CLIFF SVARAR DRILLER KILLER
Historia? -Startade sent 93 som ett sido projekt av mig Clifff  då inget hände med med huvudbandet jag då lira gitarr med (Cimex), sen la Cimex av  och första DK plattan ( Brutalize ) spelades in 93 å kom ut 94. sen följde platta 2 (tot.fuc.hate) 95 innan vi 96 signade med franska Osmose productions där vi är än i dag med 4 plattor till i bagaget: Fuck the world, Reality bites, And the winner is..., cold cheap n disconnected.

 

Berätta lite om varje medlem, ålder, intressen och något hemskt om varje medlem? -Cliff " lavetten " Pundberg, bra gammal, sköter den orala biten å skriver poesi på fritiden. hemsk 24 timmar om dygnet. Adam " Babben " Addams, pattaglytten i bandet, lirar gitarr å bygger små hemliga lådor å nitar jackan på fritiden, det hemska med honom är hans centrala nervsystem. Sven " getingmidjan " Antenn lirar lånebas å ljuger om sin ålder  å hans största intresse är att smygfilma folk, å sig själv. Det hemska med denne figur är att han är den ende i DK som har jobb. Asp " sällskapsnesan " Asp, trummis i sina sämsta år som på fritiden svettas ymnigt. det hemska med denna påg är hans dåliga inverkan på resten av bandet.

 

Tidigare band? -Kurbits ir, Alkohålkliniken,Anticimex, Moderat Likvidation, Plast, Perukers, A.I.S., Shitbreed, The Pussytives,Blakk Uniforms, Machinegun Persson mm.

 

Jag kommer ihåg när Cliff var med i Barnjournalen en gång i tiden, vad ångrar du från de uttalanden du gjorde då? -Absolut ingenting mer än att jag inte höll löftet om att dö innan 29, man skall inte ljuga. Arg blev jag däremot över att inte fler prylar kom med som spelades in typ fråga från intervjuaren Kappelin: Vad är vackert för dig ? Svar: en brud med påse på huvet... klart kul när man är 15-16...

 

Vad betyder punken för er idag? -Politiska ståndpunkter, veggomat, att se så lika ut som möjligt...typ inte ett jäkla skvatt !

 

Bryr ni er om politik? Röstade ni? -Rättvisa är viktigt men svårt att uppnå, speciellt för dom som verkligen behöver den. en av oss röstade, jag själv försökte men det blev ett jävla liv på posten så jag fick högljutt lämna lokalen med trasig banderoll.

 

Vad anser ni om Sverigedemokraternas framgång? -Hur uttalar du PLÅTTERMOS ? Inget fyndigt bandnamn direkt, vilket bolag e dom på, Amalthea ?

 

Att ni ligger på franska Osmose och inte på ett svenskt bolag, vad beror det på? -Finns det några svenska bolag värda namnet ? inte för oss på den tiden vi landa i France iallafall, där fanns ju Distortion men fan vet om man kunde kalla det " bolag " på den tiden, tillståndet vart mer förvirrat där än i huvet på en packad Tuss Hyland.

 

Vad hände med Distortion? -Hände ? Vi hade ingen kontrakt med dom så vad fan hade vi att förlora på att lägga oss på ett bolag MED distribution, inspelnings budget, less bs - mo action om du fattar mig rätt ?

 

Är det inte lite underligt att ligga på ett metalbolag(som man väl måste anse att Osmose är) -Ikke alls, fan det bästa bolag jag kan tänka mig av do mjag provat, med Vinyljapan som avlägsen tvåa. eftersom vi inte kör en kommersiell musikstil d.v.s svårsåld genre som inte många bolag hade vågat signa, minns Meanwhile/ Dischange på Nuclear Blast - hur bra funkade det ? Snubben på Osmose diggar DKså förbannat mycket oavsett vad vi säljer att han inte skulle vilja se oss på ett annat bolag, känns jävligt bra att ligga på ett bolag som inte bara har cash i skallen. dom andra banden har vi inte så mycket att göra med, det är ju inte så att vi har julfester å påsklever ihop.

 

.Gillar ni de andra banden där? -Impaled nazarene har alltid varit favorit, en å annan Immortal har väl gått in annars kommer jag inte på så mycket mer.

 

Vad anser ni om Sverige idag?  -Lika fucked då som nu, inget har hänt förutom att tillgången på svartvaror såsom cigg (max 25 spänn/Malmö), öl, sprit, knark å Nike-kopior till väldigt humana priser.

 

Finns det några bra band just nu i Sverige, i utlandet? -Det sista bra svenska banden jag hört ( och det var några år sen) vart Mörder, Diadem å Crossing Chaos typ..utländska: Motorhead går hem hos Babben, Sven lyssnar inte alls på musik, Asp är allätare å jag trugar gärna grekisk folkmusik sweet å Pekka Luger på 45. Disco Mutt-Ante från Malmö rockar klart fetfett, nått som skivbolagen borde checka upp snarast.

 

Driller Killer, vem kom på namnet? -Abel Ferrara.

 

När ni gör texter, vad inspireras ni av? -Helvetet, d.v.s. verkligheten såsom jag upplever den utan att gå in på för feta detaljer, folk får läsa texterna å tro va fan dom vill men det ska nog inte va så svårt, jag gnäggar inte direkt om hur synd det är om mig el. bandet men det handlar om olika tillstånd jag emmellanåt befinner mig i..

 

Är det bäst att vara glad eller bäst att vara arg när man gör musik som er? Det är inte helt lätt att va helt as när man komponerar så lite sne är man allt, el. bara rent fylld av inspiration som kan komma efter ett stort nederlag el. motgång, vilket förklarar varför vi hunnit till platta nr.6. prylen med knarktemat på detta sjätte alster är att här är det meningen att jag avslutar den biten i mitt liv, så vad nästa plattas lyrik kommer att gå ut på vet inte ens Tor Isedal.

 

 
ADAM SVARAR

Är det ett sätt att få ut aggrevissitet när ni spelar den typ av musik ni gör, hur skulle ni gjort annars för att bli av med den? -Visst fan rensar man skallen när när man står där å filar, de e nog enda gången man kan få nerverna i skick utan att stoppa i sig div. hjälpmedel. Utan musiken hade man troligen sprungit runt med extra långa armar på tröjan i fodrat rum.

 

Beskriv er musik med tre ord? Bra po jyst. 

 
Vilken är den konstigaste recensionen ni någonsin fått? -De va väl i nån grekisk tidning; snubben skulle skriva ut en textrad som från början va "Now E and speed and heroin...." men han fick de till " No eat and speed and hairwind...."

 

Bryr ni er om recensioner? -Självklart vill man höra allt som yttras om plattorna, så länge det är substans i det. De e ju för fan detta man gör, spelar gura i ett jävla band å inget annat.

 

Vilka band jämförs ni med? -Oftast e de nån kombination av Exploited/Discharge/G.B.H. och Motörhead. Sen va de visst folk som hade nämnt både Agnostic Front å Anti-Nowhere League....å nu med den senaste har det nämnts Whiplash, accept, Possessed å björnröst ?

 
Hur är en bra konsert med er? -När alla i bandet e på scen samtidigt å  har fått fatt på rätt instrument. nyktert m.a.o.

 

Vad är det konstigaste som har hänt under en konsert med er? -De va väl när Cliff dök upp på scen i Bischofswerda med en kastrull kokta potatisar utan att han själv visste om det.

 

När ni gör låtar, vad är viktigast,  musik eller text eller att ha en refräng som folk kommer ihåg? -Eftersom man sällan flashar med en dagbok på stan å man typ kan jämföra texterna med personliga upplevelser å funderingar så kan jag glatt berätta att det är musiken som ligger i topp.

 

Vem gör de bästa texterna i världen? -Texter som e självupplevda känns ju klart äkta så det mesta går tok bort. Cliff skulle nog nämnt Eminem..

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet? -Helt omöjligt , det går i perioder me plattor så dom låter vi va. Konserter: 5 valfria me Motörhead, oslagbara live.Viktigt: Grillkrydda, 5-56, gaffa-tejp, polskt panikpuder å stor kaffekopp att doppa patten i när man får för lite uppmärksamhet när man har tatt ut på dans.

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt? -Första: Kiss-unmasked vid 6 års ålder, senaste: Motörhead: Hammered dyraste: Kisa Magnusson-ska vi plocka körsbär i min trädgård(första press enligt Britt i charken).

 

Blir det mycket intervjuer? -På senaste plattan har de vatt ett jävla ringande till å från div. länder, mestadels live radio som sena fredagskvällar kan få trummisar att ringa (fel) upp dansk lokal-Tv å bli förbannad för att han inte e med i bild! 

 

Vilken är frågan du aldrig får men vill ha, ställ den och besvara den? -Fråga: Ångrar du att du gick med i DK ? Svar: ja, lika jävligt som heroin skulle jag tro.

 

Framtidsplaner för bandet? -Vi kör lilltur nr.1        nu i oktober med försmak i Uppsala den 19/10 å veckan därpå kör vi 9-10 gigs i Belgien, Holland å framförallt Frankrike. hemma igen i början av november å vad som händer då vet vi inte än, Sverige gigen håller vi själva i å där är inget bokat änn, men kanske har vår tyska gigförening fått fram nått intressant nånstans i Europa annars så spinner vi på att lira i utlandet på nyårsafton, förmodligen i Tyskland om inget dyker upp här hemma. I februari 2003 ser det ut som del 2 av Cold cheap ...turen tar fart igen, då blir det 2 gigs på Mallorca å en 8 till i Spanien å Portugal om allt går i lås, del 3 av gigandet lär bli Tyskland, möjligen oxå Tjeckien, Slovakien ( där vi nog inte vart än), Det var på gång att vi skulle göra Italien i Februari med tyska grindnissarna i Hellblazer men det ser ut att bli knark av den trippen. Annars el. rättare sagt i vilket fall som helst så lär förberedelserna för album numero 7 krypa på vade lider, kan dock inte yttra mig om hur det kommer att låta men förmodligen som vanligt men tightare brutalare el. nått. Har precis kladdat på ett nytt avtal med farbror Fransk.

 

Framtidsplaner för dig själv? -Jag    (Adam)  tänker fortsätta med TV-byxor.

 

Visdomsord? Hellre ett år po jyst än en sekund i "Efterlyst"

 

Nåt att tillägga? Fett som fuck Peter att få ta del av ditt zine, snacka om uthållighet, det måste ha funnits hur j-vla länge som helst !! Heder. Köp skivjäveln på cd/lp(lp med 1xtralöt) å diggilodigipacken med 3 bonus, men de 3 xtra är inget nån dör av att missa, det är mer experimentelt men kul för dom 2000 som snor den, limiterad är även vinyle-500. And the winner is är ute på transparent vinyl på USA bolaget Hardcore Holocaust i limited 2200. på gång är vinylen på Reality bites. Split 7an med tyska dödskvadronen Viu drakh är inne på andra pressen i babyrosa plast, den transparanta i 666 ex tog slut i ett naffs...nya å gamla tröjor finns som vanligt att tillgå från Osmose om inte Thrash zone el. Distortion i sverige har dom inne. Se där, livet på en pinne. må gött.-DrillahKillah