Hej Peter Förlåt för att det tig så lång tid för oss att svara gig. Bandet Encore har haft en massa gigs och jobbat på nytt material för en halv live/studioplatta som skall släppas senare I sommar. Här är svaren på din intervju…Tack så mycket för visat intresse.....Tim Beaire ( manager).... På detta sätt skriver deras manager till mig och ”jag var tvungen” att göra en intervju med detta unga band. Så talangfulla och ni kommer att höra om dem i framtiden. …Mars – 2011

 

 

Hur blev Encore ett band?

-(Riley) Min pappa och Chases pappa har varit runt omrking rockmusikscenen i många år  och han hade en massa kontakter när vi startade Encore och det var väldigt lätt att hitta en trummis och en bassist. Vi har gått igenom en massa sättningsförändringar men det är väl så det är i den här businessen. Det handlar o matt hitta de rätta bitarna i pusslet.Så att få ihop bandet gick riktigt snabbt. Från början visste vi vad vi ville spela för sorts musik och vi älskar alla klassisk rock och det är vi uppfödda med. Det är konstigt för folk i vår ålder uppskattar inte den så kallade riktiga musiken. Inget emot rap eller emo eller hardcore men det vi gör kommer direkt ut från oss som unga låtskrivare och vi kommer att fortsätta ha denna passion livet ut. 

 

Och den här sortens musik?

-(Chase) Som min bror sade. Vi har blivit uppfostrade med den här musiken som våra föräldrar har lyssnat på. Men vår pappa har aldrig tvingat oss att bli musiker, han väntade bara för att se att det blev vårt eget val…En dag frågade vi honom om han kunde lära oss och resten är historia. Plus att vi har hört en hel del andra stilar runtomkring som våra vänner spelat men vi valde klassisk rock som vår huvudpassion.

 

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, intressen, familj och något hemskt om varje medlem?.---(Zach)Jag är en av de nyaste medlemmarna.(16 år gammal) Jag ersatte Paris Stewart eftersom han ville gå solo och vi önskar honom all lycka.  I vilket fall så är Chase den yngste i bandet med sina 11 år och han är en fantastisk rocksångare. Riley är 16 och han är sologitarristen och lätt en av de bästa häromkring. Han är verkligen bättre än de flesta gitarrister som jag spelat ihop med. Trevor är trummisen och 17 år gammal. Encore använde en trummis innan som hette Scott Cain som är en av områdets mest erfarna trummisar och han turnerar constant med sitt andra band och bara för att komma igenom albumet så har Trevor kommit med. Det enda dåliga jag kan komma på är att Riley har en dålig vana…han släpper aldrig sin gitarr. …och jag menar det verkligen. Hans pappa måste ta den ifrån honom när han sover. Han spelar sig själv till sömns….Våra familjer är väl ganska vanliga och har hållit sig runtomkring den här musikstilen så jag tror att vi har uppfostrats rätt…haha. Så man kan säga att vi alla är uppfostrade med rock and roll!

 

Ni har ingen fast trummis eller hur är det(denna fråga skrevs ju innan jag visste men vi tar den ändå)?  

-(Trevor)Encore har alltid haft en trummis som har varit med på turnéerna och de har använt en studiotrummis men då hade de inte hittat mig ännu. Jag är den faste trummisen nu och det svårt för killarna att hitta en såpass ung trummis som ville spela och skriva den här typen av musik. Jag har varit med i Encore sedan Oktober 2010.  

 

Ni är inte så gamla och 11 år är verkligen inte gammalt för att vara en så bra rocksångare, vilka är kommentarerna på Chases röst?  

-(Chase) Ja min röst är väl bra tror jag. Jag gillar inte att höra min röst när vi spelar in men alla är sin egen kritiker. Men allt som folk säger om min röst är ju inte negativt så jag tror att jag har en ganska bra röst.  .

 

Tror ni att ni får mer uppmärksamhet bara för att ni är så unga? Ifall ni får det är det irriterande eller förstår ni varför?  

-(Riley)Vi förstår verkligen det och att en del folk kommer på våra konserter som aldrig har sett oss och jag gillar verkligen att se folks miner när de ser att vi inte bara är några ungar som sitter hemma och spelar Guitar Hero. Så jag tycker inte det är irriterande alls.  

 

Ni har en massa låttitlar på er skiva som påminner mig om klassiska låtar…hur tänkte ni där?  

-(Trevor) Vi väljer inte namnet först. Vi skriver låten och vi försöker att inte vara så klicheartade och låtarna känns som om de skriver sig själva och vi tar det som passar bäst till en titel. (Riley)Vi försöker att välja titel på låten som passar bäst för attityden av låten..

 

Vilka band influerar er mest?

-(Chase)Mina favoritband är troligen Wasp eller Aerosmith,Jag gillar verkligen Doors. Jag tror att Doors har influerat den mesta av musiken som vi hör idag.  . (Zach) Kiss influerar mig mycket och de är mitt favoritband. Andra band som Motley Crue,Megadeth,Black Sabbath och Cream är också favoritband. (Trevor) bandet som troligen har influerat mig mest är  AC/DC. Metallica influerar mig mycket också. (Riley) Personligen tror jag det är band som Led Zeppelin, Black Sabbath, Queen, G & R och Aerosmith som är vår stil av rock n roll. Jag gillar verkligen  när grupperna skiljer sig från varandra men de kan gå till sina egna rötter

 

Hur är er relation till en musikstil som punk?

-(Trevor) Det är den samma eftersom det är ett rått sound och enkla riff. (Riley) Jag älskar den råa opolerade rakt-ifejset attityd som punk har. Det är definitivt en stor influense för mig som gitarrist.  .( Chase) Jag tycker att vår låt som heter  "Life” på vår Cd är en poppig punklåt men många av våra låtar roterar kring punk, klassisk rock hår metal och gammal go blues!

 

Vad vet du om Sverige?

-Jag vet att svensk fisk är underbar….haha. Jag vet inte så mycket om Sverige men jag vet att jag skulle älska att åka över dit och rocka

 

 Har ni hört några bra svenska band?

-(Riley) Chrystal Light är ganska bra. De har någon slags Maiden-känsla...

 

Många unga människor laddar ner sin musik gratis…hur lyssnar ni till musik?

-(Zach) Jag använder musiken jag har eller går till you Tube och radion. Jag har aldrig laddat ner musik. (Trevor) Jag lyssnar inte på musik gratis och oftast köper jag en CD och lägger den som mp.(Chase) I just go jag går bara ut och köper en Cd. Jag är inte så mycket för hela Ipod_ Mp3 grejen och jag vill ha det på det gamla sättet..( Riley) Jag sätter bara in en Cd I min stereo och lyssnar på dem. Jag skulle vilje ha en vanlig skivspelare eftersom det låter bättre med vinyl..

 

Men ni vill att folk skall köpa er skiva?

-(Chase)ja, självklart och det gör de redan..ha,ha...lol

 

Hur har recensionerna på skivan varit?

-(Riley) Det har varit riktigt bra. Och riktigt bra reklam för oss. ( Trevor) Än så länge har recensionerna varit skitbra och vi har inte hört några klagomål. (Chase) de har varit FANTASTISKA!!

 

Vilken är den konstigaste recensionen ni har fått hittills.?

-(Trevor) Jag måste nog säga den som sade att de var ledsna för att när vi blev äldre skulle våra föräldrar  bli ledsna när kvinnor och alkohol blir inblandat. (Riley) Vi har den som jämförde oss med Led Zeppelin och de sade också Motley Crue men utan talang. Även den som var att vi var som Hanson på stereoider.  

 

Bryr ni er om recensioner?

-(Chase) Självklart, det är alltid trevligt att höra från andra folk runtomkring vad de tycker om oss.

 

Vem gör texterna? Är det viktigt att ha något intressant att berätta om eller kan ni bara sjunga om kärlek(även om det är viktigt)?  

.(Chase) Vi gör texter allihop men det är mestadels Riley och vi försöker alltid ha ett budskap till folk som lyssnar på oss. (Riley) Chase och jag skriver de flesta texterna och en hel del av texterna vi skriver om är livet. Jag är stolt över att säga att skivan har en ballad men det är ingen Def Leppard "Hysteria"

 

Vem skriver de bästa texterna i världen?

-(Chase ) Jim Morrison eftersom alla hans låtar betydde någonting. Som Moonlight Drive. Den handlar om Kalifornien och stranden. Den har en massa själ eftersom han skrev den när han bode på taket på Venice Beach…Han skrev om vad han såg och upptäckte. (Riley) Jag tycker nog Steven Tyler eftersom han skrev på ett så bra sätt och han kunde skriva en kärlekslåt utan att det lät som en kliche. (Trevor) Dio tycke rjafg var den bäste låtskrivaren eftersom hans låtar var emotionella och djupa och de ROCKADE!! (Zach) Det finns alltför många bra låtskrivare för att bara välja en.  

 

Vad tror du att ni gör om tio år…leder ni världen med er musik?  

-(Trevor) Efter tio år med så många spelningar gjorda och med alla chanser vi har fått så kommer vi att vara riktigt stora.. (Chase) Definitivt, jag vill vara den som tar tillbaks bra blues och klassisk rock n roll!  (Zach) Jag kan faktiskt se det ske. Du kan se när ett band kommer att bli riktigt stort. (Riley) Jag hoppas vi har blivit invalda i Rock and Roll Hall of Fame...Femton år tills dess..

 

Vilken är den största publiken ni spelat inför?

-(Riley)Vi gjorde en spelning ihop med Lou Gramm från Foriegner och Mini Kiss ett Kiss tribute band  och jag tror att det var minst 4000 i publiken och vi hade en stor scen att trampa runt på....(Chase) det var ett stort ögonblick. Vi gjorde några liknande på en motorcykelfest men där var inte huvudbandet lika stort som Lou Gramm.  

 

Vilket är det största bandet ni spelat ihop med?

-(Riley) Det är en svår fråga eftersom vi spelat ihop med band som  The Last Vegas,Steadlur,Aranda,X.Y.X.,The Godz.Bullet Boys, etc men jag vet inte vem som tar guld av alla dessa nationella akter.(Chase) jag vet inte eftersom vi har spelat och mött så många kända musiker.

 

Encore...hur kom det sig att det blev det namnet?

-(Chase) Vi skrev en låt som hette  "ENCORE"när vi började som musiker så vi bestämde oss för att heat så som band. (Riley) Plus att vi spelar alla låtar som om det vore ett Extranummer (Encore). 

 

Är det viktigt med ett bra bandnamn? Vilket är det bästa namnet som ni vet?  

-(Trevor) jag tycker att dey är viktigt med ett bra bandnamn helst om man startar från grunden. My favoritbandnamn är Metallica. (Riley) det är extremt viktigt. Mitt favoritbandnamn ärSavage Animal...det rullar ut på tungan.lol.  (Chase) Ett bra band behöver ett bra namn och min favorit är  Iron Maiden, Tänk bara på det. Det är FANTASTISKT! .. (Zach) Ja det är viktigt. Namnet definierar bandet. Jag tycker att de två bästa är Led Zep and Black Sabbath,

 

Vilka är framtidsplanerna för bandet?

-(Zach) Att vara med i Encore och jobba hart för att nå TOPPEN!  (Chase)jag skulle vilja turnera I Europa, Japan, USA eller vartän musiken tar oss. (Riley) Att spela över hela världen och göra ett andra stopp i Sverige igen. (Trevor) Framtidsplanerna är att vi skall höras över hela världen och få folk att gilla vår musik och det tro jag att de kommer att göra..

 

Framtidsplaner för dig själv?

-(Chase) Att fortsätta vara involverad i musik och turnera i världen och bli erfaren vid mikrofonen.  Riley) jag skulle vilja bli upptäckt som gitarrist med en originell och distinkt stil .(Trevor) Jag har egentligen inga speciella framtidsplaner förutom att stanna i Encore och rocka hårt. (Zach) Att leva livet full tut och göra det bästa av det.

 

Några visdomsord?

-(Hela Encore band)  LYSSNA TILL ENCORE...LOL

 

Nåt att tillägga?

-(Hela Encore band) Som band skulle vi vilja säga att vi uppskattar läsarna, lyssnarna och alla Encore-fans därute som tar sin tid till att komma på våra spelningar, köper vår musik och när de skriver till oss och säger att vi ändrat deras liv till något bättre från någonting i vår musik, det gör allt hart repande, inspelande och turnerande värt all möda. Vi älskar våra fans och vi vill att mer folk skall få upplevae Encore. Här är vår Facebook länk.  www.facebook.com/encorerocks