Här nedan följer en intervju med Dwarves    

Blag Dahlia inleder med att berätta att bandet bildades 1985 och när jag frågar honom varför han startade bandet säger han att det bara var för att han ville ha sex eftersom tjejer vill ligga med en kille i ett rockband.

Man kan ju undra om Dwarves musik är lämpad för flickor, jag menar om den verkligen är attraherande för flickor. -Nja, ibland ,säger Blag. Jag tycker det är bäst att sätta på Stevie Wonder, Marvin Gaye, jag skulle nog hålla mig ifrån Dwarves skivorna.

  Man kan undra var deras fascination för sex och nakenhet kommer ifrån. Blag säger att han är en människa och alla människor är stora fans av sex anser Blag och skrattar till. Skrattar är något han gör under hela intervjun och många gånger skymtar en ganska skrämd Blag Dahlia till under den tuffa fasaden. De har aldrig hört några klagomål på deras stil och hade de fått några klagomål skulle de bara ignorera de ändå

De är ju på Epitaph nuförtiden och det var endast för att de blev erbjudna pengar. Innan har de huserat på skivbolag som Subpop, Blags egna bolag Greedy  Greedy är märke på allt som Blag är med på att göra, allt från produktioner till skivor och så vidare.  Han har inte gett ut andra band men de har producerat andra band som F.Y.P., Straight Faced för att nämna några.

  Epitaph verkar vara ett bra bolag ,mycket beroende på att man säljer mer skivor på Epitaph än man någonsin gör på Subpop. –Den andra skillnaden på bolagen är att man får vara i Los Angeles med Epitaph medans man får vara i Seattle när man låg på Subpop. Har du någon gång varit i Seattle?  Inte? Du fattar när och om du kommer dit.

  När jag frågar Blag om hur mycket de säljer flippar han ännu en gång ut och han nämner siffror som biljoner, triljoner i antal när jag vill ha en liten siffra på antalet skivor. Han säger också i denna veva att de är troligtvis världens populäraste band just nu. Han gillar en del eller egentligen alla andra band på Epitaph och han tror att han skulle gilla de ännu bättre om de gjorde en show med dem.

När jag frågar Blag om det finns några bra band i USA just nu fnyser han. –Förutom Dwarves finns det väl inget band, jag lyssnar egentligen inte på andra band. Jag gillar hiphopskivor och gamla easy listening skivor, Frank Sinatra och sådan skit.

  De är mycket nöjda med nya skivan Come Clean och den blev precis som han ville ha den förutom att han skulle vilja ha mer låtar på den. Han gillar den för att den har mycket uppror i sig. Mer än de flesta andra skivor de har gjort. Men eftersom de inte spenderade så mycket tid med skivan så är han mycket nöjd med den.

SKULLE NI VILJA LÄSA MER AV DEN HÄR INTERVJUN ? SKICKA EFTER SKRUTT NUMMER 39 NÄR DEN KOMMER I BÖRJAN AV APRIL.