E

N

G

L

A

N

D

S

 

G

L

O

R

Y

?

Eccentrics är ett band som jag fick en CD från och jag gillade den riktigt mycket. Medlemmarna i gruppen har varit med ett tag och de är ”riktigt gamla”. Vincent var väldigt snabb med att svara och det uppskattar jag. Läs intervjun nu, den är gjord i slutet av april 2004. 

 

Historia?

-Jag spelade med ett band som hette The Suburban Toys – ett punk band från Lincoln.  Sandra flyttade upp till Lincoln från Frome, för att studera, och en dag kom hon in I min affär(jag äger en secondhandshopskivaffär). Hon frågade om jag visste någon som letade efter en (punk) gitarrist. Jag skulle gå och se ett band som skulle spela på en lokal pub den kvällen och ordnade så vi möttes den kvällen…efter det frågade jag om hon ville vara med i Suburban Toys som andragitarrist. Hon var med i bandet till November 2000 för då splittrades bandet, mest beroende på att sångaren var tvungen att koncentrerar sig på studier. Sandra och jag bestämde oss för att starta ett nytt band med den gång. På vårt sista gig med Suburban Toys var det en kille där som jag kände lite grand- Sean. Jag visste att han spelade i ett band innan..jag frågade honom ifall han ville spela i ett band igen.Vi hade en Guy Fawkes brasefest i mitt hus- och vi blev alla väldigt fulla och jag tror det var då vi kom på bandet namn ”The Eccentrics”. 

 Först hade vi en trummis som hette Nathan, men han var alltid för upptagen för att kunna träna. Vi hade en spelning den 8:e december 2000 där vi skulle spela med Vibrators och vi hade inte hört av Nathan på länge. Sandra nämnde att hon hade en kille som var trummis och han kunde vara stand-in på den spelningen. Det var redan den 1:e december och vi hade bara en vecka på oss för att öva inför den så vi tyckte det vare n bra idé. Hennes kille- Trotsky kom med för en spelning och har fortsatt att vara med i gruppen efter det. 

 

Snälla berätta något om varje medlem, ålder, intressen, familj och något hemskt om varje?

-Trotsky – 37 år gammal  han är trädgårdsmästare, gillar cider och Hoegarden öl. Samlar på kartor- Just nu renoverar han sitt hus, komer från en bondfamilj. Äter konserverade groddar!!

 Sandra Leithauser- 31 år gammal –gilalr lager men undviker  Stella Artois eftersom det ger henne baksmälla. Hon är väldigt bra på att teckna. Hon ritade Destination Nowhere omslaget. Hon renoverar historiska arkeologiska saker som job. Hennes familj bor i Tyskland och Frankrike. Hon är en perfetktionist och får oss alla att jobba hårt!!

 Sean McNeaney – 40 år gammal – gillar också lager, men kan bara dricka en liter innan han blir helfull. Gillar Stella Artois eftersom det ger honom baksmälla..Han är utbilddad skådespelare och en naturlig komiker-jobbar som trädgårdsmästare åt gamla damer- Håller deras buskar trimmade och häckar klippta. Han kan komma på riktigt hemska spökhistorier!

Vincent Ramsey – 41 år gammal- dricker shandy eller coke(eftersom han alltid är den självskrivne föraren)  Ägen en skivaffär för begagnade skivor- som han började med som hobby för att han samlade punkskivor. Har 3 barn och 2 av dem har börjat spela i punkband. Hatar när sake rinte går som han tänkt sig.

 

Trotsky har varit/är med i Subhumans/Citizen Fish, hjälper det er något?

-Det har hjälpt oss lite grand att få  bra spelningar. Vi turnerade på östkusten i USA förra året(2003) tillsammans med Subhumans och detta tack vare Trotsky. Han spelar fortfarande med dem och det betyder att han spelade dubbelt när vi var i USA.

 

Varför har ni inget kontrakt ännu? Är det ni eller bolagen som är fel ute?

-Troligtvis vi – vi har inte riktigt försökt att få ett kontrakt. Istället har vi kopierat våra egna CD.s och sålt dem på spelningar. Men vi måste ge oss själva en stor puff och försöka få ett kontrakt. 

 

Jag tycker att ni later lite som gammal punk med ett modernt sound and Subhumans finns där någonstans? Vilka andra band jämförs ni med? 

-Vi kommer alla från “old-school-punk” bakgrunden – det är troligtvis varför vi låter som vi gör. Vi lyssnar till ny musik också men vi spelar det vi gillar. Jag tror att Subhumans är lite mer musikaliska än vad vi är, vi har liknats med bands som  UK Subs, Lurkers etc, men med en nyare känsla.

 

Hur är musiklivet I England just nu? Några bra band?

-Inte bra – för att komma någonstans måste man spela ance/pop eller vara 18 år- och vi är alla för gamla. De flesta banden som jag fortfarande tycker är spännande är de gamla punkbanden.  

 

Vad betyder punk för dig? Är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Det brukade vara en livsstil och som jag sade tidigare har jag växt upp med den. På den tiden när jag såg det som en livsstil  var den något som uppmuntrade folk att göra sin egen sak – och ha roligt medan man gjorde det. Så länge som inte någon annan far illa av dina handlingar så skall alla vara fria att göra vad de vill. Du får bara en chans i livet- och det skall vara njutbart.

 

Vad vet du om Sverige? Vad är typiskt svenskt?

-Abba & Volvo!!  Detta är säkert vad de mesta associerar med Sverige!

 

Har ni hört några bra svenska band?

-Leather Nun har alltid varit et band som jag gillat men jag lyckades att se The Hives för några år sedan och det var som att bli tillbakkastad till 1977/1979 stilen.

 

Hur är det politiska livet I England just nu? Vad tycker du om Blair?

-Det finns alltid några bra och några dåliga I politiken. . Politker är av naturen förtegna, manipulerande och så vidare. Men Blair är den minst stygge där. Jag har hellre honom än Michael Howard från de konservativa.  

 

Är folk rädda för nya terroristattacker?

-De flesta är inte det. Det finns några människor som är permanent paranoida om många olika saker. Ifall vi alla oroade oss om det skulle alla säker bli galna och inte njuta av livet.

 

När ni gör musik, vad är viktigast när ni gör en låt, är det texten, musiken eller att ha en refräng som folk kommer ihåg? 

-Jag gilalr en solid bass och trumlinje, men en kraftfull(inte trashy) gitarrlinje. Jag tror på låtar som har en bra refräng ,det gör att folk lättare kommer ihåg den. Men texten spelar roll i vilket fall.

 

Gör ni musiken tillsammans eller kommer någon med en idé eller hel låt

-Sean kommer oftast med en hel låt (text och musik) som sedan ändras av oss andra. Vi förösker alla så att det skall passa vår egna personliga stil. Några låtar har tillkommit efter mina idéer eller jammingsessioner som också har blivit ändrade av alla andra..

 

Hur är en bra spelning med Eccentrics?

-Mycket rolig och vi tanker alltid som så att om vi kommer från en spelning med med mer fans än vi hade när vi åkte dit- är det värt allt!

 

Vilken typ av människor kommer till en konsert med er?

-Mestadels “nya punkare” mellan 14 och 0 år och äldre människor som är nära vår alder(35-40 år gamla)

 

Vilka är de största banden ni har spelat med?

-Med The Eeccntrics måste jag väl säga The Subhumans, men vi har spelat med band ssom The Selecter, The UK Subs, The Vibrators, The Lurkers.

 

Destination nowhere, betyder något kan jag tänka, vad betyder det? 

-Sandra designade och ritade omslaget. Låten är en anti-drog låt om hur det är att leva i en existens beroende av droger. Och bilden visar någon som försöker att klättra upp från droghelvetet. 

 

Är det viktigt att ha ett omslag som sticker ut?

-Jag gillar det verkligen – omslaget har en mening och samtidigt har det en punkkänsla.

 

Vilken är skivan du köpte för ett snyggt omslag och är besviken på?

-Det finns massor, jag är en vinylmissbrukare och har tusentals skivor- mestadels punk/new wave och jag komme rinte att dissa ner på något speciellt band.

 

Skivan du skäms för i din samling?

-Lily the Pink med The Scaffold.  Min mamma köpte den till mig när jag var fem år.

 

The första ,senaste och dyraste skivan du har köpt?

-den första skivan jag köpte för egna pengar var (I'm) Stranded by the Saints.  Min senaste skiva var en Lp med The Volcanoes som heter 'Into The Psyche'. Ett briljant band från det sena 80-talet.-lite psychobilly, lite punkigt etc. Den skivan jag har betalt mest för är en kopia av 'Les Hommes Morts med Metal Urbain.  Jag betalade 28 pund för en kopia av f God Save The Queen (Sex Pistols) på A&M records 1978 -  men den är mer värd idag.

 

Vilken är det viktigaste punkbandet genom alla tider?

-The Ramones, Dead Kennedys och The Sex Pistols.  De ändrade folk uppfattning om vad som är acceptabelt.  Öppnade en hel värld för alla som ville flytta gränserna.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna I livet?

-Neutron Bomb - The Art Attacks

Cle De Contact - Metal Urbain

Terminal Stupid - Snivelling Shits

Nag Nag Nag - Cabaret Voltaire

Ain't This The Life - Oingo Boingo

 

Sex Pistols

Radio Birdman

Dead Kennedys

Weezer

L7

Mina döttrar Harriet & Carys, min son Daniel, min fru Gwyneth, och mina vänner-alla av dem)

 

Vilka är framtidsplanerna som band

-Att fortsätta och njuta av att spela

 

Som människa?

-Att fortsätta njuta av livet.

 

Visdomsord?

-Njut

 

Nåt att tillägga?

 -Vill du göra något- gör det bara!

Ha det bra och fortsätt med ditt goda arbete med din sida.

 

- Vincent


In the dump

 

 

 

 

 


Sandra
 

 

 

 

 

 

 


Sean and Sandra

 

 

 

 

 

Sean and Vin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sandra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trotsky