Doug från GC 5 gav mig dessa svar när han svarade på denna intervju i de sista dagarna av december 2001. Jag gillar verkligen deras råa punk rock n roll och jag vill höra mer från dem snart.


Historia?
-Bandet startade med att Dave och Pete spelade ihop i en källare. Detta var 1995 eller något sådant. Jag började att spela med dem tidigt 1996 och vår vän Chris kom med på gitarr senare det året. Vi fortsatte att skriva löjliga låtar och underhöll oss själva och våra vänner för det mesta. Vi hade inte mycket till ambitioner att göra något stort av det. Vi släppte ut ett par singlar mellan 1998 och 2000 och alla flyttade till Cleveland 1999. Direkt när Dave och peter gick ur high shcool. Vi började att spela mer spelningar och började att få ut vårt namn i Cleveland. Vi mötte Hudson Falcons på sommaren 1999 och gick ihop med dem riktigt bra. Mark fick oss att tro på oss själva och få oss att släpa ut vår debutfullängdare och vi började turnera. Nu turnerar vi 7 till 8 månader om året och jobbar verkligen hårt med bandet. en sak leder till en annan.

 

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder , familj, intressen och något styggt om varje medlem ?
-Pete är en blyg 21-åring. Båda hans föräldrar är grekiska invandrare så han får brottas med dem varje dag om hans val som rockmusiker. Han gör pizza när han inte turnerar. Han gillar porr och TV-spel. han snorar väldigt mycket, vilket är väldigt irriterande när vi är på turné..
-Paul är 20. Han farsa är professor i engelska och han är en av de mest knäppa människor jag känner. Han levererar pizza när han är hemma från turnéer. Han gillar att läsa filosofi och politiska saker. Han har problem med mat, har svårt att äta utan att få gaser i magen, vilket är mycket irriterande på turnéer.
-Dave är också 20. Han är den roligaste männsikan jag vet. Han gör också pizza när han är hemma. Han är inne mycket på att vara just Dave. Han har inga dåliga vanor som jag känner till. Han är en pålitligt medlem av bandet..
-Jag är 22. Jag är reservlärare när jag är hemma från turnéer. Jag gillar att läsa och oroa. Jag är nog motsatsen mot Petes personlighet, så därför gör jag de flesta låtarna. Jag har mer dåliga vanor än jag vet om så jag skulle vara fel person att ge mig själv skit.

 

Hur lever livet i Ohio?
-Vi gillar mellanvästern mycket, helst efter att vi har rest. Det finns en hel del avund på kusterna men folk är mycket trevligare där och det kalla vädret och avsaknaden av nöjen ger oss en annan karaktär.

Finns det några bra band där?
-Det finns faktiskt en hel del riktigt bra band där. Stepsister är ett underbart 70-tals rock/punkband. Låter lite som Hellacopters och den typen av band. The Chargers är ett annat bra band i sanna garage/Detroitanda. Dakota Floyd är en skitbra kvinnligt indie rock band och Rosavelt är ett bra rock/popband. De är alla bra människor som har sina band och de slickar inte röv, vilket är väldigt bra.

Har ni gjort någonting annat än Horseshoes and Hand....,ifall n i har det hur kan jag få tag på det?
-Vi har spelat in en fullängdare på Outsider Records, och vi har just släppt vår Simgles Collection, vilken har med alla våra singlar och samlingslåtar på vårt eget bolag Cosa Nostra Records. Dun kan få tag på dem genom vår hemsida  eller genom Leprock Records.

Hur skulle ni beskriva er musik med tre ord?
-Reflektiv, energisk, ärlig.

Vad betyder punk för er? Är det bara ett ord eller en livsstil?
-Det är ett väldigt laddat ord. Det betyder så mycket för många människor så jag undviker att använda det till att beskriva någonting. När det är bäst, beskriver det någons vilja att ändra saker runt omkring dem och fråga frågor. Vi kommer alltid att vara punkare.

Vad vet du om Sverige?
-Väldigt lite förutom att ni har en väldigt aktiv regeringspolitik och ett starkt socialt nät. Det låter väldigt bra och det låter som ett trevligt ställe.

Har ni hört några svenska band?
-Det mesta av Hellacopters och andra Hellacoptersinfluerade band som har kommit därifrån. Det är konstigt att de flesta av de banden blir behandlade som stjärnor där borta. Väldigt annorlunda mot i USA. Dave och Paul är stora Haunted-fans. Paul gillar International Noise Conspiracy mycket. Och för min del är Roxette så mycket bättre än ABBA eller?

Leprock,är det ett bra bolag?
-Väldigt bra. De gillade oss så mycket så de ville hjälpa oss att etablera oss i Europa, vilket hade blivit tufft annars. De har varit väldigt trevliga mot oss och varit aktiva till att promota oss.

GC 5 ,betyder namnet något eller hur är det?
-Det är en tribut till en av våra vänner som har avlidit. Det finns ingen speciell mening med det , det verkade bara som om det var ett bra band namn när vi var 16 år. Inte så bra just idag men du kan inte sudda ut det förflutna.

Är det viktigt att ha ett bra bandnamn? Ett riktigt bra band namn vad är det?
-Jag hoppas inte det. Jag sparar alla bra bandnamn för min framtid så jag kan ta dem när jag har tröttnat på de andra tre i gruppen, ha ha ha.


Ni gjorde en cover av Paul Westerberg på er mini cd, varför Paul Westerberg och gör ni några andra covers?
-Vi gillar alla Replacements, helst jag. Det var en bra cover att göra. Han var en fantastisk låtskrivare och han är väldigt bra på att skriva om saker som att vara ung och förvirrad och att inte vara budnen till att göra det som din familj har bestämt för dig. Vi gör en hel del andra covers också som Suspect Device av SLF,
In the City av The Jam, Fountains av the Nils, When the Shit Hits the
Fan av the Circle Jerks och en hel del andra. Vi har spelat covers sedan vi började, så vi kan en hel del.


Hur är en bra spelning med GC 5?
-Skitbra. Vi älskar att spela live och vi turnerar en massa. Först av allt ,det är alltid lika roligt att se folk som kommer för att se vårt band i en speciell stad. Då, när vi spelar på en bra spelning, då tänker man inte på något. Vi spelar inte musiken, den spelar oss. Energin mellan oss och publiken och musiken gör en riktigt bra show. Det finns ingenting som är så bra som att  spela en riktigt bra spelning.Vad är det konstigaste som har hänt under en spelning med er, på scen eller i publiken?
-Vi hade en pistol riktad mot oss i ett hus i Pueblo, Colorado. det var bråk och jag och Pete skulle försöka att bryta det. Pete blev slagen av en tjej och han sade till hennes kille att han skulle slåss med honom ifall hon slog igen. Hans vän drog en pistol och resten av oss skrattade åt det hela tills pistolen kom fram. Det var intressant. Paul brukar ofta spela naken också, vilket gör att 3/4 går därifrån och bara de riktiga galningarna stannar.

Hur ser den medelmåttige diggaren till GC5 ut?
-Det är väldigt varierande och det beror på var vi är. Vi har en massa olika fans, konstnärliga, en massa grafiska designers och folk som dom, faktiskt. Vi gillas av ungar och punkare men vi har ju inte så mycket image att visa dem och OK med skinheadsen även om vi inte sjunger om de vanliga jobb/dricka/slåss ämnena. Jag gillar det på det viset eftersom inte folk finner oss stereotypa på det viset.

Första,senaste och dyraste skivan du har köpt?
-Första skivan var Living Color - Vivid när jag var ungefär 10 år gammal.
Den senaste skivan var Joe Jackson - I'm the Man
Jag tror aldrig jag har betalt mer än 30 dollar för min musik mne jag har köpt Bad Religion och Rancid bootlegs i den prisklassen.

Vad tycker du om det nya sättet att kommuicera med email och internet och allt det där?
-Det är skitbra, jag skulle inte kunna prata med det annars. Det kan ju säkert vara dåligt men så länge folk pratar med varandra så är det fantastiskt.

Någon favoritsida själv?
-Jag förösker att undvika att använda internet själv eftersom jag är benägen att använda en massa tid när jag börjar. www.theonion.com
är väldigt roligt i all fall.

Vilken är er styrka som liveband?
-Vi ger allt varje gång vi spelar. vi håller inte tillbaka någonting, det spelar ingen roll om det är 5 eller 200 människor där. Alla som vill se en bra show förtjänar att se det om de är där. Så vi försöker att ge dom det Helst på turnéer för då bryter det av med en spelning för själva resandet är tråkigt. Så då får vi verkligen energi.

Vilka är framtidsplanerna för bandet?
-Fortsätta turnera, skriva låtar och spela in. Förhoppningsvis kommer vi över till Europa om inte alltför länge. Det nya skivbolaget kommer förhoppningsvis att hålla oss sysselsatt också.

Vilka är framtidsplanerna för dig?
-Det rä svårt att säga. Bandet håller mig väldigt sysselsatt just nu och det går ut över en massa andra saker, som realtioner och att involvera sig politiskt som jag skulle vilja göra. Jag tänker lugna ner det hela en bit så jag får mer tid till de här sakerna. För i långa loppet måste det bli så kan jag tänka mig. Men just nu gillar jag vad jag gör så jag ångrar ingenting.


Vad tycker du om situationen i USA, Afghanistan och allt det där?
-Det är skrämmande, verkligen. Först av allt det som hände den 11 september var hemst och tragiskt och de som är ansvariga för detta gjorde en fruktansvärd sak. Men på samma gång är det oroande när folk får detta till de goda mot de onda istället för att betrakta detta som historia. Inget gott kommer att komma ut av detta så länge som ingen ser detta realistiskt och ser sin roll i vad som händer i världen. USA: svar är också avskyvärt och de är ansvariga för en massa oskyldiga liv. Mitt enda hopp är att alla folk överallt tar avstånd från dödande av oskyldiga hur rättvist dödandet än ser ut att vara. För världen går mer och mer åt att vara mer och mer hemskt.


Visdomsord?
-Jag är inte så vis, så jag lämnar de visa orden till att bli sagda någon annanstans.

Nåt att tillägga?
-Tack för att du gjorde denna intervjun.Vi uppskattar det verkligen. Du kan hitta de senaste nyheterna om oss på  www.thegc5.com eller kontakt oss på adressen
thegc5@angelfire.com
---
The GC5
(216) 544-4742