Rich och Dogshit Sandwich är med på min första samling och de är riktigt bra tycker jag. Rich svarade på mina frågor i april 2001 och här kör vi igång. 

Historia?

-Dogshit Sandwich bildades för 2 år sedan och vi har haft en massa olika uppställningar och precis nu när vi snackar har vi en ny lineup. Jag är den ende originalmedlemmen, PK har varit i bandet ett år och Wig kom precis med och vår nye gitarrist har inte spelat live med oss ännu. Vi har gjort ungefär 35 spelningar med band som GBH/Police Bastard/Contempt/Sick On The Bus etc,  vi har också gjort en miniturné på Irland och vi har släppt ut två demos, en singel på Weird Records plus att vi skall turnera i Norge i augusti.

 

 

Snälla berätta lite om varje medlem ,ålder,familj och något hemskt om varje medlem?

-Rich Lard är 24, spelar gitarr och sjunger, flyttade till Birmingham från Eire 1997, gör punkfanzinet Punk Shit och har hand om spelningar i Birmingham. En lat jävel egentligen men jobbar hårt för att promota punkscenen.

PK är 24 och sjunger och spelar bas när det behövs, känd som The Rhino efter sin moshpits och bläckfiskliknande beteende när tjejer finns omkring honom när han har druckit. en underbar kille att ha med i bandet.

Ardcore Andy är 39, spelar bas och är gamlingen ibandet, han gör ett zine som heter Cross Examination and och är en väldigt hängiven medlem av Birminghams indieliv, ibland känd som Arge Andy eftersom han har en kort stubin men det låter mest om honom.

Wig är 19, spelar trummor och spelade gitarr i numera nedlagda anarkistbandet Piss On Authority, vi är väldigt lyckliga som har fått den kille till trummis eftersom trummisar är guld värda här omkring.

Zee är 18, och spelar gitarr och hon är den första kvinnliga medlemmen i Dogshit Sandwich. Vi mötte henne för ungefär fyra veckor sedan så jag vet inte så mycket om henne  ännu .

 

 

Namnet väcket upp reaktioner, vad säger folk?e

-Några gillar det en del hatar det men ingen glämmer det så jag tcyker namnet är en god idé.

 

 

Diskografi?

-Wormburp demo 1999

Open Prison demo 2000

GGYFC 7’’ 2001

 

Hur är livet i England just nu, politiskt, musikaliskt och så vidare?

-Livet i England är skitbra just nu, det är klart att politiskt är det skit men det har det alltid varit i ett kapitalistiskt samhälle, men vad kan vi göra åt det. Jag har aldrig röstat , varken på Irland eller i England, vad är det för mening att bara rösta på skithuvuden som bara bryr sig om  rika. En av sakerna som gör mig arg är det här med flyktingreformen, jag tycker att folk från fattigare länder förtjänar en bättre chans men det är ignoransen från regeringen som retar mig, det är precis som om de skall få en favör i och med att de skall försöka ta lika mycket flyktingar som Frankrike och Tyskland. Och Tony Blair kan säga "Titta hur duktiga vi britter är, vi tog 50000 flyktingar, hur många tog ni?" när realiteten är tusentals hemlösa i England som bor på gatorna och regeringen inte bryr sig ett skit om dem. Mne om en flykting vill ha hjälp så hoppar de på det tåget. Musikaliskt är mainstreammusiken rena skiten, undergroundsceenen är riktigt bra, det finns troligen mer punk, hardcoreband än det någonsin gjort före, de behöver bara lite publicitet.

 

Finns det några bra band där?

-Det finns en massa bra band i England just nu. MIna favoriter är  Sick On the Bus, The Restarts, Contempt, Sensa Yuma, Road Rage, The Wernt.

Varför började ni att spela punk, är inte det otrendigt?,

-Jag äslkar punkrock och har varit kär i den sedan jag hörde Sham 69´s Hurry up Harry för ungefär 20 år sedan, det finns ingen musik som är så spännande om du frågar mig.Jag ville få ihop ett band i en massa år, jag började tänka på det när jag var 1 2men det tog tio år och när jag var 22 hade jag lyckats. Jag tror inte det finns någon scen där små och stora band kommer varandra så närma. Inte som för metal band där stora amerikanska band som Slipknot och små band influerade av dem som PK´s andra band One Hundred Plastic Cups,inte har en chans att någonsin dela samma scen, som vi har gjort och med till exemeple GBH som vi  är väldigt influerade av och vi har spelat med de två gånger och känner de personligen. Det är det fräcka med punken tycker jag att det inte blir ett stort gap mellan små och stora band.

 

Vad betyder punk för dig?

-Punk är för mig ett sätt att leva, det är som en religion på ett sätt men religion talar om hur folk skall leva och det är ansvarigt för miljoner döda människor genom årtusenden så jag kan inte förstå att någon skulle vilja vara del av något så elakt. Punk är ett sätt för mig att säga vad jag vill och kunna få ut mina åsikter , både om det är något som jag är förbannad på eller om det bara är ett skämt som jag vill folk skall höra.

 

Hur är en bra spelning för dig?

-En bra spelning för mig är när publiken verkligen är me dpå noterna, jag gillar hellre att spela på ett mindre ställe med 20-30 personer som verkligen gillar vad vi gör istället för inför 200 personer som bara skiter i vad vi gör.

 

Vilket är det konstigaste som du har varit med under en kosnert?

-Sett Iggy Pop fått en groupie som var mer än villig genom att hänga ut sin snopp var mer än chockande.

 

Vad är roligast, att spela live, göra låtar eller spela in låtar?

-Det beror på, som jag sade tidigare är publiken med oss så finns det inget bättre än att spela live, att spela in är roligt men det är tråkigt när du gjort dina delar och måste vänta på de andra. eller om du är sångare och skall vänta en hel dag på att få göra ditt.

 

Vad är det bästa respektive det sämsta med att var med i ett band?

-Det bästa är när folk omrking dig säger att de tycker det du gör är bra eftersom det tar lång tid att göra de sakerna eftersom vi är ett band som inte tjänar några pengar men vi älskar det ändå. Det värsta är att det tar mycket tid och jag tappade min tjej efter 7 år p.g.a. bandet och varenda tjej jag varit ute med sedan dess har ogillat att bandet kommer först och därför är det svårt att behålla en tjej.

 

Vad vet du om Sverige?

-Jag vet att Sverige har ett gång extremt vackra kvinnor och det skulle vara en orsak till att besöka Sverige. Så har ni en briljant fotbollsspelare som heter Henrik Larsson och som spelar i Glasgow Celtic och Englands förbundskapten är svensk. IKEA som jag såg på i et program är svenskt och jag såg hur de utnyttjade barnarbetare i Asien. Kapitalistiska kräk. Förutom det vet jag inte så mycket.

 

Har du hört några svenska band värda att nämna?

-Det enda svenska bandet jag är familjär med är The Vectors och jag har fått tag på deras sjua från en distro.

 

När ni gör låtar, vad är viktigast, låtarna, texterna eller att ha en refräng som folk kommer ihåg?

-Personligen är jag mer inne på texter eftersom det får fram din åsikt och punk för mig är att säga sin åsikt, olikt popskit som sjunger om att knulla alla men det finns band som jag inte kan få ut så mycket av genom texterna men de kan vara väldigt bra musikaliskt, som The Restarts till exempel. Det är en av sakerna jag föredrar om man jämför med metal, speciellt extrem metal där man inte kan höra texterna, tll exempel Napalm Death. Jag är ingen stor hardcorefan heller, det finns en massa band i Engalnd som håller på med det, till exempel Stampin Ground etc, jag föredrar då hellre streetpunk eller oi eftersom man kan höra de arga orden där, det är klart en hel del hardcoreband är arga men kan inte precis höra vad de är arga på förrän du läser texterna. Runnin Riot från Belfast är ett skitbra oiband som är arga och snabba men man kan ändå höra texterna.

Snälla ranka dina fem bästa skivor, fem bästa konserter och de fem viktigaste sakerna i livet?

-5 bästa skivorna

(1)The Casulties – Riot  (2)  The Partisans – Police Story (3) Runnin Riot – Judge Jury and Executioner (4) Anti Flag – Fuck Police Brutality (5)The Pogues – Waxys Dargle

5 bästa konserterna

(1) The Casualties/Birmingham 2000 (2) David Bowie/Phoenix 1997 (3) Iggy Pop/ Dublin 1996 (4) The Exploited/Birmingham 1998 (5) Sick Of It All/Reading 1997

5 mest viktiga sakerna i livet

(1)     JÄMLIKHET - alla människor startade på samma sätt och ras, färg och alla anna skit som någon jävla idiot försöker att använda för att säta sig själv högst är bara skit, den svarte mannens blod är lika rött som en vit mans, så rasism, homofobi, sexism och andra skitsaker behöver vi stampa sönder.

 

(2)     Slå sönder kommersiella förtryck -  Inte någon enda person behöver så mycket pengar så de är komfortabla hela livet ut. Det är sjukt att folk har miljoner pund på en bank när folk dör av svält. Hälsa måste bli distribuerad.

 

(3)      Punk Rock  -det är en väldigt viktig del av mitt liv eftersom det ger folk en chans till att säga avd de vill, och det spelar ingen roll hur lite uppmärksamhet tidningarna ger oss, vi fortsätter att växa ändå.

 

(4)     Barn – de är framtiden för oss och vi måste skydda dem från alla elakheter i världen, alla pedofiler förtjänar dödsstraff

 

(5)     Förstör Reeligionen – den är ansvarig för så mycket elakhet, även Jesus som skulle vara Guds son misshandlades och korsfästes, då är det inte mycket hopp för oss andra.

 

Första, senaste och dyraste skivan du har köpt?

-The Ramonesförsta skiva var min första LP, den senaste var Dropkick Murphys senaste skiva, den dyraste var en gul vinylkopia av Ramones tredje skiva som jag köpte för 20 pund. Jag gav den nyss till Arvid från Greenland Whale Fishers som är ett norskt band som låter som Pogues, de turnerade i England i mars i år.

 

Några skivbolag som har hört av sig?

-Tenderloin Records har följt vår utveckling sedan våra tidiga dagar, jag håller de uppdaterade jämt, det är klart Weird släppte vår sjua.

 

Blir det mycket intervjuer, är det tråkigt?

Det blir några stycken, jag är promomannen i bandet så jag får göra alla men det är inte trpkigt men det är lite svårt att hitta tid till det ibland.

 

Vilken är frågan du aldrig får men vill ha, ställ den och besvara den?

-Hur stor är din penis? 15 inches senaste jag kollade.

 

Vad tycker du om det nya sättet att kommunicera med email och internet och allt det där?

-If all inte Internet hade funnits så hade jag inte suttit och gjort denna intervju nu, det är fantastiskt för band att kunna bli hörda över hela världen. Jag hatar att tänka på var detta bandet hade varit just nu ifall det inte varit för email och hemsidor etc.,

 

Någon favoritsida själv?

www.rip1.demon.co.uk  eller www.onelist.com/subscribe/discordian  den första är en sida om engelsk punk och den andra är en diskussionslista som är gratis att vara med i och man får många goda skratt.

 

Ifall du kunde välja fem band som ni skulle spela ihop med genom världshistorien, vilka skulle det bli?

-1 The Pogues

2 Joy Division

3 The Ruts

4 The Clash

5 Sex Pistols

 

Vilka är framtidsplanerna för bandet?

-Jag vill att bandet skall skriva en massa nya låtar och spela in regelbundet, jag vill ha dessa låtar på splitsjuro och med band från hela världen på LP-skivor så vi kan promota dem och de oss och då kan vi turnera i de länderna också.

 

Vilka är dina farmtidsplaner?

-Jag skall starta ett skivbolag som skall släppa alla dessa splitsjuor, jag vill turnera runt i världen med bandet.  Förhoppningsvis kommer detta att ske de närmaste fem åren och sedan skall jag ta det lite lugnare och hjälpa band. Kanske försöka att vinna tillbaks min barndomsälskling som lämnade mig efter att jag visat min kärlek för punkscenen för mycket.

 

Visdomsord?

-Tillsammans överlever vi- oenade kommer vi att söndra – PUNX UNITE

 

Nåt mer att tillägga?

-Tack Pete, det var roligt, jag är ledsen att det tog så lång tid för mig att skriva tillbaks, Förhoppningsvis kommer vi till Sverige någon gång, tack så mycket.

Rich Lard (April 2000)