
-Förstår inte riktigt frågan men alla får lira va dom vill, ere bra så ere bra!(Divan)
Hur det är att spela denna sortens punk? Nödvändigt skulle jag väl vilja säga med tanke på hur läget ser ut med rasism, sexism, homofobi och all annan förlegad skit som pågår just nu. (Danne)

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?
-Folköl Glädje(Divan)
Snabbt, ilsket och glatt! (Danne)

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil? Betyder den något annat idag än den gjorde i början?
-För mig betyder punk en utanförskap man själv valt och mä hjärtat väldigt långt till vänster. (Divan)
Punk e kärlek ilska å terapi(Jussi)
Är väl det gamla klassiska, vara sig själv, skita i vad folk tycker och köra sin egen grej. (Danne)

Hur ser ni på nedladdning, mp3 och liknande?
-Inga problem det betyder ju förhoppningsvis att dom gillar oss!
Folk får väl gärna ladda ner våra låtar, om det nu finns att ladda ner nånstans? (Danne)

Hur tycker ni det är att bo i Sverige idag, politiskt? Var har Åkesson och Lamotte tagit vägen nu i dessa covid-tider?
-Haha ja det kan man verkligen undra, man blir rädd för vissa människor som tror en massa skit å sprider det hela tiden men det finns fortfarande väldigt många bra människor som vi inte ska glömma och kidsen kommer nog se och förstå världen på ett annat sett än vi gamlingar!
Tycker det är skrämmande att se hur accepterad rasismen, homofobin och allt det där är idag. Hoppas lite som Divan säger att de yngre generationerna får upp ögonen som många andra uppenbarligen inte fått ännu. (Danne)

Finns det några band I Sverige idag? I er hemstad?
-Inom punk så finns Scenic Belly, Executioners, Weltsmershz(hm stavningen e fel!), Retstickorna och några band till.
Band i hemstaden jag inte vill missa en spelning med är ju såklart Scenic Belly och grabbarna i Executioners. Övrigt i Sverige finns det otaliga band jag gärna ser live och hör på skiva. Vänsternäven, Liptones, Slöa Knivar för att nämna några! (Danne)

Spelar ni något utanför Sverige?
-Japp en gång va vi å lira i Munster i tyskland, mycket sjuk resa och tillställning!
Jag personligen har aldrig lirat utanför Sverige, är ju bara 5 år ”gammal” i bandet. Hoppas det blir av nån gång! (Danne)

Andra bra band från utlandet?
-Halshug e' grymma! (Divan)
Aivolävistys, svinbra finnepunk å Gorilla Angreb svinbra danskpunk(Jussi)
Rancid. The Old Firm Casuals. (Rolle)
Oj, denna listan kan ju göras oändlig. Har nyligen fastnat otroligt för ett band som heter Spanish Love Songs som kör lite skatepunk-ish med mycket ångest och ilska i texterna! (Danne)

Era texter, vad influeras ni av? Ni kör både på svenska och engelska. Vad gillar ni mest? Hur var reakltionen på er Lamotte-låt?
-Samtiden med rasistiska idioter runt omkring oss e' en ständig källa till arga texter.
Typ bara svenska nu, lite finska dock!
Lamotten is nådd har blivit mycket väl mottagen av många och har snart 15000 spelningar på spotify efter typ 13 månader vilket e' riktigt grymt i vår värld!
Som sagt, inte svårt att hålla ilskan och inspirationen till att gapa och skrika igång så länge rasister och andra dårar skriker ut sin skit konstant. Lamotten har fått bra reaktioner utom nån som kommenterade på youtube att vi var nominerade till ”Cringe Awards 2019”, haha! (Danne)

Finns det något ni aldrig kommer att skriva om? Eller finns det inget som är heligt?
-Vi har skrivit en låt som vi sjunger ifrån SDs sida den kommer vi aldrig ge ute som gjord för att feltolkas!
Svårt med att vara ironisk nu för tiden.
Skulle aldrig skriva om något som rättfärdigar orättvisor givetvis. (Danne)

Politik och musik, hör det alltid ihop? Vilken är er mest poltiska låt och den som har fått mest reaktioN genom tiderna?
-Alla våra låtar e' mer eller mindre politiska men Vi ska aldrig bli som dom får vi nog säga om vi ska välja låt.
I vårt läge och stuket vi kör tror jag nog det hör ihop väldigt bra. Sen finns det många opolitiska band som är helt fantastiska, men i vårt fall så är det nog en huvudingrediens! (Danne)

Bästa politiska band/artist?
-Oj finns så många men Lastkaj14 e' riktigt grymma (Divan)
Asta Kask's senaste ställde skåpet för mig, sjukt bra både musikaliskt å textmässigt(Jussi)
Måste säga som Jussi utan tvekan ASTA KASK.(Rolle)
Som gammal skatepunkare får jag nog säga Anti-Flag (Danne)

Tror du musik kan ändra någons liv, då menar jag texter etc?
-Ja för fan hade inte varit den jag är utan Stiff little fingers och senare Discharge. Kanske hade blivit en vanlig tråkig hårdrockare annars
🙂 (Divan)
Ebba å Ksmb var de som satte ord p det mesta av mina tonår(Jussi)
Jag var ju en tråkig hårdrockare från tidig ungdom men blev ju uppläxad av mina polare att bli mer punk och börja lyssna på texterna och inte bara trummorna. Så visst kan musik ändra dig.
Absolut kan det ändra ens liv! Hörde Dead Kennedys och Ramones när jag var 11, sen var punk mitt stuk! (Danne)

Ert omslag är riktigt fräckt på er skivor, vem har gjort dem Är det viktigt att ha ett omslag som man förstår vilken typ av musik man spelar? Vilken är ert favoritomslag alla tider?…
-Både ja och nej vissa om slag så ser man ju att det e' ett crustband å många " tuffa" band ska ha mä döskallar knivar å sprit m.m. å då vet man ju vad man få men personligen så få det gärna vara motsatsen till själva musiken!
Favvo-lp e' nog lastkajs becksvart sjukt snygg och detta årtusendes bästa skiva! Tror det e' Olle som gjort omslaget sjukt begåvat band! (Divan)
Favoritomslag är inte gjort än men den kommer inom kort (Rolle)
Jag kan också tycka att ett omslag inte måste spegla innehållet, det blir lite roligare så. Favoritomslag? Det vete fan, haha! (Danne)

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Ni har släppt en del bara digitalt, känns det som om man gjort en platta då? Vinyl eller CD eller både och? Finns det någon bra skivaffär i er närhet kvar?
-Nja man vill ju helst kunna ta i skivan men digitalt e' bättre än inget och alla har inte råd å släppa fysiska skivor.
skivaffärer e tyvärr ett mine blott i Hstd, finns någon som sälger begagnat kvar bara!
Jag gillar fysiska skivor, helst på vinyl! Är digitalt den enda lösningen så funkar det gott och väl! (Danne)

Snälla berätta något riktigt roligt som hänt under er karriär på scen eller bakom scen etc?
-Alltid roligt när folk kommer upp å sjunger mä på scen finns nog ett gått gäng mä videos på youtube men klippet ifrån tyrolenpunken e' grym.
Detta gig så var scenen full mä fakeblod och sperma från bandet som lirat innan oss och Jussi fick sin gitarr ollad under gigget folk visade könsorgan och låg på scen och även barn va uppe på scen mycket konstigt gig men roligt.
Enda jag kommer på är väl också när folk kommer upp och sjunger med i låtarna! Nån gång har det ju hänt att vi räknar in och börjar spela olika låtar, det är också skoj (i efterhand) (Danne)

Hur ser er publik ut? Vad drar ni för folk? Saknar ni några typer av folk?
-Halmstad drar vi så klart mest folk och det e' alla typer som kommer, barn pensionärer Svenssons! utomsocknes e' det så klart mest punkare ibland kommer det folk ibland inte !
Har inte mycket att tillägga på Divans svar faktiskt, tyckte han täcker det jävligt bra! (Danne)

Snälla ranka fem favoritskivor, fem favoritkonserter? Fem skivor som måste vara med i turne´bussen?
-Hm finns ju ingen fulländad skiva men i denna sekund så väljer jag.
Lastkaj 14: Becksvart,
Discharge :Hear nothing .....
Massgrav: Still the kings,
Scared Earth : Poisoned World,
Bastardes: Drunk on dreams
Konserter så blire
Discharge Sprängkullen 83
Rose Tattoo Sweden rock 2001 eller 2002 tror jag.
Turbonegro Lisebergshallen 200?
Massgrav Hängmattan 201?
Disfear/Halshug Trucken201? (Såg även Baboon show på pustervik denna kväll)
(Divan)
Kör bland"band" på spottan med de senaste 5-6 hundra favoriterna(Jussi)
alla spelningar jag sett med Baboon Show och Trubbel överglänser det mesta(Jussi)
Här och nu säger jag nog skivor: Lawrence arms - Cocktails and dreams , Dead Kennedys - Give me convenience or Give me death Alkaline Trio - maybe I’ll catch fire Ramones - Leave Home, Gaslight Anthem - ’59 Sound. Spelningar: Smoke or fire på hemgården i Lund 2013, Bonni Pontén på crippas förra året, Iggy and the stooges på peace and love, Knaegt på Halmstapunken, sen får jag väl dra till med D-A-D på Tallship Races i Halmstad 2017 eller när fan det var! (Danne)

Är det tråkigt med intervjuer? Blir det mycket intervjuer?
-Nä för sällan man blir intervjuade!
Nejdå, alltid kul med intervjuer, inte för att det händer så ofta men kul är det (Danne)

Ifall ni kunde välja fem band från historien, döda och levande att ha en konsert ihop med ert band, vilka är drömbanden då?
-Har jag redan gjord med "min" festival Halmsta Punken!
😉 (Divan)
Ramones, Rancid, Alkaline Trio, Lawrence Arms och Rational Anthem! (Danne)

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en snällare person? Är ni argare idag än ni var unga punkare?
-Jag e' mycket argare än vad folk förstår och frustrerad och nog fan e' man argare nu nu! (Divan)
Mest  fruktansvärt iriterad på vissa mäniskors bottenlösa dumhet(Jussi)
och ja! punk e terapin som gör att man står ut med dumheten...(Jussi)
Det är ett jävligt bra verktyg för att få ur sig frustration, men ilskan föds på nytt ganska fort efter ett gig eller rep med tanke på hur världen ser ut! (Danne)

Vilken är den konstigaste frågan ni fått i en intervju?
-Den innan! :-)
Oj, ingen aning faktiskt! (Danne)

Vilken är frågan ni aldrig får, ställ den och besvara den?
-q. Vaffö a.Däffö
Hmm... (Danne)

Framtidsplaner för bandet?
-Släpper två låtar digitalt snart och en sjuhelvetes bra lp i framtiden!
Överleva Covid, göra klart sista grejerna på kommande platta, giga så mycket som möjligt, och dricka mycket folköl! (Danne)

För dig själv?
-Överleva...(Jussi)
Spela snabbare. Vill upp i över 350 bpm på nån låt (Rolle)
Försöka vara mer ödmjuk och aldrig sluta vilja göra å testa nya grejer! Fast nykterist blir jag aldrig! (Divan)
Det vete fan, håller på att snickra lite på ett par akustiska låtar jag vill spela in framöver och släppa digitalt åtminstone! (Danne)

Visdomsord?
-Lite sämre än igår ,lite bättre än imorgon!
Åk inte skateboard på fyllan! (Danne)

Nåt att tillägga?
-Tvätta händerna.(Jussi)
Ta hand om er å sluta vara så jävla ego å sluta skylla på andra! (Divan)
Va ödmjuk (Rolle)
Tvätta händerna, stay safe och lyssna på punk! (Danne)