CAPTAIN POON i Gluecifier hade vänligheten att svara på mina enkla frågor som jag frågade dem. En suverän garagepunkrockgrupp från Norge

 

Historia.

-Gluecifer var trötta på all skiten som befann sig på den så kallade rockscenen i 94, och kom på att det enda riktiga var att ta det enkla och primala tillbaka till musiken och etablerade därmed Gluecifier. Det enda vi ville var att underhålla och visa folk att man inte måste vara superpretentiös och allvarlig för att göra fet musik

 

Berätta om varje medlem?

Captain Poon: Husdiktator, snygg och kärleksfull

Danny Young: Husslav, ful och kåt

Biff Malibu: Farbror, lönnfet och trött

Jon Average: Svärbror, atletisk och gift

Raldo Useless: Lillbrorsa, spretten och amorös.

 

Ni verkar inte så besatt som era kollegor Turbonegro över att vara extrema?

-Ifall man är besatt av att vara så extrem som möjligt  så har man väldigt kort levnadstid. Va fan är det någon vits med att vara extrem när man har idioter som Marilyn Manson som klarar av att skrämma en hel värld medan Turbonegro knappt klarade av att göra det med ett hundratals människor.

 

Hur är musikscenen i Norge just nu(rockscenen alltså)

-På rockscenen i Norge så sker det inte så mycket förutom att Gluecifer finns. Däremot är det postivit att vi får så mycket uppmärksamhet i Norge. All fokuseringen på Gluecifier tror jag kan bidra till att intresset för rock växer och då kan rockscenen i sig själv blir bättre.

 

Det finns några bra band eller?

-Det finns ett par bra band som är i startfasen, Cato Salsa Experience och Brut Boogaloo.

 

Några svenska band ni gillar

-Våra enda ”polare in rock” Hellacopters är ett bra band, Entombed är bra, A-bombs är bra… vad vet jag , det finns säkert många många fler.

 

Vad gillar ni White Jazz, är det ett bra bolag, de andra banden där?

-Om jag skall vara helt ärlig så vill jag inte uttala mig om hur bra bolaget är förrän jag ser hur mycket de klarar av att sälja av nya skivan Tender is the savage. Denna skiva är tillräckligt kommersiell att klara av att nå ut till tillräckligt mycket för att få mer fans än vad vi redan har. Nu är det upp till White Jazz att visa vad de är värda. Det finns en massa bra band på bolaget och White Jazz kan absolut etablera sig som ett av Europas viktigaste bolag.

 

Daniel Rey har producerat, en gammal dröm eller?

-En gammeal dröm är nog en överdrift men jag har mycket stor respekt för mycket av det han har gjort och vi är väldigt nöjda med det han har gjort med Gluecifier, särskilt när det handlar om

 

Vad gillar ni hans andra saker som han gjort?

-Det mest naturliga är väl att nämna Ramones. Han har fått till ett bra ljud och han har skrivit några av de bästa låtarna på Ramones senaste album. Men han hade ingenting att göra med låtskrivandet på vår nya skiva. Han tyckte att vi hade gjort ett tillräckligt bra jobb för att han skulle röra för mycket i låtarna ansåg han. Det handlade mer om att få det att låta så häftigt som möjligt.

 

Gör en producent mycket för soundet, ändrar han mycket?

-En producent har ofta en klar ide om vad och vilket sound som passar till bandet. Daniel Rey var ganska klar med sin värdering om hur han tyckte vårt sound skulle låta. Han tyckte att det borde vara ett stort rockljud utan att bli för polerat och det var väl så det blev, så låter det i alla fall i mina öron.

 

Hur skulle ni själva vilja beskriva er musik?

-Hård rock, med feta rytmer och refränger som fastnar, det borde intressara allt från 15 åriga tjejer till vuxna män med mustasch.

 

Var är bäst att spela , i Norge eller något annat land?

-Gluecifer har hela Europa och hela USA som nedslagsfält och allvarligt talat så har vi bättre spelningar utomlands än vad vi har i Norge. Några av höjdpunkterna så här långt är spelningar i Spanien, Tyskland och på USA:s västkust

 

Hur är en bra Glucifier-spelning?

-Rätt i ansiktet underhållning från början till slut. Fundamentet är världens tightaste och fetaste hårdrocksband och i fronten har man en galen farbror som sjunger som en gud och pratar till publiken om de mest sinnesjuka saker. Ett oslagbart liveband, JA!! 

 

Hur ser den medelmåttige Glucefier-diggaren ut?

-HAN ser ut som en liten rock’n’roll hipster med svarta kläder. HAN DEN ÄLDRE har troligtvis en mustasch på överläppen.HON är en söt oskyldig tjej som är välklädd och står och dansar. HON DEN ÄLDRE är sinnesjukt sjuk, dåligt klädd, skitfull och dansar i otakt till musiken.

 

Blir det mycket intervjuer?

-JA

 

Är det tråkigt att bli intervjuad?

-Nej, det er helt coolt å bli intervjuad, så länge journalisten ställer bra frågor.

 

Vilken är den tråkigaste frågan och vilken är frågan som ni aldrig får men vill ha?

-Tråkigast: tysk journalist som frågar ”hav is the reson that you are so many gret bands from Scandinevia, eh… you gat Hellacopters and you guys”det är en fråga som vi har fått ungefär hundra gånger. Frågan som jag aldrig får, vet faktiskt inte. Jag tror jag har blivit frågad om allt jag vill bli frågad om.

 

När ni gör texter vad inspireras ni av?

-Vår körsångare Biff Malibu ärr mannen bakom texterna. Jag tror hans inspirationskälla är en kombination av historier som springer omkring i hans sjuka huvud, och frustrationer om allt det dumma han har gjort genom sitt långa 30-åriga liv.

 

Är det viktigt med texter?

-Texternas budskap er absolut inte viktigt men det er viktigt och komma upp med coola ord som låter bra. De mest patetiska texterna är de med dålig engelska som ” I’m gonna snort some coke, and then fuck some hot women, then I’m gonna drink some more, and blah,blah,blah” sådana texter går inte, det blir för banalt.

 

-Är det viktigt med en refräng som folk kan sjunga med i, anser ni?

-JA och åter JA.

HÄR ÄR DET BIFF MALIBU SOM SVARAR

 

Glucefier, vem kom på det geniala namnet?

-Det var vår sångare Biff. Han är en trollkarl med ord och han har sniffat en hel del lim när han var tonåring i förstäderna.

 

Hur är det att bo i Norge nuförtiden?

-Bra som fan. Billig hyra, vackra  människor och alla barer är öppna till tre på natten.

 

Är det broderskap eller är det hat mellan Norge och Sverige?

-Norge är Sveriges lillbrorsa, han snor storbrorsans tjejer, sprit och kondomer och rotar i skivsamlingen.

 

Hur tror du det går för Norge i hockey-VM?

-Vi stupar med ära till slut.

 

Drunk and pompous, utveckla?

-Drunk = Packad, full,dretfull.  Pompous = Pompös, uppblåst.  Drunk and Pompous = Full och dum med glappkäft

 

.Hör fylla och rock n roll ihop?

- Ja, men det bör vara fylla med ett minimum av stil. Skall man dansa som Biff Malibu kan man inte vara nykter, men inte heller aspackad.

 

Idoler när du var liten?

-Winston Churchill, General Patton, Angus Young och farsan.

 

Första skivan du fick eller köpte?

-David Bowie: Ziggy Stardust.

 

Köper du mycket skivor?

-Jag får en del skivor och köper en hel del ibland..

 

Fem skivor du inte kan vara utan?

-Rolling Stones: Let it Bleed

Stooges: Funhouse

Alice Cooper: Love it to Death

Beatles: Revolver

Mott the Hoople: Mott

 

Vad tycker du om det nya sättet att kommunicera med email och internet och allt det där?

-Helt OK

 

Har ni en egen hemsida? Isåfall vem gör den?

-Ja, den görs av några  proffs som er coola och jävligt duktiga (kolla den på www.gluecifer.com

 

Har ni god kontakt med era fans?

-Absolut, vi har alltid varit schyssta med fansen

 

Framtidsplaner?

-Att turnera hela värden på Tender is the Savage.

 

Visdomsord?

-Respect the Rock

 

Nåt att tillägga?

-Efter trettifem frågor? Knappast.

 

Tack skall du ha Peter