GUTTERMOUTH ÄR ETT RIKTIGT BRA BAND SOM JAG HAR GILLAT SEDAN DESS DEBUT PÅ DR STRANGE FÖR MÅNGA ÅR SEDAN OCH NU BLEV ÄNTLIGEN INTERVJUN AV OCH DETTA I BÖRJAN PÅ JULI 2002.

 

Historia? -1989 var vi väldigt uttråkade i vår lilla stad och vi ville gör något roligt och göra det högt. Vi började med att göra skivor 1991 med Full length på Dr Strange Records och sedan skrev vi på för Nitro Records 1994. Vi blev första bandet på det bolaget"Friendly People","Teri Yakimoto","Musical Monkey","Live from the Pharmacy" och "Gorgeous" följde på Nitro Re cords och sedan skrev vi på för LA-baserade Epitaph Records och släppte där ”Covered in Ants” 2000 och nu ”Gusto” 2002. Mark, Eric(Derek) och Mr. Scott Sheldon har varit med hela tiden medans Ty Smith kom med 1998 och nu är orginalbasisten Clint Wienrich tillbaka på bas.

 

 

Snälla berätta något om varje medlem, ålder, familj och något annat roligt om varje person? -Mark's mamma brukade klå honom väldigt roligt, ibland i klänningar om det var det enda de hade, även i highschool, jag tror det skakade om i hans huvud lite där. Scott har varit inlåst på en toalett mesta delan av livet och han kommer bara ut för att spela på spelningar och för att träna ibland, han gillar mamma, romdrinkar och varmt väder. Ty hade det hårt för han uppfostrades av två män i en husvagnspark i Illinois so det var en hård barndom men han började att slå pa saker i tidiga ålder. Så det var inte så konstigt att han blev trummis. Han flyttade till Hollywood och kom in i porrscenen där och började ett nytt liv. Clint  gillar att dricka och pratar om Kung Fu Fighting hela tiden för det är vad jag kommer ihåg av honom, Jag själv?....likes to drink and talk about Kung-Fu fighting for as long as I can remember. Myself?.... Eric/Derek, jag växte upp i en förort med skilda föräldrar i medelklassen och jag spenderade all min fritid med musik eller surfande. En riktigt tönt måste vara en som mig.

 

 

Jag tycker er nya CD Gusto känns lite mer gladlynt än andra skivor som ni har gjort, kommentar? –Den är glad....det är en partyskiva för dystra stunder. Den speglar lite av livet idag...den ger oss ett leende när vi behöver det som mest
 

 

Har ni fått några recensioner på den ännu? Den är inte ute ännu men många säger att den låter bra och trevlig. Den skiljer sig från tidigare Guttermouth skivor men det är ändå Guttermouth.

 

 

Bryr ni er om recensioner? –Jag tror att vi gör det, lite grand. Jag gillar att vara positiv och känna att folk gillar det vi gör och har roligt.

 

 

Vilken är den konstigaste recensionen ni har fått? Jag vet inte!!!!.. Jag kolla inte så mycket på recensioner.

 

 

Jag tycker det känns som om ni har en del skojsånger i slutet på Gusto, är de seriösa eller?-Vad jag vet så har vi aldrig varit för seriösa....inte än .....men vem vet?

 

 

Är det att bo i USA just nu? Skit!
 

 

Finns det några bra band?-Egentligen inte...inte som jag sett men jag går i och för sig inte ut så mycket.
 

 

Hur reagerade du när terrorstattacken skedde, med ilska, blev du rädd eller hur kände du det? –ag blev jävligt förbannad...Jag gillar inte när min frihet tas bort. Vi var på väg till en flygplats för att åka iväg på vår ”Punk-O-Rama” turné. Alla flyg blev ju inställda och vi fick vara beredda i fyra veckor innan vi ställde in turnén till slut.
 

 

Har det ändrat ditt liv någonting? Det fick oss att inte åka på en skitbra turné så det tog bort en hel del roligt för oss och installerade en hel del rädsla istället.

 

Hur kom ni på namnet Guttermouth egentligen? -Vi kom på det 1987 när vi var ungar som jammade och drack.
 

Ni har varit på Epitaph ett tag nu, hur är skillnaden om ni jämför med andra bolag? -Rakt upp..... bolaget är så mycket bättre än allt vi varit på förr. Epitaph har gett oss chansen att spela utomlands och utanför vår kontinent så mycket mer än andra bolag på grund av deras rykte i där.

 

 

Låter de er göra vad ni vill? -Vi gör vår egen skit och de släpper ut skivorna

 

 

Hur mycket säljer ni ungefär? –Vår senaste skiva sålde 4,2 miljoner i Kina men det har inte gått så bra i USA ännu.

 

 

Vad driver er att spela musik?-Killen som jobbar för oss gör det mesta av drivandet(körandet) Oftast en RV eller van.

 

 

Beskriv er musik med tre ord? Eat a Dick

 

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
? –Nej , jag är ledsen ...men då måste jag tänka för mycket.

 

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?- Jag har funderat på olika sätt att få skivor men jag brukar oftast kasta dem. Kan inte komma ihåg mycket just nu.

 

 

Idoler när du var liten? Surf Stars tror jag.

 

 

När skall ni bli lika stora som band som till exempel Blink 182 och Offspring? -Vi är redan det i Kina.

 

 

Är det viktigt att vara känd? –Det är bättre att vara väldigt uppskattad av några få.
 

 

Vad betyder punk för dej, är det bara ett ord eller?- Yeah, det är bara ett ord nuförtiden...som Fuck.

 

Vad vet du om Sverige? –Väldigt lite , jag har varit där men jag kommer inte ihåg så många platser. Men jag noterade faktiskt flickorna.
 

Har du hört några band värda att nämna? –Du vet säkert vilka det borde vara men jag kommer inte på några just nu.

 

 

Blir det mycket intervjuer? –Den här är lång som fan och jag måste ju  skriva den med två fingrar..

 

 

Vilken är frågan du aldrig får men vill ha, ställ den och besvara den? –Vill du att jag skall fråga den sista frågan nu....Fuck yes!

 

 

Hur ser den medelmåttiga diggaren ut? -Alla flickor är 5´1 och 185lbs och alla killar 5´9 och ungefär 210 lbs och de börjar bli flintskalliga vid 23.

 

 

Har ni bra kontakt med era fans, isåfall på vilket sätt? -Vi försöker att komma och spela live....annars kan de väl gå till hemsidan, kan jag tro.

 

 

Hur är en bra konsert med Guttermouth? Som att slå ett styvbarn.

 

 

Vad är det konstigaste som har hänt under en konsert med er, på scenen eller i publiken.? Det händer något nytt på varje spelning....några saker speciella men det händer alltid något

 

 

Vad är det bästa respektive det sämsta med att vara i ett band? Bästa......prata kinesiska.   Det sämsta....äta kinesmat.

 

 

Vad tycker du om detta sättet att kommunicera med email och internet?.. –Hur flyter din båt...spela gitarr och bete dig som idiot.

 

 

Do you have any favorite website? -No.

 

 

Framtidsplaner för bandet? Turnera i USA, Kanada i augusti/september,  turnera i Europa i november/december. Turnera i Australien i Januari/februari 2003.

 

 

Som människa? -Samma som ovan.

 

 

Visdomsord? Ha roligt!

 


Nåt att tillägga? Adios.........