Den här tyska gruppen är en av de bättre tyska grupper jag har hört det senaste och jag var tvungen att intervjua dem. Detta gjordes i oktober-2010. De har svarat med olika färger där Lars har rött, Arne blått och Tom grön text.  

 

Historia?

-Lars:  Den första gången var runt 1993 och vi bildade den fyra man starka gruppen DROOGIE BOIS från spillrorna av Nuremberg tyska-punkband USK. Vi spelade vår egen streepunk och några oi-klassiker från grupper som  4 SKINS, LAST RESORT, COCKNEY REJECTS, COCK SPARRER, etc, men efter några ändringar i sättningen så splittrades vi1995. Det finns bara en handfull demos och liveinspelningar från den tiden. På sommaren möttes tre av oss igen av misstag och bestämde oss för att försöka igen. Men vi märkte ganska fort att det inte var någon idé att spela de gamla låtarna igen. För om man tänker efter så var vi runt 40 år och inga pojkar längre. Så vi ändrade namnet till  DROOGIEZ och började repa in nya egna låtar. Under de 15 åren så hade vi spelat i en massa olika band och stilar som streetpunk, Oi!, hardcore, garagepunk, ska, och rock’n’roll. Arne spelade gitarr och sjöng med THE OMSK och THE HINKS, och han spelade bas med OXYMORON på 90-talet. Tom spelar trummor I hardcorebandet SPITE! I några år. Jag har spelat orgel och sjungit med DEADBEATS, och jag började att spela bas i STOMPER 98  2008. I juni 2009 gjorde vi vår debut 4-låtars-CD och efter det har vi spelat en massa spelningar med band som COCKNEY REJECTS, EVIL CONDUCT, UK SUBS, THE VIBRATORS, SHAM 69, ochTHE BUSINESS. I Juli 2010 släppte vi vår första fullängdare “Glorious Days” (CD på Sunny Bastards, vinyl på Contra Records). Vår nästa spelning kommer att vara tillsammans med  HATEFUL, PERKELE, och EVIL CONDUCT igen. I Oktober skall vi in i studio igen och spela in en cover på Blitz för den kommande BLITZ-minnesplattan och två låtar till en split som vi gör tillsammans med Bavariabaserade bandet LAZY BASTARDS.

 

Snälla berätta lite om varje medlem, ålder, familj, intressen och något hemskt om varje medlem?

-Arne: 45, Jag kilar stadig med min flickvän Jessy, jobber som designer och fotograf. Jag är väldigt intresserad av konst, design, fotografi, filmer, historisk arkitektur och självklart musik. Självklart kan jag inte säga något hemskt om mina kamrater!

Lars: 40, gift med Angy Upstart, jobbare som klippare,och mina intressen är musik, tatueringar och gamla scooters. Det enda jag kan säga illa om mina kamrater är: Deras basist är skitdålig!

Tom: 41, och är en ensam sjuk pojk, jobbar som flyttgubbe och flyttar kontorssaker eller industrimaskiner. Jag är intresserad av musik, tatueringar, konst och mountainbikes.

 

Ni skickade med ett klistermärke I er CD om Ku Klux Klan och orden No Master Race worldwide ... är det viktigt att ta ställning i en sådan här fråga?

-Arne: Ja, jag tycker det är viktigt men det handlar inte bara om KKK, det handlar om alla rasister i världen och det spelar ingen roll om de är svarta, vita, gula eller någonting annat. KKK är bara en symbol för detta och jag kan inte förstå vad som håller på inne i deras hjärnor.

Lars: Enligt min åsikt är rasism det värsta och det dummaste med den mänskliga rasen. Så mycket slöseri med tid.

Tom. Ingen har rätt att döma någon annan. KKK är ett dumt sätt att slösa tid.  

 

Finns det några andra band som ni jämförs med?

-Lars: Ganska ofta jämförs vi med  MENACE och LURKERS.  Det är okej för mig, det kunde ha varit värre, haha! Vi försöker inte att efterlikna dessa band men självklart har de influerat oss(bland andra band) så jag uppskattar detta.

 

Bryr ni er om intervjuer?

-Arne: Mmh ... för mig är det viktigare vad publiken säger men recensioner är intressanta också.

Vilken är den konstigaste recensionen ni har fått?

-Arne: Vi har nog inte fått någon konstig tror jag ...

Lars: Nyss kallade en recensent oss för våldtäktsmän i och med en rad i vår cover-version av BILLY KARLOFFs “TV Personality”. Det är skitsnack självklart och han har verkligen inte förstått meningen med den låten. Inte hennes fel kanske,kanske är hon inte familjär med konceptet ironi, haha.

 

Hur skulle ni beskriva er musik med tre ord?

-Arne: Bara Punk Rock

Lars: Riktig Punk Rock

Tom: Street Punk Rock

 

Hur är det att leva i ert hemland?

-Arne: Nuremberg är kanske den största provins staden i Tyskland J -  Jag älskar denna gamla staden och landskapen runtom. Barvaria är inte så dåligt som alla tycker eftersom vi kommer från Frankonia J

Lars: Jag tror att det är både bra och dåligt som i vilket annat västeuropeiskt land som helst. Jag kommer ursprungligen från Västtyskland och flyttade till Nuremberg för tjugo år sedan. Jag gillar den här staden inte bara för att min fru bor här även på grund av folket, mina vänner. Det känns rätt att vara här och inta att förglömma: Här bryggs det bästa ölet i Tyskland!

Tom: Ibland bra, ibland dåligt.

 

Vad anser ni om regeneringen?

-Arne: Vilken regering? Menar du den narcissiska utländska ministern eller kanslern utan profil? Den här regeringen suger…... 

Lars: Faktum är, att vi inte har någon riktigt regering alls, det är pengarna som styr. Det börjar bli mer och mer uppenbart att vår regerings intention är att ge pengarna från de fattiga till de rika. När pengar pratar tenderar det till att bli tyst.  

Tom: det handlar bara om blodspengar, suckers!

 

Tycker ni att musik och politik går hand i hand? Vad sjunger ni om??

-Arne: Politiken är runt oss –varje dag– så det är viktigt att prata och sjunga om något som du gillar eller inte gillar. Men det har inget med ett parti eller en strikt politiskt linje att göra.

Lars: Jag är ingen politiker och har aldrig velat vara någon, Men jag har en åsikt om nästan varje politisk fråga och några saker måste skrivas ned i låtar, inte för att styra folk att tänka på ett speciellt sätt eller så men mer att få dem att tänka till. En del av våra låtar tar itu med rasism, politiska saker som gör oss sjuka men i vilket fall vill jag inte se oss som ett politiskt band. Vi är bara tre killar som har något att säga.

Tom: Skit i politiken. Musiken är en del av hjärtat.

 

Bästa politiska band?

-Arne: Det är inte lätt att saga vad som är ett politiska band och vad som inte är det. Det finns så många band som skriver viktiga eller bra “politiska texter”.  .

Lars: Politiska band som influerat mest är definitivt NEWTOWN NEUROTICS och ANGELIC UPSTARTS, och kanske THE MOVEMENT, också. De har gjort och gör fortfarande mig att komma att tänka på en och annan sak.  

 

Finns det några bra band i ert hemland?

-Arne: Visst ... “Die Hitchhikers“ och “Dead City Rockets“ till exempel, alla tiders favoriter som “Mad Sin“ eller Berlinkonstellationer som “Bad Co. Project“ och “Frontkick“.

Lars: Det finns en massa punk och skinheadband  I Tysland och en del av dem är riktigt bra. Förutom de som Arne nämnde gillar jag TOWERBLOCKS, THE RUCKERS, TOXPACK, MSA, VOLXSTURM, och yngre band som LAZY BASTARDS och GHOSTBASTARDS.

Tom: Visst Bad Co. Project, Anticops, Punishable Act, Steakknife. 

 

Vad vet ni om Sverige?

-Arne: IKEA ... Jag måste säga detta J ... Ett väldigt liberalt dyrt land med fantastiska landskap. Ni har fortfarande en kung och kan inte dricka alkohol för att det är för dyrt. ,

Lars: Tyvärr har jag aldrig varit i Sverige än så länge men jag tror att det är kallt där(I alla fall kallare än i Tyskland), ölen är för dyr och Stockholm verkar vara en vacker stad.

Tom: Många blondiner :-)

 

Har ni hört några bra svenska band?

-Lars: Ja, självklart, Sverige verkar ha en livfull musikscen med en massa bra band (inte bara ABBA, A-HA och ACE OF BASE, haha). Jag gillar gamla MILLENCOLIN-saker, TICKING BOMBS, och ON THE JOB.

Tom: Haha, hallå ACCIDENTS!

 

Vad betyder punk för er, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Arne: Jag har varit inne i punkrock I 30 år nu ….så det är en väldigt viktig del av mitt liv och av mig själv. Det är självklart en livsstil men först är det ett speciellt sätt att tänka. Alla har sin egen beskrivning av punk och det är bra. Var en individualist och gör vad du vill – så bra som möjligt.

Lars: Självklart är skinhead “mitt sätt att leva”, men jag är punkrockare också och punk för mig är i första rummet DIY. Följ ingen ledare och tank själv och var ärlig mot dig själv.

 

Snälla ranka dina fem favoritskvior, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Arne: Bara fem skivor???? Okay ... THE CLASH – “London Calling“, COCK SPARRER - “Shock Troops“, THE SPECIALS – “s/t“, DAVID BOWIE – “Ziggy Stardust“, ooooooch ..... kanske LIVING END – “White Noise“.

Fem konserter: Alla konserter med THE DAMNED, COCK SPARRER, DAVID BOWIE, LIVING END och spelningarna med OXYMORON i Japan när jag spelade med dem.

Fem viktigaste sakerna: Ifall du menar saker så är det min gitarr, kamera, dator, CD, skivor och alla mina böcker. Annars är det min flickvän, min familj, mina vänner och självklart mitt band och det allra viktigaste – min hälsa.

Lars: SPECIALS – “s/t”, SKATALITES – “Music Is My Occupation”, COCK SPARRER – “Shock Troops”, CARRY ON OI!, och MONKEY BUSINESS.

RED ALERT & RED LONDON 1991 i Hamburg, SKATALITES 1993 i Amsterdam, ADICTS 2008 i Hamburg, min första spelning med STOMPER 98 i Leipzig 2008, COCK SPARRER 2009 i Girona.

Viktigast för mig är min fru, mitt jobb, mina band, min bas och mina vespor.  .

Tom: Agnostic Front - Liberty & justice, Cock Sparrer - Rarities, The Clash - London calling, Murphys Law – Party’s over, Blitz - Voice of a generation

Gwar, The Damned, Alien Sex Fiend, Ramones, Hawkwind

Mitt liv, mina band, min downhill cykel, mitt arbete. ,

 

Första, senaste och den dyraste skivan i samlingen?

-Hahaha ... Den första skivan jag någonsin köpte var CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL en singel som hette “Hey tonight“. Det var runt 1972 J Min första punkrock-skiva var 999-Singles Collection-LP 1980. Den senaste skivan jag köpte var BUSTER SHUFFLE CD. Den dyraste skivan jag har köpt... mmh….kanske en David Bowie bootleg? Jag vet inte.

Lars: Jag är inte riktigt säker på min första skiva. Det måste vara något med  DEPECHE MODE som köpte 1982 tror jag men jag kommer ihåg min första kassett 1977 för där var DESMOND DEKKERs “Israelites” med. Den senaste skivan jag köpte var KLASSE KRIMINALE – “Oi! Una Storia”, och den dyraste är troligen STIFF LITTLE FINGERS – “Inflammable Material” (som är värd varenda krona som jag gav 1991 och den är ännu dyrare idag, haha).

 

Mest pinsamma skivan i samlingen?

-Haha…det finns så många J ... kanske BELLINI “Samba de Janeiro“

Lars: Jag har INGA pinsamma skivor i min samling. Jaja, i alla fall inte som jag tycker. …

 

Har ni gjort något annat “Glorious Days”??

-Lars: Som jag redan har nämnt så släppte vi en mini- CD I juni 2009 “Do It Yourself”. Sedan har vi varit med på en del samlingar som fanzines har get ut som: OX, Plastic Bomb, och två gånger på Oi! The Print.

 

Vilken typ av folk kommer till era konserter?

-Arne: Alla typer av yngre och äldre folk. Punks, skins, psychos, och normala människor.

 

Blir det mycket intervjuer? Är det tråkigt?

-Arne: Inte så många  ... och det är inte tråkigt om frågorna ör intressanta!

Lars: Inte så många intervjuer så att man har blivit uttråkad ännu.

 

Vilken är frågan ni aldrig får men vill ha, ställ den och besvara den?

-Arne:  Är ni kvinnliga? – Nej!

Lars: Bleker du ditt hår? – Vilket hår exakt?

 

Finns det någon chans att se er i Sverige någon gång?

-Arne: Ifall någon organiserar en mindre turné – varför inte J

Lars: Det finns inget planerat men jag är redo!

 

Var är det bästa stället att spela på?

-Arne: Indra Club i Hamburg är ett skitbra ställe att spela på och självklart i vår hemstad och en klubb som heter “Zentralsaal“ i en gammal byggnad i staden kallad „K4“.

Lars: “Indra Club” i Hamburg och “Conne Island” i Leipzig.

 

Hur är en bra spelning med er? Vilket är det största bandet som ni har spelat ihop med?

-Arne: Ifall publiken känner vår energi på scen så är det en bra spelning för mig. Det största bandet jag har spelat ihop med är  COCK SPARRER – men inte med DROOGIEZ. Jag spelade med dem på turné med mitt gamla band. The DROOGIEZ spelade ihop med UK SUBS. Är de tillräckligt stora J?

 

Namnet varifrån kommer det, en tråkig fråga men intressant?

-Arne: Ja, det är en tråkig fråga J ... från Anthony Burgess’ bok “Clockwork Orange“.

 

Vad skall vi göra åt alla rasister?

-Arne: Lev antirasistiskt, utbilda folk, ge de jobb och ett perspektiv och slåss för demokratin.

Lars: Ge dem hjärnor och ge de några viktiga saker att göra med sitt liv.

 

Det bästa bandet i punkhistorien?

-Arne: Det är inte rättvist! J THE CLASH, COCK SPARRER, BAD RELIGION ... Jag vet inte.

Lars: COCK SPARRER

Tom: RAMONES

 

Den viktigaste punklåten?

-Arne: Olika låtar varje vecka! 

Lars: UK SUBS “Warhead” kommer alltid att vara viktig för mig och den inspirerade mig för att tau pp en bas och börja spela. Just nu är det  “Babylon’s Burning” av THE RUTS, men det ändras hela tiden.

 

Framtidsplaner för bandet?

-Arne: Skriva, låtar, spela ute – spela tillsammans så länge vi har roligt! ,

Lars: Spela ut, spela in låtar och ha roligt!

 

För dig själv?

-Arne:  Jag vill vara frisk.

Lars: Bli äldre än vad jag är nu.

Tom: Hälsa!

 

Visdomsord?

-Arne: Livet fortsätter.

Lars: Den som slutar vinner aldrig.

Tom: Tro på dig själv.

 

Nåt att tillägga?

-Arne: Tack för en intressant intervju!

Lars: Tack!