Get up Kids är en grupp som jag inte hade hört talas om före jag blev tillfrågad att göra denna intervjun. Jag gillade verkligen deras CD och det är på tiden att ni börjar läsa intervjun som jag gjorde med James som spelar keyboard i slutet av april 2000. 

Hela intervjun var lite svår att höra eftersom jag hörde mig själv hela tiden när han svarade. Det var någon slags fördröjning. Men han talade om att han stod i sitt sovrum i Kansas City med sina byxor neddragna och hade sin flickvän bredvid(fan vet) Get Up Kids har spelat ihop i ungefär 5 år och James har bara varit med de två sista åren. James spelar fortfarande i ett annat band, ett hardcoreband som heter Color Less och ett annat band. Han vet inte riktigt hur de kom i kontakt med Epitaph och jag tycker som många andra att de inte är ett typiskt Epitaphband. - Vad är ett typiskt Epitaphband undrar James. I Usa är Epitaph ett riktigt riktigt rockbolag och det är inte många Epitaphband som har keyboard i sin sättning. Vi har inte hittat de bra sakerna med Epitaph ännnu. Men det är verkligen bra att de har ett bra rykte i Europa och att de har god distribution där.

De har varit på turné väldigt länge och de har varit i Australien och Japan nyss. japan är ett väldigt bra ställe att spela på tycker James. Den australienska turnén var en lång turné och James berättar om Melbournes stora undergroundscen.  De gillar verkligen de amerikanska och europeiska banden men resten av Australien vill ha bara australiensisk musik- Men i Japan är det roligt eftersom all västerländsk kultur är intressant där. Och många av ungarna där kan prata fyra eller fem språk. T

Skillnaden på publiken i USA och Japan är att i Japan klättrar de på högtalarna, de skriker när de kommer in på scenen. I Australien vet de inte vad de skall göra även om de tror att de är väldigt coola. Många ungar kom fram efter deras spelningar och tyckte att de hade varit jättebra.- Vi öppnade för ett skaband som hade sålt hur många skivor som helst och vi är ett popband men inte tillräckligt poppiga och vi är definitivt inte ett skaband så det var inte så lätt. Skaungarna ropade FÖRSVINN FRÅN SCENEN!!!!!! Men det var ändå roligt och och vi kom tillbaka och turnén gick bättre. Vi mötte många nya vänner.

När de kommer till Europa snart så är det James andra resa hit. De andra i bandet kommer hit för tredje gången. Den första gången de var här handlade det bara om 12 dagar och då spelade de i Holland, Tyskland. Den här gången skall de spela i hela Europa och kommer att vara här i en månad. Deras sista spelning är i Tyskland och sedan kommer deras vägar att skiljas för James skall i alla fall ut och kolla in Europa genom att åka tåg där. Efter det åker de tillbaka till USA och en turné där i Juli. De kommer tillbaka med ett band på sitt bolag,The Universary  och de skall åka med Get Up Kids på hela turnen. Den gruppen är little mer keyboardorienterad än vad Get up Kids är säger James.

När jag frågar james vad han vet om Sverige säger han att han vet att han gillar Doughnuts, Refused och The Cardigans.Han frågar mig till slut om Kent är härifrån. Han såg Kent spela i Kansas City och han tyckte det kändes lite som det kändes för Get Up Kids i Australien för de spelade bara inför 20 personer. James tycker det var en skam för han gillade Kent.. Han vet att Sverige ligger i Norra Europa och att det är väldigt kallt här. När jag talar om för honom att det är 27 grader här idag så skrattar han. Han tycker inte det är så mycket eftersom han trodde jag menade Fahrenheit. 

Det är väldigt blandat när vi snackar om vem som gör musiken i Get up Kids för alla i gruppen kommer med ideér och så försöker de att få ihop något av det. Matt skriver 95 procent av alla texter. De börjar med en idé och de jobbar alla med den och får förhoppningsvis till en låt av den idén. Matt bor i Boston nu och Brian Bor i Los Angeles så det är bara Jim och James som är kvar i Kansas.- Men vi är på turné så mycket så det är väldigt trevligt att bara vara hemma och inte göra något, säger James. 

Kansas City är mycket tråkigt tycker James. Det enda man kan göra är att äta barbeque eller att lyssna till jazz. det politiska klimatet är lite sjukt anser James och det blir val till hösten. Han gillar inte någon av dem som ställer upp till val men han tycker nog att han måste rösta för det är ett "måste" Det finns så många nya kanaler på TV: nu, vi har 8-9 kanaler som bara sänder nyheter om politik och det enda de männsikorna gör är att argumentera med varandra. de spenderar mycket pengar till att få den andre att verka dålig. Jag vill inte att de skall leda mitt land. 

Rock/independent scenen i USA är väldigt stor just nu och den har växt de sista 2 åren. Det finns många bra band som gör allting själva och det är egentligen det enda rätta menar James. Det finns så många bra band så det tar lång tid för Get Up Kids att komma på vilket band de vill ha med sig på nästa turné. Så han ville inte nämna något favoritband eftersom han inte vill lämna något band utanför.

Jameshar köpt mycket skivor det sista och han får mycket skivor på posten. Han gillar många hardcoreband och han frågar mig om jag minns ett band som hette Drive Like Jehu. Det finns ett nytt band med medlemmar därifrån som heter Hotsnakes som är väldigt bra. Men han köper mest vinyl och han har nyss köpt en massa hiphopskivor och elektronisk musik. En bra konsert med Get up Kids hur är den? -Det skall vara roligt, alla är verkligen igång, alla ler och har en bra tid. Låtarna låter bra och vårt framträdande är bra. Man kan vara på ett dåligt humör innan men när man kommer upp på scenen kan publiken göra mig på ett bättre humör.

Det är svårt att säga hur den medelmåttige Get Up Kids diggaren ser ut för det kommer så mycket olika folk på deras konserter. Ungar med tatueringar över hela kroppen och ungar som ser ut som de har kommit från kyrkan nyss. Åldrarna varierar mellan 13-25 och deras publik är alltså ganska ung. James är den äldste i gruppen och han är 24 år. Namnet Get Up Kids kommer från en låt av Matts förra band där de sjöng "all the suburban get up kids" och de tog bort suburban. Robotorna på deras skiva och på deras T-shirts har en kompis som heter Travis gjort. - Det är en jättestor målning och ifall du fäller ut hela konvolutet ser du hela målningen, den är riktigt fräck. 

Something to write about är deras tredje skivsläpp och deras andra fullängdare. de har gjort några singlar också. De gamla skivorna finns inte på något bolag i Europa men i USA ligger de på Doghouse. De har blivit mycket intervjuer och det är ungefär tre om dagen som vill prata med dem. James tycker inte det är tråkigt att prata om bandet- Folk jämför de med en massa band med ibalnd sätts de som en referens istället när andra gruppers skivor recenseras. -Det är smickrande att någon jämför med oss, anser James.

De har en egen hemsida www.thegetupkids.net  och de har blivit hjälpta med den. James tycker att det nya sättet att kommunicera är varken dåligt eller bra. Han anser att alla i hela världen kan sitta och snacka skit men det finns bra saker med det också. Några fans kontaktar dem via email och en hel del intervjuer har gjort via mail också. De kommer till Sverige och Stockholm och spelar i höst, träffa dem där och ha en bra tid tillsammans med dem.