Grupo Sub 1 är ett spansk punkband som påminner mig en hel del om det engelska bandet Rezillos / Revillos. Här har de svarat på en massa frågor från mig i mitten av februari 2015.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Mugretone: Vi startade Webelos 1997. En MongoPunk trio besatta av spanska 1982 Punk (band som Desechables, Último Resorte, Larsen, Familia Real ...). Vi var Spidey González (trummor), Poison Bambee (bas) och Mugretone (gitarr). Efter byte av trummis flera gånger,splittrades vi 2003. Poison bodde i San Francisco, men till slut kom hon tillbaka till Madrid. Under 2006 beslutade vi att starta ett nytt band och vi kontakt med vår ursprungliga trummis från Webelos. Vi ville införliva en keyboardlinje i bandet för att få ett annat ljud: Punk, men med en ny våg touch. Så She Lux kom in i bandet.

She Lux : Mugretone bad mig om hjälp med keyboard på en låt de hade att spela in till en samling. De gillade vad jag gjorde och anställde mig.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Har NI varit i några andra punkband innan? Har det varit många lineup förändringar genom åren?

-Mugretone: Inga lineup förändringar.

Ledsen men vi kan inte säga vår verkliga ålder. Vårt skivbolag vill att vi ska vara evigA tonårsidoler, så Poison och Luz är 15 och Spidey och jag 17.

Jag har spelat i Webelos, Neo Junco, Asiatics, X-Prays, Danny Lacoste, Gases Nobles, Chopper Kids, Nuri Alabama, Los Americanos... och idag i Las Cruces. Alltid punkband.

Jag är grafisk formgivare och jag gillar att samla skivor och Mazinger z och Star Wars figurer.

She Lux: Jag spelade i Asiatics och X-Prays (trummor + sång) och jag har gjort en del samarbeten med andra punkband från Madrid.

Om mig själv, jag har en doktorsexamen i astrofysik. Jag älskar teknik, godis, musik, cykling, löpning, simning och jag är mamma sedan 5 månader tillbaka.

Spidey: Jag bor i New York. Jag arbetar som frilansfotograf. Jag var ansvarig för min farbrors död. Jag har tidigare spelat i Webelos. Genom åren har jag ändrat min dräkt från rött och blått till svart

Poison Bambee: Jag kommer inte ihåg hur många band som jag har varit inblandad i. Jag började spela bas eftersom det var lätt för mig och behövde inte göra så stora ansträngningar för att dra in rytmen med ett par "feta" strängar. Jag studerade faktiskt musik för länge sedan. Men du kan knappast säga det. Efter att ha studerat kommunikationen flyttade jag till USA, där jag fick chansen att vara en del av Rip Off Records. Sedan tillbaka i Madrid, har jag turnerat med metallband för en stund och producerade shower fram till 2005. Min sista turné var U2 Atomic Tour. Åh, ja ... Sen jobbade för TV. Min sista prestation var Endemols Big Brother (introducera produkter i showen, liksom den fantastiska "Power Balance" handledsband. Det gav mig aldrig någon särskild styrka, men företaget gjorde en massa pengar med det). Här i Spanien Big Brother är en stor show. Vi älskar skrattar åt våra grannar. Under tiden så spelade jag också trummor i ett band som heter Chopper Chicks. Jag tyckte att vara i ett tjejband var coolt på den tiden. Sedan fortsatte jag med att sjunga med VHS, och tillbaka till rötterna med Grupo Sub 1. Nu driver jag mitt eget företag. Mugretone hjälper mig och vi tar Rock and Roll till barn i Menudo Fest. Jag har i princip försökt leva och göra tillfredsställande saker mest hela tiden, ha kul och göra det bästa av allt. Något dåligt om mig? Jag är aldrig i tid. Förhoppningsvis kommer jag att vara för sen till min begravning också.


Jag kan höra mycket gammal punk i musiken, både Rezillos och Vice Squad, har jag rätt? Favoriter från förr?

-Mugretone: Du är inte den första att tala om Rezillos. Visst vi gillar Rezillos (och Revillos) och Vice Squad, men vårt inflytande (och favoriter) kommer mer från KBD grupper. Los Reactors, VS, VKTMS, Maggots, Insults, Screamers, Crisis, Suburban Lawns, Mad Virgins...

Och min alla time favoriter är Loli and The Chones.

SL: Jag älskar Vice Squad men det är inte en inspiration för oss (åtminstone inte för mig). Vissa människor säger att vi låter som Revillos / Rezillos bara för keyboarden, men jag tycker att vi inte är en sådan "melodiskt" band, vi är kallare och enklare än de. KBD band är definitivt våra huvud influenser, och även en del spanska 80-tals band.

 

Grupo Sub - 1 är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Djupare mening med det? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

-Mugretone: Namnet kommer från en Último Resorte sång som heter "Johnny Mofeta", en av våra favoriter. Det handlar om en dålig elev som är tonårig brottsling .

Jag har inget favorit bandnamne men jag gillar namn som The Jesus Mary och Chain, The Sisters of Mercy, Phatom Pregnancies, Elvis Hitler ...

SL-Catholic discipline, Castration squad, Bikini Kill.. Germs, Nuclear Family, Monitors, ..

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Mugretone. Förolämpande publik.

She Lux- adrenalin

Spidey: att sätta en kamera i taket och fotografera dig själv när du spelar trummor.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-She Lux- för oss, var som helst med ett bra ljud .

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Spanien just nu?

-Mugretone: Scenen blir mindre. Det finns inte unga människor som är intresserade av Punk. Endast ett fåtal. 10 år sedan det var fantastiskt, men nu ...

She Lux: ... nu är de flesta banden är överflödiga och inte mycket intressant. Samma människor, samma musik med olika bandnamn. Jag är uttråkad.

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Mugretone: Kall Synth PUNK.

She Lux: håller med.

Spidey: rosa Pank punk

Poison Bambee: Iberisk Proto Punk


Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Mugretone. För mig är punk en sorts musik (eller buller jag bryr mig inte). För vissa människor tror jag att det är en livsstil, men den livsstilen fanns före 1977. Jag menar anarki, vegan människor, tuppkammar... allt är saker som fanns före Punk. Dessa saker är inte Punk.

Och jag menar inte att Punk inte är en viktig sak. Det är bara en sorts musik, men det är väldigt viktigt för mig. NaturligtvispPunk är inte bara ett ord. Jag lever för punk.

SL-Vad är exakt en punk livsstil? Att bo i en squatj? Jag tror musik är en livsstil, spela i band, gå på konserter, men punk för mig är det bara den typ av musik jag gillar. All den livsstilen som förknippas med punk kan antas av någon.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Mugretone: Jag är en vinylsamlare och jag hatar mp3, men jag tror att Internet och mp3 är positiva saker för att få ut musik till alla människor överallt.

SL: Jag använder Spotify och mp3 eftersom jag gillar att lyssna musik när jag inte är hemma (det mesta av min tid) på min mobiltelefon.

Spidey: Jag föredrar att ladda ned vinyler inte mp3.

Poison: Jag tror digitala medier har förbättrat det sätt band kan få tillgång till en större publik. Före skivorna så levde musikerna på sina liveframträdanden. Det är fantastiskt att kunna ha en proffsig vinyl och en bra utrustning för att spela det på. Men om du kan är det bra ändå. Bara spela den ur datorn. Musikindustrin har förändrats för gott. Det är bättre att alla accepterar det.

 

Hur är det att bo i Spanien nu? Politiskt?

-SL-Vi är uppknullade.

Spidey: Jag älskar Spanien, goda tapas och sangria.

Poison: Spanien har massor av bra affärsmöjligheter just nu. Problemet är vår korrupta demokratimodell, bara bra för ett fåtal och deras vänner. Medelklassen urholkas. Men den processen sker i hela Europa. Men alla ni människor från norr kan komma till oss för vår sol och  tillbringa din pensionsår. Spanien är coolt geriatriskt.

 

Finns det några bra band från Spanien nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Mugretone: Det finns en massa band, men få människor i kulisserna. Jag menar att alla spelar i 1, 2 eller 3 band, samma människor som år sedan spelade i andra band.

Jag kanske gillar tidigare generationers grupper mer än nuvarande. Idag har jag gillar Calvario, Leonor SS, X, Sputnik Veneno, Vigilante Gitano, Peluquería Canina, Bit Of, Belgrado, Sect ...

SL-Det finns fortfarande en ganska stor punkscen, men det finns mycket olika band. Ibland punk blandas med mer indie grejer och det är en enda röra. Liksom Mugretone, så föredrar jag gamla band, men jag kan ju lyfta fram Obediencia, Leonor SS, la URSS, Sect, Peluqueria Canina, Juanita y los Feos ...


Vad vet du om Sverige?

-Mugretone: Det är den frusna plats där jultomten bor, är det inte? Hahaha. I Spanien tror vi att du är tysta och civiliserade människor.

SL-Ni är alla blonda och blåögda, och har 480 dagar av föräldraledighet.

Spidey: Sverige, officiellt Konungariket Sverige, är ett skandinaviskt land i norra Europa. Sverige gränsar till Norge och Finland, och är anslutet till Danmark med en bro-tunnel över Öresund. Med 450.295 kvadratkilometer, är Sverige det tredje största landet i EU efter område, med en sammanlagd befolkning på cirka 9,7 miljoner. Sverige har en låg befolkningstäthet på 21 invånare per kvadratkilometer, med befolkningen mestadels koncentrerad i den södra halvan av landet. Omkring 85% av befolkningen bor i tätorter. Södra Sverige är främst städer, medan den norra är skogsklätt.

 

Har ni hört några bra band från Sverige?

-Mugretone: För några år sedan hatade jag alla "falska" Punk band som(Hellacopters, Backyard Babies, Hardcore Superstar ...). Ledsen men jag gillar inte Heavy Metal. Men älskar jag band som The Vicious, Knugen Faller, Masshysteri .. ...

SL-För mer  än 15 år sedan gillade jag Refused, Randy, the Hives ... Nu, har jag vuxit upp, jag älskar The The Vicious, Regulations, Fy Fan, Masshysteri, Burning Kitchen, Sju Svåra år ...

Spider. ABBA


Era texter, vem gör dem och vad  påverkar ?

-SL: Mugretone gör dem.

Mugretone: Mina främsta influenser är det kalla kriget och en hel del dystopiska böcker och filmer. Du vet, Orwell, Fahrenheit 451, Soylent Green, Class of 1984 ...

I andra låtar jag gillar att hålla en öppen tolkning ... Att säga saker men utan betydelse. Lyssnaren måste bestämma innebörden.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

-Spidey: Jag kommer aldrig att skriva ett svar på denna fråga.

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Mugretone: Jag gillar inte att blanda politik och musik. Jag  behöver inte höra samma tal om och om igen. Jag tycker det är tråkigt. Musik ska vara roligt för mig. Hur som helst jag gillar en massa politiska band som Dead Kennedys eller Oxymoron. Men jag föredrar nihilistiska texter som Sex Pistols, eller till och med politiskt inkorrekta texter.

Jag tror Punk måste vara aggressiv, provocerande och kränkande (i text och / eller attityd). Om du sjunger mot nazister skadu inte kränka era lyssnare, för vi är alla emot nazister. Naturligtvis är nazisterna är det värsta avskum, vi vet det, vi behöver inte lyssna på det igen. Jag föredrar att lyssna texter mot min stad eller mitt land till exempel. Provokation är punk.

SL: Vanligtvis gör det det. Du kan sjunga en klagan om nuvarande politiska uttalanden som du inte gillar, men jag gillar inte band som talar om vad du måste göra, säger eller tycker. Jag hatar de som tvingar mig att tänka på ett visst sätt. I Spanien finns det många människor som tror att om du inte är anarkist, eller inte pratar om politik så är du inte  så punk som andra politiska band, även om de i dag fortfarande talar om situationer som inte längre existerar. Jag tycker att det inte vettigt. Punk musik är mer om frihet, DIY, provokation, roligt och många saker och inte nödvändigtvis politiken.

Spidey: Jag gillar inte politik. Jag gillar inte kommunister. Jag gillar inte spel och roliga saker. Jag tycker inte om någon


Bästa politiska band/artist?

-Mugretone: Dead Kennedys.

SL: Dead Kennedys, Circle Jerks/ Black Flag, och om feminismer kan anses politik

: Bikini Kill.

Spidey: Johnny Ramone


Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, jag menar folk som lyssnar på musik?

-Mugretone: Jag vill inte ändra liv. Jag gör bara detta för skojs skull. Jag respekterar människor som vill ge ett budskap i sina låtar. Jag kanske avundas även deras idealism. Men jag tror att de flesta människor lyssnar på musik bara för skojs skull. Kanske finns det några killar som ändrar sig efter att ha lyssnat till en låt. Är det OK? Är budskapet ok? Föreställ dig att det är ett rasistiskt budskap eller en sång till förmån för dödsstraff. Det är en allvarlig skit.

Jag vill inte kommunicera min mycket kloka doktrin. Jag föredrar att irritera folk och tvinga dem att tänka själva.

SL-Naturligtvis gör det, men GS1 är inte ett band för det.

Spidey: Ja, det är sant. Mitt liv ändrades efter att jag hör "Me Pica un huevo" ("Min boll kliar") med Siniestro Total när jag var 6 år gammal.

Poison: Jag håller med She Lux. Musik har alltid varit en viktig del av revolutionen. Och varje revolution har sin egen hymn.

 

Är du intresserad av fotboll, om du är vilket lag håller du på?

Mugretone: Jag hatar TV Sport.

SL Min far var en professionell fotbollsspelare men jag gillar inte fotboll.

Spidey: New York Giants

Poi: Nej

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Bra skivbolag? Något nytt på gång?

-Mugretone: För mig är det väldigt viktigt att ha ett fysiskt utgivande. Men jag är en skivsamlare. Jag antar att det verkligt viktiga är sången, inte skivan.

SL-Fysiska skivor är mer än några låtar, det är omslagsbilden, bilder .. något du kan se, röra och visa för dina barnbarn. Varje skivbolag som vill släppa vår skiva är ett bra skivbolag. Ha.

Spidey: Jag gillar att göra vinyler. Jag lämnade Webelos eftersom de började göra CD.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under nån spelning?

-Mugretone: Några killar slog mig för att vara en anarkist, och andra killar slog mig för jag var en nazist. Väldigt roligt, eller hur? Naturligtvis var det nazister allihop.

She Lux- Jag har spelat live med keyboarden urkopplad, eller när  var och en av oss att spela olika låtar...

Poison: En gång hade vi en rad av tjejer som ville ligga med oss ​​alla. Stora natten i Murcia. Jag har blivit frågad om mina trosor flera gånger. Och mer än en gång har kilalr somnat med huvudet på Spideys trumma. Och vi var i mitten av showen. Ganska romantiskt. Vår första spelning med Webelos var på ett sommarläger för barn i mitten av ingenstans.

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

-Mugretone: I Madrid finns det mohikanpunkare  och "Posh" Punkare och de är i olika scener. Vi har fan på båda sidor, men jag tror att det finns fler människor som bär Nike eller Vans än människor med dreadlocks och skotska byxor.

Spider: Med masken är omöjligt att se publiken. Jag saknar Hulken på våra konserter. Det skulle vara trevligt att se honom dansa pogo.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Mugretone: Fave Records: P.S. we hate you (Loli and The Chones), Never Mind the Bollocks (Sex Pistols), Vicious Circle (Zero Boys), Got a record (Rip Offs), Cuándo se come aquí? (Siniestro Total).

Favoritkonserter: Rip Offs, Dwarves (på 90-talet, med sina 90 grejer och deras enda 20 minuter show), New Bomb Turks (dessa killar är alltid bra), Gwar, Meanies (på 90-talet).

Viktigaste saker: Punk, mig, människor, valpar och pommes frites.

SL-mycket svår. Jag har tusentals favoritskivor, både gamla och nya, men låt oss försöka med dessa 5: X-Ray Spex- Germefree adolescent, Ultimo Resorte (S/T), Descendents -Milo goes to college, Adolescents (S/T), Bratmobile (Girls get busy).

Shower: Nöje konserter: Tyrades (2004), Rip Off (2007), Clorox Girls (alla mellan 2005-2007). Och dessa 2 på grund av känslan av att få se två av mina favorit band live :: Zero Boys(2012) och Avengers (2007).

Viktigaste Sakerna- vatten, mat, hälsa, kärlek och musik.

Spidey:

Skivor: Megadiez, Cero en Matemáticas, Tercer Grado en Leningrado, Rebelde Wave, Nuevos dioses

Konserter: 1st Grupo Sub 1 konsert, 2nd Grupo Sub 1 konsert, 3rd Grupo Sub 1 konsert, 4th Grupo Sub 1 konsert, 5th Grupo Sub 1 konsert,

Saker: Vägklättrande, Klättring, thwiping, webb-svängande och webb-spinning

Poi:

Rekord: Kramper "Cramps “Off the bone”, Dwarves “ Blood Guts and Pussy”, Alaska y los Pegamoides “Grandes Éxitos”,  Desechables “Golpe tras Golpe”, rammstein “reise, reise”

Konserter: Dwarves, Cramps, Guitar Wolf, New Bomb Turks, Reds

Saker i livet: Familjen, Respekt, Innovation, Ändring, rock and roll.


Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Mugretone: Jag tycker verkligen om intervjuer. Och jag gillar det här, för jag kunde säga saker som jag inte kunde i andra intervjuer för att de inte frågade mig.

SL-Jag blir inte intervjuad så ofta och brukar bli uttråkad redan på den 5: e frågan ...

Spidey: Det är väldigt tråkigt. Jag använder intervjun-o-matic som genererar slumpmässiga svar baserade på livet av Michael Jackson.

 

Om du fick välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

 -Mugretone: Sex Pistols, Desechables, Screamers, Warszawa och Plasmatics.

SL-Ultimo resorte- Joy Division / Warszawa, Screamers, X-Ray Spex eller Electric Deads.

Spidey: Bra idé att spela med döda band. Jag skulle vilja spela med ett zombie band bildat av Stiv Bators, Sid Vicious, Tommy Ramone och Johnny Thunders.

 

Är punk ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför punkmusik ??

-Mugretone: Något att kanalisera din ilska på är alltid positivt. Punk eller någon annan sak.

Spidey: Nej för att bli en trevlig person är bättre att gå till Webelos scouter och hjälpa blinda att korsa gatan.

Poison: Jag har börjat med kickboxning av den anledningen, men våra spelningar? Jag tror att vi gör det bara för skojs skull. Jag tror inte att de kunde göra oss till bättre personer ... Vi är redan bra människor.

 

Vilken är den mest udda frågan ni har fått i en intervju?

-Mugretone: Ingen tvekan här. "Är du intresserad av fotboll, om du är vilket lag håller du på?"

She Lux- fråga 27 (Den om frustration)

Spidey: Om du åt pasta och antipasta, skulle du fortfarande vara hungrig?

Poison: När de frågar dig vad som kommer att vara din input och bidrag till företag om du till jobbet. Och sedan din fotbolls fråga.


Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Mugretone: Fråga: Är vissa rykten om hans romans med Katy Perry?

Svar: Katy vad?

Spidey: Vad är sambandet mellan Turkiet och Turkmenistan?

Svar: Turkiet är det första landet att erkänna självständighet  för Turkmenistan och att öppna sin ambassad i Asjchabad.

Poison: Jag är hörselskada. Så det finns gott om frågor jag får aldrig. Jag skyller allt på Rock and Roll.

 

Framtidsplaner för bandet?

-She Lux- vi aldrig har planer, vi bara väntar på att vår telefon ska ringa. Nu är vi för gamla och upptagna för  ett nytt album, men vi kan fortfarande spela på födelsedagskalas och bröllop.

Poison: kanske lära sig att spela en låt.

Spidey: MastermasterMasterPlan, det gör att du känner så säker


För dig själv?

 -Mugretone: Inte dö. Vara glad. Alltid vara i ett band. Åka till Japan igen. Komplettera mina samlingar.

She Lux- Mina planer är: Nobel pris, starta ett annat band, vara fit för evigt, sova lite mer och arbeta mindre.

Poison: Jag expanderar mina vyer genom att äta cup cakes.

Spidey: Jag försöker få någon att göra en film om mig.

 

Visdomsord?

-Mugretone: Vad fan är Visdomsord?

Poison: Din friheter stannar där min börjar, yo bitch!

Spidey: Med stor makt kommer stort ansvar

 

Nåt att tillägga?

-Mugretone. Tack för ditt intresse. Ledsen för min engelska.

SL-Tack till digoch tack till Google transalator ..

Poison: Bitch!

Spidey: En miniräknare.