Hallå Peter,

Här ,kommer svaren från Flattbush, de svarade på dem I 2 grupper, så hela bandet var involverat i detta så jag hoppas inte att det blir för rörigt. Jag har så mycket att göra så jag hade inte tid att sätta ihop det, hoppas det är OK för dig. Ifall du behöver något låt mig veta och jag skall göra vad jag kan.

Tack för ditt stöd(och tålamod):o)

Romy

(från ett brev från deras promotor)

En hel del var svåröversatt så om ni inte förstår men förstår engelska gå över till den intervjun för jag har säkert missat en hel del.

 

FLATTBUSH INTERVJU

B & R = Bradley and Rico

R & A & R =Mestadels svar från Rico men med några kommentarer från Arman och Ray.

 

Historia?

B & R: - Det är en väldigt bred fråga. Biografin på vår hemsida förklarar allt.

R & A & R : - Kolla på Flattbush bio. Sorry.

 

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, arbete, intressen, familj och något hemskt om varje medlem?

B & R: - Arman – bas, 27 år, jobbar på sjukhus och byter colostomipåsar hela dagarna och ibland ger han dem blodtransfusioner. Det är ett skitjobb och han liksom oss andra väntar bara på att få sluta på sitt skitjobb. Intressen är sociala aktiviteter, musik och att få tjäna folket.

Brad – gitarr 23 år, jobbar som kypare för en minimal lön, serverar och hatar varje sekund av sitt job. Längtar efter att bli heltidsmusiker/activist. Jag gillar konst och att tjäna folket genom aktivismism.

Ray – trummor 22 år, freelansande komiker vid sidan av musiken. En underbar trummis. Gillar att lyssna på Sade på fritiden.

Rico - 25, jobbar på en snabbmatskedja och vänder hamburgare hela dagarna, han hatar det. Längtar efter att bli heltidsmusiker/aktivist. Gillar att rita och måla på fritiden.

R & A & R : - Riko _ 25 jobbar på en snabbmatskedja.

Arman _ 27 Sjukhus.

Brad _ 23 jobbar på snabbköpskedja.

Ray _ 22 jobbar på varuhus.

Vi har alla våra fel men vi rättar dem genom kritik och självkritik. Vi tror att folk kan ändra sig så länge de ger sig tid att försöka att ändra sig. Inte för att vara otrevlig men vi vill inte ge några detaljer om vårt privatliv. Snart.

 

Några av er kommer från Filippinerna, har ni någon kontakt med landet idag? 

B & R: -Ja, vi är ofta I kontakt med en massa organisationer för mänskliga rättigheter. 

R & A & R : - Egentligen är denna fråga riktad till mig och Arman. Ja, vi har fortfarande släktingar på Filippinerna. Vi är vänner till mänskliga rätttigheterorganisationen KARAPATAN/rättigheter) och till den legala massorganisationen BAYAN(Nya patriotiska alliansen) och liknande.

 

Finns det någon punkrörelse där? Några bra band som ni känner till?

B & R: - Ja, det finns många band där som har bildat en växande scen. Några är Brave New World och Dead Ends

R & A & R : - Jag fick just ett paket från Filippinerna och det är fyllt av CD:s och kassetter från punkband. Jag är inte bekant med namnen ännu eftersom vi är väldigt upptagna. Allt jag kan säga är att de är råa och energiska. Vi skulle gärna hjälpa dem.

 

Vad vet ni om Sverige?

B & R: - Vi är inte bekanta med Sverige, men vi hoppas att vi kommer att turnera där nästa sommar. Vi är intresserade av politiska rörelser, kulturen och politiken och vi skulle vara glada om vi fick lite information. Om allt det där.

R & A & R : - Ärligt, ingenting ännu.

 

Har ni hört några svenska band värda att nämna?

B & R: - Inte säker, är Decapitated från Sverige? De är riktigt bra.

R & A & R : - Nej.

 

Finns det några bra band I USA just nu?

B & R: -Ja, men inte så många. Några av de bästa är Fantomas, Tomahawk, Primus (har precis börjat att spela igen), Frog Brigade, Oyster Head.

R & A & R : - Musik finns i olika stilar, genres och folk är skiljda åt I smak och medvetenhet. Personligen gillar jag Fantomas eftersom de bryter det traditionella repetitiva sättet som vi hör på radio om och om igen. Jag tror det kräver mycket disciplin för att göra något så tight som det

 

Er musik är riktigt arg, hur kommer det sig att ni spelar den typen av musik? Är det ett sätt att få ut era känslor och inte bli mördare eller något annat hemskt?

B & R: - Vår musik är en historia av folket, den sanna historien, inte karamellsött framställd av media. Vi är rösten för de röstlösa. Självklart är vi förbannade på den pågående exploateringen av människor i världen. Vårt sound baserar sig på en revolutionär taktik av agitation för att få folk att tänka och vara medvetna om vad som pågår därute.

R & A & R : - Vi är förbannade på detta ruttna samhälle. Vi är påverkade av denna-jag skiter i allt-attityden. Jag tror att blivit utsatt för en del direkt diskriminering från olika typer av folk som skiter i allt som är tränade och upplärda på skolor i imperialismens centrum. Så jag kan nog skylla på dessa individers osäkerhet. Jag tror att vi kommer att bli indirekt mördade först av den styrande eliten i Vita Huset innan vi har hunnit straffa dem för deras brott mot mänskligheten.

 

Någonstans läste jag att aggressive musik kommer att göra folk mer aggressive, vad tycker ni om det?

B & R: - Visst, kötthuvudena kommer alltid att balla ur av någon sorts hard musik, utan att ifrågasätta vad det handlar om. Det finns en massa hård musik. Vår musik försöker få upp ett politiskt samvete och det är för att tjäna folket

R & A & R : - Jag känner inte presidenten Goerge Bush Jr perosnligen och vet inte vilken musik han lyssnar på. Men som den jäveln han är så har han mycket blod på sina händer. Du måste frågan honom om vilken musik han lyssnar på för att bli en sådan barbar. Personligen lyssnar jag på heavymetal, deathmetal, GG Allin i high school och jag är ungefär som de andra i bandet och ganska normal att prata med.

 

Hur är en konsert med er? Är den våldsam?

B & R: - Nja, folk bara står där och stirrar på oss. Vi får kväljningar och slår oss själva. Självklart blir det stora moshpits men det är vänligt och de hjälper varandra när någon annan ramlar. Oftast vill vi alla dö när vi är färdiga för våra kroppar har mycket smärta i sig. Jag(Brad) brukar ofta få astmaattacker efter en spelning och efter spelningen brukar fansen köpa böcker av Mao och andra progressiva saker.

R & A & R : - Mestadels av tiden står bara våra fans och stirrar på oss. Det är väldigt obehagligt. Men ibland blir det en moshpit i mitten av våra låtar och sedan stoppar de och stirrar igen. Jag tror det beror på att våra låtar har mycket ändringar i musiken och när de börjar springa runt i cirklar är låten redan slut. Så Flattbush fans är på alerten och intelligenta. Folk är väldigt kreativa och det kommer att komma en Flatbushdans eller något sådant i framtiden.

 

Hur ser den medelmåttige Flattbush-diggaren ut?

B & R: - Vanligt folk, Metal heads, punkare, hip hopare ,töntar, idioter, och aktivister är alla där I solidaritet.

R & A & R : - Vanliga killar, death metal, punkare, trasproletariatet , collegestudenter, aktivister, organisatörer etc.

 

Ni sjunger på ert eget språk i några av låtarna, varför och vad heter det språket?

B & R: - Det finns hundratals dialekter på Filippinerna och de mesta av våra texter är sjungna på Tagalog som är huvudspråket i landet. Det finns en specifik låt som heter " Gloria Macapagal Arroyo is a U.S Son of a Bitch" sjungen på kapampangan. Det är dialekt som den nye presidenten har och den låten handlar om henne och hon skulle bli lycklig om hon visste att jag hade haft tid och sitta ner och skriva en låt om henne.

R & A & R : - Språket kallas Tagalog och är en av hundratlas dialakter på Filippinerna. Jag sjunger också på Kapampangan på en av låtarna som är mitt språk och även den nye presidentens språk. Så ifall du lyssnar på noga på skivan så är låten tillägnad henne när hon kollar US för son of a bitch. Varför? Ricky Martin kan klara sig med sin spanska, varför inte filippinska eller andra språk?

 

Vad är det bäst att sjunga på, engelska eller ert eget språk?

B & R: - Både och men ju mer jag lär mig ju bättre. Jag tror det är hälsosamt att vara internationalist istället för en löjlig nationalist och lära sig mer om andra folks kultur, språk osv.

R & A & R : - Både och , och mer eftersom vi är internationalister. Men det är väldigt tidsödande att lära sig en massa språk. Så vi lämnar det till andra nationaliteter att representera sina länder.

 

Vad betyder ordet punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

B & R: - För att summera det betyder det ändring och utveckling. Men det har blivit förpackat and kommersialiserat av media och MTV men de sanna punkarna finns ännu och deras åsikter finns ännu, du måste bara sortera fram dem från allt tuggummiskit.

R & A & R : - Revolutionen kommer att ändra allt och jag tror att det är punk och inte ett mode eller färgat hår.

 

Vad betyder Flattbush? Vem kom på det?

B & R: - Jag hänvisar till biografin eftersom vi är trötta på att svara på det. Ta inte illa upp.

R & A & R : - Vi har en biografi på vår hemsida eller besök www.koolarrow.com  för mer information. Sorry.

 

När ni gör musik, vad är viktigast, är det texten, musiken eller att ah en refräng som folk fastnar för?,

B & R: - Det är naturligt för oss så vi försöker inte att tänka på det. Tänker vi för mycket blir det inte något naturligt av det. Vi har 100 låtar i våra hjärnor och det är bara en tidsfråga tills vi får ihop dem.

R & A & R : - Processen är vice versa. Men det viktigaste är, att det måste vara något intressant för annars skulle vi skjuta oss själva om vi upprepade saker.

 

När ni gör texter, vad influerar er?

B & R: - Folket, av folket, för folket och det går runt runt I en stor cirkel.

R & A & R : - Folk som kämpar, omgivningar, mig själv, självkritik, reflektioner och att tjäna folket.

 

Är det lättare att skriva musik när du är arg eller gör du bättre låtar när du är glad?

B & R: - Vice versa eller ibland får man tvinga sig själv. Det är ingen lätt process. Det är vårt jobb. Vi måste göra det.

R & A & R : - Oftast när jag är lugn och samlad. Jag blir stressad om någon står bakom min axel. Att skriva är inte lätt för oss eftersom vi inte har någon formell träning. Det är en kamp, en process, det växer så sakta så sakta.

 

Smash the octupus heter er CD, vad är bläckfisken(Octopus?

B & R: - The Octopus är symbolen för USA imperium som sprider sina tentakler runt varje land i världen och klämmer hårdare åt till den sociala välfärden sakta kollapsar och försöker krama ut all hälsa och naturresurser.

R & A & R : - U.S.A.s imperium kontrollerar tredje världen. Bläckfisken dör av en kapitalistiskt cancer och den har ingen att välja på förutom att sträcka sig över sina resurser för att få andra resurser och makt från andra länder och utnyttja dem. Så egentligen är bläckfisken redan dömd, frustrerad och den kan döda vem som helst för vilket pris som helst bara för sina egna intressen. Vi behöver solidaritet för att kunna slå sönder monstret och bygga en ny slags socialism.

 

Har ni gjort något annat än den senaste CD:n?

B & R: - gala demos som inte är tillgängliga längre. Jag tror du måste vänta till nästa album för att höra mer.

R & A & R : - Vi har några demos från förr men vi säljer inte de längre eftersom de är av dålig kvalitet och ofärdiga.

 

Koolarrow är det ett bra bolag?

B & R: - det är det bästa bolaget. Det är en ideal situation för kreativitet, vi kan inte få det bättre just nu. Och att jobba bredvid Bill Gould är en möjlighet man får en gång i livet.

R & A & R : - Det är skitbra eftersom det är demokratiskt och väldigt artistvänligt eftersom det äges av en artist_Billy Gould(ex Faith no More) Han vet var vi kommer ifrån.

 

Jag jämför er med Systems of a down, vad tycker ni om det? Vilka andra band jämförs ni med?

B & R: - Vi lyssnar inte på dem (SOAD), så det är lustigt att du jämför oss med dem. Vi gillar bandet som troligen inspirerade dem som Mr. Bungle och Faith No More. Vi har blivit jämförda med Dead Kennedy’s också, men det är lustigt eftersom vi inte lyssnat på dem heller men vi är alltid öppna och kolla in band som vi aldrig har hört. Vi blir jämförda med Napalm Death och vi är stora fans av dem!

R & A & R : - Jag brukade lyssna på SOD men på den tiden var Faith No More fortfarande tillsammans så jag kom inte in på dem så mycket. Jag skulle vilja ha deras skivor när jag har råd med dem. Vi jämförs med Brujeria, Faith No More on crank, RATM, Fantomas,  Dead Kennedy’s ( jag har inte ens någon av deras skivor), Mr.Bungle, etc. Så länge vi blir jämförda med bra band tycker jag att det känns bra för vem kan vara originell?

 

Bryr ni er om intervjuer? Vilka litar ni mest på ,de dåliga eller de bra?

B & R: - Alla är bar eftersom de ger oss en bild av vad som är negativt eller positivt Ärligt så väntar vi med spänning å de dåliga recensionerna (censur eller åtalande från staten) men vi har inte fått någon än. All respons har varit bra hittills!

R & A & R : - Självklart, är det bra att synas. Vi kommer inte att förlora på något? Även om de dödar oss för att vi kämpar för en sak, vi kommer inte att släpa något förutom våra kedjor

 

Vilken är den konstigaste recensionen ni fått?

B & R: - Inget har chockad oss ännu, vi har blivit jämförda med Mr Bungle och vi är överväldigade men alla recensioner har varit ganska vanliga

R & A & R : - Jag läste en del på vår hemsida. Men oftast låter de ganska lika. Jag ser mer framemot att få ett brev från FBI där de skriver att vi inte kan fortsätta med det vi gör. Det skulle nog vara den bästa recensionen vi skulle kunna få eftersom vi bara är ett band och vi träffar de känsliga delarna av detta exploativa rasistsystemet genom musikattack.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna I livet?

B & R: - Bandets smak varierar när vi snackar om detta men här är mina och Ricos favoriter.

Brad -

1. Disco Volante - Mr. Bungle

2. Mr. Bungle - self titled

3. Torture Garden - John Zorn

4.King For A day - Faith No More, allt med Faith no More

Mer skivor som är fascinerande!

5.Dark side of the moon - Pink Floyd

6. Head Hunters - Herbie Hancock

7. Houses of the Holy - Led Zeppelin

*skulle kunna fortsätta i evighet.......

Rico -

1. Bee Gees – Jag har alla

2. Elton John – Jag har inte den nya

3. Bob Marley - Legends

4. Diamanda Galas – hon är en bra sångerska

5. Quilapayun från Chile

6. Faith No More var min första konsert någonsin och jag fick trummisens trumpinnar- badass.

R & A & R : - Riko svarar:

1. Patatag: Nagbabagang Lupa

2. Buklod: Bukid at Buhay

3. Super Robot Soundtrack sjunget av Ichiro Mizuki

4. Tambisan

5. Allt med Faith No More, Mr. Bungle, Diamanda Galas etc.

Konsert.

1. Faith No More

2. Mr.Bungle

3. Portishead

4. SN3

 

Arman svarar:

album/band:

1.Faith No More; King for a day.

2.Primus; Seas of cheese..

3.Joh zorn; Big gundown

4.Brujeria; Matando Gueros

5.Rage Against the Machine; Battle of Los Angeles

Konsert:

1.Melt Banana

2.Napalm Death

 

Ray svarar:

band/album

1.Morbid Angel

2.Cryptopsy

3.Napalm Death

4.Sade

5.El Debarge

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

B & R: - Brad-Första skivan jag någonsin köpte var New kids on the Block i tredje klass. Senaste jag köpte var The Secret Chifs 3 Live. Den dyraste jag köpt är troligen en dubbel CD med John Zorn.

Rico-Ennio Marricone Soundtracks är dyra.

R & A & R : - Ennio Marricone soundtracks eller John Zorn stuff var dyra tills jag upptäckte – låt mig låna så kan jag kopiera.

 

Framtidsplaner för bandet?

B & R: - Hålla oss levande, skriva låtar, vara aktivister, turnera, turnera, skivor, turnera.

R & A & R : -Skriva musik, turnera och så vidare. Slutet är när vi drunknar I magen på en kapitalists livsstil och lever som normala. Det är när folk kommer att fördöma oss för den sista nedräkningen¨

 

För din egen del?

B & R: - Masturbera oftare.

R & A & R : - Min framtid menar du. Jag tar dag för dag. Jag har mina fel och ingen är perfekt, kämpa, slåss för saken, väldigt optimistisk för så jag tror vi vinner detta krig mot den ledande eliten. De andra medlemmarna har väl ungefär samma svar som mig.

 

Visdomsord?

B & R: - All makt åt folket!

R & A & R : - In time of poverty, emulate those who serve. In time of ambition , remember those who humbled themselves.(Svåröversatt)

 

Nåt att tillägga?

B & R: - Hoppas at få träffa folket I Sverige sommaren 2004!

R & A & R : Fånga tiden. Revolution!!!