Good Riddance är ett jävligt bra band i samma stil som många andra amerikanska band men jag tycker att de har någonting speciellt i deras musik som skiljer de från andra. Luke från Good Riddance svarade på mina frågor i juli 2001. 

En kort historielektion om Good Riddance?
-Det här är så kort som jag kan fatta mig: Good Riddance startade 1986 och det var vår sångare Russ Rankin som bildade det. Luke Pabich kom med i bandet 1990 som andragitarrist. Mellan åren 90 och 94 gick vi igenom en hel del ändringar. Efter att vår basist Chuck Platt kom med i bandet 1994, skrev vi på för Fat Wreck Chords och släppte vår första fullängdare. "For God and Country."  Originaltrummisen Rich McDermott slutade i bandet kort efter att vi hade gjort en turné på det albumet som kort efter det blev ersatt med Sean Sellers. Sean var trummis mellan 1996 och 2000 och var med på de flesta skivorna och en massa turneér, allt för att sluta som studio/stand in musiker. Vid den punkten började vi fundera på om vi skulle fortästta som grupp. Men efter ett tag bestämde vi oss för att fortsätta eftersom vi hade mycket mer bra musik att ge ut. Vi hyrde dave Raun(Lag Wagon) för att vara trummis tills vi hittar en ersättare. Vi hade en trummis efter det att Sean hade slutat i bandet, det varDave Wagenschutz(tidigare med i Kid Dynamite/Endpoint/etc.).  han övervägde vårt erbjudande om att vara trummis i bandet men han visste inte riktigt säkert, vi höll kontakt med honom i sex månader och till slut beslutade han sig för att vara med i bandet. Sedan oktober 2000 har han varit rummis i Good Riddance. 


Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, något styggt om varje medlem och så vidare?
-Luke: Ålder 30//över analytiskt/oftast en trevlig kille men kan vara en kuk ibland. Född en fattig svart kille.,

Chuck: Ålder 32/har defintivt en skruv lös/Old School Long Beach punker/Har de värsta gaser du kan tänka dig

Russ: Ålder 33-Wow! han har kommit upp sig/Oftast allvarlig men har en stor portion humor och det är hans nöje att utöva den/Gillar hockey, läsning, tatueringar, kaffe.
.

Dave: Ålder 29/ Väldigt intensiv person/ Mycket östkuststolthet/ Njuetr mycket av att äta/Har näst värsta gaserna du kan tänka dig.

 

Ni har haft många medlemmar , har ni kontakt med alla gamla medlemmar?
-Det är för många för att hålla reda på! Vi har förblivit goda vänner med vår originaltrummis Rich McDermott. Han har nyss skilt sig och spelar i ett band som heter "Audio Crash" Jag pratar med vår gamle trummis Sean Sellers ibland- Han bor i Los Angeles och har gift sig, han söker plats i ett rockband.  

Jag tycker er CD är den mest melodiska skivan ni gjort, kommentar?
-Jag håller inte med dej. Jag tycker "Comprehensive Guide" och "Ballads from the
Revolution" är mer melodiska.  den här skivan ligger någonstans mottemellan "Operation
Pheonix" och "Comprehensive Guide".  Det är vad jag tycker.

Har ni fått några recensioner på den ännu?
-Nej, den kommer inte ut förrän 10:e july 2001)

Bryr du dej om recensioner? har ni någonsin ändrat något efter en dålig recension?
-När jag var yngre brydde jag mig mer om recensioner. Men en recension är bara en åsikt.Ifall du inte bryr dig om andra åsikter av din musik så är du säker på din egen integritet.

Vilken är den konstigaste recensionen ni fått?
-Jag kan inte komma på någon speciell som som sticker ut. Den som får oss att skratta är den som jämför oss med band som ingen av oss gillar eller haft en tanke på att bli influerade av. 

Vilka band brukar ni bli jämförda med i recensioner?
-Vi har blivit jämförda en hel del med Bad religion och NOFX. Den jämförelsen stör mig inte så mycket eftersom jag är säker på att vi har blivit influerade av dessa band på något sätt. 

NI är på Fat Wreck, vad är det bästa med det och det värsta?
-Min åsikt är att det inte finns något bättre bolag att ligga på när man är ett punkrockband än Fat.  De låter banden ha fullstänidg kontroll och backar upp dem med distribution och reklam. Alla som jobbar på bolaget är intelligenta och väldigt hängivna. Det enda dåliga är att när man ligger på Fat så kategoriserar man band att de borde låta på ett speciellt sätt. 

Vilka band gillar du?
-Snapcase, Avail, Death By Stereo, Sick of it All, etc.

Vad betyder punk för dig?
-Att vara vpunk är att vara sig själv. Det betyder att du har kanske det svårt för att passa in o resten av samhället och till och med i de små sociala cirklarna som finns runt omkring dig. Det handlar om att vara aktiv och tänka själv istället för att låta dej sägas till om hur du skall tänka..  

Kan musik ändra någons liv?
-Absolut.  Folk som håller på med musik reflekterar över att de inspireras av olika tankar och perspektiv på livet. Många människor som jag känner har blivit mer inspirerade av musik än någonting annat. 

Går musik och politik hand i hand tycker du?
-Endast om personen som skriver texterna är väldigt politiskt involverad. För att skriva politiska texter utan att ha en stor förståelse av olika ämnen och skriva om det , det kan vara farligt. 

Finns det någon bra politisk textförfattare?
-Jello Biafra, Ian Mckaye, Henry Rollins, Chris(Propoghandi) är det första jag kommer på.

Vilken av era gamla låtar gillar du mest, vilket av era album?
-Mitt favoritalbum med GR är  Operation Pheonix eftersom det har en sådan intensitet.  Heresy, Hypocrisy and Revenge är min favoritlåt.

Vilka låtar frågar folk mest efter?
-Mother Superior, Flies First Class,  United Cigar

Gör ni några covers och isåfall just den?
-På vår nya skiva gör vi en Psychedelic Furs låt som heter "In My Head."
Russ är ett stort Furs-fan och han har övertygat oss om deras storhet. f

Vilka är symptoms of a leveling spirit?
-"Symtoms of a leveling spirit" är en fras som  James
Madison, en före detta amerikansk president och grundare av USA konstitutioner, sade en gång. Han fruktade idén om att icke elitiska medborgare skulle ha en bra vård och hälsa. Frasen är symbolisk för folk som försöker ha makten och att de försöker att att hålla makt och välfärd hela tiden utan att förlora något av det.

Vad vet du om Sverige?
-Köttbullar, Death Metal, Porno.  Skojade bara! Jag vet faktiskt inte så mycket om Sverige eller hur det är att leva där. På den lilla tiden jag har spenderat där så har det fått mig att tro att det är en stark nationell kultur. 

Har du hört några bra svenska band?
-Intensity, Satanic Surfers, International Noise Conspiracy, Millencolin

Hur är en bra spelning med Good Riddance?
-En massa folk som får sin energi komma tillsammans för att rocka. 

Har ni bra kontakt med era fans, på vilket sätt?
-Jag möter mycket folk när vi är ute på turné  Jag gillar att snacka med folk från hela världen.  Det har verkligen öppnat mina sinnen och märkt att folk lever väldigt olika. Vi har fått en hel del mail från folk och det är Russ som oftast svarar på dem. 

Ni har en egen hemsida, är det viktigt att ha det tycker du?
-Jag tycker det är väldigt viktigt att ha en hemsida för att man kan göra ett försök representera bandet korrekt. Vi har haft andra folk som har gjort våra sidor men det har fallit på sakerna vi har velat att presentera. Vår nya hemsida www.Good-Riddance.com kommer att funger 10:  e juli 2001. 

Vad tycker du om det nya sättet att kommunicera med email och internet och allt det där?
-Jag tycker nog att det är det bästa som har hänt i modern tid eftersom det ger folk en chans att undervisa sig själva och kommunicera med varandra lätt och ganska billigt.


Någon favoritsida själv?
-Ingen speciell favorit. Jag brukar surfa mig genom en massa olika siter som innehåller information med saker som jag söker efter.  


Vilken är den senaste, första och dyraste skivan du köpt?
-Den första skivan jag köpte var "Kiss Alive 2" när jag var 7 år gammal
Den senaste skivan var  The Cars "Greatest Hits" Kreator "Extreme Aggression"

Är det tråkigt med intervjuer?
-Det beror på frågorna.

Vilken frågan du vill ha men aldrig får, ställ den och besvara den
-Jag vet inte, det var en bra fråga.

Vilka är dina framtidsplaner som människa?
-Min passion ligger i musiken så jag ser mig själv fortsätta att vara involverad i att skriva, framföra och producera. Jag gillar att undervisa mig själv om nya saker så jag kanske kommer att gå tillbaks till skolan någon gång. Giftermål, ungar?????

Vilka är era framtidsplaner som band?
-Massa turnerande nästa år(US, Europe, Japan, etc.).  Ifall det går bra och vi fortfarande gillar vad vi gör, så kommer vi säkert att spela in ännu ett album nästa år.


Visdomsord?
-Stay cool...Stay in School

Nåt mer att tillägga?
-Fan, det här är en lång intervju.