DISRUPTERS

Disrupters var ett riktigt bra punkband som slutade att spela ihop 1988. Här har Bangkok Steve svarat på mina frågor I början av april 2006. Nuförtiden spelar han inte i något band men han var med I ett tills för ett tag sedan! 

 

Varför började ni att spela ihop?

-Jag har haft en vilja att vara med i ett band så länge jag minns  och även som ung när jag såg glamrockbanden på Tv så visste jag vad jag ville göra. Med punkens början så uppdagades en massa möjligheter och du behövde inte vara en virtuos på ditt instrument för att vara en musiker.

 

Vilka var medlemmarna från början och hade ni många ändringar i lineupen? 

-Det tog en stund att hitta den rätta kombinationen men Kevin och jag var med från början men sedan hade vi Dave Howard och Gibbon I bandet. Dave var inte med länge eftersom han hade problem med polisen eftersom ett tåg som blev sönderslaget efter en spelning vi hade. Gibbon hade vi kickat precis före Young Offender kom ut men han spelar gitarr på den. Jag tror att Gibbon fortfarande har agg till mig för at jag kickade honom från hans grupp. Det är skitsnack eftersom Disrupters aldrig spelade ett gig innan jag och Kevin kom med och han var inte mycket till gitarrist och han kunde inte ens ta ett ackord. Vi ersatte honom med Paul Greener, en bättre gitarrist och en mycket trevligare kille, han var med sedan. Tim Perkins ersatte Dave på bas och spelade på de två första singlarna men stack abrupt när vi höll på att repa inför fullängdsdebuten, jag vet inte varför och har inte en aning vad som hände med honom. Steve Hough ersatte Tim, och till slut hade vi en stabilare lineup, jag anser att den sista lineupen var den definitive. 

 

När slutade ni och varför?

-Bandet splittrades 1988, jag hade blivit lite desillusionerad med punk just då, jag hatade den högerpolitiska vågen som hade kom in med Oi och anarkistsidan hade blivit för politiskt korrekt för min del, för mycket regler och snobberi. Jag sade att jag sticker, vi spelade ett sista gig och sedan var det slut. 

 

Hur skulle du beskriva er musik i tre ord ?

-er.....INTE SÅ RAFFINERAD, jag vet egentligen inte, bara punk tror jag, vi gjorde vår egen grej, jag tror inte att vi musikaliskt försökte att kopiera någon, en massa band försökte låta som Discharge på den tiden, vi tog aldrig den vägen! 

 

Fortsatte ni att spela i andra band efter Disrupters?

-Inte på flera år, men jag fortsatte sedan I New York Scumhaters för ett tag när de släppte sina egna låtar och började att göra Ramonescovers. Det var riktigt roligt i 2-3 år. Jag slutade precis men de fortsätter att spela med en annan sångare.

 

Vad betyder punk för dig, är det bara ett ord eller är det en livsstil?

-Jag antar att det betyder olika saker för olika människor men för mig är det ett livsstilsval, fan jag är för gammal för att ändra nu och jag vet inget annat sätt att leva mitt liv.

 

Ni hade en hel del poem/dikter på era skivor? Hur kom det sig?

-Jag tror vi hade ett halvt dussin på våra originalvinylreleaser, jag gillar dem eftersom jag tycker de är hysteriska och de är ett bra komplement till resten av skivorna. 

 

Vem gjorde dem?

-Nick Lake (Prem Nick), Jag kände först Nick från skolan, han var lite äldre än mig, alla kallade honom “Mad Nick” I skolan, och våra vägar korsades igen när punken kom. Han är en gammal kompis och riktigt rolig kille, han har en hel bok fylld av poesi som han har skrivet genom åren. 

 

Jag köpte CD:n Gas The punx ,de nya låtarna från 1986. var kom de ifrån? 

-Vi spelade in dem på Flying Pig Studio, de skulle vara på vårt tredje album som aldrig blev klart. Jag gillar låtarna och det är fräckt att de har kommit ut till sist. 

 

Varför släpper ni inte allt som ni har släppt på CD och fyller dem med singellåtar?)Finns det något sätt att få tag på allt ni gjort på CD

-Vi har tänkt på det, GTA Records i USA skulle göra det men de satt bara på mastertejperna i fyra år . När vi fick erbjudandet från Overground att släppa ut oss så bestämde vi att några låtar inte hade åldrats så vi beslöt oss för att ge ut highlights från vinylerna plus några outsläppta låtar….det blev bra.

 

Vilken var er bästa låter tycker du(jag älskar verkligen låten Animal Farm)? 

-Mina personliga favoriter är Gas The Punx, Stonehenge, Rot In Hell och Windscale Cheeseburger.

 

Hur var det att vara ett punkband då?

-det var skitbra, riktigt spännande och för det mesta väldigt positivt men vissa interna svartsjukor, rivaliteter osv som lade sordi på stämningen men vi fick mycket mer uppmärksamhet än vi någonsin trodde vi skulle få. Trevliga tider!!

 

Har ni några planer på en återförening eller har ni redan gjort en? 

-Situationen är sådan att Kevin och jag skulle kunna göra det men jag tror inte Paul och Steve Hough känner för det. Visst skulle vi kunna få tag på några nya som spelar gitarr och bas men men jag vill inte göra det, det skulle inte vara samma sak.

 

Vad vet ni om Sverige?

-Inte mycket alls, har aldrig varit i Sverige?

 

Har du hört några bra svenska band?

-Jag älskar Backyard Babies, jag gillar verkligen deras sleaze rock sound och är Hellacopters svenska? Jag gillar dem också.

 

Gillar du punkmusik idag?

-Yeah, jag kommer aldrig ifrån det, min musikaliska smak är lite vidare men jag kommer alltid att vara punk.

 

Finns det några bra band i England just nu?

-The Kaotixx, kolla in detta, de är ganska nya men några av dem brukade vara med i Revulsion, bra band, väldigt poweraktiga tycker jag. Vi har ju fortfarande band som GBH, UK Subs, Vibrators osv i omlopp, England har inte ändrat sig så mycket precis.

 

Hur är det att bo i England nuförtiden om du jämför med 80-talet? 

-Det har inte ändrat sig mycket egentligen, annan regering men fortfarande samma skit. Moden kommer och går men inga speciella ändringar annars.

 

Snälla ranka dina fem favoritskivor, fem favoritkonserter och fem viktigaste sakerna i livet?

-Skivor....IT'S ALIVE/The Ramones, NEVER MIND THE BOLLOCKS/The Sex Pistols, STRAIGHT/The Dogs Damour, SO ALONE/Johnny Thunders, WALK AMONG US/The Misfits.

Gigs....THE RAMONES (inte lätt att ta någon speciell spelning för jag har sett dem så många gånger men jag får väl säga den på Norwich UEA på The end of the Century turnén  , RAMMSTEIN/Manchester förra rået, skitstor spelning, stor show CRASS på Norwich Gala när de var som bäst, den spelningen är ett stort minne, MISFITS på the Astoria London när de första återförenades utan Danzig, väldigt intensivt och det var underbart att höra deras låtar live, HANOI ROCKS på West Runton Pavilion, Jag är svag för den typen av rock och det var verkligen skitheta just denna kväll.

Viktiga saker....hhmm.......har aldrig tänkt på det men först och främst måste man leva på det sättet du vill göra, som andra sak måste det vara min nuvarande flickvän, vi behöver alla någon speciell I våra liv, som trea kommer att ha något att vara passionerad inför, för mig är det musik, fjärde? Ha några riktiga vänner och viktigt och till sist….få sig ett ligg och dricka alkohol är alltid bra för själen. 

 

Första,senaste och dyraste skivan du köpt?

-Första....SCHOOL'S OUT/Alice Cooper (jag var 10)

Senaste....BEST OF/ The Professionals

Den dyraste....troligtvis någon av Ramones av de bootlegs jag har.

 

Den mest pinsamma skivan i samlingen?

-Jag har ett Macc Lads album som jag gömt någonstans, jag vet en massa folk som tycker de är skitbra men jag tycker de är ganska dumma och jag får kväljningar om jag hör det nu. 

 

Politik och musik, går det hand i hand?

-Det behöver inte göra det men det kan göra det. Det beror på egentligen, det är inget fel på musik som inte är politisk. Jag kommer ihåg att Jake Burns från SLF när han sa” ville börja använda min gitarr som ett instrument istället för ett vapen” jag tror det finns plats för båda.

 

Var er musik för politisk?

-Nej, det tycker jag inte, vi var avsiktligt politiska, vi var på en mission på den tiden. Men jag måste säga att vi verkligen försökte att ha lite humor i våra låtar men på den tiden sågs man lite över axeln då. Vi var aldrig ett sådant band som inte kunde ta bort politiken , vi gillade rock n roll aspekten i punken också, det handlade inte om predikande hela tiden, anarkistscenen kunde vara för puritan för det.

 

Den bästa politiska gruppen/artisten genom alla tider?

-Crass definitivt, underbart band. De var ofta sammanblandade med hippies som jag inte tror var sant. Jag mötte Steve och Penny på några tillställningar, det som slog mig var att de var väldigt jordnära, intelligenta och vänliga killar. Crass hade sin vision och de försökte alltid att leva upp till sina ideal. Eftersom de tog ställning för så mycket så var de tvungna att få några fiender men jag tror att de kunde leva med det.

 

Hur är det med alla terroristsaker som håller på runtom i världen?  Vad skall vi göra med det?

-Ifall en kille bestämmer sig för att detonera en väska fylld med explosiva saker på en tunnelbana vad kan någon av oss göra. Saken terroristerna tror att de gör är att bekämpa ett krig men är då det de gör något som skiljer sig ifrån vad supermakterna gör. Terrorister har inte monopol på att göra avskyvärda mord, det är inget som är sanktionerat. Det är svårt och jag har inga svar, den islamiska fundamentalismen är skrämmande nog och jag tror inte någon av dessa självmordsbombare har för en minut övervägt att deras religion troligen är helt osann.

 

Hur är det med rasism i England nuförtiden?

-Det är ungefär samma som det alltid har varit, varken bättre eller sämre. Den muslimska befolkningen har fått ett bakslag just nu i det här landet men hursomhelst är de också skyldiga till rasism. Rasism är inte nödvändigtvis något som den vita befolkningen har patent på i detta landet. 

 

Disrupters, varifrån kom namnet och varifrån kommer ditt namn Bangkok Steve? 

-Det fanns några förslag angående bandnamn i de tidiga dagarna. Disrupters var det bästa just då så vi körde på det. Bangkok Steve…haha….det är verkligen en nonsensgrej egentligen, för några år sedan  så luffade jag runt I Thailand och kallade min resekamrat för Bangkok Benny och han började att kalla mej Bangkok Steve. Sedan gick jag med i New York Scumhaters och de hade redan smeknamn  (Reid E Ramone, A Jay Ramone etc) och jag blev Bangkok Steve Ramone, allt ganska löjligt men efter det har namnet hängt kvar. 

 

Snälla berätta lite om varje medlem som har varit med I bandet och vad de gör nu,familj, ålder, intressen och så vidare? 

-Vi är alla gamla fittor nu, runt de fyrtio men vi är inte döda ännu. Kevin slutade med trummorna och han började att sjunga, han hade ett nytt band som hette Saigon Kiss som spelade en slags hybrid av punk/metal crossover. Som jag nämnde tidigare var jag med i NY Scumhaters ett tag. Paul och Steve har inte varit med i några band efter Disrupters slutade men de finns fortfarande runt oss, Nick gör fortfarande sin poesi. Tidigare medlemmar så vet jag inte, senast jag träffade på Gibbon nonchalerade han mig…hehe, vet inte vad som har hänt Tim Perkins, han försvann från scenen helt och ett rykte har sagt att Dave Howard flyttade från Norwich för att bli student.  

 

Framtidsplaner för dig?

-Just nu är jag ju utan band så jag är open för alla förslag eftersom jag saknar att vara med i ett band. Det kanske kommer att komma en live CD med Disrupters någon gång, vi har några gamla liveinspelningar. Men det kommer inte på ett tag ännu eftersom gas The Punx fortfarande går bra

 

Visdomsord?

-Låt inte de jävlarna tryckar ner dig!!!!!!!!!!!!!

 

Nåt att tillägga?

-Jag vill bara tacka de som tycker att Disrupters var ett bra band och det är underbart att få feedback så här långt efteråt efter det att vi splittrades. Vi var aldrig perfekta individualister och musikaliskt var vi inte allas favoriter men allt var gjort i god anda och ärlighet. Tack alla.

Hoppas att detta var OK Peter, ifall du vill någontingmer var inte rädd för att skriva tillbaks till mig!