Frankrike har inte så många hardcorebands som jag känner till men Forest in Blood är en av mina favoritgrupper ... december-2018

 

Snälla berätta en liten historia om gruppen?

-Vi var 18 år, vi var vackra som barn, Frankrike hade just vunnit fotbolls-VM och vi märkte att det inte fanns tillräckligt med band i Frankrike som gjorde metalcore. Det var 1998!

Som natur hatar tomhet så släppte vi vårt första EP och nu är det vår 20-årsdag.

Och vi är redo för att borda igen och erövra världen med moshpart och thrash gitarr riff.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om alla? Tidigare band? Andra band på sidan?

-Vi är en vanlig metalcore band, 2 gitarrister, 1 basist, 1 trummis och 1 sångare. Vi har alla trevliga, snygga kvinnor och några har även erkänt sina barn.

Pierre vår nya basist kommer från bandet The ARRS och deltar mycket i kompositionerna! Elie dricker för mycket och särskilt Saint James Rum, så det är bättre att undvika att röka bredvid honom, det kan antända.

Jag kan höra mycket olika influenser men mestadels hardcore och thrash etc? Favoriter från förr?

-Vi blandar alla våra influenser från brutal musik till folk. Och det är sant att thrash och hardcore tar tag i  tarmarna, det är normalt att du kan hitta den i vår musik.

 

Forest in Blood är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? Var ni inte rädda för att något annat band skulle heta så här? Varför ett engelskt namn? Vilken är den bästa bandnamnet du vet?

- Förutom att det är lätt att förstå, så är det ett franskt band som väljer ett engelskt namn. Det kommer från en kväll långt mer än vatten i vår sångares skog. Hans rom var förmodligen för mycket ordnad, och Reign in blood med Slayer gjorde så att träden började att blöda.

Det här namnet ... vi älskar det och det sfinns inte något bättre namn att representera oss.

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Dela vårt ljud med musikfans som vi, och festa med dem.

Och var är bäst att spela? Och den värsta platsen?

-Vi har haft chansen att spela på många utmärkta scener! Men Paris på Club Dunois, Rennes, Berlin och Polen! Det var galet! Jag kommer inte ihåg  några dåliga platser, det finns alltid något roligt överallt

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Frankrike just nu? Vilka typer av band har ni konserter tillsammans med?

-Det finns flera små klubbar som organiserar otroliga sspelningar som Superbowl i hardcore i Rennes eller Colmar Grillen som gör scenen levande. Det finns också Rocks mastodon som Ragetour eller Hellfest som tillåter franska band att ha en internationell skala.

 

Hur skulle ni beskriva er musik i tre ord?

-Metall, Thrash, Hardcore

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Vi behåller punkens energi i vår musik och i vårt musikaliska engagemang

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och de grejerna?

-Vi har gjort alla våra album tillgängliga för lyssning och nedladdning kostnadsfritt.  Det är en fördel att göra musiken tillgänglig för alla..

Hur är det att bo i Frankrike just nu? Politiskt? Fascister?

-Livsvillkoren blir allt svårare i Frankrike och Europa. Till vår rädsla är det en ökning av den högra högern och fascismen.

Vi tror att vi måste bekämpa främlingsfientlighet och hat till  andra eftersom det bara leder till lidande och ojämlikhet. Kampen fortsätter

 

Finns det några bra band från Frankrike just nu? Är punkscenen/hardcorescenen/thrashscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Vi har några monster av rock band i Frankrike som GOJIRA, Rise of the Northstar, eller Mass hysteri och en rik undergroundscen. Det största problemet är bristen på rum, vilket saktar ned grupperna i deras framsteg.

 

Vad vet du om Sverige?

-Fjordarna, de långa, ljusa dagarna och en galen metallplats.


Har ni hört några bra band från Sverige?

-Naturligtvis har vissa band påverkat hela den internationella metallscenen som Entombed, In Flames, The Haunted eller Dark Tranquility ...

 

Era texter, vem gör dem och vad påverkar dig? Är det lättare att göra texter nu eller var det lättare att göra det när ni var yngre? Varför både engelska och franska?

-Vi valde allegori av pirattillverkning för att få igenom våra idéer. Att skriva på ett tema har byggt broar mellan det imaginära och det verkliga har varit ett riktigt nöje. Elie är vår ledande textförfattare, Barth skrev James och Hervé Path of the Dead.

För att accentuera piratskrivning var det nödvändigt att skriva på franska, engelska och frenglish.

 

Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om?

-Alla ämnen är intressanta att diskutera, åtminstone om vi har något komplementärt att komma med.


Politik och musik, går det hand i hand? Vilken är er mest politiska sång?

-Vi fokuserar inte på politik i vår musik, utan snarare på temat som vem är jag? och vem jag vill vara

Vårt album är fullt av metaforer, och Pirate är kanske vårt mest libertarianska och anti-etableringsalbum.

 

Bästa politiska band / artist?

-Chaos AD, Refuse-Resist of Sepultura

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Musik, särskilt metall, har inom bandet har förändrat oss alla och påverkat våra val.

Jag hoppas att våra meddelanden är lästa och gratis för alla att passa in i. Vårt senaste album är en historia och idé att följa  hela albumet. Den här tar dig på en resa av  frihet, ensamhet och öde. Det är lite som en bit av liv och historia.

Omslaget på er CD ser väldigt bra ut, är det viktigt att ha ett skivomslag som visar vilken typ av musik man spelar? Ditt favoritomslag? Vem gör ert? Och har ni några bra skivaffärer i er hemstad?

-Vi valde två underground artister som är erkända i mitten, Denis Grrr för omslaget och Akrog för illustrationer eftersom de kan skriva ut vårt musikaliska universum i bilden.

Eftersom all vår musik är fri bestämde vi oss för att göra ett samlaralbum tryckt i endast 200 exemplar för att bli något för samlare av vackra objekt

 

Ditt favoritomslag?

Det finns många, jag gillar fickorna på "All out war" eller "Iron Maiden". Och har ni några bra skiaffärer i er hemstad? Det finns mindre och mindre, det enklaste sättet är att få tag på en skiva är i stånden på konserter

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar ni om ni skulle kunna välja vad? som helst

-Som jag sa i en av dina tidigare frågor tror vi att de fysiska stöden måste ge ett plus till arbetet, en originalteckning, ett kvalitetsstöd, ett komplement till historien. Detta är vad vi försökte göra med vår digipack där vi firade 20 år med gruppen, Vi släppte 200 exemplar och av vilka det finns bara hundra kvar efter vår första konsert. Det kommer inte att finnas några mer sedan.


Snälla berätta nåt roligt som har hänt under er karriär och eller under några spelningar?

-Att åka på en turné är alltid ett äventyr eller en ny historia, vackra möten med otroliga konserter och fester, till exempel så träffade vi Meshuggah på ett motorvägsområde och vi hade en drink tillsammans, eller till exempel på en rundtur i Polen, besökte vi en ölfabrik på vägen och dessa gav oss tillräckligt med öl för att skölja ned våra fans så de kommer för att se oss, ..

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat tillsammans med?

-Vi har spelat med många band som Anthrax, Suicidal Tendencies, Napalm Death, Hatebreed, Madball och så vidare. och det är alltid en utmaning att dela scener med dessa "scenmördare". Vår publik är en blandning av hardcores, metalheads och thrashers.

Vi älskar en energisk pit, headbanging och slam. Circlepit och vägg av död fåross att vibrera

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonseter och fem viktigaste sakerna i livet?-Album:
1. Reign in blood - slayer,
2. Crack the sky - Mastodon,
3. Burn my eyes - Machine head,
4. And justice for All - Metallica
5. Cornered - Kickback
Konserter:
1. The Hellfest
2. Metallica
3. Sepultura
4. Slayer
5. Infectious groove
5 Saker:
1. Frihet,
2. Familjen,
3. Kärlek
4. Rock,
5. Och 5 smakfulla öl

Första, senaste och dyraste skivan någonsin köpt?

-När vi älskar vi räknas inte priset som en aspekt som påverkar vårt val

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??

-Vi har precis kommit ut med från en dag med mer än 27 intervjuer, jag kan inte säga att det var tråkigt eftersom varje reporter är annorlunda och passionerad. Vid varje tillfälle hade vi ett bra utbyte

 

Om du kunde välja fem band från det förr och historien och nutida band och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ert band. Vilka fem hade du valt?

Den bästa konserten: Slayer, Pantera, Metallica och Forest in blod skulle vara drömmen

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken ??

-Att inte skapa är faktiskt en frustration. Vår 10 års paus genererade en kreativ vulkan, som gjorde det möjligt för oss att skriva det här nya albumet på 2 månader. Det känns bra när det kommer ut.

 

Vilken är den mest udda frågan ni någonsin har haft i en intervju?

- Med denna fråga inser jag att metalljournalister är professionella eftersom jag inte kommer ihåg en fråga som har varit för konstigt för oss. Eller så kanske är vi inte rädda för någonting.

 

Vilken är frågan du vill ha men du faldrig får. Snälla fråga swn och svara på den?

-Varför är du så vacker?

-Eftersom vi spelar metal, dude


Framtida planer för bandet?

-Fransk turné: Cherbourg, Nantes, Poitiers, Colmar och etc. sedan europeiska  länder som: Tyskland, Belgien, Storbritannien och varför inte Sverige. Då jobbar vi på ett nytt album

 

För dig själv?

-Sex, Rom och Rock n Roll

 

Visdomsord?

- Allt som inte dödar mig gör mig starkare - Nietzsche

 

Något att lägga till?

-Tacka Peter för denna intervju. Vi kan inte vänta på att presentera vårt senaste album i ditt legendariska land! Förbered ölfaten och whiskyfaten!