Drill Star Autopsy skriver death metal på sina flygblad och jag vill kalla dem ett mycket rått hardcoreband, men vi bryr oss inte om vad de spelar, gör vi? Här är en intervju med detta tyska band som gjordes i mars 2015.

 

Snälla berätta lite historia om gruppen?

-Drill Star Autopsy bildades som en hobby projekt bara för att hänga ute med vänner, dricka öl och göra viss hc / metal musik bara för skojs skull ... vi spelade in lite grejer på vår dator och kände att vi måste spela det live .. så vi letade efter några vänner och bildade Drill Star Autopsy i april 2012.

 

Snälla berätta lite om varje medlem i gruppen just nu, ålder, familj, jobb, intressen och något hemskt om alla? Har ni varit i några andra band innan?

-JagäÄr 36 år..Jag är ägare till en liten barclub som kallas "Molotow club keller" i min hemstad Eisleben.10 år av mitt liv så spelade jag trummor i tyska gothic metal-bandet MY INSANITY.

Kanske du känner till detta band , vi har spelat en Europaturné 2002 med THERION från Sverige, vi spelade i Göteborg och Malmö också men vi splittrades på grund av familjen, jobb och så vidare ... Jag har alltid velat göra hårdare musik ... så jag träffade en vän i april 2013, drack några öl och vi började spela in några hårda riff med programmerade trummor på datorn ... bara för skojs skull och för att ha en bra tid i replokalen ... i slutet hade vi 10 låtar och vi tänkte "fuck !! skiten låter riktigt tungt" vi måste leta efter en trummis, en andra gitarrist och basist ... det var verkligen lätt eftersom varje vän vi lät höra låtarna sa "wow, det är fett, Jag vill vara med i detta projekt :) "så Enne (trummor), Roger (31, gitarr), HEFI (gitarr) och T.Below (42, bas) anslöt till detta projekt ... eller det var då vi kallade det ett band :)

Samtliga medlemmar har heltids jobb eller är studenter. Enne arbetar på ett fruset bageriföretag. Han är en mycket rolig kille. Han säger alltid dumma skämt och får oss att skratta åt meningslös skit, jag gillar det :). Roger (31) är och arbetar på ett mountainbike företag. Han spelar en riktigt fet klingande gitarr och är en mycket smart vän, HEFI studier informatikgrejer tror jag. Han spelar gitarr och är också en mycket trevlig och rolig Kille.T. nedan även spelat i MY INSANITY och efter splittringen hade han inte hade något att göra så han gick med i DSA med sitt gudsförbannade djupa feta klingande basspel. Han är lugnare men om han vill att han kastar ur sig ett torrt dumt skämt. Vi har alla blivit goda vänner över åren ... alla vet att det fortfarande bara är ett kul projekt. Vi känner ingen press. Vi gör vad vi vill. Men just nu verkar det som det växer. Vi måste investera mer tid för att spela gigs och ge intervjuer ... och jag hade aldrig förväntat det ... vem vet var resorna går;) om de dåliga sakerna? Bättre du inte vet det;)

 

Jag kan höra både hardcore och rå metal? Har jag rätt? Favoriter från förr?

-I vår musik hör dualla mina influenser ... Jag har ett väldigt öppet sinne ... jag gillar hardcore, death metal, drum & bass eller vadsomhelst ..viktigt är att jag känner något när jag lyssnar musik ... det som mest påverkar DSA är Stockholm death metal (tidigt Dismember och Bloodbath), industrimusik, crustcore och spår av hardcore som Madball. Vi spelar drop A  gitarr och bastuning, det är den gamla KORN influensen..sorry;) ... den här stilen kommer helt enkelt från mitt djupaste hjärta ... och det är definitivt favoriter från förr och nu.

 

Drill Star Autopsy är du nöjd med namnet? Hur kom det kom upp? Vilket är det bästa bandnamnet du vet?

Drill Star Autopsy .är ibland svårt att uttala när man är berusad;) ... för detta faktum har vi en enklare version DSA hahaha ... historien bakom namnet är typ konstigt ... Jag var  på semester med min ex flickvän och vi var tvungna att följa efter i slow motion en riktigt stor majsskördaremaskin  ett tag ... detta stora monster kallades DRILL STAR AMAZONE ... Jag tänkte '"fan, det är ett bra namn för ett band ... så när vi beslutade att göra ett riktigt band så behövde vi ett bandnamn och jag sa att jag har en bra ide..Drill Star Amazone "och killarna sa , det låter gay;) ... så vi letade efter ett mer chockerande sista ord ... det är historien bakom namnet DRILL STAR AUTOPSY ...

Det bästa bandnamnet är..hm det är inte lätt ... kanske Faster Pussycat eller? Jag vet inte ... :)

 

Vad är det bästa med att spela live?

-Definitivt att känna energin från bandet, ljudet ... när publiken känner samma och startra en mosh eller andra vänliga aggressiva utbrott;)

 

Och var är bäst att spela? Och det värsta stället?

-Det finns ingen speciell bästa ställe att spela..vi spelar överallt du vill. viktigt är att alla har en bra tid och en trevlig musikupplevelse och känsla ... det är samma när du spelar små klubbshower eller ange större festivaler ... om vi fångar publiken med vårt sound finns det inget bättre

 

Hur är det att spela den här typen av musik i Tyskland just nu?

-Det är alltid en ny upplevelse. Vi har Metalcorefansr, hardcore eller raka death metal fans i vår publik. Om de inte känner till oss såförväntar sig ingenting och sedan de hör vårt sound och börja headbanga, mosha eller bara diggar med sin fot efter några låtar ... det är alltid trevligt att se  ... men det är inte så svårt. Vi har ett enkelt groovy ljud så oftast är det lätt att fånga folket;)

 

Hur skulle du beskriva er musik med tre ord?

-I ditt ansikte!

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Punk betyder för mig: att vara antisocial, alltid emot, parta hårt och se ut som ett missfoster ... Jag är lite av allt. Jag är 36 år ... numera är jag glad när jag kan slappna av eller vara smidig ... barnen har mer ett hjärta av en rebell än en morfar som mig hahaha

 

Hur ser du på nedladdning, mp3 och sånt?

-Hmm nedladdning är bra för att sprida din musik om du är i början av din karriär ... om du har chansen att leva genom din musik tror jag att du skulle föredra att dina fans köper din cd ... förutom att  ljudet är alltid bättre om du har en original cd eller vinyl ... DSA är ett hobbyband så ladda ner och bränn våra grejer och sprid det till världen, om du gillar det

 

Hur är det att bo i Tyskland nu? Politiskt?

-Vi bor i liten stad som heter Lutherstadt Eisleben i mitten av ingenstans i Östra Tyskland .Vårt område har vi den högsta arbetslösheten i Tyskland. Efter den tyska återföreningen så stängdes all tygindustrier. Vi hade en stor koppargruva här ... tusentals människor förlorade sina jobb och har aldrig fått ett nytt jobb ... vi har personligen lyckats att hitta ett jobb här där vi tjänar tillräckligt med pengar ... det är bra så att vi kan investera lite pengar i vårt band . (instrument och sånt)

 

Finns det några bra band från Tyskland nu? Är punkscenen stor? Hur är det i din hemstad?

-Vi har en massa bra band i Tyskland just nu ... det finns så många att du aldrig får chansen att kolla in dem alla ... det tyngsta och största bandet just nu är "Heaven Shall Burn" skulle jag nog säga.

Och alla hc och metalband har alltid en punk bakgrund. De första riff du försöker spela på din första gitarr är rök på vattnet eller ett enkel punk riff från ditt favorit punkband. Men jag talar bara för mig själv;)

I vår hemstad har vi ingen stor punkscen just nu, mer en metalscenen, men du måste veta att den första östtyska punkbandet i början av åttiotalet, kom från vår hemstad. Kanske känner du till detta band "MÜLLSTATION" ... varje riktig pu nkare i Tyskland känner till detta band.

 

Vad vet du om Sverige? Har du hört några bra band från Sverige?

-Jag har varit 3 gånger i Sverige. Det första faktumet är att alkohol är ganska dyrt i ditt land;) Jag gillar landskapet och självklart många många bra punk eller metalband kommer från Sverige ... Jag föredrar Stockholms death metal band som Dismember, Entombed eller det bästa death metal sidoprojektet Bloodbath... även så gillar jag svensk crustgrindpunk som Massgrav..Jag förstår inga ord, men jag känner att de är på dåligt argt humör. jag gillar det;)

 

Era texter, vem gör dem och vad, påverkar er? Finns det något ämne som ni aldrig kommer att skriva något om?

-Jag skriver texterna och jag påverkas av alla dåligt i världen ... den här typen av musik behöver brutala texter!

För mig är det svårt att hitta texter om kärlek;)

 

Politik och musik, går det hand i hand? Bästa politiska band / artist?

-Det finns bra band som har talang för att skriva riktigt bra politiska texter ... bästa band för mig är Rage Against the Machine ...

 

Tror du att musik (texter och så vidare) kan ändra någons liv, jag menar folk som lyssnar på musik?

-Säkert,  musik förändrar allas liv. Det kan driva dig in i bra eller dåligt humör. Det beror på vilken typ av musik du lyssnar på just nu ... ABBA kan  låta alla dansa och le..Katatonia låter dig gråta i fel ögonblick ... så musik kan ändra dina känslor från en sekund till en annan

 

Varför inte sjunga på tyska?

-Mina texter låter taskigt på tyska;) Engelska texter låter mer brutalt än de tyska

 

Är det viktigt att få ut fysiska skivorjer? Varför eller varför inte?

-Vi spelade in en 4 spår ep och vi spenderar pengar i produktionen. Så det skulle vara härligt om vi säljer en del cd-skivor för att för att få investeringen tillbaka;) studion var inte så billig ... efter en show när jag är berusad så ger jag alltid alla bort våra grejer till folket gratis. D.S.A pojkarna får alltid stoppa mig J

 

Snälla berätta en rolig sak som har hänt under din karriär och under vissa spelning?

-En rullstolsanvändare står i lokalen på baksidan och jag såg att han gillade vår spelning. Så jag bad honom att leda en cirkel pit genom hela stället ... låten började, han startade och publiken följde honom. Han hade ett stort ögonblick och vi är vänner från denna dag ... det är inte så roligt men ett stort ögonblick ... och självklart så är partyna efter showen är alltid en upplevelse;)

 

Hur ser er publik ut? Vilka människor saknar du på era konserter?

-Hmm ... Vår publik är en färgstark blandning av hardcore fans, headbangers och ibland vackra flickor hahaha ... Jag saknar aldrig något folk från en speciell scen ... viktigt är att de gillar vårt sound. Om inte det är det OK också.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

 -FAVORITSKIVOR

 

1. SODOM : PERSECUTION MANIA

2. MESHUGGAH : DESTROY ERASE IMPROVE

3. STRAPPING YOUNGLAD : CITY

4. DEPECHE MODE : ALL

5. KORN : LIFE IS PEACHY

      

FAVORITKONSERTER

 

1.Min första stora konsert i januari 5th 1995 "Nuclear blast festival" med Meshuggah, Hypocrisy, Dismember, Amorphis och Benediction

 2.Alla  "with full force festivals"

 3.Behemoth live på Party san festival

 4.Depeche Läge på deras senaste turné

 5.Första gången jag såg Rykerspå 90-talet..Jag var imponerad av ljudet och energin i gropen

 

 FAVORITsaker i livet

 1.Familj

 2.Vänner

 3.Göra musik

 4.Ha snabb sex eller standard 3 minuter

 5.Hälsa

 

 Är det tråkigt med intervjuer? Är det mycket intervjuer?

 -Skriftliga Intervjuer tar mycket tid;) skojade bara... vi är glada för allt intresse för DSA

 

Om du fick välja fem band från det förflutna och historia och idag och både döda och levande band att ha en konsert tillsammans med ditt band. Vilka fem hade du valt?

-Behemoth, Fear factory, Nirvana, Korn, The Doors

 

Är hård musik ett bra sätt att få ut frustration och bli en trevlig person utanför musiken?

 -Självklart. Om du besöker en metall eller en hardcore spelning känner du dig avslappnad när du är hemma igen. Du kan låta dina aggressioner gå ut i grop på en "vänligt snällt sätt" ..du har fler aggressioner på ett disco eller nöjesfält som Oktoberfest än på en metall eller hardcorefestival med tusentals människor.

 

Vilken är den mest udda frågan ni har fått i en intervju?

-Tills nu har aldrig fått en udda fråga ... men för en udda fråga följer ett udda svar;)

 

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får. Ställ den och besvara den?

-Vill ni spela i Sverige? Ja !!

 

Framtidsplaner för bandet?

-Det finns inga speciella planer för DSA-framtiden ... vi skulle vilja spela spelningar med bra band, skapa nya låtar och bara ha en bra tid ... det är en ära att se andra städer eller länder på grund av att vi gör musik och kanske en dag kommer vi till Sverige.

 

För dig själv?

-Jag Vill vara Captn Future  ;-) nej ... Jag hoppas att mitt liv fortsätter som det är ... att vara vid god hälsa, ha goda vänner och att ha kul. spela spelningar ... och se vad som händer, vem vet;)

 

Visdomsord?

-Sverige! Förbered er för DRILL STAR AUTOPSYN !! Gilla oss på Facebook och kanske finns det en promotor som tror det skulle vara en bra idé att låta DSA spela i Sverige;)

 

Nåt att tillägga?

-Tyvärr, När du som läsare blir uttråkad av svaren ..jag är inte bra på det här;)

 Tack Peter..cheerz!