Earwix är ett band som låter lite som våra svenska garageband som fannsinnan och Earwix har tagit upp den linjen ... den här intervjun gjordes i slutet av September 2014.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

Benni Bronson: Vi bildade bandet 2001 efter att ha lyssnat på några gamla Ramones skivor. Vi var tvungna att genomgå en del line up förändringar först, innan vi kunde hålla en stabil line up . Med denna line up spelade vi vårt första-nu slutsålda - EP "Flying Pigs" 2003 Denna inspelning följdes av den andra självutgivna skivan"... come like a raging bull". Strax efter detta var vi tvungna att göra en line up förändring och en ny basist kom in i bandet. Så vi gick till studion för att spela in vår första hela

fullängdsCD "Eat Rats". På grund av vissa privata saker blev vi tvungna att få en annan line up och det kom en ny trummis och kort efter detta, en ny basist, Rookie, anslöt sig till oss. Men även om vi hade mycket förändringar i gruppen kunde vi fortfarande sprida vår Booze Rock i hela Tyskland. Under 2012 vår trummis och

ett år senare så förvsann vår gamle gitarrist gitarrist Locken Johnson efter att vi hade spelat in  "Fear the Moustache "EP. Vår gamle vän Slick kom med i bandet som redan hade gjort några ersättningsspelningar med oss tidigare.

Aktuell Line-Up:

Sång: Benni Bronson,

Gitarrer / körsång: Slick

Gitarrer / körsång: Lazy

Bas / sång: Rookie

Trummor: Mofaklaus

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, intressen och något hemskt om alla?

Bronson: Haha ... Jag antar att vi är alla perfekta herrar! Vi är alla i den bästa åldern, 25-34.  Jag är 31 och jag ska bli lärare. Vi har 2 barn och sjukvårdspersonal, en lagerarbetare och vad  nu Slick är ... Jag tror att vi alla delar samma intresse för att spela Rock N Roll och ha roligt  tillsammans.

Slick: Ja, jag är vad man hahaha ... Och vår trummis beräkning av tider är vad som helst också.

 

Earwix ... vad betyder det ?? Är ni nöjd med namnet? Vilka andra namn kom upp när ni snackade om ett namn på bandet?

Bronson: Faktiskt, det fanns inget annat namn. Vi drack en kväll och tog en ordbok för att leta efter ett lämpligt namn för en Punk Rock N Roll band. Vi hittade ordet "tvestjärt", som är en liten insekt, och trodde att detta namn skulle vara perfekt. Vi ändrade stavningen lite eftersom ett "x" verkade vara mer ROCK. Så barnet hade ett namn. Senare fick vi reda på att en av ALICE COOPER första band hette "The Earwigs". Jag tycker fortfarande att namnet är perfekt för oss!

 

Era influenser går långt tillbaka i tiden, har jag rätt? Hellacopters? Zeke?

Slick: Ja, naturligtvis, Zeke och hela skandinaviska explosionen under 90-talet hade en riktigt stor inverkan på oss. För mig personligen var Guns N Roses var bandet som startade det hela och gjorde att jag ville bli en gitarrist. Men jag slutade spela gitarr i flera år som  tonåring, men efter att ha sett en konsert med Backyard Babies på TV så plockade jag upp den igen och det var då rock n roll verkligen blev allvarligt för mig. Vi är alla fans av bra musik i allmänhet. Vi lyssnar på allt möjligt från John Lee Hooker till Johnny Thunders till Mötley Crüe till Slayer ... AC / DC, Motörhead, Ramones, Springsteen, New York Dolls, Elvis ... och även rap. NWA, Cypress Hill och Beastie Boys. För mycket att nämna ... Vårt skivsamlingar är oändliga och vi alla njuter av att bara lyssna på bra, välskriven, själfull och energisk musik.

 

Vad är det bästa med att spela live?

Bronson: Mhh ... Adrenalinet, spriten, publiken (oavsett hur stort det är). Den viktigaste

är att få energin i vår Booze Rock till folket, att spela så vild som möjligt.

Slick: Varje publik och varje föreställning är olika så man vet aldrig vad som väntar på en av våra spelningar. Vi sprudlar av energi, ger allt vi kan i våra liveshower, älskar att träffa nya människor ... och vi är party djur. Det är alltid kul att hamra ner några drinkar med publiken och festa natten lång.

 

Och var är bäst att spela?

Slick: Numera är det verkligen svårt att få spelningar i Tyskland och vi är definitivt ett liveband ... inte ett studioband. Så är varje spelning är bra. Det spelar ingen roll om det är en festival eller en taskig liten klubb i mitten av ingenstans.

Bronson: Vi spelar överallt där det finns en möjlighet att göra det. Naturligtvis vill vi att förstöra större ställen mer än små pubar, men så länge det finns människor som är villiga att rocka loss så kommer vi att leverera!

 

Hur är det att spela den här sortens musik i Tyskland?

Slick: Tyskland har fortfarande en mycket funktionell rockscenen. Om Slash eller Motörhead kommer till stan är det slutsålt men det verkar som många människor inte kommer till spelningar med mindre band längre. Många klubbar har inte tillräckligt med pengar för att betala för ett levande band, särskilt om de vet att det inte finns tillräckligt många människor som kommer för att täcka alla kostnader för  personal och allt det där. Så det är inte så lätt att få spelningar med den typ av musik som vi spelar. Och naturligtvis måste man täcka dina egna kostnader också.

 

Hur skulle ni beskriva er music med tre ord?

BOTH: Limsniffande Sprit Rock

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil? jag vet att ni inte är punk men det finns inslag i musiken ..

Slick: Tja, för mig  är Earwix mer punk än hårdrock, för att vara ärlig mot dig. Men punk ... Det är en konstig sak. Punkrörelsen var ursprungligen anti etablering, anti regler och allt det där, men det verkar som numera inom denna scen finns det fler regler än någon annanstans. "Det är inte punk att se ut så här "," Det är inte punk använda Facebook för att marknadsföra dig själv "," Det är inte punk bla bla bla ". Du vet.  För mig är punk bara "gör vad du vill göra". Följ dina drömmar. Ha lite ryggrad och inte bryr sig om vad andra tycker. Det är precis vad det Earwix handlar om. Det är inte trendigt, det är att inte kompromissa. Det är vad vi vill och vad vi vill göra.

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

Slick: Tja,  den digitala världen erbjuder en hel del möjligheter för unga band. Om du vet hur man använder sociala medier kan du göra promotion själv som skulle ha kostat miljontals dollar 15 år tidigare. Men mp3 grejen ... Det dödar riktiga album. Fysiska album. Musik är det viktigaste, men det finns mer än bara musik. Konstverket, häftet och allt det där. Det är en hel konstform.

Bronson: Jag är inte så mycket för nedladdningen. Jag gillar att ha min vinyl eller cd-skiva så att jag kan njuta av konstverk och texter. Jag tror att musik, konstverk och texterna bildar en union, så att du kan få mer av låtarna än bara klicka på dem på din spellista. Du måste ta dig tid att lyssna på hela skivan för att få den rätta känslan och atmosfären.

 

Hur är det att bo i Tyskland nu? Politiskt?

Bronson: Jag gillar att bo i Tyskland. Det är ganska trevligt här, men - och jag anser att detta inte bara är ett tyskt problem-högerpartierna får fler och fler väljare och inflytande, vilket är ganska alarmerande. Det är viktigt att visa flaggan mot alla de högerbevingade konservativa nazistsvinen!

 

Finns det några bra band från Tyskland nu? Är punkscenen stor ?? Garagescenen?

Slick: Det finns ingen riktig scen för den här typen av musik längre skulle jag säga. Men det finns fortfarande en hel del rock fans här. Och fortfarande finns det r några bra band i Tyskland. Förra året har vi spelat med ett band som heter Nitrovolt från Köln, Tyskland. De har blivit goda vänner till oss efter det och de är fantastiska. AC / DC möter Metallicas "Kill 'Em All". Supersnabb AC / DC skulle jag beskriva det. Och

ett av mina favoritband som jag har lyssnat till en hel del under den senaste månaden är "Reverend backflash" från Österrike. Jag spelade med dem, de blev goda vänner också. Stora låtskrivare. Du ska definitivt kolla upp dem. Och naturligtvis våra gamla vänner SUPERCOBRA. De är från vår hemstad och låter som tyska Hives jag skulle säga.

Bronson: Det finns några bra band här i Tyskland: Supercobra, Bastardo, Smoke Blow, Boozed bara gjorde en återföreningsshow, Road Rage, The Cellophane Suckers, Nitrovolt och många fler.

 

Vad vet du om Sverige?

Slick: Förutom musiken ... IKEA hahaha

Bronson: Stort land för musik, ABBA, blonda flickor, Astrid Lindgren ... och alla andra trevliga klichéer;). Förutom dessa saker har Sverige ett vackert landskap, men alkoholen är för dyr.

 

Har du hört några bra band från Sverige?

Båda: The Hellacopters, Backyard Babies, Hardcore Superstar, Entombed, Graveyard, Bullet, Babylon Bombs, In Flames, At The Gates, Witchcraft, THE HIVES ... Så mycket bra grejer. ABBA! Det verkar som om ni inte kan skriva dålig musik uppe! Och vem förtjänar ett enda omnämnande: Nicke Andersson, spjutspetsen i svensk rockmusik! Sverige är ett av de viktigaste länderna för rock och metal!

 

Era texter, vem gör dem och vad  påverkar Er? Inga tyska etxter?

Bronson: Texterna är mitt jobb. Mestadels är de om nöjet att vara med i ett Rock N Roll-band, öl och brudar! Det finns en del texter om relationsproblem, skägg eller om fiktiva karaktärer som monster eller andra galna varelser. Det finns också texter som visar upp meningslöshet som krig eller diskriminering.

Jag tror det engelska språket passar mer till Rock N Roll än tyska och så vi behåller den.

 

Finns det något ämne som du aldrig kommer att skriva något om?

Slick: Det är Benni Bronson. Vilken riktning som helst är möjligt för den här killen hahaha ...

Bronson: Det finns inget jag inte skulle skriva om. Det ska bara att passa vårt sound och stil. Jag harsvårt att tänka mig att vi kommer att göra en kärlekssång. Men vem vet ...? :)

 

Politik och musik, går det hand i hand?

Slick: Jag tycker inte om att skriva om politik ... Men det finns definitivt en plats för politik i musiken. Några band är bra på att göra det här, vissa band inte.

Bronson: Jag tror att det beror på din avsikt. Naturligtvis kan du använda ditt band för att marknadsföra din politiska ställning och försöka få folk tänka om sin egen åsikt ... Det finns några stora politiska band som kämpar mot rasism, okunnighet och dumhet!

 

Bästa politiska bandet?

BOTH: Rage Against The Machine och MC5

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, jag menar folk som lyssnar på musik?

Bronson: Jag tror inte att du kan "ändra" någon med din musik, men du kan visa nya synpunkter på vissa ämnen. Du kan visa folket nya sidor av saker. Det är inte viktigt att de delar din synvinkel, men du kan få dem att tänka på det.

Slick: Definitivt. Det handlar egentligen inte om "ändra". Men det kan hjälpa dig att få gå igenom en hel del hårt många gånger. Eller kanske är det soundtracket till ett visst kapitel i ditt liv. Musik är något som kan ha en riktigt stor inverkan på någons känslor.

 

Ni släpper era skivor, inte på en etikett? Är det viktigt för er att få ut en riktig skiva och inte bara digitalt?

Bronson: Vi letar fortfarande efter någon att släppa vår skit. För oss är det viktigt att människor får vår musik som vi tycker om det ... CD eller (förhoppningsvis snart) vinyl! Om människor kommer till en spelning så borde de ha möjlighet att ta lite bra musik hemma. Så det behöver vara tillgängligt för dem.

Slick: Det skulle vara bra att ha en etikett som verkligen skulle hjälpa oss att få vår musik på vinyl eller cd. En etikett som hjälper oss att få spelningar, hjälpa oss få större spelningar, finansierar oss att så vi slipper betala våra utgifter för studio och allt det där ... Men jag tror att den modell för "skivbolaget" har förändrats så mycket under de senaste 10-15 år. Det är inte som i den gyllene åldern av musik längre. En tid präglad av Zeppelin och Stones är över. Då etiketterna verkligen hjälpte en konstnär att utvecklas. De byggde verkligen upp dem. Numera handlar det om en enda hit eller ett bra säljande album. Snabba $$$ ...

 

Finns det något nytt material på gång?

Slick: Jag antar att vi har skrivit mer än hälften av ett album. Jag kom med i bandet förra året och jag skriver ständigt  nya saker. Jag har massor av idéer och riff liggande. Vi har precis haft premiär påtvå nya låtar på vår senaste konserter och förhoppningsvis kommer det att släppas ett nytt album år 2015.

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under er karriär och under någon spelning?

Bronson: Det finns många roliga historier: En har att göra med en burlesk dansare, en om att inte använda toalett  och kärlek en man hade med sig själv ... Jag tror att jag utelämnar detaljerna!

Vi hade en spelning där skadorna på scenen, trummor och lampor var 5 gånger högre än pengarna vi fick för spelningen ... Vi har alltid mycket roligt på vägen.

Slick: Vår trummis gick vilse i ca 13 timmar i Prag ... Den spelningen var kul. Alla vi var redan berusade när vi började spela och Bronson var mer än hälften för sent på en låt till scenen. Jag var tvungen att sjunga den första halvan av öppningenssången samtidigt som jag undrar var han är. Senare berättade han att han inte kunde stänga sin kulbälte. Hahahahahaaaaa. GENIUS

 

Snälla ranka dina femfavoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

Bronson:

Skivor(Just nu)) Thin Lizzy-Live and Dangerous, The Hellacopters -Payin the Dues, Iron

Maiden – Iron Maiden, Ramones – Rocket to Russia, Motörhead- 1916 (men det finns många fler ...)

Konserter: Black Sabbath Live 2005 (original line up), alla The Hellacopters spelningar, Zeke Live i Kassel 200 ?, varje Iron Maiden show, Turbonegro Live Reunion i Bielefeld (2003 tror jag) (och många fler ;))

Saker: flickvän, vänner och familj, band, musik ...

Slick: INGEN RANKING.

Skivor: Guns N Roses - Appetite For Destruction, The Hellacopters - Payin 'The Dues, Backyard Babies - Totalt 13, Rolling Stones - Sticky Fingers, Iggy & The Stooges - Raw Power

Konserter: Backyard Babies (2004), Thin Lizzy + The Supersuckers (2011), Eric Sardinas (2012), Clutch (2014), Kvelertak (2013)

Saker: Vänskap, min gitarr, skinnjackor, nudlar, öl

 

Är det tråkigt med intervjuer? Vilken är den mest korkade frågan du någonsin fått ??

Slick: Jag passar på den ...

Bronson: Jag gillar intervjuer: Jag gillar att läsa dem och jag tycker om att besvara dem. Jag tycker det är en bra chans för band att presentera sig själva och/eller berätta roliga fakta eller nonsens (Turbonegro hurra!)

Den mest korkade frågan är ... mmmmh ...

 

Förstår du att recensenter alltid jämför band med andra band? Är det störande när man försöker göra något eget?

Bronson: Jämförelse är användbart om du vill kolla in ett nytt band och då får du en uppfattning om hur de låter.

Slick: Vi har inte återuppfunnet hjulet. Vi är en klassiker, punkigt, smutsig rock n roll band så det är en hel del band som spelar typ av samma musik som vi gör. Så jag antar att jämförelse är en naturlig sak. Det är en ära att jämföras med The Hellacopters men jag hatar verkligen när folk tänker då att vi bara lyssnar på

den här typen av musik och det är därför vi låter liknande. Som jag sa tidigare att så lyssnar vi på mycket mer and bara det...

 

Framtidsplaner för bandet?

Bronson: Vi måste skriva några fler låtar och sedan - förhoppningsvis - släpper vi en ny skiva snart!

 

För dig själv?

Bronson: Jag måste lämna min hemstad på grund av jobb, men vi kommer att hålla vår BOOZE ROCK motor rullande'!

Slick: Bli en bättre låtskrivare. Mer än att bli en bättre gitarrist. Jag vill verkligen utvecklas som låtskrivare.

 

Visdomsord?

Bronson: Leve Rock 'N' Roll !!!

Slick: All rock måste bli punk - all punk måste bli rock! Skål till Stevo;-)

 

Nåt att tillägga?

Slick: Snälla, ja tack, hjälp till att hålla rock n roll vid liv. Gå till spelningar, köp cd-skivor klicka på gilla knappen på Facebook. Det verkar dumt, men du kan hjälpa mindre band att överleva i den här jävla musikbranschen idag.

Bronson: Tack så mycket för intervjun :)