GIRLS ON TOP ÄR EN GRUPP SOM VERKLIUGEN ÄR TREVLIG ATT HÖRA, DET ÄR TRE TJEJER OCH EN KILLE SOM SPELAR SMUTSIG PUNKROCK. DE KOMMER FRÅN STORBRITTANINEN OCH DE HAR SVARAT PÅ MINA FRGOR MYCKET SNÄLLT I JULI 2003.

 

Historia? Snälla berätta lite om varje emdlem i gruppen, ålder, familj och något hemskt om varje meblem i gruppen?

-Vicki de Vice kommer från en rekreationsort som heter Southend och det ligger nära London där lärde hon sig att uppskatta rock n roll från några knuttar. Liddy Lustre kommer från Tours i norra FRankrike, Neil Downe kommer från Nottingham och Amanda Pukon föddes i Skottland och hon ersatte vår första basist(som var med i Nipple Erectors) . Vi har alla varit besatta av musik och spelat i band i många år genom åren. Neil har varit gitarrist i Deadbeats, ett kult psychobillyband och Liddy har gjort en session på trummor med Tom Jones. Vi är ett av få band som har hållit ihop sedan 1997 och vi har nästan alltid roligt.

Ni kommer från London, hur är det att spela er typ av punkrock där idag?

-Det verkar finna mer gitarrband än någonsin och dansscenen verkar var på nedgång och folk vill höra råa saker igen och galet framträdande och den nuvarande 60talspunkscenen är skitbra om man älskar allt det där.


Finns det några bra band där nu??

-Nja, fansen i England verkar följa pressen som får och det finns alltid något band somnämns som nästa stora grej-men vi gillar att gå till små klubbar och pubar och kolla in små band, vanligtvis i Camden Town, som är känd för sin punkiga, jordliga atmosfär. Band som The Metro Riots, Parkinsons,Lillettes, the Others, Toxic Slut.

Vad vet ni om Sverige?

-Vad vi vet? Um, att alla av er är blonda och sexiga, att ni dricker massor av vodka, bastar och är galna i rockmusik. Vi skulle verkligen älska att spela i Sverige!!!!

Har ni hört några bra svenska band värda att nämna?

-Det fanns en massa bra 60-talsband som Outsiders(Vicki samlar deras skivor) och The Hives som verkligen röner stort intresse här borta. Vi har spelat med ett finskt band som heter Screamin Stukas och med No Direction men inte med något svenska band hittils.

När terroristattacken ägde rum och Blair sade att England skulle vara med i kriget mot Irak, var du rädd då?

-Londonbor är vana med terrorister sedan länge eftersom IRA har hållit så det var inget nytt för oss men det blev lite värre situation i och med koalitionen med USA för den var lite skrämmande. Blair vägrade att lyssna på folket som verkligen var emot krig.

Går inte politik hand i hand?

-Vi vill inte tvinga någon på våra politiska åsikter men en del band var väldigt bra på det som Clash till exempel. Vad vi gör är att vi kommunicerar våra observationer om livet i allmänhet, speciella saker och atityder som påverkar folk, helst då kvinnor. Tragedin bakom glamouren som du gillar och vi förösker att injicera lite humor i vår leverans.

Vad är det bästa respektive det sämsta med att bo i England idag?

-Det har alltid funnit en hälsosam rockscen här och en hel del historia från briljanta artister och det finns en massa frihet att uttrycka sid. det dåliga är den snåla musikindustrin som förösker att desperat få ut sin senaste trend och verkligen har ett grepp om de stora festivalerna. det finns en hel del bra band här att tävla med och man måste stånga sig blodig för att överleva.

Har ni gjort något mer än Orulater och ifall ni har det hur kan jag få tag på det?

-YJa, det har vi men det är inte ännu, vi har ett nytt album inspelat(inspelat på Toerag Studios där White Stripes har spelat in) som vi verkligen är spända på. Vi har gjort allt på den från skrivande, producerande, mixande till att ha gjort omslaget också. 

Hur går det att jobba ihop med Riverside Records?

-De släppte 'ovulater' när vi bara sålde de på spelningar och de trodde verkligen på bandet så det betyder att Girls on Top sprider sin musik runtom i världen nu. Vi skall ut i Europa några gånger i oktober för att promota skivan.

Hur är en bra spelning med er? Jag kan tänka mig att ni är ett bra liveband??

-Det hjälper självklart till när stället är packat och det är lättar för folk att hoppa. När du hör folk sjunga med i alla låtar och de är med på noterna fär det oss bättre. Alla hjälper alla och eldar upp varandra.

Hur ser den medelmåttiga diggaren till Girls on Top ut?

-Det finns inget sådant fan, vi verkar tilltala folk som har öppna hjärnor. Bi har gothrockare, tonåringar, riktiga punkare, homos, rockers, mammor och btill och med sekreterare i publiken. 

Har ni bra kontakt med era fans? På vilket sätt?

-Vi är lätta att få tag på och vi sitter inte i vårt omklädningsrum hela tiden. Vi är ute och pratar med folk. Vi mailar tillbaks när folks skriver till oss ..

När ni gör låtar, vad är viktigast, en bra text, en bra melodi eller en refräng som folk kommer ihåg? Vem gör låtarna, gör ni de tillsammans?

-Vi vill ha ett bra ämne som kan starta på många olika sätt. Det kan vara något du har läst om i tidningen eller du kan ha parata med en vän(som internationell meny och att Barbie är ett dumhuvud) eller vi kan börja med ett riff och utveckla från det. När man är sångerska så betyder ju texten mycket öfr mig men jag kkan bli totalt till m ig för en bra rytmm också. Men vi kommer alltid med ideér och så jobbar vi ihop dem så att alla är involverade.

Att vara enda kille i en grupp är det en dröm eller en mardröm, ser alla dig som sexsymbol? Och hur känns det att vara i ett bands som heter Girls on Top och vara enda killen där?

-Neil Downe- det är en dröm att vara omringad av snygga tjejer tills det är dags att få iväg all utrustning och de har skor med stilettklackar. Jag tror jag blev vald för att jag är ett stort fan av tjejgrupper och de tyckte att jag spelade som Johnny Thunders. Jag blir sjuk bli kallad den ende manlige men jag är stor nog att ta det .

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Skivor:
Beat on the brat-Ramones
Oh bondage up yours-X-ray spex
Trash-New York Dolls
Strychnine-Sonics
Black widow-Link Wray
Konserter:
Ramones
Heartbreakers
Dr Feelgood
Damned
Saker:
Skratt

Sprit

Kläder

Rock n roll

Sömn


Första senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Första-Ride a white swan-T:rex
Senaste-Swamp Rats lp
Dyraste-Spock from Star Trek singing space songs

Idoler när du var liten?

-Alla glamgrupperna som -Alice Cooper, Sweet, T:rex, Slade

Vad är det konstigaste som har hänt er under en konsert med GOT, på scen eller i publiken?

-I Paris gav vi bort ett par knickers med union Jack på och en kille kom upp på scen emd oss och tog på sig dem. Ibland sjunger Vicki liggande på golvet och det kan sluta med ett människoberg över henne. Vi gör en låt som heter Monsta baby med lite teatralistiska inslag och även om det är uppenbart att hon inte gör en riktigt födsel många männsikor ser väldigt konstiga ut när babyn kommer ut.

Vad är det bästa respektive det sämsta med att vara med i ett band?

-Det bästa är när publiken verkligen är med oss och vi spelar likt demoner eller att vi skriver en skitbra låt- det värsta är när du skall ta hem din utrustning klocklan 4 på morgonen och det är skitkallt och du måste klättra omkring och gå i fyra trappor med detta.

Vilka är framtidsplanerna för dig, för bandet?

-Resa mer med bandet, skriva några hits, lära mig mer och skriva en såpa till tv någon gång.

Blir det mycket intervjuer, är det tråkigt?

-Vi uppskattar intresset så länge inte frågorna är de samma hela tiden.

Vilken är frågan ni aldrig får men vill ha, ställ den och besvara den?

-Är inte ni det bästa rockbandet i världen?    JO!

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punk betyder att man inte skall följa någon annan- att hitta på din egen stil, vara stark, vara trogen till dina ideal och haa inga idoler. Och bry dig inte om vad folk tycker.

Visdomsord?

-Vad?

Nåt att tillägga?

-Ut och köp 'Ovulater' läsare, och kom sedan och låt oss framträda för er!


 
http://www.riversiderecords.com