Chris i Elliott svarade på de här frågorna i mitten av november

Historia?

-Elliott började att spela ihop för ungefär 5 år sedan och har sedan dess släppt två fullängdare  (US Songs and False Cathedrals) och en CD EP (If They Do) vilken innehåller de singlar vi gjort igenom åren. Vi har gjort multipla USA turnéer och snart kommer vi till Europa.

Berätta lite om varje medlem, familj, intressen och någon dålig ovana?

-Just nu är Elliott komprimerade till mig själv ( Chris Higdon) Kevin Ratterman,
Benjamin Clark och Jason Skaggs.
Chris Higdon: 26, sång och gitarr, ensamstående, gillar att fotografera, allting sdom jag kan få, jag blir lätt stressad.
Kevin Ratterman:23, drums/samples/programmering, ensamstående, fystränare, inspelningstekniker, äter jävligt slarvigt. 
Benjamin Clark:24, guitar/soundgubbe,ensamstående, kroppsmanagement, har en skivaffär, gillar kvinnor.,
Jason Skaggs AKA "digger":bas,ensdamstående, målar hus, har tobak som last.

Vad är det konstigaste som har hänt er under en konsert på eller bredvid scenen?

-Vi hade en väldigt mixad publik i Orlando Florida, en massa hoppade onmkring och ett par som bumpade och det slutade mned att den kvinnliga parten blev topless. Det är inte vanligt att det händer på en Elliott spelning. Hur är en bra konsert med Elliott?

-Ifall allt går som jag vill så vill jag att de skall lämna spelning villiga att bli kreativa och skapa något eget. Något de kommer ihåg hoppas jag. 


Hur ser den medelmåttige diggaren ut?

-Vi tenderar till att ha en väldigt delad publik 50/50 mellan kvinnor och män. Deras kläder passar oftast. Men jag bryr mig inte hur de ser ut bara de är redo att rocka.Har ni bra kontakt med era fans, isåfall på vilket sätt?

-Vi försöker att ha det, jag försöker att svara på alla email vi får och vi älskar att träffa folk när vi turnerar och vi förösker att stanna hos så många vi kan. Det är det som är räddningen när man är på turné, annars skulle man säkert bli galen.


Blir det mycket intervjuer, är det tråkigt??

-Ja, vi har gjort en hel del det sista och jag kommer på mig att svara på samma sätt hela tiden eftersom frågorna tenderar till att bli de samma. Du har gjort ett bra jobb med att försöka mixa frågorna lite. Men å andra sidan så uppskattar vi alla som stöder oss och att vi får uppmärksamhet så jag klagar inte. 


Vilken är frågan du vill ha men aldrig får, ställ den och besvara den?

-Vem är din pappa? Tystnad.Var kommer namnet Elliott från?

-Elliottär baserat på medeltidens populära namn Elijah.Er musik skiljer sig ganska mycket från andra band på Revelation, på vilket sätt tycker du?

-Revelation har mest hardcoreband och det passar oss fint. Det får oss att låta lite egna. Vilka band brukar ni bli jämförda med?

-Senast Radiohead, vilken taskig fråga.


Gör ni några covers på scen? Vad gör en cover bra?

-Nej, ingen just nu, jag tycker att covers är bra närman gör de för att man tycket det är roligt eller för att ens egna material är så uselt så man måste spela en cover för at få lite respons från publiken., I think covers are good when you want to just have fun,


Är Revelation ett bra bolag?

-Jag tycker de är bra på det de gör och framgångsrika på det och de har en strategi när de släpper ut skivor.Vad tycker du om de andra banden där?

-Jag uppskattar alla band som jobbar hårt och är bäst på det de gör.Finns det några bra band i USA nuförtiden?

-Jag älskar Weakerthans från Kanada, Hotwater Music, At the Drive In,
Shipping News.Det finns så många bra band.Vad vet du om Sverige?

-Jag vet att det snöar där. Det är ett vackert ord att säga. Jag tänker inte på mycket dåligt när jag säger Sweden.Har ni hört några bra svenska band?

-Refused och ABBA.Hur är det att bo i USA just nu?

-Det är det enda jag vet. Ekonomin är bra just nu. Förutom valet som var så är det nog så bra det kan. Men at vara amerikan är att vara skiljd från andra saker och det är lätt att säga att saker är bra även om de inte är det. 

Räkningen av röster i ert val verkar vara ett problem? Är det en skam att det inte funkar bättre?, 

-Det är en skam att vi fortfarande använder ett system som inte lyssnar på människan.När du har människor som sköter samma kampanj och ett system för endast två partier så måste landet delas. Förhoppningsvis är detta ett uppvaknande för amerikaner så att de tar en större del i systemet.Är du intresserad av politik, varför eller varför inte, vem röstade du på?

-Politik är inte något som ingår i mitt vardagliga liv, så viktigt är det inte.  Jag är för självupptagen som alla andra.Går politik och musik hand i hand?

-Musik är för mig ett sätt att uttrycka känslor och visa de för andra. Jag koncentrar mig på vad jag vet och jag vet inget om politik. När ni gör låtar, vad är viktigast ,en bra refräng, en bra melodi eller en bra text?

-För att vara en välskriven sång måste allt finnas där.


När ni gör låtar, är det bara en i gruppen som gör dem eller hjälps ni åt hela gänget?

-Jag skriver texterna bara just nu. Musiken skriva av oss alla. Strukturen är formad så här och vi jobbar ihop för att få till en bra låt till slut. Jag har bara False Cathedrals och US Songs, vad har ni gjort mer och hur kan jag få tag på dem?

-"If they Do" Ep på Initial Records. www.initialrecords.comErt omslag på US Songs är silverfärgat, det verkar som om ni tycker att det är vikitg med ett omslag som folk ser, vad tycker ni om omslag själva?

-Jag tycker layouten till ett omslag är väldigt viktigt men det inkluderar hur det är presenterat. Jag tror inte det är så viktigt för oss att ha namnet stort eller en bild på oss på framsidan. Ni lyssnare vet vad ni köper. Layouten skall visa hur musiken är , inte vara en reklamplats.Vem eller vilket bolag gör de bästa omslagen?

-Oftast är det bolag som gör det som inte är så noga med att tjäna en massa pengar eller bolag som är så stora så att de har råd att göra fräcka omslag. Hydria Head gör underbara omslag, Touch and go också. Jag är säkert på att det finns mer. Första och senaste skivan du köpte? 

-Första- John Denver/ Thank God I'm a Country boy 45. Senaste- Amil/All money
is LegalIdoler när du var liten?

-Karl-Alfred, Aquaman, Jimmy Carter.Vad tycker du om det nya sättet att kommunicera med email och internet och allt det där?

-I början hatade jag hela idén men eftersom jag är lat på att hålla kontakt så är det bra och nu skulle jag inte klara mig utan det.


Någon favoritsida på nätet?

-EBAYÄr det viktigt att ha en egen hemsida, vem gör er?

-www.elliottintransit.com, jag tror det är viktigt att hålla folk med information. Ron Jasin har gjort vår sida och håller den uppdaterad genom vår hjälp och jag svara på mail.


Visdomsord?

-Klappa inte en brinnande hund.Framtidsplaner för dig?

-Jag planerar att spela musik, ta en massa kort och leka med min hund. Allt medans jag skall försöka vara glad och mätt.


Framtidsplaner för bandet?

-Vi planerar att turnera i Europa januari 2001, skriva mer musik och fortsätta på samma sätt om igen sedan. 


Nåt mer att tillägga?

-Tack för en intressant intervju.

Skriv bara om det är något mer du vill veta. Chris