Grinned är ett riktigt bra och snabb grindcore / hardcoreband från Irland. Här har de svarat på en massa frågor från mig i maj 2015.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Hej Peter, tack så mycket för att du tog dig tid att göra den här intervjun med oss. Hur fan hittade du oss ... ett gäng idioter från mitten av ingenstans? Hahahaaa

Vår historia började i Cavan (Irland) ... någon gång under 2010 ... en regnig dag på landsbygden. Liten gammal stuga omgiven endast av får och kor som livnär sig på gröna gräsfält, det enda störande inslaget i en idyllisk bild ... det fruktansvärda buller som hörs ... Kevin Boyle (trummis) och Mira (gitarrist) har precis börjat jamma sina första riff för en ett nytt projekt som senare benämns Grinned.

Killarna hade fått sällskap av James Wilson (bas / sång) och Jamie Lee (gitarr) några månader senare och projektet  förvandlas till ett vanlig band.

Omvandlingsprocessen avslutades vid ankomsten av huvudsångaren Brian Coyle.

Första spelningen arrangerades för lokala headbangers 2011, följt av fler spelningar inom Irland, Nordirland och Storbritannien.

Debut-CDn spelades in  2013 "Beast Studio" / Irland, mixad & mastrad av Jindra "Otyn" Tomanek / Tjeckien. Och släpptes av Bizarre Leprous Production (Tjeckien).

Året 2014 var lite tragiskt för bandet.

Brian flyttade till Slovenien. James flyttade till Carlow för att gå på college och Mira hade allvarliga hälsoproblem.

Detta orsakade oss ett års uppehåll.

Kevin, Mira & Jamie arbetar på nytt material för nytt album, som ska spelas in 2016, men tyvärr har vi ont om medlemmar för liveuppträdande just nu.

Brian har planerat att komma tillbaka till Irland med sin familj, men bestämt datum är inte bekräftat ännu.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Tidigare band?

Mira - 35, gift och har en dotter 2.5 år avtalar management, historia och utomhusaktiviteter ... som sex / droger och grinned'n'roll hahaha, tidigare varit med i Mincing Fury och G.C. of Q.D., Evig Helcaraxe.

... för att precisera en fitta: D

Kevin - 26, flickvän, cykelmekaniker, downhill cykling, skatebording, dart, fotboll, DRICKA !!! tidigare band - Solace of Nadir, Eternal Helcaraxe.

... Kan inte räkna för att rädda sitt liv, men lyckligtvis kan han räkna trummor ...

Jamie - 25, flickvän, inget jobb inget hopp ingen framtid hahaaa, dart, DRICKA !!! sömn och katter

tidigare band - Solace of Nadir, Grinned : D

... Rädd för ljudet av duschen ...

Brian - 27, engagerad och har en son på 9 månader, engelskalärare, röka bögar, dricka Monster, GRIND & snuskig poo!!! ... Aldrig sett förut ... han fanns bara där  hahahaaa

... Tyvärr har han drabbats av "Flaxa Tremor" hahaaa

 

Hepatology En ofrivillig ryck av tremor av bred amplitud framkallade vid dorsalflexion av pronerad och spridning av utökade fingrar; i fullt utvecklad flaxande skakningar, finns det abrupt böjning av fingrarna vid metakarpofalangerna och böjning av handleden, som inträffar asynkront med varandra varje sekund, på grund av överdrivna reflexer; bilaterala flaxande tremor är kvasi-patognomona och metaboliska, ofta alkoholrelaterade, leverencefalopati ses i slutstadiet-post fibrotisk-cirros. Neonatologi Grova bilaterala skakningar, tillsammans med lemstyvhet, hyperreflexi, motståndskraft mot flexionand förlängning, sett hos spädbarn som fötts av heroinberoende mödrar som genomgår tillbakadragande vid födseln(uppslagsverk)

 

James - 25, bög och har en tapworm, högskola, Liverpool FC. DRICKA Buckfast, tidigare band - Solace of Nadir, Grinned : D


Jag kan höra både grind men också  lite punk i bakgrunden? Har jag rätt? Favoriter från förr?

-Vi lyssnar på olika musikstilar, men främst metall ... huvudinfluensen för grinned kommer från grindcoregenren som faktiskt kan beskrivas som snabb kombination av death metal och punk.

Några medlemmar är också inne på hardcoreoch crustpunk.

Våra favoriter från det förflutna är också favoriter från nu;)

 

Grinned är ni nöjda med namnet? Hur kom det kom upp? Att ingen har kommit på det förut? Vilket är det bästa bandnamnet ni vet?

-Ja, Vi är mycket nöjda med namnet ... kunde inte vara bättre. Vi ville bara ha ett  ett bandnamn som exakt skulle beskriva vår sarkastiska inställning till livet.

Det är alltför många band med bra namn, svårt att välja ett.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Det är alltid en fantastisk känsla att vara i stadiet, bli galen och göra en bra show för människor (och oss själva), och se deras reaktioner. Det är en typ av beroendeframkallande känsla du aldrig kommer att glömma och kommer definitivt att sakna när du får tag på den.

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Det är alltid bra att spela, oavsett var det är. Ibland går saker fel, men de är glömda i slutet av dagen ... och koms ihåg mest som roliga historier. Vi älskar att förvandla problem till en rolighet så snart det händer ... så den mest dåliga plats kan förvandlas till Colosseum ... åtminstone i våra ögon;)


Hur är det att spela den här typen av musik på Irland just nu?

-Ärligt talat ... bara skiiiit!!! Hahaaa

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-1. Inte 2.säker 3. man;)

Eller

GRINNED'N'ROLL

Brian: olämpliga för konsumtion

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Vi har aldrig riktigt följt punk själv ... endast i kombination med andra musikstilar.

Punk är fortfarande en livsstil ... bara inte säker för hur många människor nuförtiden.

Titta på allt denna EMO punk och modern skit runtomkring... det är bara för att göra oss sjuka!

Brian: Både om du förstår att punken handlar om frihet och inte vara en identisk klon av någon annan.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Det är helt ok för oss Musik måste uttryckas och delas. Musiker som är intresserade bara att göra  pengar av sina skivor kan gå och k....a sig själva.

 

Hur är det att bo på Irland nu? Politiskt?

-Vi bryr oss inte om politik. Det är alltid mycket skitsnack oavsett vilket land du bor i.

... Men vi kan inte klaga på Irland ... vi har åtminstone löner och arbetslösheten är OK


Finns det några bra band från Irland nu? Är punkscenen stora? Hur är det i din hemstad?

-Det beror på vad du gillar. Fans av black metal scen känner säkert till Primordial från Dublin.

Det finns också mycket bra BM band från Cavan ... Evig Helcaraxe. Folk metal band som Cruachan, Celtachor. Death metal band som Abadon Incarnate, Warpath, Coldwar.

Vi har egentligen inte någon grindcorescen på Irland, men i samband med denna genre av musik bör lyftas fram "“I’ll Eat Your Face" ... denna pojkar är fantastiska, kolla upp dem.

 Ja, det finns en punkscen i Dublin ... bara inte säker på hur stor.

 I Cavan - Eternal Helcaraxe & Grinned

 

Vad vet du om Sverige?

-Kevin: Inget alls

 Mira: Vacker natur, sexiga kvinnor, fantastisk historia, dyr alkohol ... BRA MUSIK !!!

 Brian: Fantastiska band och bra cider, skulle älska att besöka er.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

-Mira: 90-talet har varit kraftfullt för metalscenen. Mycket bra skivor släpptes den tiden och många av dem kom från Sverige, Norge och Finland. Svensk death metal är bäst tycker jag. Musiker som Dan Swanö (Edge of Sanity + andra  projekt) och Peter Tägtgren (Hypocrisy / Pain) är ovärderliga. Det är inte lätt att nämna bra band från Sverige och inte glömma  något, så jag bara nämner några ... Entombed, At The Gates, Grave, Dismember, Unleashed, Tiamat, Therion, Bathory, Cemetary, Nasum, Wolfbrigade, Birdflesh, General Surgery, Regurgitate och många andra ....

Brian: Arsedestroyer, Left In Ruins, Massgrav, Nasum, Saayadina, M:40,Infanticide, The Arson Project, Bruce Banner, Disfear, Gadget, Retaliation, Skitsystem, Splitter.


Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?

-Texterna på vårt album är skrivna av James Wilson & några av Mira och de påverkas  av goda och dåliga livserfarenheter kryddat med vår sarkasm. ... Även en del festsaker som i "104"

 

Finns det någon fråga som ni aldrig kommer att skriva något om?

-Vi har inte lust att engagera politik i våra texter, men man ska aldrig säga aldrig ... en dag så kanske ...

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Inte nödvändigtvis ...det är ett bandönskemål. Vi är definitivt inte ett politiskt band.

 

Bästa politiska band / artist?

-Mira / Kev: ... har aldrig riktigt följt politiska band

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

 -Det skulle vara en galning, skulle inte vara? Liksom den nedan. Se svaret hahahaaa.

Musik kan säkert påverka, inspirera, ge dig trevliga känslor / känslor och driva dig att tänka om livet, men aldrig ändra dig helt.

Brian: Naturligtvis, det gjorde det för mig.

 

Ert omslag på er CD ser riktigt bra ut,  är det viktigt att ha en skivomslag som visar människor vilken typ av musik man spelar? Ditt favorit omslag? Inte en tanke på att eralbum heter samma som gamla punkband Ruts Grin och bear it?

-Det är säkert är viktigt att få omslaget gjort för att matcha musiken och texterna på själva CD.

Vårt CD-omslag gjordes av Arif "Rotworks" (sångare från Wormrot / Singapore).

Häftets design skapades av Tom "Massak Massakow" Lacina (Tjeckien).

Band foto taget av CMedia och fotografier - Conor Conlon / Irland

Mira: Återigen, det finns många klass skivomslag i metalscenen, men jag älskar REGURGITATE omslaget "Carnivorous Erection".

 

Peter, du verkligen pissade på mig !!! Vi har aldrig hört talas om Ruts, tro det eller inte. Fan, tänkte vi vårt albumnamn är unikt. Jag sökte några detaljer om det här bandet. Nämnda album släpptes 1980. Jag var bara några månader gammal då och de andra grabbarna simmade fortfarande  ... måste lyssna på det bandet snart;)

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Ingen skivbolag?

-Mira: Ja, det är viktigt. Jag vet fortfarande några killar som har ett band, men inte har get ut några skivor alls eller inte vill göra en skiva på digitala medier ... bara på vinyl. Jag förstår och har en förståelse för deras underjordiska "Fuck Commerce" attityd, men det är synd eftersom deras musik är bra och kan spridas mer. 


Snälla berätta en rolig sak som har hänt under erkarriär och under någon spelning?

-Det bästa berättelse vi har hittills hände på färjan på väg till Blastonbury festival i Leeds.

Vi gick med en gång på morgonen till restaurangen och beställde frukost. Servitören hann inte ens komma tillbaka till oss med maten och när en av våra onamngivna medlemmar (vad "fetthuvud"?) försökte fisa och sket på sig. Det var inte så lätt att springa till toaletten för honom eftersom det fanns en annan servitör som skulle ha betalt innan du lämnade restaurangen ... lyckligtvis så lät han honom gå. Vår dos av Skitters återvände kort med boxershorts i tid för att serveras.

... Innan vi började äta, så frågade Kevin frågade honom : ...brunsås ???

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat ihop med?

-... Som idioter som oss själva hahahaaaaaaa

Nej, vi skämtar ... publiken är mestadels killar som vi ... metallhuvuden.

Mira: Jag ibland saknar mina "grindcore" kamrater från Tjeckien. Det skulle vara trevligt att se dem bli som galna till Grinned., Men vi är alltid glada att spela framför publik ... oavsett hur stor den är.

Det största band som vi har spelat hittills med skulle vara ... Ahumado Granujo, , förhoppningsvis kommer det mer och andra.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Kevin: Jag vet inte ens om jag lyssnar på så mycket musik .

Mira:

Fem favoritskivor:

Hermaphrodit – “Obraben a mnohonasobne rozctvrcen v zajeti ozubenych kol”

Hermaphrodit – “Fekal Party”

Pungent Stench – “Dirty Rhymes and Psychotronic Beats”

Contrastic – “Contrastic”

Pigsty “Planet of the Pigs”

...och manga mer

Fem Favoritkonserter

1996, Brno (Seda litina) – Samael, Rotting Christ, Moonspel

1998, Brno - Waltari

1996 & 1997 & 1998 Brutal Assault festivalerna

Vilken som av Obscene Extreme festivalerna som jag varit på

Mini turnén med  Mincing Fury 2002 var galen

Fem viktigaste sakerna

Det finns bara en….att känna smärta…så länge jag känner smärta så lever jag.

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Det är mycket tråkigt! Varför irriterande du oss med det ??? hahahaaa

Nooo, det är roligt och mycket viktig för kontakten med fansen.

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

 -Vi har inget emot hur stort bandet är som vi spelar med, det är inte viktigt för oss alls.

 Det enda som räknas är att stå på scen.

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken ??

-Mira: Hej, du pratar om mig? Min fru skickar alltid mig att spela gitarr när jag blir nervös och lite arg hahaaaa. Musik är en stor "nödvändighet" för stress & ilska och lättnad för mig.

Kevin är en mycket lugn person, han behöver inte det.

 

Vilken är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju?

 -Vilken Är den mest udda fråga du någonsin fått i en intervju!

 Hahahaaaaa


Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Fråga: Hej grabbar, hur kommer det sig att er musik är så häftig?

 Svar: Tack

 

Framtidsplaner för bandet?

-Ny skiva 2016 och hitta några praktiska musiker som kommer att ansluta sig till bandet för hela livet.

 

För dig själv?

-Fortsätta rocka... Fortsätta att ruttna!!!

Brian: Trip balls

 

Visdomsord?

-Om du inte vet det ... Googla det;)

 

Nåt att tillägga?

-Tack igen Peter för att ha oss i ditt zine. Det är fantastiskt att se det finns fortfarande människor som stöder unga band. Vi hoppas att få träffa er alla på scenen snart.

Om någon skulle vara intresserad av att köpa Grinned album "... eller ansluta sig till oss;) ..." komma i kontakt:

 

mirapetrilak@yahoo.com

https://www.facebook.com/grinnedcore?ref=hl

 

or contact great lads from: 

BIZARRE LEPROUS PRODUCTIONS CZ
www.bizarreleprous.cz

https://www.facebook.com/BizarreLeprousProductionCz?ref=hl
www.myspace.com/bizarreleprousprod

bileprgore@hotmail.com
http://bizarre.eshop-zdarma.cz/
blp-eshop@seznam.cz