Herve Laurent i Gundog var så snäll att han svarade på mina dumma frågor i slutet av augusti 2000. 

-Historia?

Den första EP:n startade egentligen allting, vi fick ett lokalt följe i London men ep:N    (Power ep, New Blood 01, 1997) öppnade nya horisonter för bandet!

Band före eller band bredvid Gundog?

-Före Gundog var Brian och Tarik med i Mighty Mr Men, men det hände inte så mycket med det bandet förutom en massa goa skratt. I början spelade Tarik och hans bror med ett reggaeband, The Xplosions men de slutade med dem eftersom de turnerade hela tiden och en massa intressen krockade. Och när vi nyligen spelade in en ep med Gundog så sjöng vi på franska istället för engelska och kallade oss Guet Apens och den singeln är ute på franska bolaget Cranes Blases

Snälla berätta lite om varje medlem?

-Brian är runt 25. jobbar hårt på dagarna med att bygga , dricker ännu mer i slutet av veckan och sjunger med Gundog. James är den yngste i bandet  och vår gitarrhjälte och han målar och bygger han med. Tarik är trummis jobbar med sina händer också och dricker stora kvantiteter med bittert öl .... och jag(herve) lär ut franska i en skola i Dagenham...och spelar bass också.J

Vad kallar ni er musik punk ,oi eller streetpunk?

-Du väljer, det spelar ingen roll men jag gillar att kalla den oi...

Har ordet oi något jobbigt över sig?

-Inte nu längre, jag tror att det handlar om punk i alla fall men som jag säger vi tänker inte två gånger på namn och etiketter och allt sådant...det är sekundärt 

Hur står det till med rasismen i England nuförtiden?

-Det är ingen fara egentligen, alla går ihop med alla förutom några dårar från extremistpartier. Alla är glada att leva i ett multikulturellt samhälle, i alla fall är det en känsla som jag har men jag kan ha fel och det finns säkert några ställen i landet som detta inte stämmer. 

Vad tycker du om Englands insats i Euro 2000?

-Ja,det är väl ingenting att vara stolt över....ingen kommentar.

Vad tycker du de engelska huliganerna?

-de är väl inte vära än andra europeiska huliganer, men de får ofta skulden för många bråk. Ok, de gillar det men alla huliganer har samma känsla för aggrevistet. Hur var det med de turkiska huliganerna som dödade några Leed supportrar, blev de bannlysta från att åka till Belgien?? ?  

Gillar du fotboll?

-Vi är inga jättefantaster, men vi gillar att kolla fotboll på en pub ihop med några öl ur en social aspekt. 

Något favoritlag?

-Inte egentligen, Brian håller på det lokala laget men vi är inte mycket för det, har inte tid med det ...

Hur kom ni i kontakt med Sidekicks Sidekicks?

-Jag kom i kontakt med Sidekicks efter det att vi hade släppt vår första EP. De fikc veta att vi letade efter ett bolag för att släppa ett album. De tyckte vi var OK eftersom vi inte var kända då kändes det bra.

Är det ett bra bolag?

-Ja det är tillräckligt bra,det är svårt att jämföra eftersom vi bara har med dem att göra men de är trevliga.

Vad vet du om Sverige?

-Vackra blonda kvinnor utan moral, Guttersnipe, Pöblers United, och en massa andra bra band också....lite hårda porrfilmer också....

Hur är en bra konsert med er, är den våldsam?

-Vi gillar en spelning bättre om folk är vilda, när det är en vild massa folk som stagedivar och hoppar på varandra och blir alldeles galna... Några skulle säkert tycka att det är våldsamt men det handlar bara om att folk blir galna av musiken och det gillar vi. 

Har ni mycket spelningar?

-Vi förösker att inte spela för ofta nu, eftersom vi alla har jobb att sköta, vi måste välja när vi skall vara lediga för spelningar. Vi tar hellre ledigt en vecka för att spela i USA än på pubar i England... vi spelar bara på helger i England. 

Har ni varit utanför England och spelat?

-Vi har turnerat i Tyskland, Frankrike och Holland. Där de bästa spelningarna var var i Frankrike. Publiken är alltid galen och som jag sade kan de låtarna och de sjunger med och allt det där. De kan nästan våra texter bättre än vår engelska publik.

 

Blir det mycket intervjuer, är det tråkigt?

-Intervjuerna är alltid trevliga, men att skriva den är en som en finne i arslet. 

 

Ni har en pittbull på omslaget, är det en hund som ni gillar?

-Personligen gillar jag sådana här hundar, staffs, pitbulls, bull mastiffs och rotweillers, när jag får mer tid för mig själv skall jag skaffa enbull mastiff ...oeller en mindre version av den.

 

Är det förbjudet att ha dem i England?

-De är nästan förbjudna at ha men om du vill ha en kan man alltid ordna en.

 

Har ni gjort några andra skivor än de två fullängdarna på Sidekicks och EP:n som du pratade om?

-Vi har gjort en split singel med The Templars (New Blood 04 1999)

Vilka av de gamla banden gillar du bäst?

-De mesta men mest Business och Sparrer!!!

Idoler när du var liten?

-Bon Scott (AC/DC) och Angus Young (AC/DC) är ett måste för oss alla tror jag.

Första och senaste skivan du köpte?

-Du vill inte veta vilken Tariks senaste skiva var. Vi började alla med att köpa hårdrockskivor när vi var barn och sedan kom vi in i Oi/punk stilen, ska och till och med hardcore i olika perioder av våra liv. 

 

Hur är punkscenen i England just nu, finns det några bra band?

-Den är OK, det finns några bra band som Violent Affray, On File, Beerzone, Retaliator och många mer(detta utan att nämna de gamla som fortfarande spelar) som håller scenen vid liv. Det enda problemet är att det är så att folk är för lata för att komma och kolla på banden. (

Framtidsplaner?

-Turnera i länder vi aldrig varit i, och Sverige är ett av dem....Ifall någon av dina läsare vill organiser en Gundog turné så behöver vi bara 4 flygplansbiljetter och ett helt gäng öl. 

Bara en fråga till, lista dina fem favoritskivor?

-Business: Suburban rebels   Cock Sparrer: Shock troops   Sheer Terror: Old new borrowed and blue   Wretched Ones: 1st lp      Templars: Omne Datum optimum   Agnostic Front: united blood   Meteors:In heaven     etc   etc   Jag vet att det var mer än 5 men när det gäller musik så gillar man allting när det handlar om musik och det är samma med spelningar, varje spelning är speciell. 

Well Peter, tack för intervjun och hoppas att vi ses i Sverige om vi spelar där. Herve and Gundog.