Eyeliners är inte bara ett tjejband utan de är ett väldigt bra band. Gel svarar på mina frågor och den här intervjun ägde rum den 8/6-2000. 

Historia?
-Gel: Vi började att spela ihop för ungefär fem år sedan i Psychodrama. Det var samma sättning fast med ett annat namn alltså.
Laura: Lisa och Gel spelade gitarr och jag ville starta ett band och jag ville sjunga. Vi hade ingen trummis men vi hade ett trumset som vi lånade. En dag satta jag mig ner vid trummorna för skojs skull och jag klarade av att spela ett lätt komp och sjunga samtidigt. Vi spelade vår första gig 1 och en halv månad efter det. 
Lisa: I Oktober 1995, släppte vi en DIY 7" som Psychodrama och började att turnera. När vi väl började att turnera märkte vi att det fanns en massa band med samma namn.  Vi hade ändå inte tyckt om namnet Psychodrama så mcyket så vi bytte till the Eyeliners i oktober 96. Vi släppte vår första sjua på och CD på Sympathy for the Record Industry i Maj 1997. Vi signade oss till Panic Button / Lookout in October 1999 och släppte vår andra CD "Here Comes Trouble"i mars 2000.

Berätta lite om varje medlem,ålder,familj vad ni gör när ni inte spelar och så vidare? 
-Laura:Vi är alla systrar. När vi inte spelar i bandet så designar Lisa websidor, Gel jobbar på ett kafe och jag är bartender. Vi gillar alla att shoppa, köpa skivor, gå på punkkonserter, läsa, gå på bio., 

Har ni gjort någonting mer än Here Comes Trouble, hur kan jag få tag på dem?
-Confidential CD  - 1997 (Sympathy For The Record Industry 484)
Broke My Heart 7" - 1997 (SFTRI 483)
Do The Zombie 7" - 1997 (SFTRI 518)
Rock N Roll, Baby - 1998 (SFTRI 554)
Here Comes Trouble CD/LP - 2000 (Panic Button / Lookout!)
Ifall du inte kan få tag på dem genom din lokale skivhandlare så försök med oss!!

Vad tycker du om Panic Button/Lookout som bolag, är de bra?
-Gel: Det är ett skitbra skivbolag och jag älskar att vara på det. De har varit väldigt bra med oss. De bryr sig verkligen och de tar bra hand om banden.

Vad tycker ni om de andra banden där?
-Lisa: Vi älskar banden på  Panic Button och Lookout. Några favoriter är(av de som fortfarande håller på) : Screeching Weasel,  Groovie Ghoulies, Common Rider, The Lillingtons,  Moral Crux, Mr. T Experience,....

Ni är tre tjejer, vad tror ni skillnaden mellan er och ett killband är, förutom att ni är tjejer så menar jag hur publik, media och bolag reagerar? 
-Lisa: Jah tycker själv att vi får kämpa för att motbevisa den gamla tesen att tjejer inte kan spela, etc. Nu när folk vet vilka vi är och har sett oss spela får vi mer respekt som musiker. Folk verkar alltid jämföra olika tjejband med varandra.

Vad jämförs ni med i recensioner?
-Gel: Vår favoritjämförelse hittils är : Screeching Weasel möter Devil Dogs.

Bryr ni er om recensioner?
-Laura: En recension är alltid en persons omdöme. Ifall man får en bra recension är det coolt att se att någon uppskattar det man gör. Men å andra sidan om recensionen är dålig så bryr vi oss inte eftersom det bara är en persons åsikt.  Vi har haft tur hittills eftersom vi bara fått bra recensioner. Men vi har aldrig försökt att spela musik för att tillfredsställa någon annan, vi skriver bara musik som vi tycker är bra och gillar någon annan det så är det bra. 

Vad fick er att göra just denna sorts musik?
-Laura: Vi skriver låtar som vi gillar. Punk är den typ av musik som vi spelar eftersom vi tycker den är bra och kul att spela.  

Vad betyder punk för er?
-Lisa: Punk är för oss att vara den du är och inte försöka att fjäska för någon anna än dig själv. Stå upp för dig själv och vad du tror på. 

Hur är det att bo i USA just nu?
-Lisa: Det är ett vackert land men det är en massa motsättningar och vi måste försöka att dra ner på brotten. 

Är det våldsamt?
-Gel: Ja, det börjar bli mer och mer våldsamt. Det är för många skolskjutningar. 

Vad vet ni om Sverige?
-Lisa: Vi vet inte så mycket men vi har hört att det är vackert där.

Har ni hört några bra band från Sverige?
-Laura: Millencolin är ett bra band. Det är det enda bandet som vi känner till från Sverige.

Vem gör låtarna i  Eyeliners?
-Gel: Vi gör alla låtar tillsammans när vi repar. Det finns gånger då någon av oss kommer med en grundide men den är aldrig färdig förrän alla fått säga sitt.

Ni har inte texter som är så långt ifrån killarnas, varför?
-Laura: Vi skriver bara om saker som händer i våra liv eller om någonting som verkar vara en intressant idé. 

Är det viktigt med texter, finns det någon bra textförfattare?
-Laura: Ja, texter är viktiga och vi försöker på så vis få fram våra känslor. Några punkrocklåtskrivare som jag gillar är. Dr. Frank (Mr. T Experience), Jesse Michaels (Operation Ivy/Common Rider), Ben Weasel (Screeching Weasel).

Hur är en bra konsert med Eyeliners?
-Lisa: Vi har roligt ihop med publiken och är riktigt galna. Gel är en ganska galen gitarrist(hon spelar bakom huvudet) och hon är ganska oförutsägbar. Vi vet aldrig vad hon kommer att göra- det gör alltid våra konserter roliga. Vi försöker också att vara så energiska vi kan på scen.

Hur ser den medelmåttige Eyelinersdiggaren ut?
-Gel: Bara en vanlig punkrockunge. Jeans, T-shirts, läderjacka, converse. men vi har alla möjliga sorters fans egentligen.

Blir det mycket intervjuer?
-Laura: Ja, det blir mycket intervjuer! Det var därför det tog så lång tid för att svara på denna intervjun.

Är det tråkigt att bli intervjuad?
-Lisa:Nej,vi gillar att svar på frågor om vår musik och det är alltid roligt att se vilka frågor olika människor ger oss.

Är det mest fanzines som gör intervjuer med er, några favoriter?
-Gel:Ja, det blir mest zines. Några av favoriterna är  Flipside, Hitlist, Shredding Papers, MRR.

Vad skall ett fanzine innehålla?
-Lisa: Bra fanzines har alltid intervjuer/recensioner/kolumner/mycket humor. 

Fem skivor du inte kan vara utan?
-Det ändrar sig hela tiden men just nu enas vi om:
Rezillos - Can't Stand the....
Screeching Weasel - Kill the Musicians
Devil Dogs - Saturday Night Fever
Descendents - Everything Sucks
Mr. T Experience - Love Is Dead

Idoler när ni var små?
-Lisa: När vi var väldigt små (pre-tonåring)? Vi har lyssnat til rock n roll så länge jag kan minnas så den tidiga idolerna vi hade var  Elvis, Beatles, Go-Go's, Herman's Hermits, pop/rock n roll stilen. Punken kom till oss i tonåren.

Den första skivan du köpte?
-Lisa:  Elvis' 10 Golden Greats
Laura: doesn't remember
Gel's: Ramones'  Rocket To Russia.

Ni har en hemsida, vem gör den?
-Gel: Ja, den finns på http://www.theeyeliners.com . Vi försöker att göra allting själva!

Vad tycker ni om det nya sättet att kommunicera med e-mail och internet och allt det där.?
-Lisa: Jag gillar det för det är lätt och billigt att kommunicera med någon långt borta i världen. det är ganska fantastiskt. 
-Laura: Det kan vara lite farligt med all skit som finns där. Men på det stora hela så är det bra. Jag tycker dey är bra som en källa med information. 

Har ni någon egen favoritsida på nätet?
-Gel: Några av de bra sidorna är http://www.worldwidepunk.com, och vi gillar att handla skit på http://www.ebay.com , och våra bolagssidor:  http://www.panicbuttonrecords.com och http://www.lookoutrecords.com 

Framtidsplaner?
-Gel: Just nu skall vi turnera mycket och promota vår nya skiva. Det här året skall vi göra en Lookout! Tour (Lookout! Freakout) med tre eller fyra andra band.  Den börjar i augusti och skall vara över hela USA. Vi skulle gärna åka över till Europa någon gång. 
Lisa: Vi har redan börjat att göra låtar för nästa skiva.

Visdomsord?
-Laura: Hårt jobb lönar sig. Sluta aldrig att lära dig saker.

Nåt mer att tillägga?
-Hoppas vi träffas i Sverige snart.