Hammered Satin är ett band som inte låter som många andra band idag och de spelar en form av glamrock som jag vuxit upp med och  med influenser som T:rex, Tears, Sweet etc. augusti 2015

 

Snälla berätta lite historia i gruppen?

-Vi började i slutet av 2010. Vi åkte till Sverige under 2011 och öppnade upp för Ark precis innan de splittrades. Vi åkte tillbaka till Sverige 2013 och även Tyskland, Danmark och Holland på en turné. Vi släppte också vår första skiva "Glamorama" på Burger Records. Turnerade i USA, främst östra och västra kusten. Släppte vår andra skiva på Lolipop och Radcat Records i år vilket är en 7 "singel 45 med två låtar. Gjorde ett gäng musikvidesr. En video för vår sång Foxy Dude kom upp på Rolling Stone och Yahoo Music 20 största musikvideos från 2014.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Tidigare band?

-Conor Berhle (gitarr) är 28. Han varmed  i Fishnet Stalkers från Baltimore innan.

Dan Sandvick (bas) är 38. Han har varit emd i varierande projekt med medlemmar från Brian Jonestown Massacre.

Keil Egizi (trummor) är 27. Han spelar även i ett annat band kallas Philthy heathens.

Me, Noah Wallace (sång) Jag är 40. Jag var med i Teacher Pet och S'cool Girls före starten av Hammered Satin.

 

Jag kan höra mycket olika influenser i musiken men mestadels Glamrock och lite punk (och en Cult-gitarr) i musiken här i er musik? Har jag rätt? Favoriter från förr?

-Ja , det är i princip det. Vi är i huvudsak påverkade av "Junkshop Glam" och "Proto Punk" som bubblegum men vi älskar också 70-tals punk rock och alla klassiska rock jättar och lite tung psych freak rock också. Så vi tar från många rock n roll stilar som skapar en udda mix men ett effektivt och originellt ljud. The Sweet, T.Rex, Deep Purple, Thin Lizzy, Mott the Hoople, Iron Virgin, Hector, Ramones, Cheap Trick, Catapult, Jook, Lemming, Tears, Chicory Tip, Zolar X, Hollywood Brats, New York Dolls, Brett Smiley, Hello, Sparks. ... Jag skulle kunna fortsätta i flera dagar, men dessa är några av våra favoriter som människor kanske känner till.

 

Hammered Saint är ni nöjda med namnet? (Jag skrev fel det)

-Namnet är faktiskt Hammered Satin, som tyget. Och ja vi är nöjda med det.

 

Hur kom det kom upp?

-Jag tänkte nog på det när jag arbetade med en hel del tyger som gör mode stylist jobb i Hollywood och jag ville ha ett namn som beskrev vårt sound som är glammigt men också hårt så det verkade fungera perfekt och faller i linje med en dubbelhetsfilosofi som bäst beskriver vad vi gör.

 

Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Vårt. Spunky Spider är ganska bra också.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Att få en bra reaktion från publiken. När folk sjunger dina texter med dig till varje låt i giget och det blir till den punkt där du kan hålla ut micken och låta publiken sjunga, det ger dig en känsla av att du ger någon form av service till människor och det är mycket tillfredsställande. Det blir inte längre blir en egobaserad självbesatt sak som "hur  jag rockar jag bäst" "Jag får mina kickar på scenen" "Hur många flickor älskar mig just nu" och det handlar mer om hela publiken och vi ger dem den bästa showen du kan möjligen ge. Få dem att känna att de är "en del av" av hela bildspelet genom att dra upp dem på scen eller bara få dem att delta på något sätt.


Och var är bäst att spela?

-Sverige  

 

Och det värsta stället?

-Någonstans mitt ute i ingenting.


Hur är det att spela den här typen av musik i USA just nu?

- Detta rock n roll musikstil som en gång var mycket vanliga på 70-talet har nu blivit under jord i USA och var som helst för den delen. Men det ger det en riktig, äkta och genuin känsla som barnen kan relatera till och det är positivt.

 

Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Vi försöker spela med liknande grupper som spelar rock n roll av något slag som The Biters eller Redd Kross ... Vi spelar också ibland med indie typ band som är bolagskompisar till oss om det är en show skapad av Burger Records eller Beach Goth festival och sånt.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-JUNK SHOP GLAM ("rock and roll" skulle vara alltför uppenbart och tråkigt svar.)

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Det är ett ord för att beskriva en musikstil och det är en antietablissemanget eller anti-opressive-corprate-mainstream attityd som genljuder  frustrerad ungdom eller föl någon som "får det", eller som verkligen bryr sig. När du kanaliserar dessa känslor i musik blir det låter det alltid rått, spännande och meningsfullt.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Det är nödvändigt nuförtiden och det är till stor hjälp att få din musik ut i världen. Jag föredrar att lyssna på musik på vinylskivor men eftersom det låter bättre och den rituella känslan av att sätta nålen i spåret är ganska coolt.


Hur är det att bo i USA just nu?
Politiskt?

-Donald Trump försöker bli president ... det känns som ett skämt. Vår regering tillgodoser 1% av företagens Amerika och inte 99% av riktigt hårt arbetand medelklass och hemlösa amerikaner som faktiskt behöver hjälp. Det är mycket obalanserat och korrumperat enligt mig. Jag vill inte prenumerera på dtn. Fler och fler människor börjar vakna upp och ser hur illa vår situation är så det är bra.

 

Finns det några bra band från USA nu?

-Det finns en hel del just nu faktiskt !!!

 

Är punkscenen stor?

-Ja, och det växer större hela tiden.

 

Hur är det i din hemstad?

-I LA och Orange county har vi har en blomstrande och växande punk rock n roll scen. Det är spännande här just nu! Det var dött för fem år sedan, det verkade som om vi att vi var det enda coola band runt när vi började. Jag har upptäckt bra nya band hela tiden på sistone.

 

Gamla bra band från ditt land?

-En massa 70-tals och 80-tals RNR band har kommit ihop igen eftersom det finns ett behov och ett intresse för Rock N Roll igen. Något händer definitivt. Det är en stor förändring som pågår just nu.


Vad vet du om Sverige?

-Jag älskar salt lakrits !!! Jag har tillbringat en hel del tid i hela Sverige faktiskt med att DJ turneér med Martin Axen från Ark. Hammered Satin har turnerat där ett par gånger också. Vi älskar absolut Sverige och hoppas att få komma tillbaka snart.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Sverige har en massa bra band !! Jag är vän med några svenska grupper som Ark, Melody Club, Casablanca, Ryan Roxie, och Bullet.

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?

-Jag skriver alla texter. Låten Glamorama är baserad på en roman av den amerikanska författaren Brett Easton Ellis. Jag har också de vanliga litterära influenserna som hörs i glamrock som Oscar Wilde och Lord Byron och naturligtvis Thomas Wolfe är en stor influens för mig. Mina texter handlar också om UFOlogin och konspirationsteoretiker. Reptilian, en kärlekssång om interdimensionella shapeshiftande aliens. Interstellar Lady (Pleiadian Love Song) är också bra exempel på detta.

 

Är det OK att sjunga en sång om sådan en "enkel" sak som kärlek?

-Ja. Kärlek är den högsta vibrationsfrekvensen så det är förmodligen det bästa föremålet för en låt. En hel del "tuffing" rock n rullar eller punkare som verkligen är uppbundna i rädsla och inte ens vet att det ofta är ovilliga eller rädda för att skriva kärlekssånger eftersom det kan visa en sårbar sida. De skyddar sig med en falsk tuff kille yttre eller rustning som en försvarsmekanism, som egentligen är en sval formel och det funkar i punkrock och rock n roll, som är en typisk hårt festande "wild boy" rebell typ. . Nitarna och patcharna eller hela deras stil blir en uppdiktad uniform du kan köpa på Hot Topic i gallerior över hela USA. Förstå mig inte fel, en hel del killar är faktiskt  the real deal och lever den livsstil och är inte posers på något sätt. Och det är bra att ha en "look" eller stil för att definiera din identitet och vara en "rock n roll soldat" typ enhetlig att uttrycka dig som individ visuellt, för att visa andra vad du står för och återspeglar vad känner på insidan. Det ger dig en känsla av stolthet och tillhörighet bla bla bla ... Glamrock handlar om att klä upp sig, uppenbarligen. Det finns bara ett sätt att göra det fel och ett sätt att göra det rätt och folk kommer att märka alla nyanser oavsett hur du gör det. Några har en mer angeläget öga än andra. Oh yeah ... kärlekssånger ... Jag antar att allt jag försöker säga är att det är svårt att göra en kärlekssång från hjärtat på en höft, smart och coolt sätt som inteblir för smörigt, töntigt eller så. Förhoppningsvis så har jag åstadkommit det. Det är verkligen upp till lyssnaren att avgöra.

 

Finns det någon fråga som du aldrig kommer att skriva något om ??

-Jag vet inte, nekrofili kanske. Jag försöker att hålla mig borta från religion eller politik.

 
Politik och musik, går det hand i hand?

-I min mening nej. I liten dos kanske det kan fungera. Det blir ofta klibbigt och  dålig smak. Det känns oärligt och falskt för mig i de flesta fall. Nästan som ett band använder det som ett billigt knep för att få sympatiröster för att bli framgångsrika och berömda när de saknar stil och eller substans, så de behöver kompensera för att fylla detta tomrum. Det är bara inte rock n roll för mig. Ren Rock N Roll, enligt min mening, bör vara upprorisk, vild och spännande utan att föra in politiska agendor i mixen. Den bör vara sexig, snygg, smart, provocerande och kvick, men det borde nästan vara en rå, ursprungligt, , neanderthal, fårskalle grottman sak ibland också. Jag tror att Rock N Roll musik är ett sätt att göra uppror mot auktoriteter och fly maktstrukturens fäste genom den råa och vilda energi, volym och vridmoment i samband med att utmana punkrock mentalitet. Det finns egentligen ingen anledning att använda musik för att främja en politisk agenda. Men jag är inte emot det helt men det är inte något jag är intresserad av att göra just nu. Det är en underbar anti-war protestsång av Children of The Morning som heter "Hey, America America". Det är en total glamkrossarstompare av en låt och budskapet är coolt och fullt av attityd även om det tar upp ett tungt ämne. En annan bra är "Fight for my country" av Balls. Eller en Black Sabbath låt som "War Pigs", men dessa var skrivna i slutet av 60-talet och början av 70-talet när det verkade mer lämpligt för vad som pågår vid den tidpunkten. Kanske kommer jag att skriva en protestsång för det andra eller tredje albumet, vem vet.

 

Vilken är er mest politiska låt?

-Troligtvis Glamorama eftersom det talas om terroristattacker som genomförs av supermodeller.

 

Bästa politiska band / artist?

-Låt oss säga att jag hellre lyssnar på Clash än U2 om jag var tvungen att välja.


Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Ja självklart. Musik kan innebära det för en hel del människor. Det ger dig ofta en anledning att leva på en sådan förstörd planet. Det har gjort mig till en mycket unik och mångbottnad karaktär, antagligen för att jag tar det till underliga ytterligheter och är utklädd och går ner i kaninhålet genom att samla sällsynta 45or och får in det i mitt dagliga liv och musik. Hur som helst ger det folk syfte och identitet. Det kan fungera som en anti-depressiv sak som ger en en livslust också. Som musiker är det bara att hitta din personliga och föredragen vibrerande matcningh,  det blev glamrock för min del. De goda 70 talet som var fullt av substans, kreativitet och intellekt som T. Rex, Bowie, Roxy Music, Sweet etc inte så mycket 80-talset med hår metal-band och saker som blev överproducerade och billigare mot slutet av 80-talet och början av 90-talet och en sorts förstörd rock n roll. Även Poison, Racer X, Tiger Tails, Pretty Boy Floyd och några andra från den tiden har sina stunder, jag tänker inte ljuga !!!

 

Ert omslag på er LP ser riktigt bra ut, är det viktigt att ha en skivomslag som visar människor vilken typ av musik man spelar?

-Tack. Ja det är viktigt att fånga folks ögon med skivomslag.

 

Ditt favoritomslag?

- Kanske  Teens - Teen's & Jeans & Rock N Roll. Sparks - Kimono My House är ett klassisk osmalg.

 

Vem gör era omslag?

-Vi hade Mollie Tuggle som gjorde teckningen på framsidan av albumet och Alex Hagen (i Ravagers) gjorde baksidan. Alex gjorde också Reptilian 45 varvaredesignlayouten och bilder för den är tagna av Sasha Eisenman.

 

Finns det några bra skivaffärer i din stad / land?

-Wombleton i Highland Park i utkanten av LA är skibra.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

-Vi spelade en gång i Amsterdam. Jag kan inte komma ihåg vad platsen hette men de hade "ljudbegränsare" som skulle stänga av strömmen till förstärkarna och scen om du spelade för högt. Det fanns varningslampor på taket som röda sirener som skulle börja blinka om du gick för högt. Då hade du crika 10 sekunder för att sänka innan strömmen stängs av. Vi kunde inte få igenom en enda låt. Det var omöjligt. Våra förstärkare var inte tillräckligt tysta. Hur som helst var det inte en bra plats för ett rockband att spela. Vi bokade denna turné oss utan agent så vi visste inte Åh, och det var förmodligen mindre än 10 personer där.

 

Hur ser erpublik ut?

Oftast punk n rolltyper, men du kan se en mängd olika människor från alla samhällsskikt.

 

Vilka människor saknar du på era konserter?

-De som inte är där.

 

Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

-Troligtvis Ark.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor och fem viktigaste sakerna i livet?

-1) Sweet - Desolation Blvd. 2) T. Rex - Tanx 3) Pantherman - Pantherman 4) Hello - Hello Again 5) Hector - Wired Up 

1) Rock N Roll 2) kaffe 3) Tacksamhet 4) Kärlek 5) Besökare

 

 Är det tråkigt med intervjuer?

 -Nope.

 

 Är det mycket intervjuer ??

 -Beror på.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-T.Rex, The Sweet, Rolling Stones, Darkness, Kiss. 


Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken ??

-Javisst.

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

-Den här.

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Vänta, Jag tar tillbaka det av svaret på frågan ovan. Detta är den mest udda fråga jag någonsin har haft i en intervju.

 

 Framtidsplaner för bandet?

 -Ett andra album är på gång!

 

För dig själv?

-Bli gift och få ett barn.

 

Visdomsord?

-Var originell. Aldrig tvivla på dig själv. Agera alltid och tänk i tro snarare än rädsla eftersom tankar blir saker. Allt är möjligt. Om du tror att du kan eller tror att du inte kan,det är din rätt. Älska människor.

 

 Nåt att tillägga?

 -Rocka hårt och coolt. Tack för intervjun.