False Alarm är en grupp som har spelat ihop en massa år och I den senaste omgången 14 år. De började tidigare och Brent är den som förklarar allt för oss. Juli-2010

 

Historia?

-Det finns inte så mycket historia före 1986.   Bandet bildades först 1982 men slutade 1983. Och gjorde egentligen inte så mycket förrän 1996 när vi satte ihop nya False Alarm och började att spela ute. En intressant sak är att min gamle vän Fat Mike spelade i bandet 1982-83. När vi satte ihop False Alarm igen så gjorde vi en ny skiva" LEARNING IS IMPOSSIBLE" som kom ut 1998, sedan  slutade bandet igen för att komma tillbaka 2001. När vi började att jobba på vår nästa skiva så tog Dylan hand om sången och spelade fortfarande gitarr. Vi spelade in den runt 2001-2002 men släppte den inte förrän 2006. det var en riktigt bra skiva. Den legendariske Cheetah Chrome både spelade på albumet och Dee Dee Ramone målade omslaget med Paul Kostabi och var också med och spelade på vår andra skiva.  


Den första CD:n du skickade var med Youth Gone Mad och False Alarm. Hur kommer det sig att dessa båda grupper kom på samma CD?

-Vi beslutade att släppa de tillsammans eftersom Youth Gone Mad och False Alarm är vänner. Vi hade skrivit en låt Youth Gone mad som en hyllning till bandet för att fira att de hade 30 års karriär i punken och vi blev ännu mer ärade när Paul och Dee Dee Ramone skrev låten False Alarm till oss och spelade in den. Så vi bestämde oss för att släppa skivorna tillsammans med låtarna FALSE ALARM / YOUTH GONE MAD

 

Ni fick ju hjälp från Cheetah Chrome från Dead Boys? Hur kom det sig?

-Jag kontaktade Cheetah med ett mail 2001. När vi hade börjat jobba på vår andra CD och den var utan namn "FUCK 'EM ALL WE'VE ALL READY NOW WON!". Jag kände honom inte då men fick tag i hans mail. Jag berättade om projektet och att vi ville ha med honom och spela. Sedan började vi snacka. Vi är lika varandra efter alla hemska saker vi varit med om. Cheetah har gått igenom en massa dåliga saker i sitt liv och har lidit en hel del och jag har vuxit upp i ett punkgäng som är ett hemskt sätt att växa upp i. Helst då när det är en snäll kille och jag gillar inte att alla runtomkring dig dör. Vi relaterar till samma problem så han bad mig skicka vår demo och han skulle lyssna på den och några veckor senare så ringde han och berättade att han älskade låtarna och att han skulle spela på CD.n. Jag blev väldigt exalterad eftersom Cheetah Chrome är min favoritgitarrist tillsammans med Dee dee Ramone och bara några till och var min idol sedan barnsben så det var underbart att han ville hjälpa oss med nya CD:n


Kommer det något nytt med False Alarm snart?

-Det finns en del outsläppt tillsammans med Dylan Maunder på gitarr. Tråkigt nog dog Dylan 2005. Han hade lidit av drog och alkoholproblem en lång tid men den senaste tiden hade han varit nykter men tyvärr blev han involverad i drogerna igen. Det är ledsamt eftersom han är en barndomsvän och jag har känt honom sedan 1980. Jag börjar hursomhelst jobba med lite nytt material ihop med några vänner. Brian från bandet Jughead´s Revenge hjälper mig och jag har några mer talanger med mig. Jag skrev nyss en ny låt och gjorde en demo. Jag och Rick Wilder från Mau Maus vill göra en låt med Rick på sång också. Jag har haft väldigt mycket att göra och haft en del andra problem så saker har gått lite sakta men jag tror att det kommer mera och vi vet inte ännu om vi skall kalla bandet False Alarm utan Dylan.  


Ifall ni har nytt material…hur låter det isåfall?

-Det nya soundet är rock n roll, punk, det är väldigt bra. Än så länge påminner mig låtarna om Stooges eller även ett punkigt David Bowie. Men jag sade förut så är det inga gjorda ännu och vi kanske kommer att skriva ännu bättre när vi gör nya.


Vilka grupper jämförs ni med?

-Oftast 70-talspunk som  DEAD BOYS , RAMONES , THE STOOGES eller NEW YORK DOLLS. Men jag tycker vi har en egen stil med texter som är mer hardcorelika och musiken är mer 70-talsaktig med med mer gitarrer till och med och vi har en egen stil att göra saker. Vi har släppt två unika skivor.  


Recensenter som jämför med andra band, suger de eller förstår du dem?  

-Jag bryr mig inte om man jämför band, Jag älskar innovative folk men jag gillar att höra en gammal influens som ger musiken mer historia.  


Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-Punk, underhållande, rock

Vad betyder punk för er , är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Jag har varit punkare sedan 1979 , sedan jag var en liten pojk. Jag gick på min första punkspelning 1982. På den tiden betydde punken ganska mycket för mig. Det som jag gillar med punken idag förutom musiken och dess historia är nätverket som fortfarande existerar. Ifall jag möter en gammal punkare kan vi ha en massa saker gemensamt med en gång, vi kanske till och med känner samma folk. Men med band som Offspring och Green Day så ser jag inte samma sak. Jag tycker att det är hillbillies som köper deras skivor  eller något sådant. Det bästa sättet att få din scen att få ett nätverk eller klubbkänsla är att starta ett band eller ett fanzine eller något annat. När jag var 15 startade jag ett punkgäng som blev uppemot 100 medlemmar men jag skulle inte rekommendera någon att göra detsamma för det var en hemskt upplevelse och rörde till mitt liv och vi skall kanske försöka göra något mer kreativt av punken.


Kan musik och speciellt punk ändra folks liv dramatiskt?

-Ja, musik kan ändra folks liv ,det är jag säker på. När jag kom in i punkrocken i början(och helst då Ramones) så förstod jag med en gång att det var en massa andra unga som hade samma problem och det är ett sätt att uttrycka dig själv kreativt utan att bli tvingad. Det är så livet ändras.


Hur är det att bo i USA? Jag menar politiskt?

-Well, jag är ett stort fan av Obama måste jag saga. Det är väldigt dyrt att leva här och det blir svårare hela tiden. Jag har en sjukdom så saker är tufft för mig redan utan att rika folk stjäl 50 50 procent av Amerika och de andra 50 procenten är vad som är bra här. Amerika slogs mot nazisterna, förordar lika rättigheter, i alla fall de senaste 50 åren och jag tror att Amerika her en potential. Jag tror att det jag gillar bäst med Amerika är de lika rättigheterna som har utvecklats eftersom det finns mycket orättvisor i domstolar och lagarna är korrupta och skyddar bara de rika. Jag tycker det är fruktansvärt att folk skall behöva lida.


Finns det några bra band i USA just nu?

-Jag gillar Lady Gaga. Jag gillade henne från första stund då jag hörde henne. Jag spelade biljard på en bar i Ohio igår kväll och där spelade de någon ny bra artist på jukeboxen men jag kommer inte ihåg namnen på dem.  


Vad vet du om Sverige?

-Jag vet väldigt lite. Jag har sett Bond-filmerna och jag vet om de schweiziska klockorna och de schweiziska alperna. (Schweiz och och Sverige är två olika länder, här sker detta igen, red) och snygga tjejer kommer från Sverige efter vad jag har sett och det är väl allt jag vet.


Har du hört någon bra svensk musik?

-Nej jag vet inte vilka band som kommer från Sverige, Kanske du kan lära mig lite om svensk musik, jag vill lära mig.  


Många laddar ner sin musik gratis? Dina tankar om detta?

-Jag tycker det är skitbra, det är just denna moderna värld jag vill ha och en gång kommer det att finnas en server med varenda låt och film. Och all information på Internet kommer att finnas där och alla har kopior på detta. Kanske inte på ett tag men jag är säker på att teknologin kommer att existera en dag och att folk kommer att ha tillåtelse till den.  


Vad skall vi göra åt fenomenet nedladdning?

-Jag vet inte, det är en ny värld. De kommer säkert ännu en uppfinning snart..


Hur mycket säljer en grupp som False Alarm?

-På alla dessa år har vi sammanlagt pressat 8000 Cd eller vinyl. Jag har gett ut en hel del som promos men vi har sålt en hel del också. CD är släppt i Europa också på Nicotine Records och jag tror vi säljer mer skivor där borta.  


Har ni varit utanför USA och spelat?

-Nej, det längsta som vi har turnerat från Södra Kalifornien är när vi åkte till San Fransisco. I framtiden har vi en ny sättning som kommer att spela några spelningar I andra stater men jag tror inte vi är ett vanligt band som kommer att turnera. Vi har fått ett ganska bra renommé men vi har bara spelat ungefär 50 spelningar och oftast på små pubar som Als bar i LA. Det är kanske därför jag älskar att promota.  

Vilka är framtidsplanerna för bandet just nu?

-Jag skulle vilja släppa ännu ett album men jag känner att jag har hela mitt liv till att göra detta så det är ingen brådska. Kanske jag gör några låtar till en samlingsskiva och när jag har fått ihop några och kanske några till för en CD, det är de planerna jag har.  


För dig själv?

-Jag måste få ihop mer pengar och få tillbaks mitt liv. Jag har en massa saker som skall återställas efter att ha missbrukat droger och alkohol plus min sjukdom. Jag måste hålla min hjärna i trim ifall jag skall kunna göra något. Jag vill bara få lugn och ro och bara ta hand om mig själv.

Var är det bäst att ha en konsert?

-Mitt favoritställe att spela var på Al´s Bar innan det stängdes för 10 år sedan. Det var en underbar liten bar nere i stan och en massa folk kände det som om det var LA´s eget CBGB. Jag tror att Misfits startade sin karriär där.


Snälla, välj fem band som du skulle vilja ha en konsert ihop med, döda och levande?

-RAMONES , DEAD BOYS , BEATLES , STOOGES , SUPREMES


Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Mina favoritskivor är RAMONES ,ROAD TO RUIN, RAMONES BRAIN DRAIN, DEAD BOYS YOUNG LOUD AND SNOTTY, DEE DEE RAMONE I HATE FREAKS LIKE YOU , och ADOLESCENTS FIRST ALBUM.

Som favoritkonserter är alla gånger jag såg Ramones och många gånger på  THE SUBTERRANEAN JUNGLE TOUR och när jag var en liten pojk såg jag många bra konserter som  SOCIAL DISTORTION på THE ROLLER RINK , SUICIDAL TENDENCIES 1983 första skivan-turnén , REAGAN YOUTH , och  IGGY POP men jag såg aldrig Iggy spela förrän på 90-talet. Jag missade honom för att jag var så upptagen med att kolla in undergroundscenen med band som RF7 , BLACK FLAG , WASTED YOUTH etc. Jag såg aldrig THE DEAD BOYS live men jag hörde de genom väggen. Jag hade inga pengar att gå in och kolla så jag försökte att smita in i en dörr i byggnaden bredvid men vi kunde bara höra Dead Boys spela. Detta var 1988 och de viktigaste sakerna i livet måste vara: Familjen, Gud, Hälsa, pengar, att vara vettig och inte galen


Vilken är den mest pinsamma skivan i samlingen?

-Jag har inga pinsamma skivor. Jag hade en punksamling säkert värd 5000 dollar men när jag kom i fängelse så miste jag det mesta av mina saker och detta inkluderade vinylen. Jag har fortfarande en bra samling CD runt 300 men där gillar jag varenda skiva så jag skäms inte över någon av dem. Men ifall du menar att jag inte vill bli av med Barry Manilow från min bil så förstår jag dig men jag gillar faktiskt en del av hans låtar.


Skivan som fler människor borde höra, spelas mer på radiostationer etc?

-RAMONES senare skivor från 80-talet borde spelas mer


Visdomsord?

-Håll dig borta från trubbel, det är inte värt det!.

 
Nåt att tillägga?

-Tack för att du intervjuade mig , det var väldigt snällt av dig. Hoppas att alla har en underbar dag.