Intervju med Rob – Dogsflesh Gitarrist…….januari 2009

Historia om gruppen?
-Dogsflesh bildades från början 1982 av Rob gitarristen, och efter tre års spelande runtom i North East och Yorkshire,inkluderad spelningar ihop med The Exploited, Discharge och GBH beslutade bandet att sluta på grund av musikaliska olikheter. I Januari 2005 började de flesta medlemmarna I bandet repa efter 20 års gap and började att turnera I England tillsammans med band som  The Anti Nowhere League, The Abrasive Wheels, Broken Bones, The Cockney Rejects och The UK Subs, för att nämna några. 4-låtars EP:n, Bloody Road To Death släpptes igen I maj 2005 och den följdes av ett livealbum som släpptes I oktober 2005. Eftersom bandet inte hade slutat att skriva och turnera och vi har spelat i länder som Italien, Frankrike, Tjeckien, Slovakien, Österrike 2007 och har varit största bandet på B-scenen på  Antifest Festival i Tjeckien och i september 2007 åkte bandet på sin första turné till USA och det blev en stor succé för os. Vi släppte 4 –låtars EP:n  'The Threat Remains' 4 track EP som följdes av vår första fullängdare Vision of hell i September 2007, I Oktober 2008 signade Unrepentant Records i USA bandet och har efter det släppt skivan I USA och Kanada och det är tillgängligt för nedladdning på olika siter också. Just nu är bandet upptaget med att skriva nytt material för att kunna åka tillbaks till USA 2009 och vi kommer att spela mer spelningar i England och i Europa.  


Snälla berätta något om varje medlem, ålder, familj, arbete, intressen och något hemskt om varje?
-Jon – Sångare, ålder 45 som är singelförälder med 2 barn, han jobbar på lokala församlingen och hans intressen är musik, dricka, dricka och mer drickande, rökning, rökning och mer rökande, det dåliga med Jon är att han röker och dricker för mycket hahaha, förlåt grabben!
Rob – Gitarrist, ålder 46, är gift och har två ungar, han har en rekryteringsfirma och hans intressen är att spela gitarr, gå på spelningar , spela xbox och han spelar golf hahaha, det enda dåliga med honom är att han är ett kontrollfreak och sniker till sig tillfällighetsjoint.  
Tim – Bas, ålder 45, han är komplett singel och öppen för förslag, han är stadsledamot så jag måste vara noga med vad jag skriver om honom, hans intressen är att spela bas, gå på spelningar och andra saker, det dåliga med Tim är att han alltid blir förkyld.  
Greg – trummis, väldigt ung, singel arbetslös nolla, hans intressen är trummorna, bli väldigt hög och väldigt full och ligga med så många tjejer som möjligt(lycklige jävel), hur ska jag börja med hans dåliga sidor, här är några få, han är okontaktbar and väldigt inkonsekvent i sitt trummande, hahaha.

Hur är det att spela den här sortens musik i England just nu?
-Punkscenen i England just nu är väldigt dålig och mängden av folk som går på konserter är väldigt liten. Vi spelade ihop med Broken Bones och Abrasive Wheels i december och det kom bara 30 personer, så det är därför som bandet har beslutat att vända England ryggen 2009 och koncentrera sig på Europa och USA, där finns det fortfarande en hälsosam scen.  

Vad tror du om ändringen av president i USA??
-Personligen tror jag att det blir bra och jag gillar vad jag har sett och hört hittils från honom. Jag önskar att vi kunde ändra regering som håller på att döda landet härhemma. Det är nästan som en saga att ha en svart man som president och det är lite som när Margeret Thatcher blev vår första premiärminister och om vi är ärliga så kan han inte göra ett sämre jobb än George Bush, det kan han väl inte?  


Dogsflesh, varifrån kommer namnet?
-Det är en fråga som vi alltid får och jag kan faktiskt inte komma ihåg varför vi heter så. Jag tror att det kom från en full och drogad natt 1982

Har ni gjort något mer än Vision of hell, hur kan jag få tag på det?
-Vi spelade in en osläppt demo 1982 som följdes av  The Bloody Road To Death 4 track EP, som innehöll bandets låt,Mad Punx & Psycho Skins. När bandet återbildades 2005, återsläppte vi  Bloody Road to Death EP och ett Live album på vårt eget bolag, Rock Garden Music, den följdes av The Threat Remains EP och i September 2007, släpptes albumet Vision Of Hell. Det andra materialet finns bara att köpa via mailorder och kontakta bandet via vår hemsida
www.dogsflesh.com eller via myspace www.myspace.com/dogsflesh

Vilket är det största bandet ni spelat ihop med?
-Det är en svår fråga att svara på , vad gör ett band stort,, vi har spelat med de felsta UK82 band inkluderat:  GBH, Discharge, Anti Nowhere League, Conflict, Broken Bones, The English Dogs, Cockney Rejects, The Business, Vice Squad, UK Subs och The Abrasive Wheels för att nämna några men jag tycker nog att det största bandet och det bandet som haft mest influens på oss är The Exploited och att spela några spelningar ihop med dem i deras storhets dagar 1982-84 var riktigt trevligt och det är riktigt trevlig killar också.

Vad betyder punk för er , är det bara ett ord eller är det en livsstil?
-Punk är inget av ovanstående, det är en attityd.

Jag tycker på omslaget på er senaste CD, är folk rädda för nya terroristattacker i England just nu?
-Jag tror att sedan 9/11 och London underground bombningarna, så är folk mer på sin vakt när det gäller potentiella hot av terrorism från extremister.

Vad är det bästa med att leva i England?
-Just nu finns det inget bra med att leva här, punkscenen dör så sakta, ekonomin smälter ihop, arbetslösheten stiger till rekordsiffror och vi är skattade upp over öronen av vår korrupta regering som är den värsta som någonsin styrt vårt land.  


Ni har ett omodernt sound, jag menar er UK82 stil, var musiken bättre då?
-Vårt sound är det samma som fanns 1982, det var just då som vi bildades och det är musiken som vi vill spela, vi tanker inte ändra oss  som många andra band har gjort, det finns fortfarande en efterfrågan på UK82 musik och helst då i vissa delar av Europa och USA och min åsikt är att musiken var bättre då.

Det känns som om ni mixer en hel del stilar i er musik men alltid har punken som grund?
Vilka andra stilar gillar ni?  
-Ja, det är korrekt, vi kommer alltid att ha punk som en grund men vi gillar en hel del metal också.

Finns det några band i England just nu? Gamla favoriter??
-Det finns några riktigt bra band just nu som inte får chanson att visa sin styrka eftersom promotors inte ger de chanson. Det är som  en punk festival, Rebellion in the UK, promotorn där vill inte ge oss chanson att spela där eftersom han inte gillar vår musik, istället har han band som  Bay City Rollers, Sweet och Chas & Dave på en Punk Festival. De gamla favoriterna är på banan igen och har spelat in nytt material som grupper som The Exploited, GBH, Discharge, The English Dogs etc.

Vad vet du om Sverige?
-Ganska mycket eftersom min ex-svägerska kom från Göteborg och hon berättade att det kunde vara kallt därborta på vintern och också hur dyrt det var när vi pratar om alkohol och att folk köper flaskor och gick runt varandras hus. Jag vet också att Lars Ulrich kommer från Sverige(Tyvärr måste jag saga att han kommer från Danmark/Red) precis som Yngwie Malmsteen och EUROPE.

Har du hört några svenska band?
-Nej, inte förutom Metallica som är kvartssvenskt(Danskt/red)), och skall jag vara ärlig mot dig så verkar de flesta banden som kommer från Sverige vara Crustpunk eller deathmetal som jag inte hart id för, åh, nu kom jag på att Perkele är från Sverige!

Är ert bolag bra, varför ett amerikanskt bolag?
-När vi gjorde klart Vision Of Hell album, så flog vi till USA och försäljningen av skivan gick bra så vi behoved ett bolag som kunde promota och distribuera det för oss. Vi förde diskussioner med en massa bolag men vi gick till Jim på Unrepentant Records, han gav oss inga falska löften bara hans ord på att han skulle pusha på och promota skivan det bästa han kunde och han har gjort det och lite till, vi kan inte lovorda han för mycket och vi hoppas vi får fortsätta jobba med honom och hans bolag. Att det är ett amerikanska bolag spelar ingen roll för förr var banden signade till ett engelskt, ett amerikanskt och ett europeiskt men det behövs inte idag med hjälp av iTuners.  


Era texter, Låten Yesterdays heroes, någon djupare mening med den?
-Yesterday’s Heroes skrevs om ett gäng stora punknamn som har glömt sina rötter och varifrån de kom och hur de endast spelar med en massa garantier och bara på vissa arenor, vilket är att pissa på varför de började att spela punk för ifrån början. Det handlar också om Rebellion festival, som betalar ofantliga summor för att få vissa band!!!Oi oi

Vi vet alla vilket band det handlar om!

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?
-Utan inbördes ordning
Album:
Troops Of Tomorrow – The Exploited
Leather Bristles, Studs & Acne – GBH
The Black Album – Metallica
To The Ends Of The Earth – The English Dogs
Killers – Iron Maiden

Konserter:
Iron Maiden
Metallica
Apocalypse Now Tour (Exploited, Vice Squad, Anti Pasti, Discharge 82)
Motley Crue
Motorhead (Bomber Tour)

Livet

Familj

Hälsa

Sex

Droger
Rock N Roll

Första, senaste och dyraste skivan du köpt?
-Den första skivan jag fick var en LP med T.Rex som hette The Slider, den senaste CD:n jag köpte var med ett australiensiskt band som heter Airbourne och jag har aldrig betalat mer än normalpris för en skiva.  


Den mest pinsamma skivan i samlingen?
-Barry Manilows greatest hits (Var kom den ifrån??????????)

Vad tycker du om Facebook, My space och alla de sakerna, är det bra för ett band av er kaliber?
-Jag tycker att alla de här siterna som du nämnt är perfekta för band som oss att få ut sin musik till folk runtom i världen som aldrig annars haft en möjlighet att höra oss. Det är också ett bra sätt att promota ett band, spelningar och nyheter så siter som dem kan bara vara en bra sak.  

Var står ni när vi snackar om mp3 och nedladdning?
-Det är sättet I framtiden at sälja musik och det är på tiden som folk slutar snacka skit. De som förlorar mest är de internationella skivbolagen och distributionsbolagen som har levt på artisterna i åratal och det är därför de är emot det, mer profit går nu till artisterna som jag tycker är korrekt.  

Är det bra eller dåligt för ett band som ert?
-När vi skrev på för Unrepentant Records, var ett av våra krav, att Jim gjorde vår musik tillgänglig på nedladdningssiter som iTunes, Digstation, CD Baby, Interpunk och andra liknande, så vi skulle ha den bästa möjliga chanson att promota albumet och få ut vår musik i världen så det kan bara vara bra för ett band av vår storlek.   


Framtidsplaner för bandet?
-Vi skriver just nu nytt material för att släppa ett nytt album 2009 och vi har tänkt oss att koncentrera oss på att spela I Europe hellre än I England och vi skall tillbaks till USA, förutom det vet ingen?  

Framtidsplaner för dig själv?
-Att fortsätta med bandet och ta det så långt som möjligt, att fortsätta skriva musik och jag utvecklar mitt Xbox spelande och golfspelande också hahaha.

Visdomsord?
-Få saker att hända

Nåt att tillägga?
-Jag skulle vilja tacka punkare och skinheads I Sverige och runtom I världen för det stöd ni get gruppen och vi uppskattar det och förhoppningsvis syns vi 2009. Stay Punk, Stay Free.

Rob – Dogsflesh Gitarrist