Felix från den tyska hardcoregruppen svarade på dessa frågor i slutet av Oktober  2000

Snälla lite historia om gruppen?
-Bandet bildades på sommaren 94, men vi hade en annan sättning då och spelade en mer oldschool inriktad Hc i samma genre som SOIA eller Agnostic Front. Efter att vi släppte två demos 1995, en mini CD 1996, en sjutummare som hetter Meriadan 1997, en fullängdare som hette Etrenal Mayhem 1998 och en splitsjua med Sidekick 1999 och vår helt nya fullängdare som heter Hit the Ceiling i år 2000. Vi har nästan turnerat i hela Europa också.

Snälla berätta lite om varje medlem, familj ,ålder och andra dåliga vanor?
-Vi är bara några normala HC-killar som älskar att spela musik. Vi älskar att gå och kolla på spelningar, kolla på film och träffa vänner. Det är bara det. Dåliga vanor...alla har dem men vem bryr sig om våra? 

Ni var/är på turné med Cro-Mags, hur är/var det?
-Det var helt klart den roligaste turnén vi har varit på. The Cro-Mags var väldigt trevliga människor och vi hade en underbar tid när vi spelade med dem i England, Italien och andra länder. Tråkigt npg fick vi bara två veckor ledigt från jobbet så vi fick bara 2 veckor med dem men det var roligt i alla fall. 

Vad är det konstigaste som händen i publiken eller på scen under turnén?
-Under en show som vi hade i Dresden så ramlade vår gitarrist Lukasz in i trumsetet och vi var tvungna att sluta och spela och bygga upp allt igen. det var helgalet.

Hur är en bra spelning med Disrespect?
-En massa vänner kommer och kollar och är alldeles galna under spelningen. VI älskar när folk dansar, divar och sjunger med.

Hur ser den medelmåttige Disrespect-diggaren ut ?
-Det finns som tur är ingen speciell Disrespecttyp av fan eftersom vi drar alla typer av ungar som HC-ungar,punkare, Metalhuvuden...alla är inbjudna att komma till våra spelningar och ha roligt. 

Jag fick Hit the Ceiling skivan från Hardboiled, Hur kan jag få tag i era gamla grejor?
-Du kan få tag på dem genom vår hemsida: www.disrespect.de!

Det är ganska ovanligt med sådana här band som spelar er typ av HC, att de kommer från Tyskland?
-Jag tror inte vi är det enda bandet som spelar hård HC i Tyskland . Det finns faktiskt tonvis med band som spelar denna typ av HC i Tyskland

Har vi inte för många Dis-band redan?
-Det kanske är sant, men vi är inte en Discharge-klon. det är inte därifrån vårt namn kommer. b

Hur är det att bo i Tyskland?
-Förutom vädret är det ganska Ok,men du kan inte jämföra med att bo i Berlin eller att bo på landet i Tyskland. Det kanske suger men att bo i Berling är coolt.

Finns det några bra band där?
-Det finns Shortage som spelar riktigt metallisk HC och det finns Should have known som mixar melodier med HC och metal. efter dessa band finns det bara några bra HC-band som lever. 

Hur är det politiska klimatet?
-Vi har en så kallad vänsterregering men det kör ungefär samma högerpolitik som alla andra partier så för min del suger det. De rika blir rikare och de fattiga fattigare. Jag tror du förstår vad jag menar.

Vad skall vi göra med alla nynazister som härjar?
-För min egen del talar jag gärna om för dem att de suger och eventuellt kan jag banka skiten ur dem. Politiskt kan man avväpna deras dem deras lögner och utbilda folk om detta.

Hur kom ni i kontakt med Hardboiled?
-Vi sände dem en demo och de ville jobba med oss. Så enkelt är det. 

Varför sjunger ni inte på tyska?
-Eftersom vi vill ge alla chansen att förstå våra texter. det är därför vi sjunger på engelska.

Vad är det bästa respektive det sämsta med att vara med i ett band?
-Det bästa är definitivt att kunna vara kreativ, att ha roligt och att möta nya folk hela tiden. De värsta är att man inte har några pengar även om man lägger ner en massa jobb på bandet. Om man ser faktum så förlorara man pengar på att vara med i bandet..

Fem favoritskivor?
 Gorilla Biscuits - start today
 Earth Crisis - firestorm
 Agnostic Front - one voice
 Madball - set it off
 Slime - allt

Vad vet du om Sverige?
-Vi känner till älgarna, de militanta nynazisterna som dödar folk med bomber, Refused och att ni har ett bar social skyddsnät och att ni har en massa snö på vintern

Några bra band från Sverige?
-Personligen gillar jag gamla Refused och gamla Abhinandasaler plus att jag gillar det gamla bandet Shield och Outlast. Jag gillar också det svenska metalbandet At The Gates.

När ni gör musik ,vad är viktigast är det melodierna, texterna eller att ha en refräng som folk kommer ihåg?
-Definitivt en bra melodi/riff. Vi fokuserar inte så mycket kring en bra refräng och inte heller så mycket på våra texter. Musiken kommer definitivt först . 

På vilket sätt gör ni musik, är det bara en som gör den eller hur funkar det?
-Det är oftast våra två gitarrister som gör musiken.  de andra kommer med lite ifyllnad men det är oftast de två som gör låtarna.

Ifall ni kan välja fem band att spela med från historien vilka skulle det vara förutom ni själva?
-Jag skulle fråga Cro-Mags, Vitality, Sidekick, Jimi Hendrix och Bob Marley att spela med oss.

Vilken är frågan du vill ha men aldrig får, ställ den och besvara den?
-Vilken är frågan du hatar mest att få? I hatar verkligen följande fråga. Snälla berätta lite historia och om vilka som är med i bandet. Det är en tråkig fråga att besvara. 

Blir det mycket intervjuer, är det tråkigt?
-Det blir mycket intervjuer just nu eftersom vi just har släppt en skiva men det är inte tråkigt förutom vissa frågor. 

Har du något favoritzine på papper eller på nätet?
-Jag gillar ett amerikanskt zine som heter Rumpshaker och jag gillar också Inside Front Zine. Det finns en hel del coola zines men det här är mina favoriter.

Vad skall ett bra zine innehålla tycker du?
-Det skall inspirera läsaren att tänka. Inte bara genom ledare eller åsikter utan genom känslan som måste vara närvarande i ett zine, i orden som du skriver. Du kan bara göra intervjuer men då måste du skriva bra frågor för att de får folk att tänka till. 

Vad tycker du om det nya sättet att kommunicera med email och internet?
-Det är skitbra eftersom det är mycket enklare och billigare. Jag kan fortfarande minnas när jag skrev ett eller två brev per dag och jag spenderade mycket pengar på frimärken. 

Har du någon egen sida att rekommendera?
-Vår hemsida. Skojade bara men jag gillar en massa sidor men jag kan inte komma på någon favorit just nu, jag är ledsen.

Vad betyder kärlek, familj, musik och punk för dej?
-Kärlek betyder att ge någon ditt hjärta utan att vänta dig något för det. familj är stället du är född på- dina föräldrar och allt. Det är inget du kan välja eller skapa vilket gör det hårt ibland. Musik är att skapa noter av dina känslor och punk är från början ilska ,aggression och rebelliskhet i notskapande det också. Det är också ett sätt att leva tycker jag.

Jag glömde att fråga om Hardboiled är ett bra bolag?
-Ja,det är dem. De hjälper band mycket och gör ett bra jobb. De är trevliga människor också. 

Visdomsord?
-Tänk själv och lev ditt liv som du själv vill det. 

Framtidsplaner?
-Att göra en massa spelningars ,kanske turnera nästa vår och att få mina universitetsstudier klara. 

Nåt mer att tillägga?
-tack för intervjun.Hälsningar till Cro-Mags, 0711-Posse,
030-Squad och alla andra trevliga människor som stöttat oss.