Emscherkurve 77 är ett band som jag verkligen gillar och som ni vet så älskar jag verkligen tysksjungen punkrock och det är ju precis vad EK77 gör....augusti 2014

 

Berätta lite historia om gruppen?
-Marcel: Jag börjar med min personliga historia i denna grupp. Jag har varit med i tio år just nu. En dag hittade jag ett mail i min brevlåda från Spiller. De leteade efter en gitarrist somsom skulle ersätta den gamle eller någon som kunde hjälpa till för ett par spelningar. Och ja, jag är fortfarande kvar där. Daniel: Jag fick frågan från min kusin Benni (SS-Kaliert) för 8 år sedan som visste Emscherkurve sökte en basist. Jag hade spelat gitarr i några band så jag trodde jag skulle vara en bra idé att få en ny erfarenhet som basist. Men just nu spelar gitarr och jag sjunger på en massa låtar.

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, intressen, arbete, familj och något hemskt om varje medlem?
-Marcel: Jag är 36 år just nu och arbeta med hanikappade människor som sitter i rullstol. Det är ett hårt jobb, men jag gillar det och jag gillar mitt företag. Det är ett litet. Inte ett stort sjukhus, så det sa lite mer familjärt än andra. Och EK77 tar mycket av min tid. Förutom detta så spelar jag gitarr, umgås med vänner eller bara är hemma och tittar på några filmer. "Daniel: Jag är 35 nu. Jag arbetar för det tyska järnvägsbolaget Deutsche Bahn. Det är ett stort företag i Tyskland. Jag har en 10 år gammal hund som tar mycket tid. Resten av min tid tillbringar jag med min flickvän och med Emscherkurvekillarna för att göra bra musik. Spiller: Jag är 46, arbetar som chaufför för en Food Bank organiserar några spelningar då och då, hade ett skivbolag och ett fanzine på 1990-talet.

 

Har ni några andra band vid sidan av EK77?
-Marcel: Bara förr i tiden. Jag spelade i ett par hardcoreband som INDICATION eller TEARS OF BLOOD. För några år sedan, spelade jag och Daniel i Melanie och THE SECRET ARMY. Men vi slutade för några år sedan. Jag hjälper en vän till mig med en tribut till France Gall just nu, men EK77 har all min prioritet. Daniel: Ja jag spelar i ett andra band som heter Jean Rimbaud i Düsseldorf med Maybaum. Han spelade bas i EK77 när jag bytte till gitarren. Nu är han gitarrtekniker för Broilers.

Har ni bara gjort låtar på tyska?
-Marcel: Puh, nu måste jag tänka efter. Jag tror det, eller? Spiller, hjälp mig:-) Daniel: Efter att jag är gick med EK77, YES! Spiller: Marcel har rätt, vi har aldrig spelat in en låt på ett annat språk.

Varför är tyska så bra punkspråk (jag verkligen älskar det)?
-Marcel: Är det? Jag tycker att`det är det bästa sättet att uttrycka mina känslor och tankar,på grund av, att det är språket jag växte upp med.

Finns det några bra band i Tyskland just nu?
-Marcel: Åh, så många band kommer och går. Som överallt. Några vänner till mig startade ett nytt band som heter Aggressive. Det är en cool blandning av en del punk och Oi element. De är i studio just nu och jag är säker på att du kommer att få höra talas om dessa killar. Daniel: Det finns många bra tyska band just nu. Band som Broilers har stor framgång just nu. De är riktigt bra. Det finns så många bra band. För många att nämna här

 

Är punkscenen stor i Tyskland (det verkar så)?
-Marcel: Jag tror det. Men inte bara punkscenen. Det är samma med metall. När du tar en titt på konserten scheman eller bara festivaler, så syns det att det är en stor scen. Men varje konsert drar inte så många besökare. Det är lite som lotteri. Men vad är punk? Du har enorma akter som DIE TOTEN HOSEN eller BROILERS. De spelar inför 15.000 personer. Men de arbetar hårt för det och förtjänar det. Å andra sidan har du några små band, kanske med samma musistilk, och de spelar inför 20 personer. Men så är livet.

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-Marcel: Allting började för mig med punk. För mig betyder det, att göra din egen sak. På din fritid, ditt arbete eller något annat. Hur långt som det är möjligt förstås. Punk betyder inte att hänga runt, dricka hela tiden och säga "jag hatar mitt land". Daniel: Marcel du är så rätt. Punk för mig är en livsstil och inte en trend. Du behöver inte bära Punk Kläder att vara en PUNK. Jag lever mitt liv som jag vill ha det !!!

Vilken typ av folk kommer till era konserter?
-Marcel: Alla (utom buggers) är välkomna. Metal, Punk, Oi eller vad du lyssnar alltför ...... Daniel: Det är många olika människor. Punks, Skinheads och människor som verkar helt normala.

Vilken typ av folk saknar du på era konserter?
-Marcel: Trevliga och unga damer ....:-)

Har ni spelat utanför Tyskland? Var?
-Marcel: Ja. Vi har spelati Belgien, Nederländerna och Österrike ett par gånger. Särskilt Österrike är bra för oss. Jag hoppas att vi kommer att spela i en del andra länder. Som USA eller Ryssland någon dag.

Politik och musik, går det hand i hand?
-Marcel: Nej , självklart inte, jag har vissa politiska band i min samling, men alla som känner oss, vet var vi står. Vi måste inte sjunga om detta. Och det finns band som Rage Against The Machine som talarom för folk vad de ska göra. Jag hatar band som detta. Daniel: Jag är mycket intresserad av politik. Men betyder det att jag måste skriva en låt om det. Så jag antar NEJ! Jag har en åsikt, men jag vill inte berätta för folk vad de ska tänka.

Vilket är det bästa politiska bandet / artisten?
-Marcel: Dead Kennedys med Biafra Daniel: Det finns bara ett bra politiskt band: Propagandhi

Vilken är er mest politiska låt?
-Marcel: Holidays in Cambodia Spiller: Visste inte att detta var en EK77 låt !? Vår mest politiska låt är "Keine lieder gegen nazis", som också är ett uttalande mot antinazistiska sånger, för vi behöver inte sjunga sånger mot det, om vi kan agera i stället för att bara prata!

Hur gör ni en ny låt, är det hela bandet ihop eller kommer någonmed en idé eller hur gör ni?
-Marcel: Jag och vår andra gitarrist Daniel skriver och samlar de första idéerna hemma. När vi tycker att, vi har tillräckligt med nya saker, träffas vi och ser vad funkar och vad som inte funkar. Efter detta första val, visar vi det för bandet och spelar tillsammans. Vi gör finjusteringar som ett team. Alla kan säga vad han tycker om en låt. Vissa saker fungerar, andra inte.

Emscherkurve, vad är det ?, och 77 är det punkåret 77 eller vad menar niu med det?
-Marcel: Emscherkurve är en del av stadion på Rot-Weiß Oberhausen stadion och 77 är födelseåret av punk.Så du har 100 poäng:-)

Är det viktigt att ha ett bra namn?
-Marcel: Jag tror det. Men varje band bär ansvaret för detta. Jag gillar vårt namn och hör inget dåligt om det.

Vilket är det bästa bandnamnet någonsin?
-Marcel: ANAL CUNT Daniel: Rumpeltskin Grinder

Vad vet du om Sverige?
-Marcel: Åh, min förra flickvän bor i Sverige. Eskilstuna. Jag besöter henne några gånger, men tyvärr fun kade det inte. Jag älskar Sverige riktigt mycket, och vem vet, kanske en dag jag kommer att flytta till ..... Så jag säger hej och puss puss till min flickor Nina & Saga <3 Daniel: Bra band, Kallt väder, Zlatan Ibrahimovic, är alkohol riktigt dyrt.

 

Har du hört några bra band från Sverige?
-Marcel: Ja, men jag föredrar metall grejer. Band som dissektion DISSECTION, MARDUK, UNLEASHED, GRAVE, VOMITORY, INSANIA STOCKHOLM eller AXENSTAR. Och naturligtvis ABBA och Roxette. Och jag menar det allvarligt. Daniel: Oh yeah! Wolfbrigade, Wolfpack, The Crown

Grattis till segern med 7-1 mot Brasilien, hur har människor i Tyskland reagerat på detta?
-Marcel: Det blir större och större när världsmästerskapen håller på. Saker som offentlig visning växer mer och mer. Det var en trevlig match, och när vi vanncupen, men mitt liv är fortfarande detsamma:-) Daniel: Inget kan få tillbaka känslan av 1990 då vi vann VM i Italien. Det var annorlunda om man jämför med 2014 då var jag glad över att vi vinna titeln men dessa spelare från 1990 var hjältar för mig som Lothar Matthäus.

Punk och fotboll, går hand i hand, eller?
-Marcel: Inte nu längre. Ja. Allt började med fotboll, men det är inte EK77s grej längre . Vi har så mycket mer att säga och utvecklas med våra texter också. Vi har fortfarande en låt om fotboll i vårt set som heter "Blutgrätsche". Men det är en bra och snabb punk sång, så det är ok. Men jag är inte inne i fotbollen längre som när jag var 14 eller 15 Daniel: Fotboll är fortfarande min favorit sport, men jag antar att EK77 har många andra frågor som är intressanta

Vilket lag håller du på ?
-Marcel: A.I.K. Daniel: Rot Weiss Oberhausen naturligtvis you bum.

Har ni gjort några fotbollslåtar förutom på streetsamlingen som Sunny Bastard släppte?
-Marcel: Jag tror bara att vi släppt"Günther Netzer" på denna samling eller? Spiller, behöver din hjälp igen:-) Spiller: På Sunny Bastards är det bara en och Rot Weiß Oberhausen finns vårt sista album.

 

Hur är det att bo i Tyskland i dag, Vad är det bästa och vad är värst att leva där?
-Marcel:Jag är nöjd över att bo här. Naturligtvis är allt dyrare i dag, framför allt mat, men ta en titt på världen. Naturkatastrofer, krig och sånt. Jag tror att vi bara har lyxproblem. Daniel: Folket är inte avslappnade här. När du kommer in i din bil så finns en hel del idioter på gatorna. Men allt som allt det är en bra plats att leva. Bästa är den billig ölen;-)

Första senaste och dyraste skivan du har köpt?
-Marcel: Puh .... det sista var AVANGED SEVENFOLD men det var bara en vanlig CD. Den dyraste? Jag tror det var en split 7 "med PANTERA och POISON IDEA för 12 euro Daniel:.. Först kassetten jag köpte var Iron Maiden"No prayer for the dying" Den sista cd jag köpte var Face to Face" Three Chords en a Half Truth "Riktigt bra album. dyrast var Turbonegro "Scandinavian Leather" LP Limited Edition

Skivan du köpte bara för det fräcka omslaget och blevså besviken på?
-Marcel: För många att nämna haha ...... Men jag tror att det var ett band som DARTH VADERS CHURCH.

Vilket band (dött eller levande) vill du ska göra en ny CD?
-Marcel: DEATH Daniel: Jabaldoath

 

Hur ser du på nedladdning?
-Marcel: Jag tror inte att nedladdningen förstör musikindustrien. När jag lyssnar på vissa mp3 och jag gillar skiten, då köper jag en original-CD. Naturligtvis är det det bästa sättet att stödja artistenn men det är ok när du laddar ner lite grejer. När du köper SKIVAN efter det:-) Daniel: Det är bra för band som ingen känner till. Det är dåligt för band som vill göra mycket pengar på sin musik som Metallica

Är det bra eller dåligt för ett band som ert?
-Marcel: Det är konstigt när du hittar några nedladdningslänkarför din nya skiva. Det är skit för bolaget, eftersom de investerar mycket pengar i vårt band. Men jag tror att det är svårare för band som måste leva på sin musik. Så köp det:-)

Framtidsplaner för bandet?
-Marcel: Hoppas att den nya skivan kommer ut snart. Hoppas på några fler bra konserter. Och jag hoppas att vi kommer att spela tillsammans under en lång tid. Bandet är min familj och hjälper mig mycket i dåliga tider.

 

För dig själv?
-Marcel: Bli en bättre gitarrist:-) Daniel: God hälsa

Wisdomword?
-Marcel: Ett äpple om dagen är bra för magen.

Nåt att tillägga?
-Marcel: Tack såmycket för ditt intresse för vårt band. Kolla in den nya skivan, det var en hel del arbete. Alla de bästa för dig och läsarna av Skrutt MAGAZINE. TACK !!!! Mer info: www.facebook.com/emscherkurve77