Jag fick en vinylsingel med Grooves of Fury och jag blev knockad av dem genast så jag var "tvungen" att göra en intervju med dem och här är den och det är februari 2018

 

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

Tommo: Ursprungligen började bandet efter en hård natt med fest i Kallio 2010 ... Jag och min lillebror Antti drick hela natten och efter det var roliga var över och alla pubarna stängdes gick vi till Anttis lägenhet för att röka lite gräs. Efter några träffar började jag känna mig väldigt sjuk och kastade mig över Anttis toalett, medan Antti satte på Turbonegros Retox på stereo. Jag låg på toalettgolvet och kände mig sjuk och lyssnade på öppningsspåret och blev helt förälskad i dras musik. Strax efter detta frågade jag min bror att börja ett band med mig, ett band som skulle spela enkelt, groovy rock'n roll. Han var för det. Senare det året frågade vi Masa på sång, som vi visste var en rock'n roll, för han spelade i Bad Machine vid den tiden. Vi var glada när han bestämde sig för att gå med. Vi hade en trummis, som hade haft allvarliga problem med att dricka på tiden, så efter några repetitioner bestämde vi oss för att vi behöver en ny trummis. Vi bestämde oss för att fråga Amos, en annan berusad trummis och min vän från jobbet, och Amos gick med. Vi bad en kollega som heter Juho att spela ledgitarr, han gick också med. Så det var den ursprungliga line-upen som spelade 2011-2013. Efter några år kände jag att bandet inte gick i rätt riktning, blev väldigt frustrerad och lämnade. Antti bestämde sig för att gå också, så bandet slutade ... Men längtan att spela rock'n roll går verkligen inte bort om du är i det: i 2015 fann vi oss repa och dricka öl bara för skojs skull, och ganska snart spelade vi allvarligt igen. Linjen förändras, Juho är inte i den nya line-upen, Masa sköter sången och spelar också ledgitarr. Juho är bra kille, men det är bättre att vi inte är i samma band, jag och han. Repetitioner är svåra att organisera nuförtiden, eftersom Masa bor i Barcelona. Lyckligtvis kommer han snart tillbaka till Helsingfors, vi är ganska nöjda med det här.

Antti: Yep. Det handlar om det. Vi hade tur att hitta sångare som Masa från som Helsingfors. Det är inte lätt att hitta bra sångare från den här lilla staden. Åtminstone typen av sångare som passar in I gruppen.

Amos: Så vi började spela igen 2015 (Tommo, Antti & jag) och Juho spelade faktiskt in vår 3-sångsdemo som vi gjorde. Vi försökte göra ett helt nytt band med finska texter med namnet "Vauhtiraidat" (betyder både: linjer av hastighet och ränder av till exempel zebra (!) Och vår zebralogo kommer från det förstås), men senare vände det tillbaka till Grooves Of Fury igen för att vi ville att Masa skulle sjunga våra nya saker med hans texter.


Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band på sidan?

Tommo: Jag är 40 år gammal, jag har spelat i rock och punkband i över 20 år nu. Jag arbetar för en organisation som arbetar med personer med autism. Jag, Antti och Amos arbetar för samma företag. Förutom Grooves of Fury spelar jag i Lapinpolthajat (punk) och Uhrit (d-beat / crust). Jag har ingen fru, barn eller husdjur, jag har en tendens att försvåra relationerna med kvinnor innan de blir allvarliga nog för att starta en familj. Dåliga saker om andra medlemmarna ... vi har känt varandra i många år. Jag känner väl till de dåliga sidorna och svagheterna hos varje medlem. Jag tycker att det är bättre att stödja och hjälpa varandra, snarare än att spotta eller lura varandra. Vi gör det ibland för skojs skull, men i slutändan är vi i det här bandet tillsammans, och om vi gör varandra dåliga, då påverkar det hela bandet. Vi gillar alla att dricka för mycket, har gjort misstag i våra liv, har irriterande vanor och och hemsk humor och vi älskar alla rock'n roll och varandra.

Amos; Jag och Tommo är båda födda år -77. Intressen? Nu när det är en kall årstid spelar jag squash (!), Läser mycket musikbiografier och Jo Nesbø-thrillers. Jag och min flickvän har också tre hundar som håller mig upptagen. Hej, och jag är masterchef också!

Antti: Jag är en 33 årig kille, näst yngst från fyra syskon. Tommo är äldsta brodern. För närvarande jobbar jag med socialtjänst. Det är en dålig vana att pissa runt på squats för attd et är slöseri med tid för att hitta toalett antar jag. Några av de andra band jag spelar eller spelat in är Lapinpolthajat, The Heartburns, The Over Attacks, Juice Normaali, Pää Kii, Useless Cunts..


Jag kan höra mycket olika influenser men mest punk och några garageinfluenser etc? Favoriter från det förflutna? Jag kan höra Electric Blue Peggy Sue, Fucking World ...

Tommo: Turbonegro brukade ha stort inflytande för mig personligen, men nu idag är deras musik tråkig, känslan av det farliga är borta. Jag älskade Heartburns när de var aktiva, de har påverkat vår musik mycket. Gamla Hanoi Rocks på grund av sina baslinjer och bra låtar, Hurriganes på grund av sin attityd, Marko Haavisto & Poutahaukat på grund av deras melodier, Peer Gunt på grund av deras fräcka ljud ... för många för att nämna dem alla.

Antti: Jag tror att det inte bara är ett eller två band som har påverkat Grooves of Fury-musik. Låt oss säga äldre rock'n roll i allmänhet.

 

Grooves of Fury är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Var ni inte rädda för att något annat band skulle heta så här? Vilken är den bästa bandnamn ni vet?

Tommo: Vi hade massor av namnförslag i början, speciellt Amos och jag kom upp med dumma idéer ... Så småningom kom Masa upp med nästan anständigt namn på ett rockband och för att det var bäst på den tiden så gick vi med på det. Om det finns annan grupp som använder namnet Grooves of Fury, måste vi tvinga dem att bytte för det finns bara ett Grooves of Fury och det är vi.

 

Vad är det bästa med att spela live?

Amos: Det bästa att leva är det första trumsticket och när min spänning kommer undan. Jag har lite problem med spänning (panikattaker etc ..). Så jag lider en hel del innan dessa timmar kommer. Att dricka för mycket öl är inte ett alternativ för mig. ..på grund av spelningen ..

Tommo: Alla tusentals kvinnor som vill ha sex med oss, för att vi är en massa coola rock'n roll killar..

Antti: Adrenalinet. Och varje gång du kommer på nya ställen möter du de bästa människorna.

 

Och var är bäst att spela? Och den värsta platsen?

Tommo: Överallt där vi får spela. Det handlar inte om platsen, det handlar om känslan. Om det låter till och med nästan ok och det finns lite öl är det bra. Värt att transportera dessa  jävla tunga utrustningar, köra hundratals kilometer och lida av baksmälla efteråt.

Antti: Ja, det handlar inte om platsen, det handlar om spelningen i allmänhet. Naturligtvis är höjdpunkterna att köra hundratals kilometer någonstans bortom tjottahejti, få två varma öl och gammal smörgås och efter spelningen får du betalt 30 euros eller så och du måste vänta länge tills någon är nykter nog att köra hem. Andan av Rock'n roll.

Amos: För mig Det är viktigare att kunna spela ganska tidigt än själva stället. Så då finns det tid att dricka efter konserten och inte så mycket tid att vara sjuk av spänning innan ...


Hur är det att spela den här typen av musik i Finland just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

Tommo: Det finns inte många rock'n rollband för tillfället, det är inte en stor trend just nu i undergroundscenen här i Helsingfors. Vi har spelat med punkband, med andra rockband, med undergroundband i allmänhet.

Antti: Denna typ av rock'n roll (undergroundscen) är inte så stor just nu i Finland, men band som gör spelningar tillsammans så GOF har spelat spelningar med noice / crust / punkband etc. Att spela den här typen av musik är samma som att spela punk. Gör ingen skillnad.

 

Hur skulle ni beskriva din musik i tre ord?

Amos: Riktigt kul lerputs

Tommo: grooves of Fury

Antti: Hjärnorna smälter.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

Tommo: Jag tycker att det är frisyr. Nej, allvarligt, punk för mig är gemenskap av människor, som delar några värden som jag tycker är viktiga. Ingen rasism, ingen sexism, ingen intolerans, ingen macho bullshit, men öppet sinne och kanske lite god vilja för andra levande varelser. Och bra konserter och öl.

Antti: Låt oss bara säga ett sätt att leva i alla aspekter.

Amos: DIY


Hur ser du på nedladdning, mp3 och de grejerna?

Amos: Det är motsägelsefullt. Alla får sin musik i luften vilket är trevligt, men du kan inte tjäna pengar med dina skivor om du inte är ett riktigt stort namn. Och då behöver du inte ens extra pengar, hej.

Tommo: Jag jobbar för pengar, och jag spelar rock och punk för skojs skull. Skulle vara trevligt att få betalt för den musik vi gör, men det här är det lättare för människor att kolla in ny musik från internet.

Antti: Personligen laddar jag inte ner någonting från internet och jag har ingen mp3-spelare. Visst har det haft tragisk inverkan på de människor som lever på skivförsäljning etc. Personligen betalar jag inte en enda hyra med de pengar jag har fått från att göra musik så Självklart är det skit. Fortfarande tror jag att det är en kamp mot väderkvarnarna. Även om det är bra att se att det finns en grupp människor som fortfarande köper faktiska skivor.

 

Hur är det att bo i Finland just nu? Politiskt? Fascister?

Tommo: Jo, Finland är Finland: Massor av dumma, trångsynta människor, kallt väder, mörker, alkohol, allt sån skit, men också alla trevliga saker som den finländska stilen, som inte har något otroligt folk som vanligtvis har otroligt dålig humor, alla  bra band, vackra sommarnätter, bra galenskap. Politiskt blir landet splittrat på de som har bättre levnadsstandard och de som är fattiga. Nationalismen är på uppgång, och det finns massor av människor som är rasistiska idioter.

Amos: Det finns många bra saker i Finland. Men folk här är så knullade, så det är bättre att åka en gång om året till Indien till exempel.

Antti: Just nu har vår högre regering gjort allt de kan för att privatisera våra offentliga tjänster så att de kan sälja det till sina vänner eller kusiner eller investerare och det gör mig förbannad. Också högersidan har höjt sitt huvud de senaste åren och det är inget annat än skit. Annars tror jag att bo i Finland inte är så annorlunda än att bo någon annanstans. Förutom att vintern suger.

 

Finns det några bra band från Finland nu? Är punksceen/hardcorescenen stor? Hur är det i din hemstad?

Tommo: Ja det är, men skit i dem. Om du vill veta mer om dem, be dem att göra en intervju ... Punkscenen är stark, massor av konserter, massor av bra band. I Helsingfors finns det som hundratals bra band och bra konserter nästan varje vecka.

Antti: Ja, det finns många bra band. För många för att bara nämna några. Scenen är stark för tillfället.

 

Vad vet du om Sverige?

Tommo: Jag har spelat i Luleå och i Umeå med Uhrit och Lapinpolthajat. Jag bodde i Luleå tills jag var fem. Det finns massor av bra band som kommer från Sverige.

Antti: Svenska köttbullar är bra jag har hört. Även om jag inte äter kött så vad vet jag.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

Amos: Alla Nicke Anderssons band är mina favoriter. Han är ett guldfinger. Entombed, Hellacopters, Solution, Death Breath, Imperial State Electric. När jag behöver lugn atmosfär är en av mina favoritskivor "Long Gone Before Daylight" av Cardigans och min favorit kvinnliga artist är Lykke Li. "Wounded Rhymes" är 5/5 album. Perfekt och lysande! Heja Sverige!

Antti: Ja, det finns många bra band som kommer från Sverige. Anti Cimex är bra.

Tommo: Jag älskar Totalitär


Era texter, vem gör dem och vad påverkar er? Är det lättare att göra texter nu eller var det lättare att göra nu än det var när du var yngre? Aldrig på finska?

Masa: Jag gör dem. Jag påverkas väldigt mycket vad som händer i världen. Och vad händer i mitt liv och så vidare ... Hur känner jag mig i livet. Jag har rest mycket och när jag blev avskedad från mitt jobb för 4 år sedan bodde jag i Barcelona. Mina texter handlar vanligtvis om kapitalismens onda makter, fuskande i huvudsak, vilket verkar vara favorithobby och livsstil för människor. Och kärlek. Ren kärlek. Vi har brist på den många gånger.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

Masa: Vad som någonsin faller till papperet ur mitt sinne skriver jag om. Från min egen ståndpunkt. Försöker att vara väldigt öppen om allt, om möjligt.

 

Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska sång?

Tommo: Ibland går musik och politik hand i hand. Men jag tror att det finns starkare och bättre sätt att få konsekvenser för samhället än att skriva låtar, som direktåtgärder, icke-statliga organisationer, civil olydnad, göra val som konsument etc.

 

Bästa politiska band/artist?

Amos: Tyhmä Valtio

Masa: Manic street preachers. M.D.C, Kenny Arkana. Wasted

Tommo: Juice Leskinen

Antti: Sepi Kumpulainen

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

Masa: Musik och texter har ett mycket starkt inflytande. När jag var ung, förändrade punkrock mitt liv. Speciellt finska band som Ratsia och Pelle Miljoona & 1980. Musik ändrar livet. Det får en mening.

Tommo: Kanske kan texter ibland förstärka vissa beslut, eller ge en ny synvinkel. Musik i allmänhet kan lindra smärta och förstå dina känslor. Musik är en kommunikation av känslor. Det kan ge dig styrka.

Amos: Ja, det tror jag. Musik ger dig hopp och bra vibbar även om du är i dåligt skick.

 

Omslaget på er skiva ser väldigt bra ut. Är det viktigt att omslaget speglar vilken musik du spelar? Ditt favoritomslag? Vem gjorde er Och har ni några bra skivbutiker i din hemstad?

Amos: Singeldesignen kommer från mina kalla döda händer ganska mycket. Favoritomslag? Danzig III: How the gods kill(gatefold LP)

Antti: Bäst omslag är de som är ritade oldschool. Gillar gamla film affischer. Vinylomslag såklart. Bästa skivbutikbutik här i Helsingfors är Teen Wolfs skivbutik i Kallio. Du bör kolla in den om du är i grannskapet.

Tommo: Vi skickade dig en vinyl. Bra,(jag skrev CD inte vinyl/red) , haha! Anal Thunders 4am illusion är bästa omslaget jag vet. Som Antti nämnde är Teen Wolf en stor skivaffär. Jag rekommenderar varmt denna skivbutik om du råkar besöka Helsingfors.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kan välja vad som helst??

Antti: Naturligtvis vinyl i alla aspekter.

Tommo: Vinyl är för dem som vill lyssna på ett bra kvalitetsljud. Vinylskivor har mer utrymme för bra omslagskonst.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelningar?

Tommo: För några år sedan mötte vi denna konstiga, skäggiga kille, som heter Juha Mieto, när vi spelder en show i en liten by som heter Kurikka. Han berättade att han fick 4 eller 5 samtal från olika män, som frågade honom om han är homosexuell. Han gick ut offentligt och berättade för alla att han är sadistisk. Så kom den här pojken att sitta på knäet, och efter tio minuter sa någon att han inte visste vem som, det är vad han är vuxen man, han måste kontrollera och behärska sådana situationer. Han hade ibland mycket trevlig lerputs från sin pappa. Konstig historia.

Amos: Som Tommo sa! Det var så roligt! Tänk på det! 4-5 telefonsamtal!

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på er konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat tillsammans med?

Tommo: Vår publik ser ut som människor, som går till konserter för att se band. Största bandet vi någonsin spelat med var Dogs Home Revisited. de är riktigt stora killar så det är det största bandet vi spelat ihop med.

Ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserteroch fem viktigaste sakenar i livet?

Amos:. Quick One: "Appetite For Destruction" (Guns N´Roses), "Danzig III: How The Gods Kill", Misfits: "Legacy Of Brutality", Faith No More: "King For a Day ...Fool For a Lifetime", Hanoi Rocks: "All Those Wasted Years (live)"  Konserter: Pantera (-92), Danzig på Provinssirock Helsinki Icehall (-95), Social Distortion i Hamburg (2004), Guns N` Roses (Hämeenlinna 2017), Heartburn (Hämeenlinna 2017) Tavastia 2016) Viktigaste sakerna: Bra

Tommo: Viktigaste skivan för mig någonsin är W.A.S.Ps Last Command. Jag vill inte namnge några andra skivor, för jag ändrar mig hela tiden. De bästa konserterna är Barathrum i Tuska Open Air 2003, Kohti Tuhoa 2015, Death Side på Obscene Extreme 2016, Enslave på My War Fest (Tokyo) 2015 och Speedtrap på Hässäkkäpäivät 2015.

Antti: Det är för många band för att bara nämna de. För tillfället letar jag efter Thin Lizzy skivor så låt oss säga det.


Första, sista och dyraste skivan någonsin köpt?

Amos: Mitt första album var Hanoi Rocks: Back To The Mystery City. Jag köpte det när jag var 6 år. Jag var kär i den där "tjejen". Den där tjejen var förstås Mike Monroe och det var på affischen som fanns på min väns storasysters vägg. Senaste album jag köpte: Pistones: "Eyes Over the City", dyraste var kanske original Guns N 'Roses: "Live?! * @ Like a suicide"i gott skick

Tommo: Kanske Motörheads No sleep till Hammersmith. Jag vill inte berätta priset jag betalade. Skivan är från samlingen av Nappi (medlem av Riistetyt), som gick bort för några år sedan. Nappis familj ville att de skulle säljas, och min vän Jukkeli tog hand om det. Han ville se till att skivorna går till bra hem och rätt ägare. Jukkeli tyckte att den här skivan borde höra till mig och sålde den till mig.


Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

Tommo: Vid denna punkt just nu med den här intervjun, ja, haha! Inte så många intervjuer hittills, dock.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historien och nutidsband och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

Tommo: Motörhead, Hurriganes, Clown, MC5, Murder Junkies with G. G.

 

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken ??

Antti: Jag har börjat vilja öva mer och mer det senaste Det har inte alltid varit så. Det var en tid som jag nästan hatade att öva. För mig är det ett bra sätt att få ut frustration.

Tommo: Att spela i ett band kan vara ganska frustrerande och göra dig till en riktig dickhead ibland. Så kanske inte.

 

Vilken är den mest udda frågan du någonsin har haft i en intervju?

Tommo: Hittills, inte så många udda frågor.

 

Vilken är frågan du vill ha men du aldrig får. Snälla fråga den och svara på den?

Tommo: Har aldrig tänkt på den här typen av saker.

 

Framtidsplaner för bandet?

Tommo: Vi kommer att gå in i studion för att göra en 12 "LP ipåvåren (2018). Vi har en massa riktigt bra låtar att spela in. Vi har arbetat över ett år med låtarna, och det är hög klass. Låt oss se hur det blir. Jag är upphetsad och laddad när jag tänker på skivan.

 

För dig själv?

Amos: Lär mig hur man spelar trummor

Tommo: Att göra en massa bra låtar för Uhrit också och att gå på studio för att spela in en 12 "LP sommaren 2018. Att göra texter till kommande Lapinpolthajat-skiva. All musik är  klar, men texter är nu utmaningen. Frustrerande situation, historierna för texterna kommer inte till mig som de brukade. Jag vet inte vad jag ska göra med det.

 

Visdomsord?

Amos: Kukko kiekuu! (kuk rockar!

Tommo: Ät dina grönsaker, drick tillräckligt med vatten och hail Satan!

Antti: Håll igång.

 

Något att lägga till?

Tommo: Om du gillar rock'n roll, ska du kolla vårt band live, du blir inte besviken. Tack för denna intervju!