Glue Gun har funnits i många år och sångaren Bob är en man som gör en massa saker och här han har besvarat en mycket kort intervju

 också ... .januari-2016

 

Peter: Kan du berätta lite historia om gruppen?

Bob: Glue Gun bildades 1991. Jag bodde i Topanga Canyon, Kalifornien på den tiden. Vi gav ut några samlingar och en sju tums skiva på Fearless. Vårt första fullängdsalbum var på Poshboy Records. Några år senare gav vi ut vår andra på Fearless Records. Vi har brutit upp, blivit tillsammans, bytt några medlemmar, men vi är på fast mark nu med inspelninarg och att spela regelbundet. Förra veckan spelade vi på Punk Rock Swap Meet i Canoga Park, Kalifornien med Circle One. Vi finns på Facebook på facebook.com/gluegunoffical och Twittergluegunpunk

 

Peter: Kan du berätta om bandmedlemmarna?

Bob: Jag är Bob Oedy, jag spelar gitarr i The Grim och sjunger i Glue Gun. Jag arbetar som en fackorganisatörr och gillar att skriva. Joey Rimicci är vår gitarrist, han spelar också i Jugheads Revenge,  Black Fag och Graveyard bandits. Joey har sin egen screentryck butik. Garrett Dyer spelar trummor i Glue Gun och även i Grim. Han arbetar som servitör på en exklusiv restaurang och gillar att surfa. Jason Berkman spelar bas. Han brukade vara med i ett band som heter Middle Ground. Jason är en personlig tränare.

 

Peter: Jag kan höra många olika influenser, men mestadels hardcore. Vilka är era favoriter från förr?

Bob: Våra influenser är mestadels hardcoreband från Kalifornien som vi växte upp och lyssnade på. Circle Jerks, Black Flag, Dead Kennedys, Adolescents, China White, Middle Class, men också band som Kiss och andra.

 

Peter: Glue Gunl är ett bra namn, men vilket är det bästa bandnamnet du någonsin hört?

Bob: Det fanns ett band som hette "Death Valley Meth Lab"  här för några år sedan. Det är nog det bästa bandnamnet jag någonsin har hört.

 

Peter: Vad är det bästa med att spela live?

Bob: Publiken kommer att låta dig veta om något fungerar. Det finns en ärlighet med att utföra musik framför en grupp. Det är  omedelbar feedback. Vi spelade på Punk Rock Swap Meet i lördags och även om vi hade lite problem med ljudsystemet så gilalde folk det. De gillade musiken och var stödjande.

 

Peter: Var är det bästa stället att spela?

Bob: Las Vegas är min favorit. Vi har en show som kommer i Las Vegas den 12 mars på The Bacon Bar. Det kommer att bli trevligt att dela scenen med andra stora band som; Bad Advice från Leipzig Tyskland, Midnight Staggers och Hard Pipe Hitters. Vi har spelat i Las Vegas ett halvt dussin gånger och fansen är verkligen inne i det.

 

Peter: Hur är det att spela i ett band just nu i USA? Vilken typ av band spelar ni med?

Bob: Det är en bra tid att vara med i ett band! Jag värdesätter varje minut av det. Det fanns tillfällen då jag inte har kunnat boka punkspelningar för en eller annan anledning. Det är förändrat nu. Vi tenderar att sättas på spelningar med andra punk rockband. På ett sätt är det begränsande eftersom människor som normalt inte skulle lyssna på punk inte utsätts för det, men det är bra att spela för människor som uppskattar vår musikstil.

 

Peter: Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

Bob: Snabb, högt och tungt.

 

Peter: Vad betyder "punk" för dig?

Bob: Punk var en gåva insvept i en vanligt brunt omslag. Det är en inbjudan till en vanlig människa som jag själv att hoppa in och delta. Jag var aldrig och kommer aldrig att bli en virtuos på gitarr, men jag kunde lära mig några ackord och göra musik. Det betyder olika saker för olika människor, men det är vad det betyder för mig.

 

Peter: Hur ser du nedladdning, mp3 och sånt?

Bob: Det är fantastiskt! Dela med dig och ge bort. Vi vill att folk ska höra vår musik. Vi är inte bekymrade över att inte få betalt.

 

Peter: Vad vet du om Sverige?

Bob: Vi har aldrig spelat i Sverige, men vill gärna.

 

Peter: Har du hört några bra band från Sverige?

Bob: Jag är inte så bekant med band från Sverige. Jag såg Shining spela på Roxy i Hollywood. Det är ungefär det. Kanske kan du skicka mig lite musik att lyssna på.

 

Peter: Du skrev en bok om Las Vegas punk liv och saker att göra där, hur kom idén upp?

Bob: Boken heter The Punk Rock Las Vegas Survival Guide; beer bowling and debauchery Las Vegas style. Jag deltar i en punkrockfestival varje år under Memorial Day-helgen. På vägen hem, bestämde jag mig för att skriva en bok för att hjälpa punkare hitta de bästa erbjudandena och ha som roligast. Alltför många människor åker till Las Vegas men drar inte full nytta av allt staden har att erbjuda. Den är inriktad på punkare som bowlar.

 

Peter: Som frontfigur för Glue Gun vad är några av de saker som du har gjort för att få din publik att gå igång?

Bob: På Punk Rock Swap Meet så kastade jag in falska pengar in i folkmassan. Jag satte också en tv på mitt huvud. I slutet av låten satte jag den på en i publiken. Han gick i gropen med den. Vi gör vad som krävs för att få och behålla folks uppmärksamhet.

 

Peter: Vad är era planer för Glue Gun?

Bob: Vi är i studion just nu. Vi spelar in låtar till en split sju tummare på D-Tour Records och en fullängdare senare under året. Vi vill fortsätta spela spelningar och så småningom göra ett visst turnerande; Sveriges kanske!