Fast Times är verkligen ett intressant punkband och de blir 2015 års första intervju. Gjordes i januari 2015. Det är Nick som spelar gitarr och sjunger som har svarat på frågorna.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?
-Ja, Vi är ett 3 manna punkband från Cape Cod Massachusetts (USA), men jag antar att jag ska börja med det gamla projektet. Stevie (Fast Times basist) och jag brukade vara med i ett femmanna hardcore punk band som heter Steve Vs The Volcano. Efter att saker föll isär för vulkanen, visste två av oss att vi var tvungna att fortsätta spela. Detta var vintern 2011. Vid denna tidpunkt behövde vi hitta en trummis. Stevie hade denna vän Pat, en yngre kille som alltid skatade med Stevie och kom till Volcano spelningar. Han råkade också vara trummis, och intresserad av att jamma. Vid något tillfälle i Januari / februari 2012 hade vi vår första repning. Jag hade skrivit ett par låtar All Out of Ideas", "Time is the Enemy, kommer inte riktigt ihåg vad det var mer i början, men vi spillde ingen tid för att få saker gjort tillsammans. Vi hade vår första spelning i början av april på en lokalt ställe. Jag hade lite känningar efter att ha varit med i Steve Vs. så vi hade turen att få kommat ut i Boston, MA området för att spela också. Senare samma år spelade vi in vår första cd, "In the Key of Dynamite." Vi släppte det online 5 januari 2013 och senare gjorde vi några billiga papperskopior för att sälja (ge bort gratis) på spelningar. Vi fortsatte vårt arbete med att spela så mycket som möjligt lokalt under året efter och skriva nya låtar. 2013 spelade vi in vad som skulle bli "Pioneers of Nothing." 2014 åkte vi runt New England området ett par gånger för mini turer och samtidigt spara pengar för att släppa vår nya cd. Vi släppte "Pioneers of Nothing" i november efter nästan ett år av sparande. Det tar oss fram till nu.

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Har ni varit i några andra punkband innan?
- Låt oss gå från yngst till äldst. Pat, vår trummis, är yngst i gruppen, 23. Han har spelat i punkband i minst ett handfull år. Förutom Fast Times, så spelar han gitarr på en street punk band som heter Moose Knuckle och trummor i ett band som heter No Cigar. Han arbetar som takläggare och älskar att skata och festa. Han har förtjänat namnet Wicked Wasted Pat.
Stevie, vår basist och sångare, skulle vara näst på tur vid 26. Han är en riktigt duktig basist och har tidigare spelat med hardcorebandet Kids of Carnage och Steve Vs the Volcano. Han och Pat träffades genom skateboarden i en lokal park. Stevie går i skolan för att bli frisör. Killen kan få dig att se fräsch och slick ut, såvida du inte är jag och inte klipper mig.
Sedan är det jag, Nick. Jag är 32 och spelar gitarr och sjunger i Fast Times. Jag arbetar med landskapsarkitektur för att betala räkningarna. Var i mitt första "punk" band när jag var 16 som hetteThe Infected. Det projektet kom aldrig gjort det längre än basist praxis repning, men du måste börja någonstans eller hur? Sedan dess har jag spelat i olika projekt, punk och metal. För närvarande spelar jag gitarr i ett metalband som heter Led to the Grave och naturligtvis Fast Times.
Vi bor tillsammans i samma hus, på gott och ont!

Ni har lyssnat mycket på NOFX, Rancid, Lag Wagon? Har jag rätt? Favoriter från förr?
-Ja, Alla ovanstående. JAG ÄLSKAR Kalifornsk västkust amerikansk punk. Nofx är lätt ett av mina favoritband. I december förra året hade jag chansen att se dem repa inför en show på Boston House of Blues. De spelade DEclinen 3 gånger i rad medan de gjorde sig redo, jag sket nästan ner mig för att det var så coolt. Andra influenser och favoriter för mig skulle vara Good Riddance, AFI (äldre grejer då ...), de Casualties, The Unseen, Violent Society ... listan skulle kunna fortsätta och blir riktigt lång.

Fast Times är ni nöjda med namnet ?? Hur kom det kom upp? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?
-Det namnet kom från idén att saker händer så snabbt, och folk inklusive mig själv, tenderar att ta det för givet. Slösa tid att göra ingenting, oroa sig för ingenting, och innan du vet det, mitt framför ögonen, är den tiden borta. Aldrig tänkt på att vara irunt 30 tills det hände. Jag har alltid älskat att spela spelningar och det finns ingen bättre tid än den nuvarande för att förverkliga detta. Vi har alltid jämförts med filmen "Fast Times at Ridgemont High," nej vi inte fick namnet från den filmen, men eftersom det är så välkänd så drog människor dra en parallell. Pat har även den jävla "Fast Times at Ridgemont High" logotypen tatuerat på sitt huvud. Det var ganska lustigt när han visade mig tatueringen alldeles uppspelt och jag sa "sorry dude, men vi använder inte den logotypen ..."
Pity Whores, stort namn, bra band.


Vad är det bästa med att spela live?
-Att spela live är en stor lättnad, få ut alluppdämd energi ut huruvida det är aggression eller enfald. Vi gillar bara att ha kul. Plus att du behöver inte betala entreavgiften och får se andra coola band.

Och var är bäst att spela?
-Jag tycker det är roligast när vi får spela någonstans vi inte spelat innan, i en annan stat, eller ett nytt ställe. Om vi hade varit tvungna att välja en plats så finns denna klubb som heter The Midway Cafe i Jamaica Plain, Massachusetts. Det var vår första Boston spelning och vi har spelat där ofta. Liten klubb som rymmer runt 100 personer, men om det är packat eller dött,så är du bland vänner.

Hur är det att spela den här typen av musik i USA?
-Jag antar att det beror på området. Jag bor på Cape Cod i Massachusetts. Det finns inte några klubbar eller arenor här som har punkrock på schemat så det kan faktiskt vara ganska utmanande. Vi litar på vänner och nätverk med band vi träffas för att ha spelningar. Det finns egentligen inte några pengar här i punk, enligt min erfarenhet då. Du måste göra det för att du älskar det.

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?
-Kul för oss

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-Punk är att göra saker på ditt eget sätt, och inte ta skit från någon i processen. I den meningen är det mer av en livsstil antar jag. Uppenbarligen finns det Punkmusik och Punkmode, men du behöver inte se ut på ett visst sätt för att vara "punk".

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?
-Som du vet har digital nedladdning gjort det lättare, och mer tillgängligt, men dess alltid coolare att ha papperskopior av skivor eller cd-skivor. Att hålla i ett konstverk och kolla in skivan eller vad är, är en del av upplevelsen.

Hur är det att bo i USA nu? Politiskt?
-Det är frustrerande. Två stora politiska partier har kontrollen som inte kan få något gjort. Korruption till den grad att när det kommer till att rösta är det alltid NÅGOT ont som du rösta på, inte bara den mindre av de två. Ett system som drivs av företag och banker, där de stora majoriteten av människor hålls under så mycket skuld så att vi tvingas arbeta våra liv bort för tomma löften om pension och bättre liv. Kanske det 'r nihilisten i mig, men jag kan inte se att saker blir bättre i vår framtid. . Jag brukar säga skit i det och fokusera på att spela musik och ha kul medan jag har tiden på denna jord.

Finns det några bra band från USA nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?
-Även om vet att det finns en hel del bra band över hela USA,så har jag främst fokuserat på de lokala banden. Bara för att nämna några, The Pity Whores, rikitg bra oldschool typ av pop punk, påminner mig om de Queers, Screeching Weasel, Ramones. Bra killar som har en fantastisk show. The Radicals, som låter för mig en hel del som Rancid möter Against Me med ett folkpunkigt typ av sound och bra texter. The Straphangers, från New York, en kvinnlig sångare i ett hardcore band med söta gitarriff och snudd på thrash. The Revilers, från vår hemstadsområde, spelar Oi möter rakt upp i ett rock n 'roll sound. Vet du vad, det finns så många bra band och vänner i området så jag kunde sitta här hela dagen och prata om dem. Jag lämnar det för nu ...

Vad vet du om Sverige?
-Jag vet ett gäng sjuka metalband som kommer från Sverige! Det är ungefär så långt min kunskap sträcker sig tyvärr.

Har du hört några bra band från Sverige?
-Millencolin! Även om jag inte har hört något från dem sedan tidigt 2000-tal. Även In Flames, förmodligen mitt största inflytande i sfären av metall. Jester Race, Lunar Strain, deras gamla grejer är fantastiska. At the Gates, såg dem på Maryland Deathfest i Baltimore, Maryland, USA. 1: a gången jag såg dem och det var fantastiskt.. Jag har lyssnat på dem i åratal! Arch Enemy och Dark Tranquility också, fantastiska, massor av bra musik.

Era texter, vem gör dem och vad påverkar er?
-Jag skriver ganska mycket av texterna och ibland kommer Pat eller Stevie och föreslår något som låter bättre och vi byter det. Lyriskt inflytande är allt från livserfarenhet till fåniga idéer som tacos, vi älskar tacos. Vi kan vara 100% seriösa om ett ämne, men drar i 180 och sjunger om att dricka öl via ditt anus.

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?
-Jag tror inte att något ämne är verkligen tabu. Om det fungerar, kommer vi att använda det.

Politik och musik, går det hand i hand?
-Jag tror att de gör det, men det behöver inte göra det. Ibland är det det bästa sättet att få ett meddelande eller en idé över till människor. Kraften i en catchy låt eller refräng kan vara ganska inflytelserik. Det är bra att få uppmärksamhet för korruption och missgärningar genom musik och samtal, men jag är inte en som verkligen är ute för att "förändra världen". Jag försöker göra det bästa av vad vi har på gång.

Bästa politiska band / artist?
-Dead Kennedys har alltid varit nummer 1 i detta avseende i mina ögon. Bad Religion, Anti-Flag och Good Riddance är bra politiskal band också..

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, jag menar folk som lyssnar på musik?
-Jag vet att det kan. Jag har aldrig riktigt tänkt för mycket outside the box som barn, och när jag gjorde det, jag trodde inte att det var ok att göra så. Sen hörde jag band som Bad Religion, Dead Kennedys, och Operation Ivy för 17-18 år sedan. Jag kan tacka punkrock för att den lärt mig att du kan ifrågasätta status quo, du kan uttrycka dina egna idéer, och det är ok att vara oense, du behöver inte vara ense med publiken. Även om vi inte nödvändigtvis ser att man måste ändra någons tankar eller liv med vad vi gör i Fasta Times, skulle vi inte vara här om det inte vore för att livet förändras av musik.

Bara tre i gruppen , ni har att aldrig några tankar med mer folk i gruppen?
-Att vara i ett band är som att ha multipla flick (eller pojkvänner om det är din stil). Det kan vara svårt att upprätthålla anständiga relationer och hålla alla nöjda. Som 3 stycken fungerar vi bra tillsammans, och även om jag skulle älska att ha en 2: a gitarrist inblandat så är jag inte säker på att det någonsin kommer att hända.

Är det viktigt för dig att få ut era skivor fysiskt också ?? Något nytt på gång?
-Fysiska kopior är bäst. Som jag sa innan det är bekvämt att använda mp3-filer eller en Ipod eller vad men det är ingen ersättning för den äkta varan. Vi har skrivit några nya låtar, men förmodligen kommer inte inspelningen ske förrän senare under 2015. Vi precis släppt Pioneers of Nothing så om någon inte har hört den ska de ska ta kontakt och skaffa ett ex!


Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär eller under en viss spelning?
-Det har varit så många ... mestadels saker som skulle vittna emot oss. Så jag berättar om en ganska ny spelning vi hade. Vi var i mitten av att spela "Butt Chug", sången om att dricka öl på fel sätt. En kille hoppade upp på scenen, böjde sig, stack en full ölflaska i byxorna, troligtvis upp i sin röv, sedan sprutas det som var kvar på mig när han drog ut den. Roligt ... kanske. Sjukt ... definitivt. I vilket fall var det en kul tid.

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?
-Alla typer av människor kommer ut till showerna. Åldersintervallet är ganska brett också. Och de enda människor vi önskar var där, är de som inte är där!

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
-Det är svårt att verkligen plocka fem absoluta favoriter, men dessa är där uppe.
Pat- Skivor: Motley Crue- Shout at the Devil, Motley Crue- Dr Feelgood, Guns N' Roses- Appetite for Destruction, Poison- Look at what the Cat Dragged In, Van Halen- Van Halen 2
Steve- Skivor: Converge- No Heroes, Wu Tang Clan- Enter the Wu Tang (36 chambers), Silver Mt Zion- Horses in the Sky, AFI- Black Sails in the Sunset, Elton John- Madman Across the Water
Me (Nick)- Records- Bad Religion- Suffer, Nofx- Punk in Drublic, Good Riddance- Operation Phoenix, The Clash- London Calling, Baroness- Yellow and Green.

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer ??
-Vi har inte riktigt gjort intervjuer, i själva verket är detta den första "skriftliga intervju" vi har gjort. Jag gjorde en online-radio intervju med Ken Kelleher Med Pissed Off Radio från New York ( www.nosaleradio.com ) för inte alltför länge sedan, men det är det. Jag skulle göra en miljon intervjuer om det hjälper till att få uttrycka sig om Fast Times!

Om du fick välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem har du valt?
-The Clash, Nofx, Thin Lizzy, Motley Crue, och The Freeze. Jag kan inte ens föreställa mig hur mycket party som skulle uppstå före, under och efter den show! Vi skulle nog alla vara döda i slutet (varav några skulle vara döda igen).

Framtidsplaner för bandet?
-Vi ska fortsätta våra turneinsatser, så vi kommer att försöka att få mer datum i år och under de kommande åren. Längs vägen kommer vi att skriva ny musik och förhoppningsvis släppa ut det. Du kan förvänta oss att fortsätta arbeta på detta, eftersom detta är det bästa och roligaste i våra liv, och vi ska så länge vi är vid liv att göra det.

För dig själv?
-Jag är på väg ut på turné med mitt metalbandet Led to the grave(www.ledtothegrave.com) från 20 februari - 21 mars 2015. Vi är på väg söderut till Florida, sedan västerut så långt som New Mexico och tillbaka norrut österut. När jag kommer tillbaka, tillbaka till vanliga jobb och planering för de kommande äventyren med Fast Times. Det är ungefär så långt som jag har för framtida planering men jag garanterar att det alltid kommer att innebära att spela punk rock och metal.

Visdomsord?
-Allt jag kan säga är att du aldrig kan komma någonstans eller göra något i livet om du inte sätta dig där ute. Så räkna ut vad du vill och var inte rädd för att leva utanför normen.

Nåt att tillägga?
-Jag har inte mycket att tillägga, men jag är nyfiken på hur du kom över vårt lilla relativt okända band? Och jag vill tacka dig Peter, för att du kontaktade oss och spenderade tid med att recensera vår musik. TACKAR!

 
Chattkonversationen är avslutad