Joseph från gruppen Garrison svarade på mina frågor 26/5-2000

Historia?
-Vi har spelat ihop i ungefär 2 år nu. Före det hade vi försökt i jongleringsbranschen men vi hade inte så mycket succé med det och efter en fruktansvärt olycka med Ed och några jongleringsfacklor beslutade vi att ägna mer tid åt musiken. Sedan dess har vi släppt ut några skivor och turnerat i staterna en gång. Vi skall ut igen i sommar för att göra promotion för vår skiva  "A mile in cold water" på Reveleation. 

Berätta någonting roligt om varje medlem?
-Ja, Bobo- är riktigt rolig eftersom han alltid hoppar omkring överallt och Jello försöker att vara allvarlig och bli tagen för seriös hela tiden. Ian är hjärtat i bandet och han har hand om vårt bolag och han är en väldigt trevlig kille. Ed och jag(Joseph) har känt varandra sedan fjärde klass och har varit involverade i denna destruktiva kompisanda med att skriva sånger ganska länge nu. 

Hur kom ni i kontakt med Revelation?
-Vi sände dem vår andra demo före vår första turné och de ringde oss en vecka senare. De gillar verkligen sådana här saker. Konstigt. Vi pratade lite med em och de ville att vi skulle göra en skiva.Jag tror det har lite med vår jonglerings expertis och om du ser på Revelations tidigare utgåvor så märker du att de verkligen gillar ett band med en kvalitativ show. Vi tar detta till våra hjärtan. "Det är för ungarna" tyckte de.


Är det ett bra skivbolag? Vad gillar ni de andra banden på bolaget?
-Ja, Revelation är ett skitbra bolag.  Alla tänker att de är ett hardcore bolag men de har gett ut så mycket olika saker genom åren. (Iceburn, Kill
Holiday, Gameface, Shai Hulud, Texas is the Reason,)  som är väldigt bra. Det är en ära att släppa ut våra skivor hos dem och jag är alltid intresserad av ny musik och jag kollar alltid in de nya Revelation banden. De har just släppt Damnation AD:s skiva och vi blev alldeles till oss eftersom vi alltid har varit fans till dem och nu är vi på samma bolag som dem. Ibland önskade jag att de hade försett oss med mer kokain men det finns varken här eller där. 

Varför spelar ni den musik som ni gör?
-Konstig fråga. Vi gör det bara, Jag tror att om folk man spelar med är på samma sida som en själv så blir det bara att det man får ihop låter så här. Det är inte något man bestämmer hur det skall låta. 


Hur skulle ni vilja beskriva er musik för någon som aldrig har hört er?
-För mina föräldrar-  hög aggressiv melodisk musik
För polisen som kallade in oss förra veckan i Georgia-  all-american rock and
roll.              För ungarna på scen-Hög aggressiv melodisk rock
För de flest gamla människor- all american rock and roll

Vad vet ni om Sverige?
-Ni bor väldigt nära det forna Sovjetunionen. Ni get ut Nobelpriset och har ett obalanserat folk med väldigt vackra människor. Ni är också ett land med en massa fjordar och det är bara det vackert. 

Har ni hört några svenska band värda att nämna?
-Roxette.  Skojar bara. Jag är inte riktigt säker.    Abhinanda, Ace of base,
Refused, de är nästan det bästa bandet i värdlen efter sin sista skiva. Vad mer borde jag veta, hjälp mej... 


Vad tycker du om det nya sättet att kommunicera med internet och e-mail?

-Email fascinerar mig. Det öppnar många möjligheter för kommunikation. Nästan all korrospondens sker genom e-mail, allt som rör bandet, allt till Rev. eller att sätta upp en show i Florida eller att boka något i Europa. Eller bara en sådan sak som att säga hallå till någon som har köpt vår skiva. Internet är ganska intressant från en sociologisk synpunkt men jag tycker inte det är särskilt roligt att surfa omkring. Jag har aldrig ägt en dator, bara i ett och ett halvt år nu så allt är ganska nytt för mig. 


Har ni någon egen hemsida?
-Nej, det bästa sättet att få reda på någonting om oss är på
www.revelationrecords.com  eller www.slipproductions.com för bokning och spelningsinfo eller bara kontakta mej på adressen oseph@hotmail.com

Har ni bra kontakt med era fans? Ifall du tycker det, på vilket sätt?
-Ja,vi försöker att ha det.Jag vill tro att de människorna som gillar oss är det som gärna skulle vilja dricka kaffe med oss. När vi har turnerat har vi umgåtts med en hel del fans och kommit de närmare in på livet.  Vad de gör i skolan, vad de jobbar med, spelar de musik, hur deras barndom var etc.
Jag tycker det känns att det är det som kommunikation handlar om och ifall jag kan möta någon cool människa på grund av att de gillar vår skiva eller har kommit till vår show  är det rätt fantastiskt. Det finns några människor som jag har kommit i kontakt med via email och nu har vi lärt känna varandra bättre efter vi har träffats.  

Garrison, var kommer namnet ifrån?
-Min farfar hade ett "garrison"  bälte bakom sin badrumsdörr som han använde om ungarna kom fel i livet.

Är du nöjd med er nya skiva A mile in cold water?
-Extremt.  Det är det bästa vi någonsin gjort Vi spelade in ihop med vår vänI Kurt Ballou (Converge, ex-hippie) och det var så roligt hela tiden eftersom vi kastade runt en massa ideér och försökte oss på nya saker medan vi spelade in skivan och vi fick till ett annorlunda gitarrljud.  Det var första gången som Garrison gjorde en fullängdare och det verkligen svårt att välja låtar så att det blev en skiva att lyssna på om och om igen. Att göra 40 underliga minuter av musik du kan älska är verkligen en av de svåra sakerna när man gör musik.  Men jag är väldigt stolt över skivan och jag tycker verkligen vi har någonting att bygga på i våra shower och för framtida inspelningar.

Vad kunde ni ha gjort bättre?
-Varje gång du spelar in en skiva säger man så här "Åh jag skulle ha lagt till det och jag skulle inte spela sådär" men jag har kommit på att det sättet är ganska uselt att tänka. Jag gillar att lyssna på skivan som den är och jag kommer att vilja göra det om en månad eller om ett år också. Det är ett dokument var vi är som band just nu och det kan vara charmen med en skiva också. Vad har ni gjort förutom denna skivan och hur kan jag få tag på det? 
-Vi har spelat in en demo som är slut ,försök med Ebay. En sjutummare för ett lokalt Bostonbolag som heter Espo records(www.esporecords.com)  som fortfarande finns(tror jag) Vi har släppt "The bend before the break", som är en 5 -låtars ep på REV och nu denna nya skiva. Jag tror det täcker allt vi gjort.

Hur är en bra konsert med Garrison?
-Galen.Det är en massa energi och den äkta känslan som folk får när de känner att de är involverade.  Vi brukar försöka att prata en massa med publiken. Jag har alltid varit svag för källarspelningar där man kan få till en sammanhållning som man inte kan med 1000 personer i publiken.


Spelar ni mycket ute, var är bäst att spela? har ni varit i Europa? 
-Ja, vi spelar hela tiden.  Bra ställen vi spelat som står över de andra är:  the
Che Café i San Diego, The Space i Worcester, the Cog Factory i Omaha,
Gainsville fl.  Det är ganska många, Chapel Hill, nc är fräckt också.  Vi kommer till Europa september 2000 och är där i en månad. Burkhard från Green Hell bokar oss och jag kan snart inte bärga mig för att komma till Europa.

Är det våldsamt att bo i USA?

-Nej,det beror på var i USA du bor. men jag lever i en stor stad och de våldsamma inslagen är ingenting jag märker av Ifall jag var i de riktigt depressiva delarna av Miami eller NYC så kanske det skule påverka mig mer. Jag tänker inte på det. Du kan inte leva i rädsla hela tiden. Men det klart man kan inte promenera runt i vissa distrikt sent på natten men för det mesta känner jag mig säker.

Blir det mycket intervjuer?Är det tråkigt att bli intervjuad?
Nej,inte alls. Jag är oftast imponerad av att någon vill prata med mig och höra vad jag har att säga dem. Jag vill kanske hellre göra en intervju person till person för man får en mer dynamisk konversation men jag gillar att bli intervjuad.  

Fem skivor du inte kan vara utan?
-Rodan-Rusty
The Cure- Disintegration
Drive like jehu- Yank crime
Quicksand- Slip
Swervedriver- Mescalhead

Första skivan du köpte?
-Bon Jovi- Slippery when wet i sjätte klass på kassett. 

Är skivsamlare pretentiösa rövhål?
-Inte dem som jag har träffat.Kanske lite skumma. Jag brukade samla serieböcker förr när jag var yngre så jag förstår samlarmentaliteten. Ingen 15 årig SxE unge köperr en Minor Threat skiva för att försöka bevisa att han var med då.  


Har du köpt någon riktigt dyr skiva?
Nej, men jag skulle kunna tänka mig att köpa en skiva som inte finns mer ganska dyrt, det är Tortoise's  Gamera 12"  ifall du hittar den låt mej veta.  

Vad tycker du om följande saker Ramones, Iggy Pop, Bill
Clinton,Fotboll och europeer?
-Ramones- cool klassisk rock som tycker jag
Iggy pop-  vad har hänt med den mannens bröst? Jag har aldrig träffat honom men det känns som jag vet lite för mycket om honom
Bill Clinton-  en glad hundvalp
Fotboll-  underbart, jag spelade det ganska länge när jag gick i skolan och det är en sport där man måste vara skicklig och ha finess  
Europeer- wow, stor kategori där. Jag bodde i London i 6 månader när jag gick i skolan och jag älskade det. Så när vi åker till Europa igen i september så skall jag se allt igen. Min tjej och jag åkte till Italien och det var fantastiskt. Jag tycker att allt det historiska är fantastiskt eftersom USA är ett så ungt land.  

Vad betyder kärlek för dej?
-Jag skulle kunna skriva en bok om det här.

Vad betyder punk för dig?
-Några saker, ett mode som inte är så mycket för mig, en etisk sak för att göra olika saker själv(DIY) och en genre of music som har influerat mig att göra musik.

Vad är det mest tråkiga och det mest roliga med att vara med i ett band

-Det bästa är resandet och att spela för andra människor över hela världen. det värsta är att det kan gå långt så att man inte kommer ihåg var hemma är.

Framtidsplaner?
-Massa turnerande och försöka fortsätta göra bra musik. t

Nåt mer att tillägga?
-Tack för att jag fick uttrycka mig i ditt zine om allt det här. Hoppas att vi syns när vi kommer till Europa.ROCK.