Dysnea Boys är ett riktigt bra band som kommer från Tyskland och gör musik i den amerikanska stilen... .april 2019

Dysnea Boys lineup:

Jason Honea - texter och sång - från Sunnyvale California

Chris Frey - låtar / gitarr - från Vancouver Canada

Tom Fanore - Trummor - Från Tyskland

Dave Maule - basgitarr - Från Aberdeen Scottland

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, arbete, intressen och något dåligt om varje person? Tidigare band? Många välkända band? Andra band vid sidan av?

-Tom: Jag älskar musik, jag lär ut musik och jag brukar gå upp med lite jazz och fortsätt till mer alternativ musik hela dagen. Jag har en vacker fru och 2 fantastiska barn. Jag tycker om att spendera tid med dem i min lilla stuga i skogen. Jag gillar också att titta på fotboll ihop med en kall öl. Jag har spelat i alla slags band från irländsk trad till Balkan / Klezmer och crossover saker. Den här är särskilt stor. Inga sidprojekt, vi möts vanligtvis två gånger i veckan, det är tillräckligt träning.

 

Jag kan höra mycket olika influenser men tidig punk och hardcore på amerikanskt sätt verkar ha mest inflytande? Favoriter från förr?

-Jason: RF7, TSOL, Rik L Rik, Woundz

 

Dysnea Boys är ni nöjda med namnet? Hur kom det upp? ? Var ni inte rädda för att något annat band skulle heta så här? Vilket är det bästa bandnamnet det vet?

-Tom: Inte särskilt rädd att någon annan skulle komma med det här namnet. Jag gillar det fortfarande. Vi är Dysnea Boys och du kan träffa Dysneas

Jag tycker att "Giant Sand" är en ganska cool bandnamn

 

Vad är det bästa med att spela live? Eller spelar ni inte live?

-Dave: gratis öl.

Tom: Det bästa är att känna den energi och kraft vi kan ha på scenen. väldigt coolt att blåsa ut dessa saker och se hur det landar.

Jason. Det bästa med att spela live är att det har mer att göra med bandets välfärd, även om publiken också har fördelar. Att spela live är viktigt för vår psykiska / känslomässiga status och det är vår målsättning, finjusterar vårt fokus och håller oss i ökad kommunikation, inte bara med varandra utan också med dem som väljer att se oss eller spendera lite tid med oss .

 

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta bra stället?

-Tom: Du kan spela skit eller på vilket ställe som helst. Det är trevligt när de som har konserten inte är överallt ochhåller på med sin logistik.

 

Hur skulle du beskriva er musik i tre ord?

-Tom. Rå, tät, svettig

Dave: Verkligen riktigt bra.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Tom: Jag spelar en slags punk och jag älskar att göra det. Att vara trummis i ett (post?) Punkband förändrar inte min livsstil så mycket. Den mesta av musiken som jag lyssnar på är rätt långt ifrån punk, jag är inte säker på om det diskvalificerar mig som punk. Att spela på punk-arenor är kul och punkbanden jag lyssnar på nu och tidigare får mig att känna mig ganska bra.

Jason: Punk är allt som jag har samlat i mig efter allt jag har upplevt och har bestämt mig för att hålla kvar. Det tjänar mig genom att det är ett fartyg som är mer primalt i naturen som gör det möjligt för mig att kommunicera med kulturen omkring mig och bekräftar ständigt allting i mitt hjärta, sinne och själ och får mig så nära som möjligt för det gudomliga, medan jag fortfarande är inne i mitt kropp.

Hur är det att bo i Tyskland just nu? Politiskt? Fascister?

-Tom: Jag gillar att bo här. Berlin är inte precis det typiska Tyskland men för mig och min internationella familj (kanadensisk / tysk) är det ett bra ställe att bo. Det är inte för svårt att spåra fascister på någon plats i Europa

Dave: Dum fråga

 

Finns det några bra band från Tyskland eller USA just nu? Är punkscenen/metallscenen/hardcorescen stor? Hur är det i er hemstad?

-Jason. Diät, Sick Horse, Life Fucker, Stink Hole,Urin, Idioto Civilizzato

 

Vad vet du om Sverige? Har du varit här någon gång?

-Tom: Jag har varit där en eftermiddag i Sverige när jag var omkring 12

Dave: För dyrt

 

Har du hört några bra band från Sverige?

Dave: Är Refused från Sverige?

Tom: Jag älskar Fireside.

Jason : Ebba Grön, Crude SS 

 

Dina texter, vem gör dem och vad påverkar dig?

-Jason: Jag gör dem !. Quest, Transformation, Transcendence, Atmosphere. De ska inte alltid berätta vad låten handlar "om".

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan förändra någons liv, då menar jag människor som lyssnar på musik?

-Jason: Texten är sången i låten. De är skrivna oberoende av sången och de står helt och hållet på egen hand och bortsett från sången och jag använder min röst för att animera dem. Att arbeta med vad jag tycker att texter kan göra ger mig alltid en känsla av att jag fortfarande experimenterar med vad jag tycker fungerar om musik och det ensamt har  ändrat mitt liv.

Tom: Verkligen och  både och.. I mitt fall är det mer musik. Jag bryr mig inte för mycket om texter vanligtvis. Ja jag vet att jag borde men det är precis så det är.

Chris: Jag tycker att musik och texter har potential att påverka människors liv. Musik och dra dig ur en depression eller hjälpa dig att sväva i en. Musik och inspirera dig att vara snäll mot djur eller. Musik kan upplysa dig om orättvisor eller fylla ditt hjärta med värme. Hela poängen med att göra musik är att dela (det finns också musik som är gjord för att förbli hemlig) och att påverka lyssnaren och ansluta till en nivå som du kanske har gemensamt .... det finns också situationer där låten kan flytta individer djupt på ett sätt som konstnären aldrig tänkte. Du vet aldrig hur meddelandet kommer att landa.

 

Diit favoritskivomslag alla tider ? Vem gör era? Och har ni några bra skivbutiker i din hemstad?

-Jason: Frantic City av Teenage Head, Led Zeppelin II: s gatefoldcover, Fall-tidiga Fall 77-79

-Chris-Omslaget till "Forgot how to read" gjordes av min vän Shay Semple från Vancouver Canada. Omslaget till "I scare me" gjordes också av min vän Jeffro Halleday, även han från Vancouver Kanada. Kolla in dessa killar online, fantastiska artister .... Berlin är inten min hemstad men de skivbutiker jag gillar här är Statisk Shock och Do Do Beach. Även om jag oftast köper begagnade skivor på loppmarknader ....

Tom: Bästa skivaffär någonsin: "Plattenlädle" i Reutlingen. Jag kanske måste nämna att jag arbetade där i 12 år. Omöjligt att säga vilket omslag jag tycker mest om. Alltför många där ute.

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivor med era grejor? Varför eller varför inte? Vinyl, CD, kassett, vad föredrar du om du kan välja vad som helst?

-Tom: Jag tycker om vinyl mest, men jag misstycker inte heller  CD-skivor

Jason: Ja. Våra skivor svarar på era böner.

-Chris-Vinyl är kung, jag hatade alltid CD-skivor. Kassetter är fortfarande ganska coola ....

Dave: Ja

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar ni på era konserter? Vilket är det största bandet ni någonsin har spelat tillsammans med?

-Tom: Jag spelade med Hooters en gång (inte så bra).

 

Var god ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Tom:Skivor : Jag försökte en gång begränsa det till 10 men slutade med cirka 50. Dagens val:

Barkmarket: Gimmick

Chris Whitley. Din of Ecstasy

PJ Harvey: Dry

Avishai Cohen: Gently disturbed

Songs Ohia: Didn`t it rain?

 

Först, senaste och dyraste skivan du någonsin köpt?

-Tom: Första: Teens: 1, 2, 3, 4 red light (1980)

Sienaste. GoGoPenguin Man Made Object (igår)

Dyraste: Förmodligen ett Motorpsycho Box Set

Jason: Rik L Rik

 

Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

-Tom: Nej det är faktiskt roligt. Får mig att tänka till om saker

Dave: Ja och ja

 

Bryr du dig om recensioner? Vilken är den mest märkliga ni någonsin fått, med det här bandet eller något annat band ni har varit med i?

-Jason: Jag gillar att veta att folk kollar in oss. Jag vill inte läsa recensionerna men jag vill att granskaren ska beskriva skivan för andra människor som kanske är nyfikna.

Dave: Nej

 

Vilka band jämför människor er med, är det tråkigt att människor jämför er med andra band eller är det förståeligt?

-Tom: Jag tror inte att det är något fel att jämföra med andra band och musik. I vårt fall tror jag inte att ett stort antal låtar låter som samma band. Vi kommer från så många olika bakgrunder och vi har också olika smak. Hur vi låter är bara resultatet av att kasta om allt det i ett repetitionsutrymme. Om någon av oss ersätts av en annan musiker låter det automatiskt annorlunda

 

Om du kunde välja fem band från det förflutna och historien och nutida band och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-Tom: Barkmarket, Fireside (Eller inte, den gången jag såg dem live så hade de en ganska dålig dag…, Bob Marley, Doors, No Means No

 

Är musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevligare person utanför musiken ??

-Jason: Frustration är inte riktigt en fråga för mig längre. Om något jag gör är att spela musik och då håller jag kontakten med mitt verkliga jag och hjälper mig att förstå varför jag beter sig som jag gör.

Tom: Jag blir sur när jag inte spelar tillräckligt med trummor så svaret är troligtvis ja. Definitivt ett sätt att släppa bort lagrade negativa saker som jag bär runt.

 

Vilken är frågan du vill ha men du får aldrig. Snälla fråga den frågan och svara på dnt?

Tom: Är du intresserad av att öppna för "No Means No" (det skulle behöva komma från deras  promotor och jag tror inte att de spelar längre)

-Svaret är ja

 

Framtida planer för bandet?

-Dave: Världsdominans

Tom: Jag tror att om vi fortsätter att ha kul är allt bra

 

För dig själv?

-Tom: Samma

 

Något att tillägga?

-Tom: Tack för att du tänkte ut så många frågor