Fed Up har sänt skivor till mig i några år nu och äntligen gjorde den en intervju med mig eller om det var jag som gjorde en med dem. Dennis som sjunger i gruppen har svarat på mina frågor i November 2010.

 

Ni började, vilket år och varför?

-Vi spelade vår första spelning 1997. Vi började att repa 1996 och kom på namnet då. Vi var bara uttråkade på alla hemska HC-band som fanns då som spelade  rap-core, metal-core, crybaby-core, crap-core. Vi ville göra vår egen grej och få tillbaka lite NYHC.

 

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, familj, arbete, intressen och något hemskt om varje medlem?

-Jag är Dennis, sångaren, jag är inte död ännu. Vår trummis Efren är FED UP! Trummis sedan början av bandet, han började att spela gitarr I ett band som hette Anger 4 före FED UP!.  På gitarr är det Jr. han spelar i Oxblood, Carnage Krew och Offensive Weapon också. På bas är det Tyson och han spelar också i Offensive Weapon l. Vi är alla arbetarklass. Vi är gamla nog för att kunna dricka. Det finns inget hemskt med oss , vi är bra killar, hahahaha.

 

Att fortfarande spela den här sortens musik i USA, hur är det?

-Vi spelar vad vi gillar och bryr oss inte om vad andra gör.  


Tror ni det är så att folk som spelar vildare musik blir lugnare som människor?  

-Jag kan inte prata för andra men jag är inte lugn men min trummis är ganska lugn. Jag tror det är upp till varje person.

 

Hur kom ni i kontakt med den här musikstilen från början?

-Jag började att gå på spelningar på CBGB's och såg band som Youth of Today, Breakdown, Agnostic Front, Raw deal, Warzone, och listan kan göras längre och jag såg en hel del hc, punk & oi!.


Hur är musiklivet i USA just nu?
-Jag tror det är ganska bra. Vi är med på en ny CD-samling som heter UNITED STATES OF DECEPTION med en massa andra bra band. Så den visar att vi fortfarande har en hel del att säga.

 

Finns det några bra band just nu?

-Ja, jag gillar Reason to Fight, Social Cirkle, Nomos, Sexual Suicide, Everyday Dollars, Downlow, Hub City Stompers bara för att nämna några.


Lyssnar ni bara på band som later som ni gör eller hur är det?

-Nej, jag gillar HC, Punk, Oi! Band. En del ska,metal, thrash också. Den nya Oxblood skivan är bra och det är Oi!


Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-För mig är det bara ett ord. De mesta punkare är bara modeoffer. När jag var yngre så hade punkare mer stake men inte nu. Det finns fortfarande några som gör det på riktigt, up the punx!

 

Hur skulle ni beskriva er musik med tre ord?

-Hög, arg & rolig

 

Era texter verkar vara viktiga, vilken är den mest positiva låt ni har gjort?  

-Jag tycker texterna är ganska roliga, löjliga, arga och viktiga. Som människor så har vi olika sinnesstämningar och det är inte bara ett ämne hela tiden. Jag skulle nog säga Aimless Youth eftersom den handlar om att inte ge upp och att växa upp.  

 

Vad influerar era texter?

-Det dagliga livet, arbete, vänner, fiender, familj, spelningar, främlingar, tjejer, konstiga tjejer , hahahaha.

 

Är ert skivbolag bra?

-Ja UNITED RIOT RECORDS har varit riktigt bra.- Vi har jobbat ihop med andra bolag ibland och de later oss göra det. UNITED RIOT släppte vår nya Cd Sheer Poetry och WELFARE Records släppte vinylversionen.

 

Finns det några svenska band som du gillar?

-Jag har hört lite tidiga band som Mob 47, Crude ss, Moderat Likvidation och några oiband men jag vet inte så mycket om svensk musik överhuvudtaget

 

Har du varit i Sverige? Vad vet du om Sverige?

-Jag har aldrig varit i Sverige. Ifall jag kommer får jag bo hos dig då?. Jag vet inte så mycket om Sverige, jag har hört att tjejerna är snygga. Du vet säkert mer än mig..


Var står du när vi pratar om mp3 och nedladdning?

-Jag lyssnar på skivor. Jag äger inte ens en mp3-spelare och jag tror aldrig jag kommer att göra det. Det är en ny kultur, folk vill ha det snabbt till sin Ipod men musiken låter aldrig lika bra som en fysisk kopia. I vill ha skivor eller CD´s för att se bilder, texter eller bara en logo. Nåt att identifiera med bandet. Ibland finns det musik att ladda ner som är bra men man skulle vilja ha mer info om bandet. Det är sättet som jag tänker på.


Har ni varit utomlands och spelat en hel del eller hur är det? Vilket är det konstigaste landet ni spelat i?
-Vi har spelat mestadels i USA och vi har varit utanför landet några gånger. Jag känner inte att andra länder är konstiga, bara annorlunda.  

 

Var är bäst att spela?

-NEW YORK

 

Vad är det konstigaste som har hänt under alla dessa år under en spelning?

-Någon blev knivstucken under en konsert. Vi spelade bara 4 låtar.  


Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?  

-Jag sager bara de fem första skivorna jag tanker på. Cro-Mags - Age Of Quarrel, Negative Approach 7", Last Resort - Skinhead Anthems, Warzone - Don't Forget The Streets Dont Forget The Struggle, Circle Jerks - Group Sex. Den sensate gången jag såg Warzone spela, the Raybeez benefit med AF, Madball och mer. Skindependence Day med Youth Brigade, A7 Reunion som vi spelade ihop med The Abused, Antidote, Urban Waste spelade också The Ramones den sista gången jag såg dem. Spela mer spelningar men detta är nog bra. Familj, Vänner, Sex, Mat& FED UP!

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-Jag tror den första skivan jag köpte med egna pengar var Pass the dutchie singeln av Musical Youth. Den sensate skivan jag köpte var Off! 7". Jag tror jag betalde $40 bucks för the Young and the Useless 7".

 

Den mest pinsamma skivan i samlingen?

-Min musik skämmer inte ut mig men jag tanker att Aha Take on me sjuan är ganska löjlig..


Musik och politik, går det hand i hand?
-Nej. En del band sjunger om ingenting och en del sjunger för mycket om allt.
All musik är olika.  

 

Bästa politiska grupp?
-Jag skulle nog säga Black Flag

 

Skulle ni kunna göra en låt bara om kärlek med er stil. Jag menar en helt vanlig kärlekssång?  
-Ja men vi har inte gjort det. Kanske kommer vi att göra det, kanske inte.  .

 

Har ni gjort några covers?

-Jag vi har gjort covers av  AF, 4 Skins, Breakdown, Warzone, Side by Side, Sick Of It All, Negative Approach och några mer.

 

Vilken typ av folk kommer till era konserter?
-de vanliga. Skins, HC ungar, punkare och efterblivna..

 

Framtidsplaner för bandet?

-Spela in, spela och förstöra. Vi kommer att vara med på en julsamling som Cashing In On Christmas 2 som kommer om några veckor.


För dig själv?

-Ta en öl.


Visdomsord?

-Ta en öl, hahahaha. Starta ett band, spela lite musik, gör dig själv hörd.


Nåt att tillägga?
-Hur är det med grabbarna i 211. Kolla in oss på www.myspace.com/fedup och www.facebook.com/fedupnyc . Köp nya FED UP! LP/CD SHEER POETRY och tack för intervjun.